Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
takacsbotond #85 üzenetére
Köszönöm
Acoustic Research S30 + SC1.
-
z123456789
addikt
A győri Alba Divani bútorházban vettem, Velence Relax garnitúra 2es része.
-
z123456789
addikt
válasz
MasterMark #70 üzenetére
(#70) MasterMark
Semmi. Túlgondoltam...(#71) VIC20
Szerintem tetszeni fog.(#74) Kroland25
Köszi!
A tiéd néz ki jól! -
z123456789
addikt
VIC20 (#67)
A projektor topic-ban vannak szakik, akik képben vannak a projektorokkal. (Én csak erről az egyről tudom amit tudok.) Nyugodtan kérdezhetsz tőlük szerintem.Nekem is 3.1-es a rendszerem, a többi hangképző már nagyon nem férne el, de el vagyok vele így is remekül.
250e Ft? Ha azt a projektort választod akkor 50e marad a többi komponensre...necces. Mondjuk kapásból azt mondom hogy a felületet fesd le! Így megspóroltad a vásznat. Bár nincs sok tapasztalatom, de egy olcsó vászon nagyon be tud hullámosodni idővel, az pedig élvezhetetlenné teszi a filmet. Szóval azt majd ráérsz beszerezni később, ha úgy döntesz.
Talán 50-ből így ki tudsz egy erősítőt+2 hangfalat hozni. Sztereó topic.De akár kérdezhetsz a házimozis topicban is, vannak akik többfelé figyelnek.
Forrásnak meg mondjuk egy már meglévő PC/laptop. (Az feltételezem hogy van.)
Azonban ha csak egyelőre PC->PC-s hangfalak->Projektor->falfelület a cél, akkor szerintem semmi akadálya. Hajrá!(#68) Scaevola
Nekem is hasonló megoldást kínáltak, de nem akartam optikai kábelt, szeretem a HDMI-t, nekem kényelmes.
Nem minden erősítő módosít a képen, sőt sokan nem is szeretik, illetve sok esetben inkább félrevezetően javít a képen. Nekem tetszik a javulás. Tehát igen, nem lett volna feltétlenül indokolt az erősítő csere, de úgy gondoltam hogy az egy jó ajánlat, és legalább meghallgatok más hangzásvilágot is.
Egy szó mint száz, a te megoldásod is tökéletes.
Javítsatok ki ha nem! Az optikán is átmegy a 3D gondolom nem? -
z123456789
addikt
Házimozi erősítő. Legtöbbje már a képen is javít/módosít/felskáláz. De minden esetre a forrásom egy médialejátszó, amit HDMI-vel kötöttem rá az erősítőre. Ezen a HDMI-n átmegy kép/hang. Ha a "szűrő" résznél (erősítőn) megakad a kép, mert nem ismeri a 3D formátumot, akkor nem tudja azt továbbküldeni.
-
z123456789
addikt
válasz
Brock Samson #61 üzenetére
Ismét tanultam. Köszi.
-
z123456789
addikt
(#48) spiky03
Kíváncsian várjuk a fejleményeket, addig meg jó strandolást.(#49) Felhő
Pedig azt hittem
10 év 1300 pozitív, 0 negatívval az évszázad egyik milliomos üzletembere vagy.("De" akkor csak az évszázad EGYIK üzletembere.
Vicceltem.
)
Én általában próbálom megfontolni mi az amit veszek, nem hajtom túl azt a gépszíjat. Az egymást gerjesztéssel azonban egyet értek.(#50) Brock Samson
Lehet hogy azén tudásom hiányos, de hogy érted azt hogy 60Hz az aranyközép út?A filmek 24 Hz-en mennek folyamatosan. Pont. A 60 Hz ennek nem is z osztható hányadosa, szóval nem érte...
(#55) Janaboy
(#54) Ragadozó
Milyen erősítő lesz?
Á, esélye sincs rá. A 4 éves keresztlányomat sem engedem be a szentélybe.Jól nevelt kis kutya. Tegnap nagyon ügyes volt amúgy.
(#56) A`rpi
Köszönöm, az is vagyok.(#57) Silenzio
(#58) syl5 +1
Összességében a házimozi hirdetésekre gondoltam (AVX, AV Fórum, Hifipiac, Jofogas stb...), de ezt konkrétan ott láttam meg AVX-en. (Kis segítséggel.)
(#59) daninet
Ez is egy végkifejlett.Én azért örülök hogy sikerült egy mostani "véglegesítést" elérnem.
-
z123456789
addikt
(#41) priti
Sajnos nem volt alkalmam mást kipróbálni.
Igen, kicsit erősebben megfogalmazva így van ahogy mondod. Egyébként sportot a TV-n nézek szívesebben, persze ha haverokkal nézzük, akkor egyértelmű hogy vászon.
A túlszaturált panelektől mondjuk - kimondom - én is hányok. Azt sosem fogom megérteni hogy a "mézeskalácsszínek" miért olyan szépek?(#43) Gigi01
Elképzelhető hogy van olyan épület aminél kevésbé kiküszöbölhető a repedés.(#44) Gtaati
Örülök, és köszönöm!(#46) Brock Samson
HTPC-hez nem tudok hozzászólni. Akkor jól értem hogy a 60 Hz-et nem filmnézésre használod? Azon akadt meg a szemem igazából leginkább. Vagy félreértettem? -
z123456789
addikt
(#34) Felhő
Na, nekem az még nem adatott meg hogy sokmilliót forgassak ide-oda.2 dolog volt amit kiskoromban (értsd kb 5-6 évesen) a fejembe vettem, hogy ha "nagy" leszek megvalósítom. Abból ez volt az egyik. Nekem nincsenek millióim marhaságokra.
Részemről semmi para, amikor először összeszámoltam nekem is sokkoló volt.És kösz.
Természetesen nekem megér ennyit, sőt, remélem még tudok fejlődni a későbbiekben.(#38) Balika911
"Nem az a pár év alatt mozira költött egymillió lesz a vízválasztó hogy valaki máshová költözik-e."
Ez itt a lényeg. +1"Albérletben ritkán engedi a főbérlő, hogy szanaszét-fúrkáld a falakat. + ha arra tejelsz rezsivel együtt havi 50-60-70k-t húszonévesen, amellett nehezen jön össze 1 milla hobbira."
Az én főbérlőm engedte. Csak az albérlet elhagyásakor úgy kell ott hagyni ahogy kaptuk.
A második részt már cáfolom is.(#40) Brock Samson
Az is egy jó masina lehet. Mondom én sem torpantam volna meg ha nem kerül vászonra.
Viszont a Hz-ekkel szerintem hadilábon állsz.
Miről játszod a filmeket, és milyen tartalmat ha szabad megkérdeznem? -
z123456789
addikt
(#29) Norbi 72
Köszi,
"Jó a zene,és a szőke."
Elfogadom a meghívást, szívesen megnézném a mostani szettedet is.(#30) Felhő
Természetesen ki lehet hozni olcsóbban is egy élvezhető szintet. És én is kihoztam volna, de lehetőségem nyílt rá hogy apránként magasabb kategóriás dolgokat vegyek. Ahogy írtam a mostani rendszerem 2012 december óta alakul. Későn érő, álmodozó, és álmait megvalósítani igyekvő ember vagyok. Majd meglesz az az odu is.(#31) spiky03
Kösz, örülök hogy tetszett.
Persze hogy összejön, majd egyszer csak írod a HM topicban hogy új jövevény: BAMM!(#32) Balika911
+1
Így van, mindenkinek mások az igényei. -
z123456789
addikt
Köszi mindenkinek, próbálok válaszolni, remélem nem hagyok ki senkit.
(#2) priti
a festés kontra vászon téma mindig előkerül a projektor topicban is. Már ott is elmondtam többször, számomra akkora élmény az otthoni vetítés, hogy szerintem megalkuszom a gyengébb képminőséggel is csak vetítve legyen, és nyújtson (házi)mozi hangulatot. Én úgy gondolom ha nem lett volna rá pénzem, akkor festettem volna én is. Egy barátomnál mázoltunk felületet, házimozihoz nem éppen ajánlott típusú projektornak, az első bekapcsolásnál hasonló élményem volt mint otthon a vászonnal és a BENQ W1070-nel.(#4) Dominó85
-a csinos szőke nekem is tetszik.(#7) Met
Norbi volt a mesterem, szóval valóban közel van a kép, de egyáltalán nem zavaró, 3D-nél meg kell is véleményem szerint. Nem látok semmiféle pixeleket.
(#10) CyDoN
Moziban nem voltam azóta sem. 2014-ben egyáltalán nem, és egyelőre még idén sem.(#14) B.i.L
Az első hibás volt, visszaküldtem.
A második elakadt a postán, de a reklamáció után megérkezett.
Mivel a reklamációt az Amazonnál intéztem, ők egyből indítottak egy harmadikat is. Ez viszont már nem akadt el, és egy nappal a második vetítő érkezése után az is megjött.
A másodikat felszereltem, nem volt baja, ezért a harmadikat - ahogy kérték - szintén visszaküldtem.
"Állati kép,nagyon impozáns." Köszi.(#15) domel
Majd írok arról is cikket.(#17) Sinesol
Jogos.(#18) syl5
Kb 1 milla. De ebben benne van még az UTP kábel is.
Szerintem a feléből meg lehet oldani a vetítést amúgy kis szerencsével.(#20) Balika911
A Marantz-os dolog megoldódott. Audyssey és Dynamic EQ voltak a ludasok. Egyébként azóta észrevettem (én mint megszállott magyar szinkronos) hogy a gány minőségű hangkeverésekre elég érzékeny a Marantz. Magyarul sok mindent megmutat. (És ez kétértelmű.)
(#21) Jester01
Sose add fel!Nekem 26 évesen lett meg életem első TV-je. (Amivel tudatosan indítottam a házimozi projektet.) De úgy hogy előtte még egy magnóm sem volt, max egy walkman-em.
(#22) kmisi99
Ez emberfüggő. Ahogy leírtam fentebb, nálam az élmény akkora hogy van olyan hét amikor a TV-t be sem kapcsolom. Pedig szebb képet ad.
A játékokhoz nagyon nem tudok hozzászólni, a barátnőm a spíler. Én csak akkor kellek amikor valakit össze akar verni. (játékban)
Egyébként a projektor automatikusan vált frekvenciát. 60Hz-re ha jól emlékszem.(#23) sixpak
(#25) MasterMark
Na, akkor úgy van ahogy emlékszem, 60Hz-re vált a proji.
Köszönöm szépen.
Ezen az oldalon oldalt bepipálod hogy motoros fali/mennyezeti, és alul meg hogy 16:9. Elvileg a harmadik vászon lesz az (203x114, 1.2 gain) ami az eredeti tervben szerepelt. (Annak a képével is megvoltam elégedve teljesen).
De ugye egy oldalfeszített elvileg 1.0 gaineset kaptam. Amiről fogalmam sincs hogy melyik az oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged