- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Google Pixel topik
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- MIUI / HyperOS topik
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manky956
tag
Sziasztok , nézelődtem hova tudnék írni ,de ahogy láttam itt vagytok a legaktívabbak .
Olyan gondom lenne ,hogy van egy IBM Thinkpad gépem ,nem rég vettem X60S , töltőn halál csendes a gép ,de ahogy leveszem töltőről hangos sípolást hallok a billentyűzet alól , ezt is csak ha netezek.. az aksi kb 50% os benne , mitől lehet ez , kicsit zavaró.Köszönöm a segítséget.üdv
-
Cube576
tag
Sziasztok!
Van egy IBM T42p típusú gépem, és az a problémám, hogy bekapcsolás után nem sokkal, 2-3 perc kb., elmegy a kép, besötétül. Mitől lehet ez? Monitorra kötve nem jelentkezik ez a probléma.
Kösznöm előre is, Norbi
-
golya32
senior tag
Kérdésem lenne:
Miért van hogy az egérpadon ha dolgozom akkor néha úgy érzékeli megnyomtam a bal egér gombot?
Már cseréltem a padot de most is csinálja.
Ja és van 1 órás akku fölösbe. -
Vladi
nagyúr
link. ez volt a gond. Típushibája, sokaknak előjött. nem kellett hozzá statikus elektromosság, az anyag fáradstág is előhozta. Ettől számítva a napjai meg voltak számlálva az alaplapnak.
Voltak akik chip leforrasztással és cserével próbálkoztak. Nem tudom milyen sikerrel.
-
-
sanci777
tag
IBM= minőség. Kár hogy az IBM kiszállt a notesz piacról. A Lenovo-t inkább hagyjuk...
-
oryba
csendes tag
2001. június 6. ez a pontos dátum amióta folyamatos (napi) használatba van ez a gép. 8 évig nem volt szállítva(dockkolon állt), otthoni távmunkás gép volt (volt hogy éjszakákra bekapcsolva maradt), majd utána nevetséges árért megvettük, most szállítom, rángatom magammal, bulikra (is). de persze itthoni netezésre, zenehallgatásra nagyon jóó.
most cseréltem benne ki, a kis-40GBos winyót 250esre. és raktam bele még egy 512es RAM-ot.
eszméletlen jól össze van rakva. SEMMI, DE SEMMI BAJA nem volt még és már 10 éve "folyamatosan" megy. eszméletlen megéri még akár most is megvenni egy használtat, jó állapotban.egyedül az aksi ami 20percet bír, de nemis baj.
amig meg nem hal, lecserélni nemfogom, nagyon hozzámnőtt
-
warez01
csendes tag
Üdvözlet!
Az IBM T42-es szériának melyik a legjobb gépe? Értem itt, hogy melyik az a videókártya, memória, amit még kezel a készülék? Úgy olvastam 2 giga ramot tehetek bele..(de hány slot van eleve benne?) A videókártyánál meg elvileg a gépemben egy 7500as Ati van, és úgy néztem 9600as széria is mehet bele... mennyivel tud többet és egyszerű a cseréje, valamint hogy kb mennyibe kerülne?
Üdv és köszönet
-
modd3r
őstag
Tudja valaki, hogy egy ilyen T42-őn hogy hasít az Ubuntu?
Most tudnék venni egy ilyen masinát 40e körül. -
adamikus
tag
Én kb. fél éve vettem egy ilyet használtan, de sajnos rossz üzletet kötöttem, mert rá 1 hónapra elsötétült a képernyő, alig volt világítás, nem lehetett látni semmit. Egy ideig megoldotta az a trükk, hogy lehajtottam és vissza, de aztán teljesen tönkre ment, és 120-140 EZER forintért akarták megcsinálni a szervizben.
Szerintem röhejes, ennyiért már egy bika laptopot kapok.
-
Chaser
legenda
Volt fenn egy gyári progi, akura azt mondja 105 cilis, és valami IBM az azonosítója és sanyo gyártmány.
-
Chaser
legenda
Megnéztem a töltőt, nekem eredetinek tűnik, bár nem tudom miből lehetne rájönni ha nem az. Hamisítványnak nagyon ügyes lenne
-
Chaser
legenda
Töltőt még nem nézegettem. Tegnap este óta akun volt, az kb 22 óra. Nem töltött bele semmit, pont ott hagyta ahol este abbamaradt. Kikapcsolt állapotban egyszerűen nem tölt. Most amíg fenn vagyok bekapcsolva hagyom és lehúzom a hálózatról, hogy ígyis megtartja-e a töltést. A volt tulaj azt mondta azért szállhatott el belőle mert vmilyen sleep módba ment a gép, de 100% hogy kikapcsoltam. Lehet ez a jelenség aku vagy töltő eletronikájának a problémája? Aku eletronikás gebaszokról már hallottam más gépeknél, nekem még nem volt "szerencsém" ilyenhez. A töltési ciklus egyébként a volt tulaj szerint 100 körül van, el is hiszem neki, ha valaki át akar verni valakit, az nem ír hozzá egy cikket is
de holnap megnézem azt is. Nekem az a lényeg hogy tudjam, kikapcsolt állapotában a nem töltés thinkpad "szokás"-e, de úgy látom nem, tehát valami nem oké. -
golyani
őstag
battery maximiser & power management
-
Khaal
őstag
Kikapcsolt állapotban is kellene töltenie mindenképpen. Eredeti töltő van hozzá?
Van egy program amivel meg lehet nézni az akku állapotát, hány ciklus van benne, mikori gyártás, mekkora töltést tud tartani. Nem emlékszem a nevére, de az xp-s driverekkel együtt töltöttem le annak idején az IBM oldaláról. A tálcára kirakható power management programmal volt egy csomagban azt hiszem.
Nekem bele kellett raknom pár teljes töltés-merítés ciklust is amire valamennyire pontosan ki tudta jelezni a hátralévő töltést. Amikor megvettem a gépet kb másfél órát is elment kijelző szerint 0%-os töltöttséggel.
-
Chaser
legenda
Biosban esetleg lehet állítani, hogy kikapcsolva töltsön/ne töltsön? Odáig még nem jutottam el, hogy megnézzem.
-
Chaser
legenda
Ez nem új gép, a cikkiró régi gépét vettem meg
A helyzet annyiban változott az előző post óta, hogy bekapcsolt állapotban beindult a töltés, igen rövid idő alatt 0-ról most épp 16%-on van. Többi gépem az mind tölt kikapcsolva is, a thinkpad nem? És mért szállt el belőle a tegnapról maradt kb 30% ma estére mikor nem használta senki? -
mghltm
addikt
uj gepnel aksi hiba nagyon ciki a gyartonak
minden csatlakozo erintkezik az aksi es a laptop kozott? nincs valamelyik elkoszolodva? probald windows alatt batterybar progival megnezni veszi-e a toltest az aksi illetve mekkora az elhasznalodas merteke! bios-ban szinten tudod ellenorizni az aksi allapotat.
-
Chaser
legenda
Bocs beirom ide is az észrevételt, hátha user error van amit kétlek, de sose tudni.
Szóval tegnap megjött a gép, fél órát, órát használhattam akuról. 11 körül hozta a a postás, egyből kipróbáltam, csak erre vártam éjszakázás után mikor jönAztán aludtam pár órát, este fele tettem fel töltőre de nem töltött semmit. A kis led világit és kész. Ma reggel indulás előtt töltőre raktam megint, annyi eredménye lett a dolognak, hogy a maradék 30-35% töltöttség is elszállt estére mire hazajöttem. Már kb fél órája használom a a gépet, egy % sincs az akuban a kijelző szerint. Ha nem tévedek nagyot, ez az aku megdöglött, mondjuk hasonlóval még nem találkoztam, de gondolom ezek a jelei.
-
golyani
őstag
lejárt a limit. pár érdekesség:
- a 855pm lapkakészlet ugye elvileg ddr200 és 266-os ramokat támogat. nekem 512Mb 333-as van benne és annyin is működik.
-a 9600M 64Mb rammal rendelkezik, de 128bites a busz.a dual chaneles kérdésem nem él, intel doksi alapján " directly supports one ddr chanel".
a tapipad görgetést hogyan lehet elővarázsolni?
-
golyani
őstag
használatba vettem én is egy ilyen gépet. 725-ös procival szerelt. már kapott is egy XP-t. még egy akkut és még legalább 512 ramot kellene szerezni a jelenlegi 512 mellé. amire kivi lennék hogy itt él a dual chanel azaz érdemes-e azonos méretűt mellé tenni? illetve hogy, tudtok valami olyan webshopot ahol jó áron kaphatóak akksik, más notiba is kellene.
-
alamuszi
senior tag
Szerintem ha Acer-re gondolsz, akkor nem az Aspire sorozatot kell elővenni, a nem az a kategória, amire nagyon azt lehet mondadi, hogy ajánlható ebben a kategóriában. Ha már Acert mondasz, akkor inkább erre leeht azt mondani, hogy jó:
Az acer kb 1 - 1,5 éve kezd magához térni azelőtt az ellenségemnek sem kategória.
-
kerelo
aktív tag
"inkább egy ilyen, mint a hulladék Acer gépem, ami egy év után majd szétesik... Az Acer is gyárt minőségi,jó notikat mint pl Acer TimelineX sorozat. [link] És a Lenovo is csinált sajnos gyenge agyagminőségű gépeket.Az összeszerelési minőség többnyire nem a márka,hanem a kategória függvénye.Egyébkékt jól összerakott cucc az biztos a T41.sajnos használtan is itt a PH-án elégé nevetséges 50 000ft-áron kínáljak,és sajnos a ram bővítés is ellég borsos,a régi hardverek miatt.Jó cikk köszi
-
psyho85
aktív tag
@137&141:
-
Foo
tag
nekem is van egy ilyen, csak a legkisebb videokártyával szerelt változat és nagyon szeretem! egy biztos, komolyan tönkreteheti a felhasználói élményt ha a gépünkbe csak 512MB RAM van. egyszerűen nem elég már semmire, ha uptodate szoftverekkel szeretnénk használni.
az írás tetszett! Köszönöm! -
Chaser
legenda
Viszont a 256-os ramot lecserélem 512-esre, adata elég kellemes áron van ismerősnél
-
beefjeez
senior tag
jó írás, jó laptop
-
Chaser
legenda
Tudja valaki akut hol lehet ebbe venni emberi áron?
-
mghltm
addikt
-
El Bando
újonc
Sziasztok!
4-5 éve vettem egy T42-öt, használtan, ha jól emlékszem 100eFt-ért. Persze ment az agyalás, annyiért már újat veszek, (Pl.Acert
) garral stb.
Természetesen nem bántam meg. Eszem ágában sincs lecserélni.
Most is erről a gépről írok, itt van az ölemben, minden igaz amit olvastam, nem melegszik, és nem szép, de esett már le és kutya baja.
Hányszor mondták évekkel ezelőtt is: "hát ezért az öreg sz@rért meg pénzt adtál?"
Mosolyogva mondtam, meg mondom most is: Ez egy IBM, ez nem a csicsáról szól.
A billentyűzet világítás volt nálam a csúcs, mekkora király most is mikor bekapcsolom, és csak a pislogás megy: "az meg mi?"
Kétszer vettem aksit bele, nem vacakoltam a cellázással, 9-10eFt volt az új.
Amit viszont nem olvastam itt, és ha hülyeség, akkor legalább röhögtök egy jót: van egy lyuk alól a kütyün, ami azt a szerepet tölti be, hogyha ráöntesz valamit a billentyűzetre, ott szépen kifolyik, és a masina gond nélkül dolgozik tovább, igaz ez?Köszi a cikket!
-
-
Dottore
addikt
Köszi.
Találtam egy ilyet, ha valakit érdekel
-
Alchemist
addikt
Ja és utána lehet nézni, hivatalosan ThinkPad-eket használnak az ISS-en.
-
mghltm
addikt
-
Dottore
addikt
Mennyi max. RAM mehet a T43-ba? Ha jól tudom 1GB.
-
Abból lett.
@dabadab : nem mondom, hogy nem voltak jók, mondjuk az is benne van, hogy általában a laptopos procik laptopokban vannak, és az azzal járó winyó, stb., lehúzza a sebességet.
Melóhelyen volt ipari PC P4M-mel, nem is egy, nem voltak azok rosszak, ha volt bennük elég RAM.
-
Chaser
legenda
Ha ez a mobil proci a tualatinból lett fejlesztve simán el tudom képzelni hogy hozza egy 2.5-3Ghz-es p4 szintjét.
szerk: Már nem tudom melyik IBM gépet használtam egy ideig, abban még tán hasonló celeron volt, teljesen jó volt a sebessége, lestem nagyokat. Még az a verzió volt amin csak trackpoint van, tapipad nincs..talán r52 de passz.
szerk: dabadab: Akkor egyértelmű a dolog
p3-1400s agyonverte a 2Ghz-es p4-et
-
-
"Azért ezt a "gyakorlatilag az asztali P4 3Ghz teljesítményét hozza a majd fele akkora órajel ellenére" dolgot te sem gondoltad komolyan..."
Miért? A Passmark adatbázisa szerint a P4 3.0-nak 491 pontja van, a P-M 1.7 meg 435, ez a 15% különbség szabad szemmel nem nagyon látható. Nem véletlen, hogy a NetBurst ment a kukába és a P-M vonalat vitték tovább a C2D-ben.
-
Blyan
félisten
Azért ezt a "gyakorlatilag az asztali P4 3Ghz teljesítményét hozza a majd fele akkora órajel ellenére" dolgot te sem gondoltad komolyan... Tény hogy még ma is elegendő a teljesítménye, bármelyik netbookot lekörözi, és feleannyiba kerül.
Jó egészséget a géphez, még ha csak céges is.Pedig komolyan, amikor ilyet használtam céges gépként, a benti asztali gépem meg egy
3.06GHz-ez P4-es gép volt (2005-ben volt ez, mindkettő nagyon überállat cucc volt
akkoriban,), és 1,7 GHz-es Dothan magos Pentium M, 1 giga rammal sima hozta az asztali gép számítás teljesítményét.(#113) dabadab
Bizony. -
simonzé
addikt
Hát ez egy igazi gyöngyszem. Nagyon élveztem a cikkedet. A Thinkpad nosztalgia, meg az érezhető gyakorlatiasság miatt is.
Azért ezt a "gyakorlatilag az asztali P4 3Ghz teljesítményét hozza a majd fele akkora órajel ellenére" dolgot te sem gondoltad komolyan... Tény hogy még ma is elegendő a teljesítménye, bármelyik netbookot lekörözi, és feleannyiba kerül.
Jó egészséget a géphez, még ha csak céges is. -
Blyan
félisten
Hát, nekem ha van is ilyen, még sosem tűnt fel.
És nem a fülemmel van a baj, csak az ingerküszöböm magasabb ezekszerint (vagy megszoktam, a laptopom napi 13 16 órát megy)
Amúgy a most használt R400-asom az hűtés szempontjából talán a legjobb gép ami valaha nálam járt. Hihetetlen, mennyire nem lehet megizzasztani, nyaralni voltam, és játszottam vele, ölben, meztelen combbal persze nem próbáltam a, de nadrágon keresztül még elviselhető volt az alsó melegedés is, a billentyűzet és a burkolat felső része pedig sosem melegedett fel.
Sajnálom, hogy elcseszték az R szériát, gyakorlatilag az R400-as a UltraBayt akksit és a + 2 év garit ( no meg az ára) leszámítva egy az egyben T400-as. És most már az olcsóbb változatokban csak az Edge van. Az nem az én világom.
-
mghltm
addikt
szerintem nem sokat ereznel a +400mhz-bol,
ellenben egy 30-60g koruli ssd latvanyosan megdobna a gep sebesseget ( ha legalabb sata2-es a chipkeszlet)
(#106) Blyan egy erdekes, ciripelo hang ( van aki szerint elviselhetetlen ), amit a laptop ad ki elsosorban terheletlen allapotban. c2d-re nagyon jellemzo ez a jelenseg.
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #103 üzenetére
-
Dottore
addikt
Ez Lengyel összeszerelés. Látnod kellene azt a lötyögést.
Dell Latitude E6400 vs. Lenovo Thinkpad T400
Vágom, hogy ez csak vélemény. Semmi messzemenőt nem akarok levonni. Nekem spec elég, hogy ne vegyem meg. Pedig tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Autós kamerák
- Everest / AIDA64 topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Thinkpad L16 Gen1 16" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Eladó GoPro HERO 9 BLACK!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 512 GB, Kék, 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest