Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FTeR

addikt

válasz fishi #122 üzenetére

1) ugyanerre már reagáltak, de mégis nekem lett címezve.
    engem nem téveszt meg semmi, nem vagyok fogékony a marketing rizsára. tobb komment alkalmával is jeleztem, h a ff főoldalán szereplő 10 érv közül 9 minimum tulzó, 3-4 meg egyszerűen nem igaz (régen volt már, lehet nem 10 érv és lehet, h nincs már ott semmi).
    btw, a marketingben valóban azt hangoztatták, h biztonságosabb, mert 1. nyílt forrsá és az eleve az, 2. elsődleges szempont volt.
    az ff nem biztonságosabb azért mert kevesen használják. ez azárt van így, mert nem használják kevesen. operáról még elmondható. nem véletlenül szaporodtak el bugreportok a 10% fölé érve.

2) azért a jobbság elég jól mérhető az elvégezhető és végzendő feladatok számával és időigényével.
    az, h kinek mi az igénye, az teljesen más kérdés. a linux a hálózati karakteres terminal felöl közelít, míg a win a grafos home user felöl. így elkerülhetetlen, h az egyikben már ezer éve létező dolog a másikba mint újdonság kerül be.
    ennél viszont SZSZVSZ, a win jobban teljesít.

3) mint írtam már, ellen érvel élek. még ha én is kezdek egy topikot, akkor is egy másik topikban félbehagyott vitát folytatok. pártatlan akkor lehetnék, ha egyik rendszert sem használnám (iléyet biztos nem írtam). de elfogult biztos nem vagyok. azonban objektívebbnek érzem magam azoknál, akik vmilyen érzelmi alapon döntenek egy rendszer mellett vagy ellen. pl nem én vagyok az, aki a szeritn dönti el, h mit szeret, h az nyílt vagy nem az.
    a linux gyakorlatilag hidegen hagy (nem mintha a win felizgatna :D mindkettő egy eszköz és nem a cél, mint egyeseknél). az sem érdekel, h más mit használ.
    ha vki beír egy pro/contra érvet, akkor élek a fórum adta lehetőséggel és megpróbálok rávilágítani, h a másik (esetleg általa kedvelt) rendszernél ez gyakorlatilag ugyanígy van és/vagy egy rövidet elmélkedek róla, h miért is jobb így mint amúgy.
    én nem térítek. térítés az, amikor nem egy ilyen topik végén a kedves vitapartner kifakad, h ''dehát akkor miért nem inkább azt használod amit én''.
    btw, szeretem amikor ellenem hoznak fel olyan szemrehányást, amivel mások szoktak élni. a kedves opensourc társaság életcélja, h megmentse a tudatlan világot a gonosztól (ha akarja, ha nem).
    még 1x utoljára: Egyáltalán nem érdekel, h más milyen programot használ. ha nincs kedved vitázni, akkor maradj csöndben.

• gorlin

őstag

válasz fishi #143 üzenetére

Örülök hogy én tudtam jól:) mert nagyon rossz lett volna ha tényleg hoztak volna egy ilyen új licensz változást.Az alaplaphoz kötődést úgy ahogy megértem.
    (Persze nem tudom mi van akkor ha garancián túl megy tönkre a lap :F ,elvileg ezt is el kellene fogadniuk)

üdv.

• gorlin

őstag

Nem értem miért kell rémiszgetni a népet.
    Az OEM windows csak alaplaphoz kötődik.Mutasd meg hol láttad a hivatalos állásfoglalást.

• VladimirR

nagyúr

az elso pontnak picit olvass utana (mondhatnam ugy is, jol megvezettek teged a firefox hazugsagkampanyaval, de ez nem lenne maradektalanul igaz) - ie6-re is igaz volt mar, hogy emmivel sem kevesbe biztonsagos, mint a bugroka, mitobb, 2006 oszen peldaul utobbiban tobb biztonsagi hibat talaltak
    a vista-s ie7 pedig meg biztonsagosabb is, koszonhetoen a restristed user-kent torteno futtatasnak

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés