Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kolosanyi

veterán

válasz majom2 #35 üzenetére

Nekem is van egy ilyen megérzésem... Kár, mert egyébként tényleg ez a legjobb. Mondhat bárki amit akar, de az Apple a szoftveres optimalizációban a legjobb. Egy rendszer se ad ilyen smooth (ájj de utálom ezt, inkább maradjon a magyar gördülékeny szó), átgondolt működést. Mondom ezt úgy, hogy androidos telefonom van és, ahogy írtam nem vagyok egy almafan. Ráadásul maga a hardver is nagyon ott van. Szép is, erős is, szóval tényleg tetszetős. Maga Jobs mondta egyébként egy interjúban (nem emlékszem pontosan, de fent van youtubeon, akit érdekel; Steve Jobs és Bill Gates beszélgetnek a műsorvezetőkkel, hosszú, de érdekes), hogy a Mac például maga az OS X egy szép csomagolásban. Bár a csomagolás szép, de az oprendszeren van a hangsúly. Ez pontosan így van az iPadnél is, meg minden másnál. Szóval maga a rendszer és a gép nagyon együtt van. Szedd szét őket, önmagában egyik se egy olyan nagy különlegesség. Bármely gyártó pakol ilyen hardvert a saját készülékébe. Ugyanígy van nagyobb tudású oprendszer is más gyártók használatában. Ám, ha összerakod, mégis ad egy olyan felhasználói élményt, amit senki se tudott megközelíteni eddig.
    Ezt a részét el is ismerem az almának, ezt szerintem senki nem cáfolhatja. Ilyenkor jön viszont a DE! Pár olyan dolog van csak, ami tökéletessé tehetné ebben esetben az iPadet, de direkt kihagyják. Ilyenkor én meg szerintem jogosan kérdezem, miért. Vagy - ha tökéletest nem is gyártanak, mert ugye az egyrészt lehetetlen, másrészt meg akkor ki frissítene - miért kell ennyire lekorlátozni mindent? Na ez a része az almának, ami nagyon nem tetszik. Ezt egy fanboy se fogja megmagyarázni nekem, hogy jól van így, mert ezzel nem értek egyet. De, ahogy írtad take it or leave it. Ez tökéletesen illik az almára, de ez nem baj. Sőt talán ettől a filozófiától lettek ilyen sikeresek.

ui.: Mondom, hogy k*va sokat dumálok. Bocsi, hogy itt koptatom a sorokat. :DDD Lehet el kellene kezdenem egy könyvet írni, talán akkor megunom, hogy ennyit írjak... :)

Új hozzászólás Aktív témák