- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manky956
tag
Sziasztok , nézelődtem hova tudnék írni ,de ahogy láttam itt vagytok a legaktívabbak .
Olyan gondom lenne ,hogy van egy IBM Thinkpad gépem ,nem rég vettem X60S , töltőn halál csendes a gép ,de ahogy leveszem töltőről hangos sípolást hallok a billentyűzet alól , ezt is csak ha netezek.. az aksi kb 50% os benne , mitől lehet ez , kicsit zavaró.Köszönöm a segítséget.üdv
-
Cube576
tag
Sziasztok!
Van egy IBM T42p típusú gépem, és az a problémám, hogy bekapcsolás után nem sokkal, 2-3 perc kb., elmegy a kép, besötétül. Mitől lehet ez? Monitorra kötve nem jelentkezik ez a probléma.
Kösznöm előre is, Norbi
-
golya32
senior tag
Kérdésem lenne:
Miért van hogy az egérpadon ha dolgozom akkor néha úgy érzékeli megnyomtam a bal egér gombot?
Már cseréltem a padot de most is csinálja.
Ja és van 1 órás akku fölösbe. -
Vladi
nagyúr
link. ez volt a gond. Típushibája, sokaknak előjött. nem kellett hozzá statikus elektromosság, az anyag fáradstág is előhozta. Ettől számítva a napjai meg voltak számlálva az alaplapnak.
Voltak akik chip leforrasztással és cserével próbálkoztak. Nem tudom milyen sikerrel.
-
-
sanci777
tag
IBM= minőség. Kár hogy az IBM kiszállt a notesz piacról. A Lenovo-t inkább hagyjuk...
-
oryba
csendes tag
2001. június 6. ez a pontos dátum amióta folyamatos (napi) használatba van ez a gép. 8 évig nem volt szállítva(dockkolon állt), otthoni távmunkás gép volt (volt hogy éjszakákra bekapcsolva maradt), majd utána nevetséges árért megvettük, most szállítom, rángatom magammal, bulikra (is). de persze itthoni netezésre, zenehallgatásra nagyon jóó.
most cseréltem benne ki, a kis-40GBos winyót 250esre. és raktam bele még egy 512es RAM-ot.
eszméletlen jól össze van rakva. SEMMI, DE SEMMI BAJA nem volt még és már 10 éve "folyamatosan" megy. eszméletlen megéri még akár most is megvenni egy használtat, jó állapotban.egyedül az aksi ami 20percet bír, de nemis baj.
amig meg nem hal, lecserélni nemfogom, nagyon hozzámnőtt
-
warez01
csendes tag
Üdvözlet!
Az IBM T42-es szériának melyik a legjobb gépe? Értem itt, hogy melyik az a videókártya, memória, amit még kezel a készülék? Úgy olvastam 2 giga ramot tehetek bele..(de hány slot van eleve benne?) A videókártyánál meg elvileg a gépemben egy 7500as Ati van, és úgy néztem 9600as széria is mehet bele... mennyivel tud többet és egyszerű a cseréje, valamint hogy kb mennyibe kerülne?
Üdv és köszönet
-
modd3r
őstag
Tudja valaki, hogy egy ilyen T42-őn hogy hasít az Ubuntu?
Most tudnék venni egy ilyen masinát 40e körül. -
adamikus
tag
Én kb. fél éve vettem egy ilyet használtan, de sajnos rossz üzletet kötöttem, mert rá 1 hónapra elsötétült a képernyő, alig volt világítás, nem lehetett látni semmit. Egy ideig megoldotta az a trükk, hogy lehajtottam és vissza, de aztán teljesen tönkre ment, és 120-140 EZER forintért akarták megcsinálni a szervizben.
Szerintem röhejes, ennyiért már egy bika laptopot kapok.
-
Chaser
legenda
Volt fenn egy gyári progi, akura azt mondja 105 cilis, és valami IBM az azonosítója és sanyo gyártmány.
-
Chaser
legenda
Megnéztem a töltőt, nekem eredetinek tűnik, bár nem tudom miből lehetne rájönni ha nem az. Hamisítványnak nagyon ügyes lenne
-
Chaser
legenda
Töltőt még nem nézegettem. Tegnap este óta akun volt, az kb 22 óra. Nem töltött bele semmit, pont ott hagyta ahol este abbamaradt. Kikapcsolt állapotban egyszerűen nem tölt. Most amíg fenn vagyok bekapcsolva hagyom és lehúzom a hálózatról, hogy ígyis megtartja-e a töltést. A volt tulaj azt mondta azért szállhatott el belőle mert vmilyen sleep módba ment a gép, de 100% hogy kikapcsoltam. Lehet ez a jelenség aku vagy töltő eletronikájának a problémája? Aku eletronikás gebaszokról már hallottam más gépeknél, nekem még nem volt "szerencsém" ilyenhez. A töltési ciklus egyébként a volt tulaj szerint 100 körül van, el is hiszem neki, ha valaki át akar verni valakit, az nem ír hozzá egy cikket is
de holnap megnézem azt is. Nekem az a lényeg hogy tudjam, kikapcsolt állapotában a nem töltés thinkpad "szokás"-e, de úgy látom nem, tehát valami nem oké. -
golyani
őstag
battery maximiser & power management
-
Khaal
őstag
Kikapcsolt állapotban is kellene töltenie mindenképpen. Eredeti töltő van hozzá?
Van egy program amivel meg lehet nézni az akku állapotát, hány ciklus van benne, mikori gyártás, mekkora töltést tud tartani. Nem emlékszem a nevére, de az xp-s driverekkel együtt töltöttem le annak idején az IBM oldaláról. A tálcára kirakható power management programmal volt egy csomagban azt hiszem.
Nekem bele kellett raknom pár teljes töltés-merítés ciklust is amire valamennyire pontosan ki tudta jelezni a hátralévő töltést. Amikor megvettem a gépet kb másfél órát is elment kijelző szerint 0%-os töltöttséggel.
-
Chaser
legenda
Biosban esetleg lehet állítani, hogy kikapcsolva töltsön/ne töltsön? Odáig még nem jutottam el, hogy megnézzem.
-
Chaser
legenda
Ez nem új gép, a cikkiró régi gépét vettem meg
A helyzet annyiban változott az előző post óta, hogy bekapcsolt állapotban beindult a töltés, igen rövid idő alatt 0-ról most épp 16%-on van. Többi gépem az mind tölt kikapcsolva is, a thinkpad nem? És mért szállt el belőle a tegnapról maradt kb 30% ma estére mikor nem használta senki? -
mghltm
addikt
uj gepnel aksi hiba nagyon ciki a gyartonak
minden csatlakozo erintkezik az aksi es a laptop kozott? nincs valamelyik elkoszolodva? probald windows alatt batterybar progival megnezni veszi-e a toltest az aksi illetve mekkora az elhasznalodas merteke! bios-ban szinten tudod ellenorizni az aksi allapotat.
-
Chaser
legenda
Bocs beirom ide is az észrevételt, hátha user error van amit kétlek, de sose tudni.
Szóval tegnap megjött a gép, fél órát, órát használhattam akuról. 11 körül hozta a a postás, egyből kipróbáltam, csak erre vártam éjszakázás után mikor jönAztán aludtam pár órát, este fele tettem fel töltőre de nem töltött semmit. A kis led világit és kész. Ma reggel indulás előtt töltőre raktam megint, annyi eredménye lett a dolognak, hogy a maradék 30-35% töltöttség is elszállt estére mire hazajöttem. Már kb fél órája használom a a gépet, egy % sincs az akuban a kijelző szerint. Ha nem tévedek nagyot, ez az aku megdöglött, mondjuk hasonlóval még nem találkoztam, de gondolom ezek a jelei.
-
golyani
őstag
lejárt a limit. pár érdekesség:
- a 855pm lapkakészlet ugye elvileg ddr200 és 266-os ramokat támogat. nekem 512Mb 333-as van benne és annyin is működik.
-a 9600M 64Mb rammal rendelkezik, de 128bites a busz.a dual chaneles kérdésem nem él, intel doksi alapján " directly supports one ddr chanel".
a tapipad görgetést hogyan lehet elővarázsolni?
-
golyani
őstag
használatba vettem én is egy ilyen gépet. 725-ös procival szerelt. már kapott is egy XP-t. még egy akkut és még legalább 512 ramot kellene szerezni a jelenlegi 512 mellé. amire kivi lennék hogy itt él a dual chanel azaz érdemes-e azonos méretűt mellé tenni? illetve hogy, tudtok valami olyan webshopot ahol jó áron kaphatóak akksik, más notiba is kellene.
-
alamuszi
senior tag
Szerintem ha Acer-re gondolsz, akkor nem az Aspire sorozatot kell elővenni, a nem az a kategória, amire nagyon azt lehet mondadi, hogy ajánlható ebben a kategóriában. Ha már Acert mondasz, akkor inkább erre leeht azt mondani, hogy jó:
Az acer kb 1 - 1,5 éve kezd magához térni azelőtt az ellenségemnek sem kategória.
-
kerelo
aktív tag
"inkább egy ilyen, mint a hulladék Acer gépem, ami egy év után majd szétesik... Az Acer is gyárt minőségi,jó notikat mint pl Acer TimelineX sorozat. [link] És a Lenovo is csinált sajnos gyenge agyagminőségű gépeket.Az összeszerelési minőség többnyire nem a márka,hanem a kategória függvénye.Egyébkékt jól összerakott cucc az biztos a T41.sajnos használtan is itt a PH-án elégé nevetséges 50 000ft-áron kínáljak,és sajnos a ram bővítés is ellég borsos,a régi hardverek miatt.Jó cikk köszi
-
psyho85
aktív tag
@137&141:
-
Foo
tag
nekem is van egy ilyen, csak a legkisebb videokártyával szerelt változat és nagyon szeretem! egy biztos, komolyan tönkreteheti a felhasználói élményt ha a gépünkbe csak 512MB RAM van. egyszerűen nem elég már semmire, ha uptodate szoftverekkel szeretnénk használni.
az írás tetszett! Köszönöm! -
Chaser
legenda
Viszont a 256-os ramot lecserélem 512-esre, adata elég kellemes áron van ismerősnél
-
beefjeez
senior tag
jó írás, jó laptop
-
Chaser
legenda
Tudja valaki akut hol lehet ebbe venni emberi áron?
-
mghltm
addikt
-
El Bando
újonc
Sziasztok!
4-5 éve vettem egy T42-öt, használtan, ha jól emlékszem 100eFt-ért. Persze ment az agyalás, annyiért már újat veszek, (Pl.Acert
) garral stb.
Természetesen nem bántam meg. Eszem ágában sincs lecserélni.
Most is erről a gépről írok, itt van az ölemben, minden igaz amit olvastam, nem melegszik, és nem szép, de esett már le és kutya baja.
Hányszor mondták évekkel ezelőtt is: "hát ezért az öreg sz@rért meg pénzt adtál?"
Mosolyogva mondtam, meg mondom most is: Ez egy IBM, ez nem a csicsáról szól.
A billentyűzet világítás volt nálam a csúcs, mekkora király most is mikor bekapcsolom, és csak a pislogás megy: "az meg mi?"
Kétszer vettem aksit bele, nem vacakoltam a cellázással, 9-10eFt volt az új.
Amit viszont nem olvastam itt, és ha hülyeség, akkor legalább röhögtök egy jót: van egy lyuk alól a kütyün, ami azt a szerepet tölti be, hogyha ráöntesz valamit a billentyűzetre, ott szépen kifolyik, és a masina gond nélkül dolgozik tovább, igaz ez?Köszi a cikket!
-
-
Dottore
addikt
Köszi.
Találtam egy ilyet, ha valakit érdekel
-
Alchemist
addikt
Ja és utána lehet nézni, hivatalosan ThinkPad-eket használnak az ISS-en.
-
mghltm
addikt
-
Dottore
addikt
Mennyi max. RAM mehet a T43-ba? Ha jól tudom 1GB.
-
Abból lett.
@dabadab : nem mondom, hogy nem voltak jók, mondjuk az is benne van, hogy általában a laptopos procik laptopokban vannak, és az azzal járó winyó, stb., lehúzza a sebességet.
Melóhelyen volt ipari PC P4M-mel, nem is egy, nem voltak azok rosszak, ha volt bennük elég RAM.
-
Chaser
legenda
Ha ez a mobil proci a tualatinból lett fejlesztve simán el tudom képzelni hogy hozza egy 2.5-3Ghz-es p4 szintjét.
szerk: Már nem tudom melyik IBM gépet használtam egy ideig, abban még tán hasonló celeron volt, teljesen jó volt a sebessége, lestem nagyokat. Még az a verzió volt amin csak trackpoint van, tapipad nincs..talán r52 de passz.
szerk: dabadab: Akkor egyértelmű a dolog
p3-1400s agyonverte a 2Ghz-es p4-et
-
-
"Azért ezt a "gyakorlatilag az asztali P4 3Ghz teljesítményét hozza a majd fele akkora órajel ellenére" dolgot te sem gondoltad komolyan..."
Miért? A Passmark adatbázisa szerint a P4 3.0-nak 491 pontja van, a P-M 1.7 meg 435, ez a 15% különbség szabad szemmel nem nagyon látható. Nem véletlen, hogy a NetBurst ment a kukába és a P-M vonalat vitték tovább a C2D-ben.
-
Blyan
félisten
Azért ezt a "gyakorlatilag az asztali P4 3Ghz teljesítményét hozza a majd fele akkora órajel ellenére" dolgot te sem gondoltad komolyan... Tény hogy még ma is elegendő a teljesítménye, bármelyik netbookot lekörözi, és feleannyiba kerül.
Jó egészséget a géphez, még ha csak céges is.Pedig komolyan, amikor ilyet használtam céges gépként, a benti asztali gépem meg egy
3.06GHz-ez P4-es gép volt (2005-ben volt ez, mindkettő nagyon überállat cucc volt
akkoriban,), és 1,7 GHz-es Dothan magos Pentium M, 1 giga rammal sima hozta az asztali gép számítás teljesítményét.(#113) dabadab
Bizony. -
simonzé
addikt
Hát ez egy igazi gyöngyszem. Nagyon élveztem a cikkedet. A Thinkpad nosztalgia, meg az érezhető gyakorlatiasság miatt is.
Azért ezt a "gyakorlatilag az asztali P4 3Ghz teljesítményét hozza a majd fele akkora órajel ellenére" dolgot te sem gondoltad komolyan... Tény hogy még ma is elegendő a teljesítménye, bármelyik netbookot lekörözi, és feleannyiba kerül.
Jó egészséget a géphez, még ha csak céges is. -
Blyan
félisten
Hát, nekem ha van is ilyen, még sosem tűnt fel.
És nem a fülemmel van a baj, csak az ingerküszöböm magasabb ezekszerint (vagy megszoktam, a laptopom napi 13 16 órát megy)
Amúgy a most használt R400-asom az hűtés szempontjából talán a legjobb gép ami valaha nálam járt. Hihetetlen, mennyire nem lehet megizzasztani, nyaralni voltam, és játszottam vele, ölben, meztelen combbal persze nem próbáltam a, de nadrágon keresztül még elviselhető volt az alsó melegedés is, a billentyűzet és a burkolat felső része pedig sosem melegedett fel.
Sajnálom, hogy elcseszték az R szériát, gyakorlatilag az R400-as a UltraBayt akksit és a + 2 év garit ( no meg az ára) leszámítva egy az egyben T400-as. És most már az olcsóbb változatokban csak az Edge van. Az nem az én világom.
-
mghltm
addikt
szerintem nem sokat ereznel a +400mhz-bol,
ellenben egy 30-60g koruli ssd latvanyosan megdobna a gep sebesseget ( ha legalabb sata2-es a chipkeszlet)
(#106) Blyan egy erdekes, ciripelo hang ( van aki szerint elviselhetetlen ), amit a laptop ad ki elsosorban terheletlen allapotban. c2d-re nagyon jellemzo ez a jelenseg.
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #103 üzenetére
-
Dottore
addikt
Ez Lengyel összeszerelés. Látnod kellene azt a lötyögést.
Dell Latitude E6400 vs. Lenovo Thinkpad T400
Vágom, hogy ez csak vélemény. Semmi messzemenőt nem akarok levonni. Nekem spec elég, hogy ne vegyem meg. Pedig tetszett.
-
GribMate
aktív tag
"kikapcsolt képernyővel txt-t olvasgatva"
Erre maximum furigeller képes
Am jó cikk
-
-
Dottore
addikt
Valaki említett Dell gépeket, mivel én nem ismerem, nem igazán tudtam hozzászólni.
Nem akarok semmi konzekvenciát levonni, de ma jött húgom az új céges laptoppal, egy DELL Latitude e6400. Minden ok, de a zsanér nagyon gáz. Már most mozog, nem kicsit. Utána olvastam és azt mondják sajnos ez normális.
-
Mi van most benne?
Ha csak 100MHz-t nyersz, akkor mindegy, ha a cache nőne, akkor már jó, ha rendszerbusz gyorsulna (ha többet is tudna a gép) akkor meg érdemes cserélniDe szerintem az SSD cserével többet fog gyorsulni a cucc, mint a proci csereéjével. (Attól még csaerélheted a procit is, ha van rá lé.)
-
Chaser
legenda
Vicc, de van ilyen
egyik sógoromnál 5-6 éves acer van, olyan mintha új lenne, még engem is elgondolkodtatott amíg a régi korát eláruló csatikat meg nem láttam...de a matt kijelző és anti-glossy felület is árulkodó volt. De ez egy a sok 100-ból, ezerből ami ennyi idősen is pöpec, meg vigyáztak is rá persze. Nemrég vettem medion gépet az is hasonló állapotban volt, na nem fullos aku, de egy 1.5 órás divx-et kényelmesen elvitt közepes fényerőn.
-
válasz
Napfénysüti #89 üzenetére
@Dottore : Sztem érdemes, ha nem akarsz krájziszozni rajta, akkor nem a prockó lesz a lassú.
Meg ramot neki amennyit bír!A filmeket vinnie kell, P3-on is lehet DVD minőségben nézni akadás nélkül, ez meg erősebb.
-
Dottore
addikt
Kicsit kedvet kaptam, gondoltam feltuningolom a gépem (T43).
Néztem processzort, az M780 elmegy még benne. Mit mondjak, nem semmi áron vannak. Egy SATA Ultrabay kellene, plusz SSD.
Van valakinek tapasztalata mennyire érdemes az SSD móka?
-
Remek írás!
A Pentium m még ma is megállja a helyét! Nekem a 745-ösöm totál passzívban üzemel egy D500-as Dell-be meglepően gyors!
Éppen most mentek le mindent egy R51-esről ami hasonló mint ez csak kicsivel gyengébb. A gazdája lecseréli így 7 év melósgépként működés után, de megy tovább a következőnek melózni. Szinte halhatatlan gépek ezek!
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is néztem hogy mi van? 6 éves akksi szar? Azt hiszem ez nem csoda, talán ideje lenne cserélni őket...
Filmnézés melóhelyen: ezt nem kommentálom inkább.De tény hogy egy normálisan karbantartott T42-43-on mennének a filmek max a full HD .mkv-t nem viszik. De ahol melóban filmet néznek az emberek oda asszem elég lenne tényleg az Acer is.
mondjuk nálunk is sok gép tetű lassú még 2 magos procival meg 3Gb rammal is mert annyi szir-szar programot fel kell tenni.De könyörgöm ez a gép baja vagy az üzemeltetőé?
-
alamuszi
senior tag
válasz
Victoryus #83 üzenetére
Szerintem nézd meg az Acered 5 - 6 év múlva. Hol lesznek, milyen maradsz a jó öreg Acerednél.
Vagy hatodik Aceredre gondoltál, ami 6 év múlva működni fog majd?
Mutatsz nekem olyan Notebook-ot amiben 6 évesen működik az akkumulátor.
"Windows Media playerrel nem játszik szinte semmit, tiszta diavetítés."
Az hogy nem értesz Te meg a Rendszergazdátok a számítógéphez még nem a föld talán legjobb NoteBook típusa a szar, hanem te vagy alkalmatlan az üzemeltetésére, ami ugye nem ugyanaz. Szóval szerintem gondolkozz el mielőtt ilyeneket leírsz.
"mert saját laptopot kell bevinni egy filmnézéshez is! "
Munkahelyen filmet nézni, nem kell sírni, hogy itt áll az ország, mindenki hibás, csak dolgozni ne kelljen. Tudom az én munkamorálommal van baj, igaz én Németországban dolgozom. Szóval itt ez nem szokás, de véletlenül a föld negyedik legerősebb országa gazdasági szempontból igaz itt nem nézenk filmeket munka közben szar T43-okon.
"Szóval maradok a jó öreg Acer Tm2492-nél."
Hajrá. gondolom a Te Acered is úgy általában 8 - 10 ember kezén megy keresztül életciklusa alapján, mint egy ilyen ThinkPad, annyi ember használja, annyi féleképpen, szóval nem tudom Te mire gondolsz mikor ilyeneket leírsz?
Egy kis magyar mentalitás mindig helyreállítja az ember életérzését, és minél jobban megbecsüli, azt amije van, na nem Magyarországon.
-
-
zoltanz
nagyúr
Egész jól teljesít játékokban is.
R51 -em van, az aksiját hogy lehetene feljavítani? -
válasz
Victoryus #83 üzenetére
Talán rendben kéne tartani őket. Meg azért 6 évesek, és csak az optikai meghajtójuk rossz... Akkuk meg nem szoktak semilyen notiban sem pár évnél többet kibírni. Egyáltalán; más notebookok sem szoktak 5-6 éves korukban működni.
(Amúgy melóhelyen filmet nézni?
)
A DVD meg mnden laposban (és az asztaliak is) gyorsan megdöglenek, pont így. Kezdem azt hinni, hogy direkt vannak ilyen szarra gyártva, a LG GCR-52, és a korabeli noti CD olvasók közül alig láttam ilyet, amiben a lézer munkapontja ment volna el.
De még a DVD olvasók meghibásodási aránya is jobb. -
Victoryus
addikt
Munkahelyen vannak ilyen gépek, kb 4-5 évesek. Dvd-t már nem olvas a legtöbb, cd-t is alig. Van amelyik állandóan kinyitja a dvd meghajtóját. Windows Media playerrel nem játszik szinte semmit, tiszta diavetítés. Vlc egy fokkal jobb. Akkumulátoruk is siralmas. Utálom őket, mert saját laptopot kell bevinni egy filmnézéshez is! Ráadásul ezt a siralmas állapotot úgy érték el, hogy jó sok időt töltenek szerkénybe zárva... Tehát nincsenek agyon kínozva. Szóval maradok a jó öreg Acer Tm2492-nél. Lehet írok már én is egy ilyen használt laptopos cikket, úgy is régen voltam már címlapon.
-
Dottore
addikt
válasz
Alchemist #77 üzenetére
Mivel az IBM eladta, éppen azt demonstrálták, hogy nem lehet eltérni.
A Lenovo úgy csinálja ahogy kell. Biztos, hogy a Thinkpad önmagában nem nyereséges (ne felejtsük el a supportot sem ami hatalmas összeget emészt fel). Az üzlet a termék nevében van, a Thinkpad hátán vezeti be a gyengébb gépeit.
-
Blyan
félisten
Évekig használtam ,ma is van egy működőképes darab itthon. Nagyszerű masina, imádtam, a kijelzője (15" ips 1400*1050) még ma is megállja a helyét.
Egyetlen komoly hátránya volt, a winyonál nagyon melegedett a nyári kánikulában. Tényleg nagyon.Most R400ast használok, azzal is elégedett vagyok.
-
Alchemist
addikt
A klasszikus ThinkPad gépek azt demonstrálták, hogy néha egy kicsit el lehetne térni a Tervezett Elavulás világától.
-
psyho85
aktív tag
Ó, ha tudnád mik mennek számítástechnikai nagykerekben - nem ők a buták, hanem a boltosok, akik őket hívják. A vesztern didzsidál, ájszer, ázusz és társai, nem beszélve egyes alkatrészek keveréséről...
@Napfénysüti: alap oldal, nem is értem miért nem említettem a cikkben!
-
Napfénysüti
nagyúr
Kétlem hogy ne ismerné innen bárki is de bedobom:
ThinkWiki -
Drenadar
veterán
Elképesztő egyébként, az ember azt hinné az IBM nevet mindenhol ismerik... és előfordul olykor olykor, ha a nevükben kell felkeresni valami céget, hogy a "titkárnő" félre szól a magasan képzett kolléganőjéhez : " Te valami Ábé keres minket..."
-
psyho85
aktív tag
Valóban, viszont az M765 még belefér. A 0-ra végződő prociknak 533MHz az FSB-je, kivév a a 710-est.
Májsztró: nagyon gyanús a dolog, mivel pont arrafelé vannak kiosztva NumLock esetén a numerikus billentyűzet számai, tehát az a rész használható numpadként. Esetleg ennek ki/be kapcsolása, a billentyűzet nyelvének, kiosztásának váltogatása esetén kéne megnézni, hogy mit szuperál. De a legjobb lenne megnézni egy másik német billentyűzettel, hogy egyedi-e a hiba, hiszen a bemutatott T42-n sem magyar billentyűzet van, mégse csinál ilyet.
Everibádi: azért jó, hogy sokan szeretik és elismerik még a jó öreg T szériát, melegebb éghajlatra küldve a szélesvásznú, glossy csodákat.
Hű, az a 88 Watt, nem semmi számítási kapacitással rendelkező fűtőtest! Egyébként nem mondtam, hogy a maga korában sok lett volna a TDP, de ma már értelemszerűen sokkal sokkal jobb a teljesítmény/Watt arány.
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Grat a géphez és volna egy ide némileg fűződő kérdésem. Kaptam egy T43-t és úgy jártam ,hogy a billentyűzete német és az i,o,p,k,l és é karakterekre számokat ír a gép. Ennek van valamiféle ellenszere? Előre is köszönettel
-
SzalaiG
addikt
Grat!!!
Egy T43at koptatok. -
_Oscar
tag
Szerintem a 21W TDP nem volt akkor rossz. Főleg annak fényében, hogy az előd Pentium 4 Mobile 70-90W TDP-vel ment.
-
Nagyon jó kis írás lett! Jó volt olvasni a kis tesóról
Én is egy T43P-t(a legerősebb kiszerelésűt ami kapható volt anno) hajtok már közel 1 éve, maga gép 2005-ös, de a ventilátor kerregésén kívül semmi hibája nem volt eddig!
A kijelzőjét semmiért nem cserélném le, egyszerűen imádom 1600x1200 15 colon ráadásul IPS panel, sajnos nem tudom mostanában miért nem gyártanak ilyeneket a business kategriába... :S egyszerűen ránézek egy mostani TN panelos 16:9/16:10-es glossy képernyőre és a hányinger kerülget!
Remélem még 1-2 évig kiszolgál utána nyugdíjba küldöm és jó lesz második gépnek netezni stb. -
-
Gondwana
addikt
Viszont a kijelzőt nem tudtam szétszedni, hogy jobban megnézzem a zsanéroka
-
Boxi88
őstag
Jó írás egy jó géphez! Elismerésem!
-
Napfénysüti
nagyúr
Asszem cserélhető a felirat.
Amúgy nemtom, én Lenovot használok körülöttem meg kizárólag Lenovo illetve IBM gépek vannak de csak a feliratért nem vennék régebbit.
Persze lehet én már meguntam a három betűt mert ott melózom egy ideje.Viszont leselejtezett gépet nem vehetek itt, pedig már érdeklődtem.
-
Chaser
legenda
válasz
Napfénysüti #54 üzenetére
Mert IBM gépet szeretnék, nem lenovo-t. Akkor se vennék magamnak ha tényleg a régi gárda tervezi őket, minőség is ugyanaz, mert én csak IBM feliratot akarok azon a gépen látni
Reméelm az eredetiken nincs lenovo, rég láttam már személyesen
-
Napfénysüti
nagyúr
Sokan ódzkodnak a Lenovo gépektől bár nem teljesen értem miért.
Ha jól tudom a Lenovo mikor megvette az IBM ezen ágát mentek hozzájuk a tervezők is. Nekem is leszámítva azt hogy kicsit lötyög a kijelző a zsanér miatt az ég világon semmi bajom nincs ezzel a géppel.
Persze az ilyen low-cost TP-ktől én is óvakodnék. -
Chaser
legenda
válasz
Napfénysüti #52 üzenetére
Én is szeretnék egy ilyen régi IBM-et, lenovo-t már nem
El is gondolkodtam ezen a gépen, egy dolog tart vissza, úgy hallottam sok helyen hogy a vga szeret meghalni egy idő után, vagy a forrasztása, ezek azért már régi gépek. Ez tart vissza.
-
Napfénysüti
nagyúr
Lenovonál tényleg van helyszíni kiszállásos garancia. Más kérdés az itthon vajon hogy működik. Nálam is játszott anno a Dell (E6400 illetve még HP EliteBook 6930p volt a pakliban) de a sok kritika amit a minőségükről olvastam elriasztott. De nem bántam meg hogy TP lett, mióta ezer éve láttam egy igazán régi TP-t azóta ez a márka lett az álmom.
-
V8David
tag
Pentium M7x5 procik jók bele, egy M760 már nem megy, az csak a T43 kiváltsága.
Nálam is megfordult már néhány példány és imádtam ezeket a gépeket. Jelenleg T61-et használok, ez sem rossz, de a T4x széria sokkal jobban tetszik, csak hát a sebességben már van némi eltérés.
Volt pl T42p is. Iszonyat jó gép volt, főleg az 1600x1200-es IPS panellel és FireGL T2 gpu-val.Annyit sajnálok még, hogy nagyon kezd elfáradni bennük a gpu, de mind leszolgálta már azt a 6-7 évet.
-
Chaser
legenda
Azért szeretem a dellt, mert náluk van helyszíni üzleti gar, még konzumer gépeknél is. Nem igazán tudom megérteni, hogy egy üzleti gépnél hogy lehet akkora gyártónál egy szimpla venti csere 2-3 hét, mint az ibm/lenovo. Dellnél ezzel a garral beszól az ember, 1-2 nap múlva megy ki a szervizes a szükséges alkatrészekkel és helyben megcsinálja. Nem minden országban működik tökéletesen, de nálunk érdekes mód igen.
Amiért még nagyon preferálom őket, talán náluk van a legtöbb gép amiben van háttérvillanyos bill, igaz ott meg bill megvilágítás nincs....nem tudom mikor érem meg azt amikor ez a két dolog egy gépben benne lesz.
Lenovonál is úgy tudom van ilyen gar, itteni tag írta hogy mikor felhívta őket mondták vigye szervizbe..ez elég szomorú hozzáállás.franc0: Bill terén nálam is ezek a gépek jelentik a legjobbat
-
válasz
Napfénysüti #48 üzenetére
T61-eknek is ilyen
Viszont a kijelzőt nem tudtam szétszedni, hogy jobban megnézzem a zsanérokat
-
Napfénysüti
nagyúr
Kiváló gép és nagyon jó írás lett!
Nekem T400-am van és egyedül a zsanérok tartásával vagyok elégedetlen. Sajnos van némi holtjátéka a kijelzőnek. De ez sajnos típushiba ahogy olvasom. Viszont minden másban remek gép és imádom, nem cserélném le.
New World. New Thinking.Ja és barátnőmnek is Thinkpad gépe van igaz az R szériás (R61e).
-
Botiss
csendes tag
Jaj amúgy jó teszt lett:d.Kicsit fura egy ilyen régi laptopról olvasni
-
-
vladgabor
tag
Ez a gép az átlag felhasználók 95%-ának a mai napig kielégíti az igényeit.
Netezéshez, msn-hez, skype-hoz, word-höz gyakorlatilag teljesen felesleges a két mag. -
franc0
őstag
No igen a billentyűzet.
Nekem előtte MacBookom volt, kíváncsian vártam milyen lesz utána a híres TP billentyűzet. Namost egy billt megszokni általában eltart egy ideig, itt 1 óra után otthon éreztem magam...
A tisztítása pedig pofonegyszerű. Fél perc alatt kiszerelem, elmosom mint egy tányért (mosogatógép is játszhat), megszárad majd visszarakom. -
psyho85
aktív tag
Melyiken? Hát nem látod, hogy egy kövér fehér nyúúúl? Amúgy igen, Hugh Laurie csodás hátát láthatjuk.
-
Botiss
csendes tag
a képen az Dr.House?
-
domi007
őstag
a régi driver miatt a GPU ilyen tartalmak gyorsításába nem tud érdemben beleszólni
Inkább maga a GPU régebbi, gyorsítani akkor tud, ha már stream-processzor architektúrás, ez még nem abból az időből származik.
Amúgy fantasztikus gép, egyszerűen nagyszerű
-
-
Brae
őstag
Kiváló írás, kiváló gép
Nekem egy makulátlan T40-em van, teljesen újszerű, nagyon szeretem.
-
Chaser
legenda
Azért vannak kivételek, a dell pl 3 év alapgart ad itthon, bár van olyan konzumer gépe ami valszeg a 3 év alatt többször is fog szervizt látni. Azért van olyan is, aminél ügyelnek a minőségre is és még elszállt árat se lehet rá mondani. A többivel kb egyet értek. Jól mutasson a plazaban az üvegvitrinben, csillogjon minél jobban, ez tetszik a népnek. Aztán amikor megveszi majd törölgeti fél óránként ha nem akarja hogy hányadékként nézzen ki
Az se gond ha rámegy a fény kiveri a szemét a tulajnak a burkolat és kijelző is, mert legközelebb a plazaban vagy a bolt kirakatában tudja mutogatni, hogy neki is pont ilyen gépe van és mekkora királyság. Így megveszi a haver is, ő is bebukik vele de nehogymár beismerje hogy tévedett
és így megy tovább. Eddig 1 db glossy felületű gépem volt, pár napnál tovább nem tudtam elviselni. Ami eddig legjobban bejött egy 5-6 éves medion, matt mindenhol, kijelző is, gyönyörű színekkel és nem wide képaránnyal. Thinkpadot is használtam és békebeli fuji lifebookot, na akkoriban csináltak még jó gépeket. Azokon a billentyűkön élmény gépelni, a mostaniak közül keresni kell olyat, ami soronként 1-2 karaktert nem hagy ki.
-
franc0
őstag
"inkabb egy tobb eves business dell/hp/ibm, mint egy uj alsokategorias hulladek "
Pontosan, ezt javaslom is úton-útfélen.
De sajnos a mai fogyasztói társadalomban ez nem így működik. Nemrég 1 hónapig hirdettem egy hibátlan T60-at 50K-ért. Senkinek sem kellett, érdeklődő is csak kettő volt...
Mondjuk ennyi idő alatt sikerült rájönni, hogy ennél jobb gép csak 1 van, mégpedig a T60p
Szóval marad. -
mghltm
addikt
-
mrgg
tag
Kb. egy éve vagyok egy T42 tulajdonosa, nem egy jó állapotban lévő került hozzám szóval a 3.5-es bemenet rossz állapotban volt már vételkor, szóval a jobb oldalra "nem a legjobb" jelet adta, örültek is neki a fejhallgatók. Ami probléma nálam még előjött az a fentebb írt ventilátoros probléma, de olajozással szerintem ezt orvosolni lehet, illetve a bal oldali zsanér törése. Ezeken kívül csak egyet tudok érteni a dicsérő hozzászólásokkal, a cikkhez pedig gratuláció!
-
Dottore
addikt
Persze, hogy tudtak. Konkrétan, hogyan kell olyan laptopokat csinálni amit nem évente kell cserélned. Abba is hagyták.
Abból nem lehet megélni, hogy mondjuk részegységenként cserélhetsz alkatrészeket ha valami tönkremegy.Egy laptop legyen szexis és vékony, hogy pár év alatt rossz a hővezetés lehetőleg minél nagyobb kárt okozzon. Használj olcsó komponenseket, nem cserélhető akkumulátort, fényes felületeket, nehogy már ne csússzon ki legalább egyszer a kezedből. Legyen alumínium, így többet lehet elkérni érte és ha leesik legalább a fém sajátosságai miatt úgy is marad (plusz bónusz, hogy az ütésnél keletkezett energiát frankón direktbe át tudja adni az alaplapnak).
Nézzen ki baromi jól, legyen benne életérzés és add drágán. Ez fontos, mert miután megveszed és kiderül mégse érte meg, nem fogod világgá kürtölni, hogy mekkora marha vagy. Sőt, csatlakozni fogsz a többiekhez, akikkel együtt megerősítitek, hogy az életérzés mennyire fontos. Hibák meg vannak. Mindenhol. -
szki
őstag
Jó kis teszt! Természetesen én is egy ilyet nyúzok már 6 éve. Nagyon strapbíró jószág, és netezni, irodai melóra tökéletes. Most is erről netezek...
SSD-t fogok még beleintegrálni egy sata2-ide átalakítóval, de még nem volt időm hozzá.
El szeretném adni a gépet, de mindig elbizonytalanodok, hogy nem-e tartsam meg inkább... -
-
i400
senior tag
-
lapa
veterán
soha, semmire nem telepítettem még olyan gyorsan os-t, mint a t43p-re ubuntut usb kulcsról egy tök átlagos kingspec ssd-re. elsőre nem is hittem el mivan.
nekem az usb folyton "over-current on usb port 1" -et ír, szóval már gyúrok én is a pcmcia vagy expresscard usb-re. csak az elég kellemetlenül melegített nekem (x200s-en...).
-
ndavid
tag
Jjaigen, tényleg, az USB-k nekem is meghaltak, vagy legalábbis 1.1 körüli tempón működnek csak, de pcmcia-s kártyával legalább lett négy 2.0-s portom is
Sokszor megfordult egyébként már a fejemben, h eladjam, vagy lecseréljem (most épp az X60-akkal szemezek nagyon), de valszeg úgyis a családban marad, továbbadom vkinek inkább, nehezen válnék meg tőle én is. -
Chaser
legenda
Jó volt olvasni
-
IPS volt, a 15"-os p modelleken.
Igy ennyi ev tavlatabol azert latszik, hogy alapvetoen ket dolog szokott rajtuk elromlani: egyreszt a GPU forrasztasa szereti elengedni magat masreszt meg az USB port hajlamos megdogleni, de ezeket leszamitva nagyon massziv szerkezetek, meg en se talaltam jo okot arra, hogy a het vagy nyolc eves T41-emet lecsereljem.
-
psyho85
aktív tag
válasz
ro_bert17 #13 üzenetére
Nincs annyi, ha jól emlékszem valamivel több, mint félezer pénz ÁFA nélkül. Mindenképp 10 alatt van.
&hcl: tudtommal IPS panel és FirePro videókártya 128MB rammal és nagyobb memória sávszéllel a T42p gépekben volt/van. Azok aztán 2 giga memóriával milyen jó kis masinák! A félreértések elkerülése végett nem említettem ezeket, mert ugye a sima T42 is kapható 1400*1050-es panellel, ami nem IPS. Egyébiránt köszönet.
-
alamuszi
senior tag
Hogy is mondják meghalt a király áljen a király.
-
Az ám, jó kis vas ez!
És volt IPS paneles is (vagy PVA, vagy nemtom, de nem TN, az a lényeg).
Ha kicsit több ramot rak bele az ember, egész használható ez a masina.
És 4:3-as, és viszonylag még vékony is.@psyho85 : Ez jó volt
-
ro_bert17
őstag
"Tény, hogy ha a használtan vett notebookommal ma bemegyek az Infoparkba, némi pénzmagért cserébe minden probléma nélkül helyreállítják a merevlemezre a rejtett rendszertelepítő partíciót, felrakják az OS-t és a szükséges meghajtóprogramokat."
Ez mit jelent nagyságrendileg? 5 számjegyű összeg? -
psyho85
aktív tag
Azért az nem rossz, hogy a 10 hozzászólásból 10 pozitív a típusra nézve - valamit csak tudtak az IBM-nél.
(Gyorsan, csendben likvidálni a panaszkodókat?
)
-
Khaal
őstag
Nekem T40-esem volt, nagyon kedveltem, elpusztíthatatlan gép volt. Szerelni pofonegyszerű, az alkatrész relatíve olcsó hozzá, a hűtése pedig kellemesen lehalkítható egy 3rd party programmal. Gyári szoftverek terén is alázta a hp és dell párost, a driverek beszerzése és telepítése is sokkal egyszerűbben ment.
Mindezek ellenére le kellett cserélnem mert a komolyabb 720p-s filmeket már pont nem vitte akadásmentesen, és a dokkoló DVI-je is csak trükközve tudott 1680x1050-et kiadni. Valamint mindig benne volt az emberben a félsz, hogy mikor adja meg magát a gpu forrasztása.
-
Cyberpunk
félisten
Komoly gép egy igazi elnyűhetetlen igás ló
-
Tubi2
senior tag
Az enyém sajnos GPU hibás lett, de kétség kívül, rettentően jó gépek ezek!
Az a tapintás -
Dottore
addikt
Nekem T43 van. Nagyon jó állapotban, gyakorlatilag karcmentesen sikerült hozzájutnom. Mint a szemem fényére úgy vigyázok rá.
-
ndavid
tag
Jó kis gép ez, nagyon jó! Én is egy T41-et nyúzok pár éve, de szinte tökéletes állapotban van még mindig. Igaz, a procihűtő ventilátora csapágyas lett, és néha úgy indul csak a gép, ha befújok, és így indítom be a ventit :/ (ha tud vki esetleg alkatrészt, jelentkezhet
). Ezt leszámítva nincs baja, az egyik legstrapabíróbb gépek egyike.
-
ViTToRe
aktív tag
Családban van egy ugyan ilyen típusú gép. Csak jókat tudok mondani róla. Elképesztő, hogy még most is mennyire használható kis gép. több mint 1 éve még 50e volt használtan 3 vagy 6 hónap garanciával, még akkor is megérte. Akinek valóban csak netezni, office-t használni kell egy hordozható gép, ennél jobbat nem tudnék ajánlani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én T30-ról tudnék nyilatkozni, dehát ugye az jóval gyengébb, főként VGA terén..
Jó kis gépek ezek.
-
Tomaaasz
aktív tag
Most fogok a melóhelyről kapni egy ilyet humoros összegért. Nagyon jó kis masina ez még, inkább egy ilyen, mint a hulladék Acer gépem, ami egy év után majd szétesik...
-
ZCoyote
őstag
Nagyon korrekt leírás, köszi!
Jó kis masina. -
psyho85
aktív tag
Csak kíméletesen, Hölgyek, Urak.
Köszönet a kiemelésért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- PlayStation 4
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 (11.Generáció)
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Nintendo Switch 2
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest