Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz VIC20 #67 üzenetére

Szerintem jó az irány.
    Egyértelműen a hangon és a vásznon lehet a legtöbbet spórolni. Addig viszont semmit ne fess a falra amíg nem tudod mennyi a fényereje a vetítőnek. A szürkésebb felülethez magasabb fényerejű vetítő kell. Ha látsz egy képet amin szebbnek látszik a kép szürke felületen az nem jelenti azt, hogy neked is jó választás.
    A magyar szinkronstúdiók pénzhiányra hivatkozással dilettáns állatként cseszik szét még az 5.1-es hangot is. Szóval, ha szinkronizálva akarod nézni a filmeket élből kérdéses érdemes e áldozni komolyabb hangrendszerre. (Egyébként nem.)
    Ráadásul van egy minimum a szoba hosszát illetően ahonnan kezdve van értelme az oldalsó hangszóróknak és hát a magyar otthonok többségében messze nincs meg ez a szobaméret, de a 7.1 az viszont nagyon kell… fals dili. Aki kardoskodik érte már gyanús.
    Az 5.1-es hang átjátszásához elég egy 2 eres hajszálvékony kábel szóval a 3D kép támogatása miatt áldozni tetemes összeget erősítőre már egyfajta dilit igazoljon a te szemednek vissza és ne objektív gondolkodást. (Mert ha az, akkor olyan otthona és annyi pénze van az embernek amennyi neked nincs, nem fogod tudni követni, tökmindegy neked mit gondol.)
    HDMI kábelből is filléres lett a lapos kivitel. Ezeket a hang két eres hajszálnyi vezetékével együtt úgy lehet falba vésni, hogy a munkának köze sincs a véséshez, hiszen mindenhol van olyan vastag vakolat a falon, amit egy szélesebb fejű mínuszos csavarhúzóval is fel tudsz kaparni olyan mélyen, hogy ezek lazán elférjenek benne. Nem lesz sitt. Minimális szeméttel jár. Glettgipsz rá és mindennél igényesebben néz ki, hogy nincs klábelcsatorna lentről felfelé. A mennyezet alatt az oldalfalon lesz elektromos elosztódoboz. Onnan tudsz vinni tápot a projektornak. Lenti konnektorból hosszabbítózás felejtős.

• z123456789

addikt

válasz VIC20 #67 üzenetére

VIC20 (#67)
    A projektor topic-ban vannak szakik, akik képben vannak a projektorokkal. (Én csak erről az egyről tudom amit tudok.) Nyugodtan kérdezhetsz tőlük szerintem. ;)

Nekem is 3.1-es a rendszerem, a többi hangképző már nagyon nem férne el, de el vagyok vele így is remekül.
    250e Ft? Ha azt a projektort választod akkor 50e marad a többi komponensre...necces. Mondjuk kapásból azt mondom hogy a felületet fesd le! Így megspóroltad a vásznat. Bár nincs sok tapasztalatom, de egy olcsó vászon nagyon be tud hullámosodni idővel, az pedig élvezhetetlenné teszi a filmet. Szóval azt majd ráérsz beszerezni később, ha úgy döntesz.
    Talán 50-ből így ki tudsz egy erősítőt+2 hangfalat hozni. Sztereó topic. ;) De akár kérdezhetsz a házimozis topicban is, vannak akik többfelé figyelnek.
    Forrásnak meg mondjuk egy már meglévő PC/laptop. (Az feltételezem hogy van. :) )
    Azonban ha csak egyelőre PC->PC-s hangfalak->Projektor->falfelület a cél, akkor szerintem semmi akadálya. Hajrá! :)

(#68) Scaevola
    Nekem is hasonló megoldást kínáltak, de nem akartam optikai kábelt, szeretem a HDMI-t, nekem kényelmes.
    Nem minden erősítő módosít a képen, sőt sokan nem is szeretik, illetve sok esetben inkább félrevezetően javít a képen. Nekem tetszik a javulás. Tehát igen, nem lett volna feltétlenül indokolt az erősítő csere, de úgy gondoltam hogy az egy jó ajánlat, és legalább meghallgatok más hangzásvilágot is.
    Egy szó mint száz, a te megoldásod is tökéletes.
    Javítsatok ki ha nem! Az optikán is átmegy a 3D gondolom nem? :F

Új hozzászólás Aktív témák