Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez lesz vagy 3kiló legalább, ha nem több, várok míg leeseik drasztikusan az ára mondjuk 50 ropira
. -
nap
addikt
Egesz pofas darab, egesz hasznalhato felbontassal.
A dual-link DVI eleg gaz, de ezt a tobbi monitornal is igy oldottak meg.
Az ara meg erdekes lehet, ha mar piaci a verseny... -
Mice_007
tag
Koszi, jol szorakoztam ezen az eszmefuttatason ;)
A 16:10 amugy egesz jo ha valami 16:9-es video megy. Az alul/felul keletkezo holt savba pont elfer a media player (vagy a legtobb egyeb lejatszo) felulete, igy allitas kozben nem meretezi le a videot
Amugy ez egy jo kompromisszum az ilyen monitoroknal, nekem ez a szelesseg/magassag arany teljesen kenyelmes munkahoz... igaz nem 30'' -on hanem picivel kisebb kiadasban
[Szerkesztve] -
rup1u5
nagyúr
....apááááám! ennyire ragaszkodni egy téves elképzeléshez........a nagyobb baj az, hogy ezt még terjeszti is...
szép kijelző! ha nyugdíjba vonultam majd veszek egyet ocsón. -
Hani
aktív tag
Jajanyám... be se fér az irodába az ajtón. Csinos darab, nem mondom, a kedves munkatársakat bőven kitakarja a képből (bár mondjuk ezt a mostani 21''-os Samsung Snycmaster crt is megteszi, csak hát.. mégis).
Igen jól el tudom képzelni magam, ahogy fotelból tolom egy 30''-os TFT-vel... cirka 100 év múlva veszek is egyet, ha lemegy az ára.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
így egyszerre végigolvasva ezt az eszmefuttatást... appááám

-
Racecam
nagyúr
válasz
BCS CORPS
üzenetére
Mielőtt még nagyon rosszul jönnél ki a dologból, én javaslom Neked, hogy nézd meg egy 1280x1024-es képet az 5:4-es monitoron, rá fogsz jönni, hogy nem torz itt semmi.
Egyébként a ''hegycsúcs'', című kép 800x600-as felbontású (4:3), ha azt megnyújtod 1280x1024-re (5:4), még jó, hogy torz lesz..
-
Lacix29
őstag
válasz
BCS CORPS
üzenetére
Jó hogy az 1024x768 -as (4:3) kép szétnyújtva az 1280x1024 (5:4) arányú képernyőn nyújtott lesz (hiszen te is írod hogy nyújtsd).
De akkor vegyél egy 1280x1024 -es felbontású képet és azt nézd meg a TFT-n. Nahát nem rontja el az arányát. (Azt meg a 4:3-as CRT rontja el, de érdekes)
Amit meg nem nyújtasz (minden ikon, szöveg, stb..) ott nem romlik el az arány.
Ajánlom használj a felbontásnak megfelelő háttérképet. (de legalább az arányok stimmeljenek) -
macilaci78
nagyúr
válasz
BCS CORPS
üzenetére
Szia!
Elemi geometria, hasonlóság témakör... Megvan?
Tartsunk itt Neked matekórát? 1280:1024<=>5:4, 1024:768<=>4:3, ez eddig stimm? Vagyis egy 5:4 arányú kijelzőn az 1280:1024-es felbontású ábra pontosan úgy fog kinézni, mint egy szabványos 4:3-ason az 1024:768-as felbontásban. Eltérés csak akkor lehetséges, ha a két moncsin különböző arányúak a képpontok, de ezt nem tartom valószínűnek. Nyújtott akkor lenne a kép, ha egy 5:4-es moncsit nem ilyen arányú felbontásban használnál, pl 1280:768.
Amúgy a moncsi nekem is tetszik és gyors is, nemcsak nagy... -
BCS CORPS
csendes tag
csinád meg azt amit mondtam és fogod látni a sajád szemeddel
13 hz-nél amit írtam
vagy ha átlagos tft-éd van akkor is megcsinálhatod ted azt a képet hátérnek amit írtam nyujsd maxra az osd menüben vizszintesen a képet és a hold aminek kereknek kell lennie akkor lesz csak kerek
[Szerkesztve] -
BCS CORPS
csendes tag
félreérteted
akármiylen felbontásnál nyujtott lesz a tft-én a kép a
crt-én meg semelyikben sem
[Szerkesztve] -
BCS CORPS
csendes tag
csinál akkor egy tesztet tegyél egymás mellé egy 17 colos tft-ét 1280*1024- vagy akármiylen felbontásban ben és egy 4:3-crtét és álísd be mindketőnél a windows háttérnek mondjuk a hegycsucs nevü képet vagy a vörös sivatag képet ami alapból benne van a windowsban fogod látni hogy a képen lévő hold a tft-én egy kcsitt nyujtott az 5:4 monitor miatt a crt-én meg szép kerek meg hogy pl: az ikonok is egy kicsitt nyujtottak
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BCS CORPS
csendes tag
tudom hogy a legtöbben észre sem veszik 17 19 colos 1280 1024-es 5:4 es képarányu monitoroknál hogy a kép emiatt egy kicsitt nyujtot de az én szememet zavarja a méghülyébb arányu tft-é monitoroknál meg még inkább zavaró pláne hogy nincs függőleges összehuzás
Oliver hiábba veszed le 1024-768-ra ha egycer 5:4 es pl egy átlagos 17'' tft monitor aránya
a kép egy kicsitt ugyanugy nyujtot marad
[Szerkesztve] -
BCS CORPS
csendes tag
soha nem értem miért dobálják ki hülye arányokkal az lcd-eket
csak engem zavar , ? hogy hogy a hülye arányok miatt egy nagyon kcsitt nyujtot egy ikon az aztalon egy kép vagy akármi
20 colos 1600:1200 4:3 arányu lcd a rulez
-
Lacix29
őstag
kb. annyira hülye arány mint a 4:3 , meg a 16:9.
Mivel a DVD mozifilmek /főleg az újabbak/ már mozis arányokkal jönnek ki (2.35 : 1 [link] ) , ezért nem nyernél semmit a 16:9-el (ami valójában szintén egy kompromisszumos arány). A 4:3 meg általános számítógépes használat során semmilyen előnnyel nem jár, és ugye ez a monitor nem TV nézésre való.
Egyébként szélesvásznú monitorból tudtommal csak 16:10-es arányú létezik. (1920x1200, 1440x900)
[Szerkesztve] -
BCS CORPS
csendes tag
hülye arányai vannak se nem 4-3-as se nem 16:9-es

-
paleinho
senior tag
fincsi, nagyon tetszik ez a letisztult forma
a talp is pofás talán pont elfér 1 pohár a keret alatt
-
orbano
félisten
állati jó felbontás, megnézném, milyen képminőséget produkál nem natív felbontásokban (játékoknál jól jöhet, bár akinek ilyenre van pénze, vesz SLI/CF rendszert
) -
Dassler
őstag
Szép...
Új hozzászólás Aktív témák
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)