- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
MasterDeeJay #110 üzenetére
Szép teszt. Jól mutatja, hogy nem a magszám számít, hanem az egy szálas teljesítmény, mert egy modern 4 magos cucc simán megelőzi a régi 14 magost fele akkora fogyasztásból
A CPU zabáló játékokban a legnagyobb a különbség, például COD:MW2.
-
ughhh
senior tag
válasz
MasterDeeJay #108 üzenetére
Meg volt az érzés mikor tekintélyes gépet használok. Kb 10+ éve volt egy RS 6000 ppc workstationom rengeteg rammal sas lemezekkel, redundáns táppal, de a decibel elviselhetetlen volt.
-
ughhh
senior tag
válasz
MasterDeeJay #10 üzenetére
https://technical.city/en/cpu/Core-i9-7980XE-vs-Core-i7-10700
Tekintélyes gyűjtői darab, ahogy írtad nem észszerű főleg újkori ár alapjánbár a maga idejében csúcs volt.
-
looser
addikt
válasz
MasterDeeJay #101 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszodat!!
Őszintén szólva semmiféleképp sem gondolkozom sem szoftveres, sem hardveres módosításban, gyári értékekkel használom a gépem és így már 10+ éve nem volt semmi gondom. Nem merek megkockáztatni egy ilyen módosítást. Azt hiszem, ha működik az i7-6950X az ecc ramokkal, akkor arrafelé megyek el, ha nem, akkor valami ekvivalens server cpu felé. A mostani 10c/2,4GHz, viszont csak 90W TDP, ez volt az egyik oka a váltásnak (E5-2618L V3-ról :-) -
domos
senior tag
válasz
MasterDeeJay #46 üzenetére
Van erről valami tényleges összehasonlítás is, vagy ez csak AMD compium? Én úgy gondolom hogy simán gyengék a régi procik.
-
pengwin
addikt
válasz
MasterDeeJay #10 üzenetére
reálisan szerintem 10eft-nál többet nem érnének ha egyszer tonnaszám jönnek be 2011v3-asok olcsón
Szerintem használt CPU-knál nagyon elkülönülnek a különböző platformok. És mivel régi platformokról beszélünk, így valószinüleg a vásárlóbázis többsége nem akarja cserélni a platformját, csak a meglévőt akarja kimaxolni.
LGA1150-ből pedig sok alaplap van sok felhasználóval, és hozzájuk képest alacsony az elérhető i7-ek száma.
HEDT-en sokkal kisebb a vásárlóbázis, és több az elérhető CPU a céges selejtezések miatt.
(#20) bacsis
"Érdekesek" az eredményeid... modern platformok tesztjeiben már legalább a 3000-es Ryzen generáció óta 0 skálázódás van 6 mag felett, a 12-16 magos CPU-k meg sokszor konkrétan hátrányban vannak egy 6-8 magossal szemben. Gyanítom ennél a régi CPU-nál már az is segített a nagyon gyenge egy szálas teljesítményen, hogy a rendszer- és háttérfolyamatok más magokra kerültek, mint a futó játék.
-
joysefke
veterán
válasz
MasterDeeJay #37 üzenetére
Ebben benne van az is, hogy az RX 6000-es széria drivere megengedőbb a gyengébb procikkal szemben mint az RTX 3000 (amivel az írásban tesztelve volt).
Ha lecserélnéd a RX-6800XT-t RTX 3080 vagy 3080Ti-re akkor a grafikonodon szerintem nyílna az olló.
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #27 üzenetére
Ja ja... nekem is van egy ws gépecske...
-
Dilikutya
félisten
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Játszani magával a hardverrel, kísérletezni jó, vagy csak örülni hogy kicsi pénzért van egy konfigod, ami új korában egy kisebb vagyon volt, de elsőszámú gépnek én nem tartanék ilyen régi vasakat. Semmivel sincs több lelke, mint egy modern gépnek. Egy 286, annak van lelke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Synology NAS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpársportok
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- iPhone 16 fekete 256GB 1 hónapos (2028.06-ig garis)
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung S27FG904XU Odyssey 3D Gaming Monitor! BeszámítOK
- LG UltraGear 34GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest