- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Ranger007
csendes tag
Hát elég érekes
-
cajos
csendes tag
Skááácok! Nagy itt az öröm, de hogy egy kicsit rontsak a Microsoft ''újításán'', megjegyzem, az
Apple tavaly nyáron dobta be ezt az ötletet az akkor frissiben megjelentetett Mac OS X 10.3
(Panther) op.rendszerében.
Ezt úgy híjják ''nálunk'':
Quartz Extreme: [L]http://www.apple.com/macosx/features/quartzextreme/[/L]
Többek közt én is ezt használom és tutira bevált! :D
Szóval Longhorn és Microsoft sux! Eddig EGY EREDETI ÖTLETÜK SEM VOLT! Lopnak a fijjúk
ezerrel! Aki látott már Mac-et életében mostanában, az egyből rájön ...
Microsoft tuttira SEMMI ÚJAT nem tud adni, csak (le)másolni.
Hát ennyit róluk ...!
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
nekem volt egy 9-10KB-os (!!!), abból lehívta az autoexec.bat megfelelő almenüjét a device-ok betöltése után, és így gond nélkül ment a World Cup '94, a Sensible Soccer, és (kicsit később) a Tie Fighter is. Emlékszik még valaki ezekre a játékokra? :)
Amúgy egy kérdés. Longhorn lenni 32bites netalán 64bites oprendszer? ugyanis erről fogalmam sincs :) -
eziskamu
addikt
Legalább le lehetett cserélni a memóriakezelést (legalábbis az 1 mega és ami fölötte van) a dosban, valamint a gyorsítótárazáshoz is olyan progit raktál be amilyet akartál. Szövegszerkesztésre, könyvelésre számlázásra jól használható, talán még most is, és az egyetlen rendszer ami, megfelelő butítások után, fut még a 8088-as original PC-ken is,(bár lehet hogy a legvégsők már nem: 6.22, 7.x stb... )
-
faster
nagyúr
Heh, méghogy a DOS jó oprendszer. Ne vicceljünk már... Ötvenhatféle memóriamenedzser, szinte zéró device driver architektúra, ugyanmár. Gyakorlatilag minden hardvert a programnak kellett kezelni, mert a DOS az alap fájl, és karakteres képernyőn kívül jóformán semmit nem kezelt. Ha ez jónak számít, akkor persze kiváló oprendszer volt. Nem tudod semmit, de azt nagyon gyorsan és egyszerűen csinálta. :D
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Tudod, ha a rendszernek a 3D-s deszktop lesz a legnagyobb hibája, akkor felőlem olyan csili-vili 3D-t raknak bele, amilyenre idejük van. Legyen stabil, kényelmes, funkciógazdag. Ha ezen felül még ''szép'' is, hát istenem.
Na, ezert robbantanek Redmondban atombombat
És akkor ki fogja a szoftverek hibáit javítani? :D
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Muhahahahahaha!!!!
Longhorn meg a vizualis kepessegek!
Atlatszo ablakok meg csicsamicsa!
Ezt ~4 evvel ezelott tudta az OSX az akkor ''gyoker'' maceken. :)
Raadasul a 10.3.x is tudja igencsak korlatozva egy gyoker oreg g3-as iMac-en. :)
Ehh, microsoft... :)
Semmi sem eleg... vegyel uj vasat, adjal ki erte sok penzt, aztan vedd meg a kesznek sem nevezheto szoftunkat, hasznald es dogolj meg...
Na, ezert robbantanek Redmondban atombombat! ;] -
Keitaro
addikt
Mert az XP egy hulladék :) Főleg SP1-el. Tessék szépen kipróbálni a 2003-at aztán ámulni, mert AZ rendszer. Vagy egy 2ksp4-et, de angolt!
Szal nem az XPből kéne kiindulni csak ez a baj :)
Van amire az is jó, és egy barátomnál már fent van 2 és fél éve lassan ami nagy szó :)
De a másik kettő sokkal jobb szvsz.
Ráadásul te is rosszul fogod fel. NEM a 3D-s téma a lényeg. Hanem a CPU tehermentesítése, és ettől nem lesz instabilabb semmi. -
_az
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #61 üzenetére
Jó csak megin szar vindózt fognak gyártani... akkor meg senkit se érdekel, mennyire szép...
ezzel az xp-vel is annyi nyűg van... dos volt az igaz... -
_az
senior tag
Most olvastam a hírt... Hát ez fasza, ezt imádom a makrotban...
Csinálnak 3d-s deszktopot nekünk... nemhogy írnának egy porendszert ami úgy futna a mai gépeken mint a win95 vagy a dos, ráadásul stabil lenne mint más oprendszerek... neeem nekünk 3d-s deszktoptéma kell...
Mi jöhet még? :F -
Keitaro
addikt
Az Ati feliratok megmagyarázhatatlan okokból eltűnnek :DDD
Én nagyon várom, gyors lesz ez...
Egyébként nem tudom néztétek e, de pl az utóbbi generációkból messze a 2003 a leggyorsabb és jól optimalizálva van. Nem eszi fel egyből az összes ramodat, és kevesebbel is beéri mint egy XP. -
ptiboy
senior tag
kíváncsi leszek mennyivel leszenek lassabbak a programok a 3D-s felület használata közbe és annélkül.
-
td
senior tag
Nem tudom srácok, de az XP is mintha használta volna a graf. karit. Nekem nemrég ment tönkre a sajátom (a ramja), és a sima W2K-felületen nem, de XP-s theme-ben jelentkeztek az ebből eredő hibák (itt-ott eltérő színű képpontok).
-
marso
tag
az uj forceware driverek meg longhorn optimalizációt tartalmaznak majd :D a felesleges betüket nem jeleniti meg :D
-
dabadab
titán
''Egyre kiváncsibb vagyok erre a Longhornra. Állítólag akkora durranás lesz, mint anno a Win95.''
Szerintem meg egyre inkabb a Cairo berobbanasara kezd hasonlitani a dolog ;]
Egyebkent az az elkepzeles, hogy a GPU-ra locsoljunk ra minel tobb dolgot, nem olyan nagyon eredeti, az X-hez is keszulget egy OpenGL-es verzio, es persze ebbol kovetkezoen gyakorlatilag ''ingyen'' vannak az olyan jopofa (am a gyakorlatban leginkabb csak zavaro) dolgok, mint az attetszo, elforgathato ablakok. -
ody42
senior tag
microsofték mindig csak azt felejtik el, hogy az oprendszer arra való, hogy futtassa a programokat, nem arra, hogy egyedül megegye a proci gpu ram felét :(
-
nap
addikt
Hehe, a tobbi oldalon olvasom, hogy 5-6 GHz-es proci, meg ilyenek kellenek, oszt itt meg azt, hogy nem is kell neki a dx9-es vidokartya. A vegen meg kiderul, hogy nyugodtan feltehetem az elfekvo p1-es gepre. :D
-
neduddki
nagyúr
HI!
De remelm lesz klasszikus windows beallitas is, minddenfele csics anelkul!!!:- )))))
udv
neduddki -
törölt tag
Végre egy jó, hasznos fícsör! Nem kell átállítanom az asztalt a régi designra, hanem automatice detektálja, hogy ''szar régi'' vidkarim van, és beállítja magát! Gratula Microsoft! :)
-
Chain|Q
tag
Minden relativ. Ugyanazon a gepen a Warp 3 kb. 10x volt gyorsabb, a GUI-ja szebb, tobbet tudo es joval hasznalhatobb volt, tokeletesen futtatta a Win3.1-es, es a Win95-nel sokkal jobban a DOS-os programokat, plusz az egesz ket nagysagrenddel stabilabb volt. Akkor meg nem voltak ennyire tulsulyban a Win95-ot igenylo progik, es az OS/2-es fejlesztesek is sokkal aktivabbak voltak, szoval nem volt nehez dontes...
Egyebkent en szerettem a Win3.1-et, anno direkt azert vettem 1MB-s grafkartyat (Trident 8900D), hogy 800x600 hicolorban futathassam a Win3.1-et. :D Oszinten megmondom, azert szerettem, mert ha kellett keznel volt, de el lehetett tuntetni egy konyvtarba, es nem akart belemaszni mindenbe, ha nem kellett. Sosem tudtam megszokni a Win95-nel, hogy feltetlen belemaszott mindenbe (Recycled konyvtarak, hosszufilenevek, amik sz*rul neztek ki DOS alatt, huszezer file meg agyatlan konyvtarak a gyokerben, etc). -
marcee
addikt
Tudom, éppen ezért nem az eredeti 1600x1200-as jpg-t használom, hanem örbevágtam a logo-t a közepéről (kb. 400x500-as felbontású), a háttér szinéhez igazítottam a kép háttérszínét, így a logo középen van és körülötte a standard háttér, de úgy tűnik mintha egy kép lenne. Nem volt jobb ötletem, hogy hogyan szorítsam lejjebb a memória igényt, de ha írsz egy patch-et a win-hez, hogy jpg-ként kezelje azt megköszönöm :D
(szerk.: persze lehet, hogy az egésznek nem sok teteje van, hiszen azért annyira nem gyenge a gépem (adatoknál))
Alvin: Ha hazaértem küldöm.
[Szerkesztve] -
rvs
aktív tag
hmm.. ki tudja, hogy nem lehet-e majd forgatni az ablakokat a longhornban. az milyen jóó lenne. :)) vagy forgatás+blending egyszerre, miközben a 3d office mr.gémkapocs (r) diszkózenére ugrál a háttérben.. no ettől már borulna a rendszer. ha nem a gépben, akkor az én fejemben. :D
-
Keitaro
addikt
Szvsz mivel csak a megjelenítésért felelős, nem hinném, hogy nagy instabilitást okozhatna, mert azért nem egy Doom III szintű valamire kell számítani :)
A sok alap utasítást pedig csak meg tudják oldani egy stabil driverrel. Valsz ha itt gondok lesznek az a GPU gyártók lelkén szárad, de hát majd csak olyan drivert szedünk le ami mögé oda van írva, hogy WHQL :) -
rvs
aktív tag
nem, de jó hogy az ottani fejek is kezdenek rájönni, hogy a GUIt tán a grafikus chipnek kellene kezelni. hülyeséget fogok mondani, de ez kb ahhoz hasonló, hogy a hangkártya hangot generál. :P
/viszont a törekvés maga szimpatikus. kár, hogy erre a gf256 óta lenne kb lehetőség, és eddig nem próbálkoztak vele.
és a kérdés felmerül: nem fog esetleg ez az átlagosnál nagyobb instabiliást okozni? mostmár a gpu miatt is borulhat a rendszer, vagy a os-gpu-cpu-ram kommunikáció egy piciny apró hibája miatt is./ -
Chain|Q
tag
Nem értem miért kell az átlátszósághoz meg a színekhez nagy gépigény.
Egy szo: Microsoft. :D
Egyebkent, ha akkora durranas lesz mint a Win95, akkor elore rohogok. Emlekszem mikor eloszor raktam egy 486dx2/66-ra, 16mb rammal Win95-ot... (Nem sajat gepem volt... :D ) Akkor az a gep uszkve 150k HUFban volt, es messze az atlag feletti vas volt. Na arra 3 ora alatt ment fel. Kesobb, a sajat 5x86/133 + 8MB gepemen annyira tetu volt a Win95, hogy elkezdtem OS/2-zni inkabb. :) A legendas stabilitasrol nem is beszelve... Hihetetlen hogy az M$-nek meg van arca a Win95-re hivatkozni. Ha a helyukben lennek, inkabb orulnek hogy kezdik elfelejteni, mert az NT alapu Windowsok azert nagysagrendekkel jobbak. (Persze minden relativ. :D) -
Keitaro
addikt
Egyáltalán nem. Ha belegondolsz az egész csak arra kell, hogy az egész felületet a GPU kezelje. Minden feladatot átvesznek a vertex és pixel shaderek, ezzel it továbbtehermentesítve a CPU-t, hogy másra tudja fordítani a drága idejét :)
Továbbá egyáltalán nem kell hozzá erőmű DX9-es kártya. Egy alap is megteszi majd és ahogy már mondták, addigra már bőven integrált alaplapi VGA-ban is lesz ennyi DX9 -
kikka80
tag
marcee!
bocs, ha elkeserítelek, de a win nem egy bitképnek kezeli a hátteret? ami azért sok mega:DD a jpg- ből is bmp- t csinál és az a háttér. a webshot is így működött. -
simonzé
addikt
Még egy utolsó megjegyzés: A Longhorn 2006-ban fog megjelenni. Biztosak vagytok abban, hogy egy akkoriban vásárolt gépen (hiszen nyilván az új gépekre rakják fel főleg az új op.rendszert) az -akár integrált- VGA nem fogja támogatni a DX9-et, ami már egy éve megjelent!? Ez olyan, mintha a ma megjelenő Windows bizonyos funkcióihoz kötelező lenne a DX6.1 támogatása. EZ nem lesz probléma 2006-ban.
-
simonzé
addikt
Mi ezzel a probléma? A kettes Golf nem vol jó autó? Dehogynem! Mégis mindenki az ötös golfról beszél... Ugyanez szoftver témban a Win95 és a Longhorn viszonya. Ha nem fejlőden a felülete, a szolgáltatása, stb, ki a fene venné meg? Már így is felröppentek hírek, hogy nem BillyBoy a leggazdagabb a világon. Nemigen szeretne még egyszer ilyen traumát átélni...
-
intelfan
aktív tag
-
Goose-T
veterán
Na, valamire csak jó lesz akkor az FX5200 is. :DDD
-
tildy
nagyúr
Nem értem miért kell az átlátszósághoz meg a színekhez nagy gépigény.Ezt a linuxos GUI-k már 400-500as procin is simán futtatták.És már vagy 4-5 éve...
-
marcee
addikt
Érdekes. Én annyira utálok minden sallangot ami lassít vagy fölöslegesen pazarol erőforrást, hogy az XP-t is klasszikus windows skin-nel megy (az ikonok és egérmutató árnyékolása van csak bekapcsolva). Fél évvel ezelőttig még wallpapert sem használtam, most egy ph! logo a hátterem, de az is úgy hogy photoshop-pal standard win2k-kékre alakítottam a hátterét és körbevágtam a logót, hogy a lehető legkisebb memóriaigénye legyen :D (így nem látszik, hogy meddig a kép, mettől a háttér). A screensaver-em persze ''üres'' (tök fekete) :D
-
Zoz
őstag
''Akik nem rendelkeznek ilyen képességű 3D-gyorsítóval, be kell hogy érjék a klasszikus, effektek nélküli Windows 2000-asztallal. ''
Remélem nemcsak ők, hanem bárki használhatja a hagyományos asztalt!
XP-ben is egyből kikapcsoltam az összes csicsát... -
Keitaro
addikt
Akkor itt is. Van 32MB-s DX9 kártya? :DDD
Asszem Alvinnak lesz igaza majd jön az FX6200SE for Longhorn :)) -
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
Nem, mi nem látjuk.:))
-
Alvin_ti4200
félisten
[L]http://www.winsupersite.com/images/reviews/winhec2004_25.jpg[/L]
Ti is látjátok azt a logót a jobb alsó sarokban?:) -
engusz
veterán
Találtam a rendezvényről egy cikket. Van benne egy pár kép is. [L]http://www.winsupersite.com/reviews/winhec_2004.asp[/L].
-
Karex
senior tag
Most komolyan mondom, örülök. Mindig is bántott, hogy ha éjjel ment a gép, mert épp letöltött valamit, a drága pénzen vásárolt videókártya csak ott puffadt a gépben, és nem volt kihasználva. Na, a Longhorn mellett ilyen gondom már nem lesz.
-
simonzé
addikt
Hát ez tök jól hangzik. Egyre kiváncsibb vagyok erre a Longhornra. Állítólag akkora durranás lesz, mint anno a Win95.
-
engusz
veterán
Be is mutatta vagy csak mesélt róla?
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Crypto Trade
- Trollok komolyan
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest