- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
up.nem semmi eredmény.
-
Psychopeti
senior tag
Nem semmi gratulálok csak így tovább
-
subaruwrc
félisten
az igazán apró trükkök nálam személy szerint szakmai titkot képeznek mivel azokkal lehet azt a minimális előnyt fenntartani amiket ha feltárnánk, csak a szerencse maradna hogy ki milyen hardvert emel el a polcról illetve az hogy teljesít, arra rábízni magad meg sosem jó/elég.
azért nincs ilyen összefoglaló cikk sehol a neten mert képtelenség minden apró eshetőségre kitérni és ha valaki csak az olvasottak alapján cselekszik akkor soha a büdös életben nem oldja meg a problémát és a készsége se fejlődik ki rá.
az egyetlen út ami sikerre vezethet az az ha igazán érdekel ez a téma és szabad idődben annyit olvasol tuninggal kapcsolatos témákról amennyit csak lehet, minden apró kis információ hasznos lehet egyszer még ha elsőre nem is tűnik úgy. lehet valami cikket írni a tuningról, amit egyrészt toyone linkelt, de kitérni mindenre ott sem lehet és érdemes mert az hihetetlen tömény és nagy mennyiségű információ ami szóba jöhet, 5-10 év tapasztalatát egy 20 oldalas cikkbe sűrítve sem lehet átadni nem még feldolgozni. itt tapasztalni kell ( néha hardver halál árán ) hogy mit lehet és mit nem és idővel sikeressé válhat az ember. az autóversenyzés jó példa, ott sem az a leggyorsabb aki folyamatosan padlózza hanem aki megtalálja az egyensúlyt a gázadás,fékezés, jó kanyarvételben.
itt is ha valamit túlságosan is meghajtasz, hiába a nitrogén hűtés,az ki fog nyúvadni. tudni kell megállni akármennyire arról szól a tuning hogy széthajtjuk a konfigot, mindezt mégis úgy tesszük hogy közben amennyire lehet óvjuk is.
-
Gratulálok!
-
toyone
őstag
Bármihez lehet hasonlítani de én most a magam nevében szólok.
Ehhez az Extrém tuninghoz alapvetően pénz, idő, és kitartás kell, meg jókora szerencse is. De csak úgy mint a korábbi autóversenyzős példa alapján, bármilyen ótvar is vagy ha a fentiek ott is megvannak akkor idővel csak lesz belőled valami.
Tuninghoz háttérismeret kell, ami megtanulható, részben magad által részben pedig a külföldi fórumok olvasgatásával. De subzeroban teljesen máshogy mennek a dolgok. Igaz ott is csak feszültséget emelsz, de ott már van egy rakat más dolog ami befolyásolhatja a végkifejletet, hogy például mikkor lesz coldbug (mikkor túlhűl), ez léggel nyilván sose jön elő.
A támogatás dolgot meg nem úgy lehet elérni hogy becsöngetek az MSI-hez hogy kellene ez az de még sose csináltam semmit. Nyilván az előtt mindent magadnak kell biztosítani. Az itt használt alkatrészek ( a ramot leszámítva,mert az subaru-é) a saját tulajdonomat képezik. És ez a 24/7-s rendszerem. -
Def26
félisten
Nem cinizmusból kérdeztem. Az én fejemben tényleg ez van. Nem tudok ezekről semmit, csak néha látom 'oszt kész. Jelenleg azt gondolom (és nem akarok ezzel senkit sem megbántani), hogy bárki megtanulhatja ezeket, csak támogatás kell hozzá.
Autóversenyzés más ott tehetség is kell.
-
ViZion
félisten
Nem, nem tévedsz. Nézzél bele egy komolyabb lap VRM vezérlésébe, meg a ram időzítésekbe. Csak játszani kell vele, átlag tuninghoz szokott usernek -pl én- kb 10 hektóval több nitró fogyna, mire fele eddig érnék. Extrém hűtésre kicsit máshogy viselkednek a cuccok, ha nem menne, a többségünk azt sem tudná miért...
Nekem is van jogsim, sőt, vezettem már versenyautót is... mégsem vagyok autóversenyző... pedig csak a gázat kell nyomni, meg tekergetni a kormányt -
04ahgy
nagyúr
Sosem értettem, miért használják idehaza a "szilikon" megnevezést a szennyezett szilícium félvezetőre, lévén van saját jelentése szerény nyelvünkben. A CPU-ban ugyebár minden, de nem szilikon, a tömítőanyagban pedig szilikon.
A megtévesztő az lehet, hogy az angolban egyetlen betű az eltérés, és aonos az ejtés. silicon vs. silicone...
HGyu
-
toyone
őstag
Köszönöm.
(#43) gbors A kulcs hogy hidegben legyen, akkor bírja.
-
xysdrtz
tag
Congrat! Nagyon szép teljesítmény! Végre magyaroktól is
-
szép eredmény!
A hitelesített értékhez 1,968 V-ot kellett alkalmazni
holeee sheeet, szerencsétlen szilikon
-
KraX
őstag
Drakula!
-
satee76
aktív tag
gratulálok az eredményhez.
Nekem is ilyen apu van a konfigomban. -
Silentfrog
veterán
Szép szám! Gratulálok!
-
Taragas
aktív tag
Grat!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Gratulálok az AMD tuning eredményhez!
-
04ahgy
nagyúr
Gratula Toyone!
HGyu
-
szab.tam
nagyúr
illetve az IGP funkcionálisan ugyan nem került letiltásra, de a képet akkor is egy Radeon HD 7770 számolta.
ha már apu és anyu (
) nincs letiltva, akkor úgy lenne érdekes, ha a kép is azon jönne ki. mert a "nem letiltás" ugyan + nehezítő, instabilitást növelő dolog, de látványilag érdektelenné teszi a dolgot. (mármint, hogy aktív volt az igp.)
-
rEnk
tag
Az igen! Gratulalok!!
-
CoDWaW07
őstag
Gratula, szép eredmény
-
Garyka
tag
Jó lenne ha fogyasztási értékeket is látnánk. Ti nem vagytok kíváncsiak?
-
ZS3NI
őstag
grat
-
danikollar
őstag
Az igen, és nem 5800K-val!
-
BlackSoft
addikt
Szép! Grat!
Lehet majd én is alkotok lassan valamit, csak intelben gondolkodva
-
törölt tag
Grat az eredményhez
-
subaruwrc
félisten
de jól tudod, manapság a memory controller hub az elterjedt kapcsolat a cpu és a memóriák között, de nb,imc,mch a szaknyelvben tulajdonképpen ugyanazt jelenti nekünk.
azt nem teljesen értem hogy lenne az igazi sebesség lényege a bus speed. az a cpu és a többi részegység ( pcie slotok, déli híd ) közötti kommunikációért felelős ( ha nem mondok nagy marhaságot és még FM2 esetén is így van ) így a valódi sebességet a cpu magok, a memóriavezérlő és a memóriák tempója határozza meg a tesztprogramokban.
-
jones965
Modder
Upsz!
Most látom egy hír is kerekedett belőle.
Gratula toyone! -
jozsef m.
tag
Minden elismerésem!
-
SkyS1gn
félisten
Pacsi!
-
cer
tag
Gratulálok az eredményhez!
Viszont valaki mondja meg, hogy igazi teljesítmény szempontjából nem a BUS Speed lenne a lényeg?
Másegyébként nem a memóriavezérlő modul van a CPU-ba integrálva? Mintha egy másik fórumon pont ezt olvastam volna, hogy nem az North Bridge, hanem az MCH.
-
ViZion
félisten
Gratula!
Nincs kézzel fogható értelme, ahogy rengeteg másnak sincs. Csak bele kell lapozni a Guinnes WRs-be
ettől nem megyek be oda, h hé! Az egész 1 értelmetlen marhaság...
Ez hobbi, művészet, játék. Nem kell megérteni, nem kell kommentezni, ha nem tetszik be lehet zárni. -
Kronos3000
senior tag
Nagyon tuti eredmény...
-
blueMerle
veterán
válasz
stargazerhu #11 üzenetére
Hát de nem ugyehogy?
Mint a hegymászás. Minek megy fel?! Úgyis lejön.
-
solyom92
csendes tag
Nem akarok dicsekedni de én emeltem 200 mhz-et a gyári órajelhez képet. Részelteket csak privátban tudok írni mert a NASA meg akarja szerezni a technológiát, de én nem hagyom.
Gratulálok az eredményhez!!!
-
Spancho
senior tag
Király akkor ezen már elfut a Krájzisz.
-
toyone
őstag
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Gratulálok, ezek tényleg jók lesznek majd, már most is azok, az újabbak (APU-k), de azért nem árt mellétolni egy diszkrét kártyát is
Nemsokára már azt se kell.
Valaki be ne merje írni, hogy ez mire jó
By.: Johnny
-
törölt tag
Arra valahol lehet adatokat találni, meddig sikerült emelt TDP mellett megfelelő hűtéssel tartósan tuningolni procikat? Teszem azt egy hét non stop 100% terhelésen.
-
F34R
nagyúr
Rrrrreespect _0_
-
haxiboy
veterán
Gratulálok...de még mindíg nem látom értelmét
azon kívül hogy e-penis
-
Sanya
nagyúr
gratulálok, szép teljesítmény!
-
DeSanto
őstag
Gratulálok! Szép eredmény!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest