- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
''Linux alatt felbontást nem tudtam állítani xwindow kibelövése nélül... itt bukik az egész. ... ''
User error ;)
Alap X telepítést követően a Ctrl+Alt+[+/-] billentyűk egyidejű izgatásával a felbontás változtatható Debian alatt, ez 100%. Más disztribekről nem tudok nyilatkozni, hogy ez alapértelmezett-e, de ha nem akkor ez mineden X alatt beállítható.
[Nem bántó jelleg ON]
Persze ennek ismeretéhez előbb olvasni kell, de nem szeretnék olyan vezetőket látni az útakon, akik a kresz könyvet sem vették a kezükbe, mielőtt autóba ülnek.
[Nem bántó jelleg OFF]
A témához részemről csak annyit, hogy én is az a felhasználó vagyok, aki nagyon nem szeretné, ha a Debian GNU/Linux tele lenne olyan ''okos'' varázslókkal, amelyeket _nem_lehet_megkerülni_ és előre ki szeretné találni, hogy én mit akarok tenni.
Nem azt mondom, hogy nincs szükség olyan segédekre, amelyek könnyedén végigvezetik a usert egy probléma megoldása során, de ha akarom, akkor ezeket nélkülözve saját kezüleg paraméterezzem fel, konfiguráljam a dolgokat.
A linux ezt _is_ lehetővé teszi és ez így jó.
Kinek-kinek az ízlése szerint: ha akarom, akkor grafikus felületen nyomkodom a next gombokat, ha meg apró részleteiben akarom szabályozni a programot, akkor szövegszerkesztővel - vim rulz ;) - esek neki a config fileoknak, akár framebufferes konzolon a maga gyönyörű fényével.
Szerintem nem szabad erőltetni a linuxot/BSD-t. Aki windowst, os2-t, dost szeretne használni az használjon azt, a lényeg, hogy legyen meg a választás szabadsága és az adott feladat, körülmény alapján választhassak, hogy melyiket is fogom hadrenbe állítani.
Aki meg nem tud ráérezni a unix toolbox filozófiájára, a case sensitive gépelésre, a skálázhatóságra, a megbízhatóságra, a GPL alatti szoftverekre, annak meg ott a többi rendszer. Azért nekem maradhat a linux, igaz?
Bye, Fifi
Ps.: Jó nyaralást :)
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest