Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz alamuszi #214 üzenetére

"írd lassan a vásárlóidnak"

Írnám, ha lennének, de sajna én más területen dolgozom és nem igazán a kereskedelemben :D

"Hülyeségeket írni tusz mi.."

Khhmm. Nem a saját írásaidat olvasgatod véletlenül?

"A telefonok egy fajta kábellel szerelik fel, ami egyben adatkábel, és töltö is"

Igen, erre írtam, hogy az ilyen buta megoldásokat ne hasonlítsd egy univerzális porthoz, mert nem egy kategória. Az Apple féle dokk port alkalmas külső diagnosztikai eszközök (pl. orvosi műszerek) irányítására, audió ki és bemenetre (analóg és digitális), videó jel kimenetre, adatátvitelre, nagy áramfelvételű töltésre, a készülék külső vezérlésére (pl. gépkocsi fejegységre való csatlakozásra) stb. Ehhez képest egy microUSB port egy agyhalott, őskövület.

"Fél hollywood macet használ akkor azért készülnek a komolyabb grafikával rendelkező filmek Linux render farmok alatt ugye?"

Szerintem olvass utána, hogy mi a különbség a videófeldolgozás, a vágás, tervezés és renderfarm között. Biztos érdekesnek fogod találni, mert sok újdonságot olvashatsz, amiről szemmel láthatólag eddig még csak nem is hallottál.

De itthon is rengeteg helyen dolgoznak Mac-kel, én is személyesen tudok legalább 10 olyan grafikai stúdiót, ahol ilyen rendszereket használnak.

"egy Kínai olcsó telefongyártó cég is képes volt rátenni a telefonjára egy Micro USM csatolót, az apple.nek egy ilyen eszköze sincs."

Az említett egyezség januárban született meg, szerinted a tavaly bemutatott iPhone 4-ben miért is nincs ilyesmi? Te tényleg ennyire korlátolt vagy, vagy csak szándékosan szítod a flamet? (Az utóbbiban reménykedem, mert akkor nem kell teljesen kiábrándulnom a mai felsőoktatásból.)

"Hát persze, na akkor most ismered el, hogy itt tulajdonléppen nem teljesen semleges indokok miatt írogatsz. Vagyis fordítsam le amit ide vetettél?"

Lefordítom neked, hogy értsed. A nagyobb tableteket gyártó cégek azért nem microUSB-s töltést használnak, mert az 1, vagy annál nagyobb amperes töltőáram átvitelére az nem alkalmas (ez konkrétan a Samsung nyilatkozata, de ha ezek után kideríted, hogy Samsung kereskedő is vagyok, már nem fogok meglepődni :) ).

"Gondolom Magyarországon, esetleg Európában, Afrikában, Ázsiában"

Még mindig nem értem, hogy ezzel mit akarsz mondani. Kit érdekel, hogy itt mennyien veszik, globálisan mennyi fogyott, ez a lényeg, legalábbis a gyártóknak. Az, hogy te mint csóró egyetemista nem tudod megvenni és ezért frusztráltan köpködsz egy szakmai fórumban, abszolút senkit nem érdekel.

Új hozzászólás Aktív témák