Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sellerbuyer

őstag

válasz Bladeee #100 üzenetére

Szia!

A HD-s VGA-kon keresztül tudsz a hdmi-n hangot kiküldeni, mert ezeken a VGA-kon van hangkari (pl Ati HD 4xxx sorozat), viszont hdmi-n csak sztereo hangod lesz, amit egy 160 rugós 7.1 erőlködőre kötni elég soványka... A hdmi azért van, hogy TV-re ne kelljen külön kábelen vinni a hangot, semmit több. A te erőlködődre is csak továbbvezetésnek tették rá, ahogy a régebbi házimozi/multimédiás erősítőkre is tettek composite video be- és kimenetet ugyanezen célból. A hdmi kimenetes eszközöddel (pl. DVD lejátszó, blue-ray, PC, stb.) rámész az erősítőre, majd onnan továbbvezeted a TV-re egyetlen kábellel és az erősítőn tudod váltani, hogy mikor mi menjen ki a TV-re.

Vegyél egy jó minőségű 7.1 hangkarit, azt kösd rá az erőlködőre!

Egészen véletlenül nekem van egy eladó, nagyon jó minőségű Sound Blaster Audigy 2NX 24bit/96kHz USB-s külső 7.1 hangkarim ha érdekel. :)) :DD
    [link]

A lényeg, hogy arra a komoly erősítőre mindenképpen egy jó minőségű 7.1-es hangkarival menj rá, pl. optikán keresztül.

• sellerbuyer

őstag

Amivel nem tudok mit kezdeni, az az hang hdmi-n keresztül!

Ebben ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.

Ugyanis hol megjelenik az Ati HDMI a hangeszközök között úgy, hogy csatlakoztatva van, hol azt írja, hogy nincs csatlakoztatva, ami ugye lássuk be fura, mivel kép van a hdmi-n és hát az ati 4870-be van integrálva a dolog. :)

Szóval a lényeg az, hogy hol megy az Ati kártyámon a hdmi hang, hol pedig nem. Már a legújabb driver van fent, kifejezetten a 2010.08. havi Ati Catalyst hdmi hang driver és mégsem jó, ugyanaz a jelenség. TV-n semmilyen erre utaló beállítást nem találok... Nem tudom, mi tévő legyek... plíz segítsen valaki ha tud, akár privátban is, köszönöm! :R

Ja még valami: van egy külső profi firewire hangkártyám, ha azt bedugom a firewire portba úgy, hogy az ati hdmi nincs csatlakoztatva (legalábbis ugye ez jelenik meg), akkor egyszercsak csatlakoztatva lesz. Nagyon fura jelenség... Nem tudom, nem az irq kiosztásokkal lesz-e kapcsolatban....

• sellerbuyer

őstag

válasz kutga #97 üzenetére

Semmi gond a TV-vel, ez egyszerű beállítás kérdése. LG-knél pl. a menüben ki kell választani: Screen->Aspect Ratio->Just Scan és ennyi, műxik. Ha nem ez van kiválasztva, akkor az általad leírt/lefotózott történet van. Ez beállítási lehetőség viszont csak akkor tűnik elő, hogyha megfelelően van csatlakoztatva a pc a tv-hez hdmi kábellel. Én ezzel kb. három órát szívtam, mire rájöttem. Egyszerűen sehogy sem akart jó lenni, már mindent állítottam a driverben, felbontástól a frissítési frekiig, mindent, drivert cseréltem, mindent csináltam.....pedig csak ezt kellett volna elsőre is átállítani és ennyi. :D

Új hozzászólás Aktív témák