Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
kbalazsa #111 üzenetére
a mezei consumer HDMI-nek nincsen kihasználatlan vezetéke:
- a 3 adat TMDS + / - / shield és clock + / - / shield felel a szélessávú egyirányú adatátvitelért
- a CEC control hálózatba köti az eszközöket, így pl egy távirányítóval lehet mindent vezérelni, a tv ki / be tudja kapcsolni a lejátszót, stb. a PC nem használja tudtommal semmire...
- SCL és SDA az EDID EEPROM-ot köti be - innen olvassa ki a forrás a cél tulajdonságait
- 5V és GND kisáramú táp ehhez ahhoz: EDID, HDMI switch, stb
- HotPlug: a cél ráköti az 5V-ra, ezáltal jelzi hogy be lett dugva, ki lehet olvasni az EDID-et, lehet aktiválni a TMDS kimenetet
- reserved: nem tudom pontosan mire van fenntartva de a lényeg hogy semmi nem használhatja, a szabványos HDMI kábelben nem is kötelező bekötniés ezzel el is fogytak a lábak. HDMI esetén a hang nem S/PDIF vagy valami más digit formában megy külön, hanem a kép mellé csomagolják az adatfolyamba és a cél választja ki belőle
nemrégiben elég sokat foglalkoztam a témával mert magamnak akartam megépíteni egy HDMI bemenetes LCD vezérlő panelt CarPC-s célokra - lehetőleg hanggal együtt - végül elnapoltam technikai okokból, de nem lehetetlen projekt csak némi idő kell hozzá meg sok sok tervezgetés, programozás...
-
Peter789
senior tag
válasz
kbalazsa #109 üzenetére
no ezek után kíváncsi vagyok hogy fog e működni nálad az az adapter - mondom nagyon meglepne ha tényleg egy ilyen orbitális baromságot beleterveztek volna a 4-es generációba (3650-el jó) hogy egy használaton kívüli lábat földre vagy tápra kell csuknia az egyedi adapternek, hiszen alapból semmi értelme: attól hogy "HDMI audio-s" adaptert dugsz rá attól még nem fix hogy a cél támogatja is a hang megszólaltatását, tehát akkor miért nem elég a mezei DVI/HDMI hotplug detect, aztán ha van rajta monitor akkor tolja az adatot ha azt akarod, az meg azt kezd vele amit akar...
-
Peter789
senior tag
válasz
kbalazsa #106 üzenetére
próbáltam a gyárilag hozzá adott DVI>HDMI konverter + mezei HDMI kábellel és nem nyert
havernál 3650-el ugyanilyen TV-vel ugyanezzel a DVI>HDMI kábellel jó
magán az adatátvitelen nincsen külön "hang láb", a 3+1 csatornás TMDS átvitelbe van beágyazva a kép adat mellé, tehát az olcsó HDMI kábelen nem múlhat, mert a kép átmegy.
a DVI>HDMI adapter pedig a sajátja, ha valami olyan hülyeség volna hogy egy használaton kívüli lábat rövidre kell csukni a DVI aljzaton ahhoz hogy "detektálja" a hangot, akkor ezt szerintem a "7.1 HDMI audio" feliratos dobozhoz mellékelt adapternek meg kéne csinálnia, nem? mondjuk orbitális farokság lenne ha ilyenre lenne szüksége egyáltalán a kártyának, de tényleg nem lehetetlen...
régebben olvastam olyat, hogy az ati-s event handler szervízt le kell állítani > próbáltam, az sem segített, semmi nem változott. egyértelmű hogy detektálási hiba (akár láb, akár EDID kezelési hiba vagy más), valami registry-s force módról nem hallottatok esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Medence topik
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest