- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
jajj, hagyjuk már ezt az előremutató rage motort. lószart előremutató csak más, mint az eddigiek. De nehogymár egy darab nyomorult játék alapján mondjuk ki, hogy fos a mostani pc architektúra. Mi ebben a halom szarban az előremutató? még ha jobban nézne ki, mint amit az eddigi "elavult" motorokkal tudnak produkálni, azt mondanám, hogy van benne valami, de nem. nem kapsz jobb/szebb látványvilágot, pedig mi is a cél itt? ezt azért szem előtt kéne tartani, mert lehet arra élvezni, hogy technológiailag mekkora király ötlet (mert egyébként azt elismerem, hogy az), csakhogy nem látszik az előnye semmilyen téren: magyarán, nem előremutat, hanem zsákutcának tűnik egyelőre.
-
vanye
senior tag
Ha jó értelmezem azt, amit írsz, akkor a PC a jövőben kvázi konzolként kezelendő majd? Egy példa:
Már a heterogén érában vagyunk, kettőezertizensokban. Kijön mondjuk PC-re a Doom 5, aminek a dobozán (tegyük fel) Nvidia-logó vigyorog. Akkor ezt Nekem, akinek (tegyük fel) AMD-s gépem van már meg sem érdemes vennem, mert nem az én gépemre optimalizálták? Mert ha így lesz, akkor jóval nagyobb szerepet kaphat az, hogy melyik gyártó milyen játékokat dotál sok millió dollárral, mint manapság. (Persze ha abból indulok ki, erre még most is ki szán jóval több zsét, akkor az AMD-nek bizony illendő lenne már most nem keveset AAA-s címekbe és AAA-s fejlesztőkbe fektetnie.) -
DeckardCain
senior tag
A nexgen konzoloktól függ, hogy mi lesz, de ha igazak az egylapkás pletyik, akkor nem kell hetente cserélni VGA-t. Szimplán veszel egy APU-t valamelyik cégtől. A VGA-k persze jók lehetnek post-processre.
Majd APU-t, memóriát és lapot cserélhetünk évente.
Amire kíváncsi leszek, mennyire lesz gyors a váltás PC téren az APU-ra..... Jelenleg egy 150$-200$-os VGA-val az esetek többségében el lehet játszani FULL HD-ban.
De ha jön a következő generáció és ha nem lesz szemlélet váltás az API terén, akkor ez felejtős.
Arra a rétegre pedig nem lehet építeni aki hajlandó akár 2db 400-500$-os kártyát megvenni.Lehet arról tudni valamit, hogy mikor jönnek a következő generációs konzolok? 2012 vége vagy 2013?
Ha nem borulnak a dolgok ekkor már ugye elérhető lesz a Trinity és az Ivy Bridge utódja is (2013Q1). Itt már előfordulhat az, hogy lesz ezekre a platformokra célirányosan fejlesztett játék, és a a klasszikus CPU/VGA párossal rendelkezők hátrányban lesznek?
Mondjuk ez így másfél éves távlatban elég merésznek tűnik.Nekem van egy olyan érzésem, hogy a hardcore pc-sek nagyot fognak szívni az első 1-2 évben, mikor megjelenek az új konzolok.
-
Jack@l
veterán
Egyáltalán nem becsülöm le őket, csak arra jók ahova szánják, alacsony fogyasztás kis méret, visszafogottabb teljesítmény. Az APU hype-ból van elegem, amit művelnek vele, hogy próbálják elhitetni mindenkivel, hogy az mennyire szuper lesz, és a videokari csak másodlagos szerepet tölt be.
Intel a larrabee-vel pont azt a terültet irigyli, amiket most a diszkrét gpu-k töltenek be, ha a nagytöbbség használná őket. (az a pár % viszont köszöni jól megvan velük)Pont az a baj az apu-nak is mint a mostani prociknak, nincs elég táp/sávszél/hűtés az 1 chipbe integrált cumóknak, és ha 8 magot nehéz beleintegrálni egy prociba mi lesz a + 30-50 unittal?
Hogy lesz 256-384+ bites memória elérésük egy x86 architektúrában?
Hogy fogsz 6 vga-t crossfire-be futtatni apu-n?
És ezek csak a per pillanat lemaradások, amik a közeli jövőben még nagyobbak lesznek. -
Jack@l
veterán
Nem az apu -ra magára értettem a hülyeséget ezt te is tudod, hanem propagálásra, hogy "vegyél egy apu-t és élvezd a játákokat életed végéig, minek oda erősebb videokari, mikor csak postprocessre kell majd" szlogenre. 5 év mulva visszatérünk erre, ez egyedül a gyártó nagyobb haszna miatt van így vízionálva most, egy nagy zsákutcának és marketing maszlagnak tartom.
ARM teljesen más terület, mehetnének a tabletek/telefonok tetületére versenyezni ezzel, nem desktop pc-re eröltetni a szutykot. Mondtam már mikor lenne életképes, olyan gyors ramokkal/sávszéllel és erős gpu-kkal mint ami most a top diszkrét ketegória. (egyelőre ezt vicces lene megoldani az elkövetkezendő jópár évben) -
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
Azért a driver szó is ott fityeg, és igen szutyok is volt a máig kiadott driver nélkül ati-n a rage. Egyszerűen pc nem úgy textűráz mint egy konzol, mert nincs szükség összevissza stremelésekre framenként.(konzolokkal ellentétben van elég vramja)
Frostbite motor elég jól meg is mutatta hogy annyira nem elveszett dolog ez az api, konzolon mikor lesz ilyen grafika, ha ugyananyira épesek optimalizációval?De hogy érthető legyen amit mondani szeretnék, a ferari is 1000x lassabban szánt mint egy traktor, pedig mindkettőnek 4 kereke van és rá lehet akasztani az ekét...
-
Löncsi
őstag
Az API tette lehetővé azt, hogy sok-sok video-kártya születhessen meg és biztosítsa a hardver-független programozást, és pörögjön a szekér, PC fronton eldobni és megkerülni soha nem lehet szerintem (idő sem lesz rá egyszerűen).
Egyébként DX11 egyik húzása a kötetlenebb programozás, egy BF3-at vagy Samaritan-t ha megnéz az ember akkor el lehet mondani,hogy van lehetőség bőven az API-ban, csak hozzáértésre lenne szükség.
-
tombar
senior tag
igen, szerintem is leginkább egy domináns architektúra lesz. bőven megérné fizetni a fejlesztőket vmelyik cégnek, főleg ha így monopol, helyzetbe kerülhetne, de akkor meg agresszív terjeszkedés miatt a hatóság beleszólhatnak.
ha jól értem a legegyszerűbb és leginkább lényegre törőbb az FSA lenne. gondolom se a kékek, se a zöldek nem támogatják a megoldást. szóval a szabadúszók melegágya is lehet.
amúgy azt hittem h a larrabee vakvágány volt az intelnek. -
Armagedown
őstag
Ezt a textúrafrissitéses dolgot nem értem.
Vegyünk egy olyan játékot ami PCn jól fut mint például az Assassin's Creed.
Ott nem volt ezzel probléma hogy friss drivert kellett volna felrakni , ha egy régebbi driver van fenn , akkor sem néz ki úgy a pálya mint egy sakktábla.
És ez egy konzol port csak , mégis jól fut.
Vagy ott csodát tettek és nem limitált az API ? -
Jack@l
veterán
Nemtom mennyit számít, szeritem konkrétan te se, de 5% teljesítményesés az api miatt elfogadható lehet azzal szemben, hogy a konzolokban 4 éve ugyanaz a szutyok hardver van.(és szintén API-n keresztül lehet programozni, az már más kérdés, hogy mélyeb szinten csak 1 hardverre kell belenyúlni esetleges optimalizálás miatt)
De ha pang a vga piacon hardver fejlesztés, akkor a programozók se fognak(illetve mondhatni inkább a hardvergyártók ösztönzik őket visszafogottabb erőforrású játékokra)
így nincs miért megvenni az uj hardvert (10%+ alatt én tuti nem cserélek semmit). Ettől is lesz a recesszió, amit tulajdonképpen maguknak okoztak a gyártók a fejlesztőkkel karöltve, szóval inkább kitalálnak valami dumát, mert jobb lesz a langyos trutyiba elleni pár évig beépített szutykokkal meg konzolokkal, hogy nagymértékben lefaragják a k+f kiadásokat...
Viszont ez csak egy ideig fog menni, amig nem jön valaki aki elkezd fejleszteni, aztán majd csak pislognak mint hal a szatyorba... (lásd kína most rakta össze első saját fejlesztésű szuperszámítógépét, saját procival) -
tombar
senior tag
lényegében akkor minden programból egy variánst külön-külön az adott rendszerhez kell írni? ebből profitálnak majd a program írók? teszem azt egyszerűbb lesz majd írni rájuk játékot vagy ez a változás leginkább a cégek profitorientáltságaiból fakad és egy adott progi csak egy adott rendszeren fog menni rendesen? írtad h valszeg így fog lenni, de lehet reménykedni abban h lesznek mind a 3 rendszerre tökéletes megoldás, vagy kb. hiú ábránd az egész?
gondolom úgy csinálják meg a dolgokat h még véletlenül se lehessen megtaláni az arany középutat.
amúgy az intel hogyan oldja meg a dolgot játékos szemszögből.? itt gondolok arra h az nV is kivonul 2014ben a dGPU-k piacáról a maxwellel, az amd is az FSA-t támogatja (gondolom ez is hardveres), a kékeknek lesz vmilyen terméke, ami a x86-ból közelíti meg a megjelenítés? egyáltalán lehet ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest