Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter789

senior tag

válasz kbalazsa #111 üzenetére

a mezei consumer HDMI-nek nincsen kihasználatlan vezetéke:

- a 3 adat TMDS + / - / shield és clock + / - / shield felel a szélessávú egyirányú adatátvitelért
    - a CEC control hálózatba köti az eszközöket, így pl egy távirányítóval lehet mindent vezérelni, a tv ki / be tudja kapcsolni a lejátszót, stb. a PC nem használja tudtommal semmire...
    - SCL és SDA az EDID EEPROM-ot köti be - innen olvassa ki a forrás a cél tulajdonságait
    - 5V és GND kisáramú táp ehhez ahhoz: EDID, HDMI switch, stb
    - HotPlug: a cél ráköti az 5V-ra, ezáltal jelzi hogy be lett dugva, ki lehet olvasni az EDID-et, lehet aktiválni a TMDS kimenetet
    - reserved: nem tudom pontosan mire van fenntartva de a lényeg hogy semmi nem használhatja, a szabványos HDMI kábelben nem is kötelező bekötni

és ezzel el is fogytak a lábak. HDMI esetén a hang nem S/PDIF vagy valami más digit formában megy külön, hanem a kép mellé csomagolják az adatfolyamba és a cél választja ki belőle

nemrégiben elég sokat foglalkoztam a témával mert magamnak akartam megépíteni egy HDMI bemenetes LCD vezérlő panelt CarPC-s célokra - lehetőleg hanggal együtt - végül elnapoltam technikai okokból, de nem lehetetlen projekt csak némi idő kell hozzá meg sok sok tervezgetés, programozás...

• Peter789

senior tag

válasz kbalazsa #109 üzenetére

no ezek után kíváncsi vagyok hogy fog e működni nálad az az adapter - mondom nagyon meglepne ha tényleg egy ilyen orbitális baromságot beleterveztek volna a 4-es generációba (3650-el jó) hogy egy használaton kívüli lábat földre vagy tápra kell csuknia az egyedi adapternek, hiszen alapból semmi értelme: attól hogy "HDMI audio-s" adaptert dugsz rá attól még nem fix hogy a cél támogatja is a hang megszólaltatását, tehát akkor miért nem elég a mezei DVI/HDMI hotplug detect, aztán ha van rajta monitor akkor tolja az adatot ha azt akarod, az meg azt kezd vele amit akar...

• Peter789

senior tag

válasz kbalazsa #106 üzenetére

látom a másik topikos válaszból hogy nálad az adapter volt a ludas, akkor tényleg nem lehetetlen hogy a gyárilag hozzáadott a xar... hol kaptál olyat amivel jól működik?

• Peter789

senior tag

válasz kbalazsa #106 üzenetére

próbáltam a gyárilag hozzá adott DVI>HDMI konverter + mezei HDMI kábellel és nem nyert

havernál 3650-el ugyanilyen TV-vel ugyanezzel a DVI>HDMI kábellel jó

magán az adatátvitelen nincsen külön "hang láb", a 3+1 csatornás TMDS átvitelbe van beágyazva a kép adat mellé, tehát az olcsó HDMI kábelen nem múlhat, mert a kép átmegy.

a DVI>HDMI adapter pedig a sajátja, ha valami olyan hülyeség volna hogy egy használaton kívüli lábat rövidre kell csukni a DVI aljzaton ahhoz hogy "detektálja" a hangot, akkor ezt szerintem a "7.1 HDMI audio" feliratos dobozhoz mellékelt adapternek meg kéne csinálnia, nem? mondjuk orbitális farokság lenne ha ilyenre lenne szüksége egyáltalán a kártyának, de tényleg nem lehetetlen...

régebben olvastam olyat, hogy az ati-s event handler szervízt le kell állítani > próbáltam, az sem segített, semmi nem változott. egyértelmű hogy detektálási hiba (akár láb, akár EDID kezelési hiba vagy más), valami registry-s force módról nem hallottatok esetleg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés