- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ufocsalad
tag
Nem újdonság.
A HT se működik rendesen, ha csak nem az volt a cél , hogy alkalmazások ne lassan fussanak. -
bitblueduck
senior tag
Na tessék, van aki nem fog örülni ennek. Ezért nem vett K-s processzort:
The significant difference is the lack of TSX-NI in the K part, or in plain English, the hobbyist over-clocking part does not support Haswell new transactional memory feature. Transactional memory is one of the key new features of the Haswell architecture and something that I have been eagerly awaiting to experiment with. So in my case it was a trivial decision to buy the 4770 instead of the 4770K.
http://www.emulators.com/docs/nx36_haswell_262.htm -
törölt tag
válasz
rviktor25 #118 üzenetére
Téliesíteni kellett volna a kültérit, valószínű befagyott a tálcája-> Ha benne van az árajánlatban, és fizettem is érte, akkor megkérdem a klímaszerelőt, hogy melyik kismegszakítóra kötötte a tálcafűtést?-> ha ez nem oldja meg, akkor felzavarom az alu-létrára, -10 fokban, csendes hóesésben.
(#117) Jim Tonic:
Mert az állította róla az Intel?
Persze! de annyi ígéret van a mai világban, dolgozni meg csak azzal lehet, ami tényleg van, és működik is! -
rviktor25
tag
válasz
#16939776 #116 üzenetére
Ha a te hasonlatoddal akarnék élni, akkor egy légkondihoz hasonlítanám. Veszel egy inverteres légkondit, mert milyen jó már, h kevesebbet fogyaszt, esetleg jó lesz télen pluszfűtésnek is (ha már ráírták, h arra is jó). Esetleg beállítanád időzítővel, h mielőtt hazaérsz kicsit fűtse melegebbre a lakást egy fél óra alatt.
Eljön a tél és kikapcsolják a fűtésfunkciót mert kiderül, h mégse működik rendesen.
Létfontosságú a "légkondiba"? Nem, alapvetően hűtésre való. Beleírták, h mégis hozzátartozik? Igen. Elvesztettél egy olyan funkciót, ami lehet, h neked semmit, másnak sokat ér (vice versa)? Igen. -
válasz
#16939776 #116 üzenetére
Nehéz eset vagy. Itt egy funkció nem kompletten működik, nem félig. Semennyire nem tudod használni. Lehetne ez olyan funkció is, ami számodra fontos.
Mindegy, legyen neked igazad."Nem akarom védeni a gyártót, de még mindig nem értem, honnan tudod megállapítani azt, hogy a "TSX-ük" előnyt jelentett volna, ha még nem láttad vele és nélküle is futni XYZ alkalmazást?" Mert az állította róla az Intel?
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #71 üzenetére
Azt gari időn belül kicserélik, ha nem fűt vagy szétégeti a sej-hajod, kigyullad.
De azt észreveszed-e ha a fűtő betét 10 Ohm helyet 8 vagy 12Ohm-os? Nem! Mert a termosztát leállítja a fűtést ha elérte az általad beállított hőfokot, és pontosan ugyan olyan hőérzetet ad mint bármelyik másik.Utálom az autóval kapcsolatos hasonlatokat, nem tudom mi köze van a TSX-hez
Nem akarom védeni a gyártót, de még mindig nem értem, honnan tudod megállapítani azt, hogy a "TSX-ük" előnyt jelentett volna, ha még nem láttad vele és nélküle is futni XYZ alkalmazást?
(#112) mzso: de volt, megállt a gép ébresztésnél, ha az usb3-as eszközön nyitva volt valami elalvás alatt.
-
Lomha 8V
addikt
Vicc ez a topik, de a sz*r fajtából...
-
mzso
veterán
válasz
SirCsimbók #15 üzenetére
Nem volt valami hasonló újabban USB3 vezérlővel?
-
Yutani
nagyúr
válasz
antikomcsi #110 üzenetére
-
Yutani
nagyúr
válasz
antikomcsi #83 üzenetére
Dehogy.
Egyébként mezei júzerek szempontjából ez az egész vihar a biliben. Ha eddig hiba nélkül ment a procitok, akkor valszeg ezután sem lesz vele gond. Ha nekem ilyen érintett Intel procim lenne, pont lesz@rnám ezt a hibát, soha életemben nem találkoznék vele.
-
BatchMan
senior tag
Bocsáss meg tanulatlanságomért, de eddig azt hittem, hogy a processzorokban nincs EEPROM jellegű memória. Az első BIOS-frissítést még EPROM-égetővel csináltam, az alaplapokat anno jumper-oltuk. Az UEFI-től kiráz a hideg. Tudom, ez már múlt.
Szóval a processzorok mikrokódja is írható? Taníts mester, küldj egy linket a témáról! -
BatchMan
senior tag
"Az Intel a problémára egy mikrokód frissítéssel reagál, mely az összes TSX-et támogató processzor esetében szimplán letiltja a funkciót, azaz a program oldaláról a hibásan működő tranzakcionális memóriakezelés elérhetetlen lesz."
... pedig azt írja, hogy letiltja ...
Mikrokód frissíthető?
-
válasz
antikomcsi #95 üzenetére
áhh, tényleg, benéztem. haswell refresh non-k az, ami nem kapta meg.
-
FLATRONW
őstag
válasz
SirCsimbók #90 üzenetére
Vagy ha levetted volna a piros szemüveget.
-
SirCsimbók
tag
ja, tényleg, ott a pont, ezt csúnyán benéztem
(ha csöndben maradtam volna, bölcs maradtam volna, vagy valami
)
(szerk.) mer ez a gyökér főnök is itt rohangászik ma egész nap a baromságaival, bár húzna el valahova jó messzire inkább. nem igaz, hogy már fórumozni se hagyják nyugodtan a dolgozó embert
-
SRII
őstag
mindig csak hiba jelentkezik!
mi lenne ha a hibának is lehetne jó oldala.
pl: I3 at veszel és 4 mag+8 szálat látna a géped
vagy valami kódolást végzel és meghibásodik a procid és 5x gyorsabban végez!
erre bezzeg odafigyelnek
ahogy olvasom senki sem fog kétségbe esni, főleg nem az intel -
FLATRONW
őstag
válasz
SirCsimbók #76 üzenetére
Az Intel TSX nem a CPU neve.
Ezek a CPU-k: Intel Core i5-4570, Core i5-4570S, Core i5-4670, Core i5-4670S, Core i5-4670T támogatják a következő funkciókat: vPro, Intel TSX, TXT. -
Szatyor95
senior tag
"A TLB egy processzor működésének alapvető eleme. Ez nem csak néhány egzotikus parancsot takar, amit senki sem használ, hanem minden program futtatásakor szerepet játszik. Ezért a TLB patch kiadása után azt látták az emberek, hogy a tesztoldalakon bemutatott benchmarkok és a nap mint nap használt programjaik is érezhetően lelassultak."
Bár ezt nem nekem szántad, válaszolnék rá.
A gond az, hogy hiába alapvető dolog a TLB, ha egyszer még az AMD is csak hónapok után tudta rekonstruálni a hibát. Ez meg kb annyit tesz, hogy szökő-évente egyszer okoz bajt egy átlagfelhasználónak. De ugyan úgy használható marad minden egyes funkciója, mivel a TLB patch opcionális. Aki meg bedől annak, hogy kritikus hibáról van szó -átlagfelhasználókra értem, aki nem olvasott kellően utána-, és ezért letiltja a TLB-t, az meg is érdemli. Egy helyzetben rosszabb csak ez a hiba, mint az Intel TSX-é. Ez pedig az, mikor a gépnek teljesen stabilan kell üzemelnie, de a lehető leggyorsabban kell dolgozzon. Itt ugyanis kell a TLB, míg a TSX csak opció. Bár szerintem még 1 hét folyamatos terheléssel sem lehet előhozni a hibát, vagy csak nehezen. -
SirCsimbók
tag
ahha, most aztán megvilágosodtam: akik bagatellizálják a problémát, azok mind kék szemüvegen keresztül nézik a világot
(szerk.) hogy mondjak egy életszerű példát: veszel egy zsír új laptopot vagy tablettát vagy valamit, és a HÁZán van egy méretes karcolás. erre azért nem lehet azt mondani, hogy bármilyen funkcióját korlátozná/zavarná az adott gépnek. mit csinálsz? nem viszed vissza, hogy cseréljék ki***, vagy engedjenek el az árból?
(srek.2) nyilván nem egy ugyanolyan karcolásosra
-
Diocles
aktív tag
Elmondom, mi a különbség a kettő között.
Itt egy olyan kiegészitő funkció hibájára derült fény, amelyet jelenleg nulla szoftver alkalmaz. Most jutott el oda az ipar, hogy megpróbált ezt kihasználó szoftvereket irni, és kiderült, hogy nem működik. Ebből adódóan nem kell azzal szembesülnöd, hogy a nap mint nap használt programjaid egyszer csak lassabban futnak.
A TLB egy processzor működésének alapvető eleme. Ez nem csak néhány egzotikus parancsot takar, amit senki sem használ, hanem minden program futtatásakor szerepet játszik. Ezért a TLB patch kiadása után azt látták az emberek, hogy a tesztoldalakon bemutatott benchmarkok és a nap mint nap használt programjaik is érezhetően lelassultak.
Az az öt ember, aki szeretné visszakapni a pénzét, mert kifejezetten erre a funkcióra akart fejleszteni, némi hercehurca után valószinűleg vissza is fogja.
-
válasz
antikomcsi #78 üzenetére
Ja, de a listázás lenne a lényeg, így: [link]
Nem tudom, hogy eddig sem engedett szűrni ez alapján vagy csak most vették ki gyorsan a baki után
-
obisanyi
csendes tag
Most aztán nagy bajban vagyok/4570/ ez a fránya tsx
-
SirCsimbók
tag
"Oké, és mi van akkor, ha előre gondolkodva szereztem be a CPU-t egy több évet (5-8) üzemelő embedded rendszerbe, és alapoztam arra, hogy később kihasználhtó lesz?"
az intel szerint valószínűleg IJ (í-jé -- "így jártál")
(szerk.) úgy általában: ki tudja, rendszergazdik is megszívhatják, ha erre a funkcióra alapozva frissítettek gépállományt. esetleg a vezetőség kellemetlen kérdéseket tehet fel nekik, és nem biztos, hogy elfogadják magyarázatként azt, hogy "mer' az intel elkúrta!". talán azt mondják rá, hogy ez nem magyarázat, hanem kifogás
-
antikomcsi
veterán
válasz
Jim Tonic #73 üzenetére
A tiltsuk le az első lépés, de amúgy korai még pálcát törni a fejük felett. A múltkor is volt valami bibi náluk, azt is korrekten kezelték. Engem totál nem érint a dolog, de ha eladnám az AMD-t és Intelt szeretnék helyette, nem hiszem, hogy ez a dolog gátolna meg a cserében.
Azt is megértem, amit Te mondasz, de egyelőre ez van, ezt kell szeretnünk, illetve annak, akit érint.
(#74) HussarF
Írd be a keresőbe azt a procit, amit meg szeretnél nézni. Nem listázás ugyan, de a semminél jobb.
-
SirCsimbók
tag
-
válasz
antikomcsi #72 üzenetére
Valóban. És hol lehet megnézni azt, hogy melyik processzorok támogatják? Az intel honlapján nem engedett rászűrni TSX alapján a procikra.
-
válasz
antikomcsi #72 üzenetére
Nem konkrétan az én esetemre akartam kilyukadni. 4440-et vettem Abu javaslatára, mert a Broadwell volt a cél, de addig nem tudtam várni. Sokat viszont nem akartam ebbe az architektúrába ölni, hogy aztán fél év múlva eladjam (bár úgy fest, mégis sokáig marad).
Engem az Intel hozzáállása zavar, hogy tiltsuk le, aztán kész. -
antikomcsi
veterán
válasz
Jim Tonic #64 üzenetére
Akkor Neked nem kell, hogy emiatt fájjon a fejed, mert abba eleve nem is volt TSX támogatás.
Egyébként a 4670K és 4770K-ban sincs ilyen, és ezekből is elég sok van itt a fórumozók közt is.
(#70) HussarF
A Te procidban sem volt meg ez a támogatás már vásárláskor sem. Eleve úgy vetted, hogy nem tudja a TSX-et.
-
Te és Duracellm... nagyon nem vagytok tisztában a vásárlók jogaival. Neked semmit nem kell bizonyítanod. Vettél valamit, amire rá volt írva, hogy tud valamit. Nem tudja --> az eladót/gyártót terheli a felelősség.
Most függetlenül attól, hogy amúgy nem is használjuk azt az opciót. És nem is akarjuk ezért gariztatni (én legalábbis biztos nem a deliddelt i7-esem). Ettől függetlenül jó, ha tisztában vagy vele, hogy mihez van jogod, mert más esetben nagyot bukhatsz, ha tényleg szükség lenne egy cserére, de te abban a hitben vagy, hogy nem teheted meg.
-
SirCsimbók
tag
én még azt is simán kinézem belőlük, hogy a továbbiakban se engednek egy huncut petákot se procik árából, mert most meg extra költségük támadt abból, hogy megcsinálják a letiltást
-
válasz
Jim Tonic #64 üzenetére
szvsz bőven elképzelhető, hogy a reklamálóknál az intel lead egy kicsit az árréséből a következő megrendelésnél, és akkor mindenki jól járt. tekintve, hogy a feature új, és kísérleti technológiák vannak csak rá (már amennyiben vannak), nagyon nem lehet ezzel kiesett haszonról sem beszélni, szóval jól jár mindenki.
-
Ahhoz bizonyitani kellene, hogy te ezt a cuccot csakis emiatt a fjucsor miatt vetted, es anyagi kar er amiatt, hogy nem tudod igy hasznalni.. Dehogy. Szerinted egy autót megveszel extrákkal, és valami nem működik, be kell bizonyítanod, hogy márpedig használod? Pont ez az, egy autógyár nem teheti meg, hogy letilt egy funkciót. Engem pedig pont az Intel hozzáállása borít ki. A korrekt hozzáállás valami kupon lett volna, amit beválthatsz.
Lovas peldanal maradva, visszaviheted, hogy csale a fule, kapni fogsz egy minden tekintetben jobb, szebb lovat, szinten csale fullel Ilyenkor van az, hogy az eladó kártérítést fizet.
#61: 4440.
#63: Itt nem erről van szó. Nem nem hibázik, hanem nem lesz elérhető egy funkció. Amit meg írsz, az hülyeség. Ha veszel valamit, ami nem megfelelően működik, nem neked kell bizonyítanod, hogy az neked rossz.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #55 üzenetére
Ha a mikrokód frissítés után nem vét hibát a processzor -jogalap híján- nem fogják kicserélni/pénzt visszafizetni.
Ha vettél volna 64db xeon procit és azon adatbázist szűrözgetsz nap mint nap, és 20%-al csökken a teljesítmény a mikrokód frissítés után, és ettől a vállalat bevétele csökken akkor már lehet számítani kártérítésre, de cserére biztos nem!
-
válasz
Jim Tonic #60 üzenetére
Azon buktam ki, hogy vissza akarjak vinni, hogy ez nem oke igy, es hogy karterites...
Ahhoz bizonyitani kellene, hogy te ezt a cuccot csakis emiatt a fjucsor miatt vetted, es anyagi kar er amiatt, hogy nem tudod igy hasznalni...
Ujabb generaciora emiatt garban biztos nem cserelik, leven az sem tudja. Ugyhogy a verpistik leulhetnek.
Lovas peldanal maradva, visszaviheted, hogy csale a fule, kapni fogsz egy minden tekintetben jobb, szebb lovat, szinten csale fullel
ertelme sok lenne.
-
Felesleges offenzívába kezdened, az helyette elvet kellene megértened. Főleg, mivel Te is vásárló vagy, nem az Intel.
Kreativitás, az van... Mármint az Intel részéről? Igen, én is így látom. Vettél valamit, ami nem nyújtja az ígért szolgáltatásokat. A többi rizsa.
A lovas példád meg nem stimmel. Ha a lovat szépségversenyre vetted csálé füllel, akkor megint nem azt kaptad, amit kellett volna. -
válasz
Jim Tonic #55 üzenetére
Mivel a broadwellben is hibas lesz, ezzel az indokkal szerintem nem cserelik... foleg nem 23 honap utan...
Kreativitas, az van...
A lonak a laba olyan, mint az i7 egyik magja. Ha szar, visszaviheted...
De ez a funkcio olyan, mintha a lonak a fulei csalek lennenek. Szepsegversenyre nem viheted, de funkcionalitasban eddig sem, es ezutan sem zavar senkit...
-
sad_Vamp
őstag
válasz
antikomcsi #56 üzenetére
Hát ha mást nem 5-10%os kupont kövi intel alkatrész vásárlására (ez még marketingként és vásárlási erőként is jó lenne nekik), ha van dobozod meg számlád.... de hát a becsület a biznicből már rég kihalt.
-
Jó kis elv. Ha én veszek egy lovat, amiről utólag kiderül, hogy sánta, el lehet azzal intézni, hogy levágja az eladó a lábát? A javítás nálam azt jelenti, hogy valami újra működik.
#54: Viszont, ha van rá két év garanciám, visszavihetem a 23. hónapban (vagy amikor kijön a Broadwell), hogy ez rossz, adjanak helyette egy jót, vagy kérem vissza a pénzem. Abból meg veszek egy újabb generációt.
-
shteer
titán
válasz
antikomcsi #42 üzenetére
Persze, hogy kék. Milyen lenne Optimus? Hupilila?
-
Olyankor mi van, ha mondjuk én ezért vettem a processzoromat? Visszavihetem, hogy hibás, adják vissza az árát?
szerk.: Hopp, látom, már felmerült hasonló kérdés, de azért itt hagyom. Szóval, ha hibás, nem vagyok jogosult visszavinni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Szatyor95 #18 üzenetére
Hát igen! Pedig ez elég könnyen reprodukálhatónak tűnik a Phenom rev. B2 TLB bughoz képest. Ott igen nehezen jött elő, mégis hatalmas balhé volt!
(#27) Balika911: Oké, és mi van akkor, ha előre gondolkodva szereztem be a CPU-t egy több évet (5-8) üzemelő embedded rendszerbe, és alapoztam arra, hogy később kihasználhtó lesz?
HGyu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyilván a lassú terjedés késlelteti a hibák felismerését. Ma még csak tesztprogramok vannak TSX-re, de mivel hibás, így tényleges program már nem is lesz addig, amíg ki nem javítják a hardvert. Valószínű ez az oka annak, hogy ennyire későn lett ez detektálva.
Azt a kérdést viszont felteheti az Intel, hogy ha folyamatosan hozzák az újításokat, és egyik sem igazán érdekli a piacot, akkor ez mitől van. De ez a hiba lététől teljesen független dolog.A VCE-t azért elég sok program használja. Mint a Raptr, az OBS, meg ami H.264-be valós időben enkódol és igény, hogy ne terhelje a procit. Jellemző a szerverekben a használata. Emellett a VCE egy fixfunkciós egység. Nagyságrendekkel könnyebb a tesztelhetősége, mint a TSX-nek.
-
sehogy, mindenki szépen együttél vele. abban a szegmensben, ahol ezt használják is, ott a feature opcionálisan visszakapcsolható marad.
ez kb.vihar egy kanál vízben. elég sok ismert és nem javított hibája van egy mai modern procinak, pl. itt van a 4. generációs core széria asztali változatának specifikációfrissítése. az errata szekció bő 30 oldallal több, mint a fele az egésznek. azért kapott az egész ekkora nyilvánosságot, mert az egész featuret le kellett kapcsolni.
-
Yutani
nagyúr
Érdekes, hogy a hibás Intel procik topikjába nem trollkodnak az AMD-hez húzók, de amikor AMD procikról szól egy hír, akkor rögtön jönnek az inteles trollok, hogy mennyire szar az AMD.
A tanulság levonható.
-
bteebi
veterán
Az ötlet tök jó, a hiba viszont gáz - persze megesik az ilyen. Remélhetőleg ki tudják/fogják javítani.
-
antikomcsi
veterán
válasz
SirCsimbók #24 üzenetére
Kék vagy nem az teljesen mindegy, csupán csak nem hülye.
Ez az a funkció, amit Te otthon soha nem használnál, sőt, valószínű, hogy a létezéséről sem tudnál.
Egy asztali gépen, amin a fórumot tolod ez nem oszt, nem szoroz, ez leginkább szervereknél, adatbázis szervereknél használható.A hibás funkciót bios frissítés tiltja, a fejlesztőknek azonban lesz módjuk engedélyezni, ahol szeretnék használni.
Amúgy teljesen hihetetlen, hogy aki nem egy agy mosott droid az itt már rögtön kék, meg zöld, meg stb.
-
-
válasz
Plazmacucci #38 üzenetére
Ha neked fontos funkcio, mar reg rajottel volna, hogy szar...
Es akkor mar reg cserelve, visszafizetve lett volna...Magyarok vagyunk...
-
-
sad_Vamp
őstag
de itt tényleg az elvekről volna szó... ha norbi kenyeret veszek és nem akarok fogyni megfizettetik velem a teljes árat? meg! ha autót veszek amin kapcsolható 4x4 van, de csak városban fogom használni elengedik a funkció árát? nem! Ha procit veszek XY képességgel amit a kutya nem használ ki kell fizetnem a fejlesztését? ki!
És fordított esetben?
-
Kékes525
félisten
Ilyen gyors fejlesztéseknél megeshet néhány hiba.
-
Seregély
tag
"A hírhez meg... uhhh. Nem jut elég idő tesztelésre ezeknél a mi CPU-knál, vagy mi."
Igen komplex probléma a tranzakciós memóriakezelés, Az IBM implementálta először hardware-n a Blue Gene/Q szuperszámítógépén és a működéséhez az egész processzort az alapoktól kellet így tervezni. Pl. spekulatív üzemmódban ugyanannak a memóriacímnek több verziója is lehet párhuzamosan (speciális cache és memóriakezelés, adminisztráció) vagy pl. hardware szinten követik nyomon az egyes szálak korát, így határozzák meg melyik férhet hozzá másik szál memóriaterületéhez.
Az Intel TSX esetében, igaz nem 100%-ban publikus, de nehéz elképzelni, hogy ilyen egyszerű formában használhatóan működjön a tranzakciós memóriakezelés (nem is működik). Szerintem az egész CPU-t kell áttervezni emiatt.
PC-s környezetben egyenlőre sok értelme nem is látszik, kevés konkurens szál esetén jóval több az overhead mint amit nyerhetünk esetleg vele. -
törölt tag
Akik itt roncognak, azoktól szeretném megkérdezni, hogy mégis melyik általuk intenzíven használt programot érinti a fenti hiba? Vagy ha programozóként keresik a kenyerüket, akkor épp melyik projektjük szenvedett hátrányt ebből?
Azok a szervezetek, akiket meg ez érint(het), jó eséllyel nem néhány PH-s, fogadatlan prókátor asztalcsapkodásától várják a kártalanítás kieszközlését, hanem megvan erre a bejáratott módszerük... -
gghrtz
őstag
Mint mondtam, akkor írjatok panaszlevelet.
Amúgy most no offense, de ez már kezd átmenni vicckategóriába amit csináltok. -
Ursache
senior tag
Nem az a lenyeg hogy hasznalod-e vagy sem. Eladasnal is telibefossak, hogy mit fogsz vele csinalni. Ha vitrinbe rakod, mert ugy dontesz, sem fogod megkapni anyagáron.
Funkciok alapjan kalkulalodik az ar (meg sok minden mas), amit vetelkor ki kell pengetni, es ha bizonyos funkcio hibas es/vagy nem mukodik, akkor barki elesett egy szolgaltastol, amit meg kell teriteni.
-
SirCsimbók
tag
mi az, te az intel könyvelési osztályán dolgozol, hogy ilyen pontosan tudod, hogy ez az izé 200 Ft a processzor össz árán belül?
mi van ha 2k? vagy 12k?
(szerk.) és szerinted azt is kifizetnék, ha mondanám, hogy még az alaplap (esetleg a RAM-ok) árát is fizessék vissza, mert ha tudom, hogy ez a funkció xar a prociba, másféle konfigot fejlesztek?
-
gghrtz
őstag
válasz
SirCsimbók #26 üzenetére
Akkor írj az Intelnek panaszlevelet, hogy adják vissza a 200 Forintodat, mert feleslegesen kifizetted ezt a sz_rt, amiről te azt se tudtad, hogy van, de ha tudtad volna, se használnád.
-
törölt tag
válasz
SirCsimbók #26 üzenetére
Na, éppen ez az. A TSX-et a cikk szerint támogatja néhány fajta program, és ezekben is külön engedélyezni kell. Ez az a kategória, aminek a létezéséről eddig nem tudtam, nem használtam, és számomra semmi hatása nincs annak, ha letiltják (kiveszik belőle).
Akik használták (volna), és emiatt hátrány éri őket, azoknak korrekt lenne visszafizetni a CPU árát.
-
SirCsimbók
tag
válasz
#72042496 #25 üzenetére
hibás az analógiád
ha az alaplapodról egy mütyürke alkatrész eltűnne, aminek létezéséről nem is tudtál, de onnantól valami fura okból lassabban/vacakabbul működne a géped, nem zavarna?
bár ebben az inteles esetben mintha pont fordított lenne a helyzet: kiszednek belőle valamit, és ettől a gép jobban fog működni
kár, hogy egyáltalán belerakták, és még nagyobb kár, hogy még pénzt is kértek érte
-
SirCsimbók
tag
válasz
Szatyor95 #23 üzenetére
igen, ez, csak lusta voltam utánakeresni
ki tudja, ebből még kemény csoportos per is lehet, a jelentősége meg úgyszólván semmi
(szerk.) @ (#22) shteer
kék é vagy? -
Szatyor95
senior tag
válasz
SirCsimbók #17 üzenetére
-
shteer
titán
válasz
SirCsimbók #19 üzenetére
fizessen kártérítést mindenkinek!! az amd-seknek is! meg annak is akinek számítógépe sincs!
-
shteer
titán
mindenki dobja ki az intelt!! időzített bomba!
-
Szatyor95
senior tag
válasz
SirCsimbók #15 üzenetére
Nekem hasonló fordult meg a fejemben. Mi van (volt korábban) azokkal, akik megvették baromi drágán a CPU-t, aztán kiderül, hogy egyes funkciói nem használhatóak? Hisz ők ezt is kifizették, még akkor is, ha nem is használják. Aki meg később veszi, annak sem lesz ettől olcsóbb, hisz az lesz a válasz, hogy "tudhatta a vevő, hogy ez ilyen".
Azt csodálom, hogy nem oltotta még szét senki az Intelt ezért. Persze mikor az AMD TLB hibáján ment a lovaglás... -
Z_A_P
addikt
Engem az erdekelne, mivel es hogyan kompenzalja a vevoket az intel?!
Fizettek egy termekert, aztan utolag kivesznek belole egy szolgaltatast.
Ez olyan mintha bevinned az autod szervizbe, es ott kiveszik belole a klimat utolag, amiert te kemeny penzt fizettel nemreg. -
SirCsimbók
tag
(előre bocsátom, hogy csodálom, hogy más még nem hozta elő az alábbiakat)
ez az egész mizéria engem a Pentium1-esek körül mintegy 15 évvel ezelőtt kialakult helyzetre emlékeztet, amikoris egy idő után kiderült, hogy a Pentiumok nem tudnak számolni (ha jól emlékszem, lebegőpontos számításokról volt szó)
az intel szépen megpróbálta elkummogni a dolgot, de aztán csak kiderült. azzal védekeztek, hogy ez a funkció úgyse kell mindenkinek, csak kevesen használják (persze jól le is lettek ugatva érte, úgyhogy szépen visszakoztak)
a kérdésem: ha én valami funkciót garantáltan soha a büdös életben nem használok (ki) egy processzorban, olcsóbban megkapom azt a processzort? nyilván
ők meg ideadhatják teljes áron a xart is? nyilván
-
GIJoe
addikt
hirtelen azt olvastam NSA backdoor
-
Oliverda
félisten
-
ddekany
veterán
Ez a programozón múlik, CPU szinten nincs ilyen, hogy memória terület zárolás. Atomi elemi műveletek vannak CPU szinten, amivel mindenféle zárolási stratégiákat megvalósíthatsz. Pl. több szál olvashatja egy időben adott területet, de csak egy módosíthat, és az viszont kizárja az olvasókat is.
A hírhez meg... uhhh. Nem jut elég idő tesztelésre ezeknél a mi CPU-knál, vagy mi.
-
gghrtz
őstag
Ez nagyon érdekes. Nagyon hasonlít a fejlettebb adabázis-kezelő rendszerekhez.
-
tlac
nagyúr
válasz
B.Á.L.!.N.T #5 üzenetére
is lehetséges
-
-
Lewzke
őstag
A mikrokód frissítés bővebben mit jelent és hogyan jut el ez a felhasználókhoz? Operációs rendszer frissítéssel?
-
törölt tag
Jelenleg ha egy memóriarészlet zárolt, akkor azt olvasni sem tudja más processz, mint amelyik zárolta?
-
Sinesol
veterán
Gondolom ha létfontosságú lenne akkor mar startnál kiszúrják, ha meg 1+ év kellett hozzá hogy barki eszrevegye ez kb annyit jelent hogy sok embert nem erint a funkcio .
Kb hasonlo horderejű hir lenne ha a VCE-röl kiderülne hogy hibás...
Egyáltalán van ami kihasznalja a 2 közül valamelyiket? D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Háztartási gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest