Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• caizzz

senior tag

válasz #51736960 #111 üzenetére

sajnos ezek a tények. elég masszívan használom a rendszert, mint legtöbben egy ilyen fórumon. viszont a w7/vista a kicsit kevésbé odafigyelő és rendszerető user gépén se produkál olyan lassulásokat, egyenletes általános sebességcsökkenést mint az xp. (Vista SP0 kivétel, de hát az rég vót)

hozzáteszem: nálam.

• caizzz

senior tag

2008 ősze óta használok Windows 7-et. Rendben is volt minden szinte mindig, még RTM előtt is. Meg is ígértem magamnak, hogy vágják le a fél herém, ha újra xp-t teszek a gépemre. Aztán annyira feldühített a Treyarch és az Activision közös szoftvernek nem nevezhető trágyája, a Black Ops a Vista / Win7 specifikus rossz hangkezeléséből adódó stop&start lagjával, hogy feltettem egy XP-t. Ott teljesen rendben volt a játék a régi directsoundnak köszönhetően.

No de kb. három nap telt el, annyira hányingert kaptam a rendszertől, hogy csak na. Az elvileg alacsonyabb rendszerkövetelmény ellenére a reszponzivitás sokszor az ásóbéka feneke alatt leledzett, emellett rendszerszintű akadások és fagyások jelentkeztek, melyekről már Vista / 7 felhasználóként teljesen megfeledkeztem. Aztán jött a patch ehez a szarkupac játékhoz, és visszakerült a jó kis W7 HP x64. Soha többet nem követem el ezt a hibát, hogy XP-t rakok egy modern PC-re.

Ez csak egy példa, de erősen jellemzi a rendszer stabilitását. (A biztonságról nem is beszéltem). Másik dolog, de idevág a bizonytalankodóknak: Míg egy XP-t egy idő után erőteljesen karban kellett tartani manuálisan, hogy pár hónapnál többet bírjon szemmel látható teljesítménycsökkenés nélkül, addig egy jó Vista (SP1-SP2) és W7 tökéletesen elvan ha minőségi szoftvereket használunk rajta. Sok hónap után is megmarad a rendszer gui alacsony válaszideje, a lemezteljesítmény, az indítási sebesség.

Egyszerűen nincs érvem már a Vista (SP1-2) és W7 ellen, mindkettő egy remekül használható modern OS, ami az XP-ről nem mondható el teljes mértékben. Főleg nem 2011-ben.

Persze minden rendszer produkálhat anomáliákat, de ez véleményem szerint nagy arányban a felelőtlen és igénytelen szoftverválasztás és a rossz minőségű hardver (és annak támogatottsága) miatt van.

Új hozzászólás Aktív témák