- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deluxe00
senior tag
Úgy imádom mikor az átlagpolgár meg akarja mondani, hogy mit hogyan kéne csinálni
Lehet, hogy nem mindenben látni elsőre a logikát, de azt hiszem abban egyet érthetünk, hogy IBM-nél jobban értenek a dolgokhoz mint itt bárki is
Szóval ilyen kapj észhez IBM szövegek nem tom milyen alapon kreálódtak -
Lortech
addikt
válasz
TudorVigyor #25 üzenetére
Azért azt hozzátenném, hogy ha az 1.33 thunderbird alá teszel egy ddr-es lapot, és szinkron ddr266-ban futtatod, akkor nyomába se ér még a P3-S 1.4 sem.. Valamint a duron-t is kár ennyire leírni, ddr-től szintén megtáltosodik, de 100-as SDR-rel sincs nagy lemaradása a 100-as FSB-s tuához (1.2) képest. Ára meg talán a fele ha volt anno. Tomshardwarék talán tesztelhettek volna olyan lapokkal is, amikkel nem felezik le a memsávszélt, feltéve hogy korrektül akarták volna megmutatni a proci teljesítményét.
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
válasz
TudorVigyor #25 üzenetére
hát igen a tua P3 procikkal tesztelték a 0,13 -t
de azért arra jó volt hogy a tua celeronok jobbak legyenek
-
TudorVigyor
aktív tag
Jaja, bár itt az 1.2-es Tuala elverte az 1.33-as Athlon-t is (Duron meg a fasorban sincs). Azt ne ráncigáljuk elő, hogy egy 2GHz-es Northwood(-128) ban mennyi a tuningpotenciál, és mennyi a tualában, mert ettől még nem lesz szimpatikusabb a Netburst+kevés cache párosítás, viszont: nemtom emlékszel-e az ár/teljesítmény mutatókra? Mert akinek futotta 1.2-es Tuala P3-ra azt meg is ütné a guta, ha egy nem sokkal később megvett cerka vagy duron lenyomná.
-
Jockey007
aktív tag
válasz
macilaci78 #14 üzenetére
én is olvastam a chip be 607ghz!!!!teljesen specko cucc majd linkelek
-
orbano
félisten
válasz
macilaci78 #14 üzenetére
na arra mehet a prime meg a super pi
-
shabbarulez
őstag
Teljesen más oka van a magas órajelnek. A mainframe rendszereiket át akarják ültetni power6-ra és a softwares emulációnál csak a nyers erővel tudnak eredményt elérni. Egy több coreos, agyonoptimalizált, megfelelően jó fordítóval valóban gyors kódot futattni képes procival mit sem érnek egy emulációs folyamat során ahol csak a nyers erő hozhat eredményt.
Egyébként:
''Soltis szerint a Power6, amely radikális irányként az extrém magas, 4-5 gigahertz közötti órajeleket tűzte ki célul, a megfelelő architektúra a Sun Solaris számára. Az egész nem az órajelekről, hanem a rendszer sávszélességéről szól, tette hozzá. Soltis arról persze nem ejtett szót, hogy az IBM is ugyanazokkal az erőkkel küzd, mint a Sun. A Power6 felépítését is a gazdaságossági kritériumok határozták meg, ugyanis az IBM megszünteti a mainframe architektúrájának fejlesztését, és azt is Power processzorokkal kívánja működtetni. Ahhoz pedig, hogy a mainframe-es szoftverek jól fussanak Power architektúrán is, szoftveres emuláció és magas órajel szükséges.''
forrás: [link] -
Sanya
nagyúr
bakker, ibm, gondolkodj már el! a tuningolt celeron fele olyan erős nem volt 1,5x akkora sebességen, mint egy rendes pentium!!
egy p3 900mhz-es cerka nem volt erősebb egy p3450mhz pentiumnál. remélem a nyers mhz mellé erőt is ajándékoznak!! -
kovsol
titán
válasz
macilaci78 #14 üzenetére
ahol ekkora teljesítmény kell szerintem jobb az ha több szás kisebb procit raknak bele
hát az álmodik a nyomorra: hát talán megéljük ez még mi is -
macilaci78
nagyúr
Vagy 3 éve olvastam egy számítógépes havilapban, hogy előállították az 500GHz-en stabilan üzemelő processzort: valami szupravezető volt az alapanyaga, valami speciális, 43 Kelvin-fokos folyadékkal hűtötték kb 200 Kelvin környékére. Igaz ugyan, hogy mind a mai napig nincs egyetlen olyan rendszer, ami ki tudná használni ennek a cuccnak az előnyeit és az üzemeltetése is meglehetősen drága, de legalább elmondhatjuk, hogy van.
Na, ha ilyet raknak majd mobiltelefonokba, az lesz a hír!
[ÁLMODIK A NYOMOR] Azért én már varom azt az időt, mikor 2db 5GHz-es proci lesz egy alaplapomban vagy 7GHz-ig húzva, két darab 1Gb-os VGA lesz SLI-be kötve, 4Gb-os memóriamodulok lesznek dualba kötve, pár TB-os vincsik RAID-elve, mindez passzívan lehűtve egy 57''-os OLED hajlékony monitorba integrálva teszem azt 24 óra üzemidővel! [/ÁLMODIK A NYOMOR] -
Ki köti az X86-hoz? Szerintem én biztosan nem. De pontosan a szerverekbe szánt processzorok szoktak alacsony sebességen ketyegni, és más megoldásokat alkalmazni a teljesítmény növelésére.
Teljesen mind1, milyen architektúráról beszélünk, 5GHz-en baromira melegszik egy processzor pl.,, konvencióktól függetlenül. -
-
Troll
tag
Remek. Ez nem tudták volna azelőtt bejelenteni, hogy az Apple átállt intelre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konteó topic
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest