- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
Dottore #53015 üzenetére
Nem bukott az be. Egyszerűen jó pénzért felvásárolta a kínai Lenovo az egész PC ágazatot az IBM-től. Tudod, van az a pénz... Azóta pedig szépen lassan építi le a minőséget a mennyiség rovására. És követi a "trendi" vonalat. A ThinkPad-en ez ragyogóan látszik. A 20-as szériával be is van fejezve a klasszikus vonal. Utána már csak konzumer laptopokat árulnak high-end kategóriásnak minősítve. Vicc...
A Nexus a telefonoknál olyan mint a laposoknál a ThinkPad. Azért itt is van félresikerült széria. Pl. az 5X. Annyira nem ajnározzák a tulajok. A Nexus 6 (nem 6P) is fasza. A Motorola azért nem egy rossz cég
A 6P is prémium kategória. Most nagyon várom, hogy a HTC minőségre mit fog hozni. Remélhetőleg jót. És nem heroin árban
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Dottore #53011 üzenetére
Hát azért egy Preci vagy egy EB is tud jó lenni.
Amúgy felreppent a hír egy éve, hogy csinálnak egy retro ThinkPad-et amiben a jó öreg TP-k sajátosságait hozzák vissza. Egyelőre semmi hír róla
-
metal01
őstag
Igen, csak innen
(#53002) randras_83: Ha úgy alakul, akkor mindenképp
(#53003) TOZ: Nálam laptop terén csak ThinkPad jöhet szóba már évek óta. De sajnos a 30-as széria és felette már nagyon nem az igazi. A 40-es széria a "huppogós" gomb nélküli touchpadjával
Az L széria meg ugye az R-t váltotta. Költséghatékony, újrahasznosított anyagokból készült. Csomó alap dolog ami miatt a ThinkPad ThinkPad, pl. a rollcage hiányzik belőle. ABS műanyagból készül, stb. Szóval annak csak a neve a ThinkPad
Ha a jelenlegi fullosan kimaxolt T420-am megadja magát, akkor valószínű, hogy elköszönök a márkától és egy HP EliteBook vagy egy DELL Precision fogja váltani. De remélem ez még odébb lesz
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Tény, hogy a full stock Android a legjobb és a leginkább "hibamentes" (tudjuk, hogy nem az), de nálam egy telefon árának lélektani határa nagyon-nagyon maximum 150k. De még annyit sem szívesen adok érte. Ha ennél drágább lesz az új Nexus (márpedig gyanús, hogy igen), akkor OP3. Az OOS is elég stock-közeli, vannak még hibái ahogy olvasom, de ~2 hónapja jelent meg az a telefon és javítgatnak szorgosan. Ami elég pozitív dolog.
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52989 üzenetére
Az ár döntő lesz. Nem vagyok hajlandó 200k-t kiadni egy telefonért. A lélektani hátár (de csakis egy kurva jó Nexus esetében) max. 150k. De sejtésem szerint annál jóval drágábbak lesznek.
(#52990) madoc: A jelenlegi OP3 esetében is így gondolod?
-
metal01
őstag
válasz
assemble #52977 üzenetére
A Google akar saját készülékeket. Ez tény. Ezt be is jelentették. A rootolást és bootloader nyitást is offolni szeretné (vagy legalábbis megnehezíteni) a Google az új főverzióban. Ez azért alátámaszthatja a cikket. Egyébként a cikkek 98%-át az androidpoliceról szedi a PCWorld is...
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Újonnan már nem kapod meg a 20-as szériát, csak használtan. Kishazánkban őt ajánlom. Kifejezetten üzleti gépekkel foglalkozik, többek között természetesen ThinkPadekkel is. Van boltja is Pesten, ahol személyesen meg tudod nézni a gépeket. Szép állapotúak a gépei és kapsz rá gart is.
Az árai is rendben vannak. Amit tudok javasolni, hogy minimum HD+ kijelzővel szerelt lapost vegyél. A HD elég gyatra. Amit ThinkPadekkel kapcsolatban szokás még emlegetni az a Panasonic cellás akku és az LG-Philips gyártmányú panel. A Pana akku jóval tovább bítja, az LG panel pedig szebb képet ad. (Már amennyire egy TP-nek lehet "szép" a képe
) (Persze TN panelről beszélek) Van IPS is az X szériában. Az fasza.
Fontos lehet a méret is. Az X ugye 12 col, a T-ből van 14 és 15 col. Ha workstation kellene akkor a W széria. Minőségben ezek mind jók. Talán még a 30-as széria belefér a ThinkPad kritériumokba, de ott már a silányabb anyaghasználat jellemző, megjelent a szigetes billzet. A kiosztást elbarrmolták, stb. Nem szeretik a fanok
A 40-es széria katasztrófa. A többiről ne is beszéljünk felfelé... Az Edge-et meg felejtsd el. Az nem TP
Ezt azért olvasd el. És a ThinkPad topicban is kérdezhetsz bátran. Ott én is aktív vagyok
Ha tudok segíteni írj nyugodtan
randras_83: Ugyanezt tudom neked is mondani mint Fkris kollégának
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52957 üzenetére
Úgy legyen. Már viszket a tenyerem egy új telóra
Leginkább az új Nexus Marlin jönne be. Az 5,5 col még nem olyan vészes. Pont mint a OP3. De mégiscsak Nexus. Csak valószínű brutál ára lesz.
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52954 üzenetére
Nagyon remélem, hogy a kapkodva utángyártás nem fog a minőség rovására menni (anyaghasználat, összeszerelés). Amúgy olvasom, hogy az OOS updatejei rendesen hazavágják a telót. Ez nem jó hír.
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52952 üzenetére
Azért elég gáz ez az "elfogyott a raktárkészlet" dolog... Nem is értem. :/
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52950 üzenetére
Én most akartam rendelni.
Beszopódtam rendesen. De nem baj, így legalább (talán) tudok majd dönteni az új Nexusok és a OP3 között.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Az 5X tepsi?! Nem kevered a 6P-vel? Az tényleg az. Az 5X 5,2 col. ~ akkora mint az N5. Ez utóbbit már szvsz ne vedd, mert 3 éves konstrukció. Nem mintha nem lenne a mai napig fasza, csak már nincs nagyon support hozzá se szoftveresen, se hardveresen. Inkább várd meg az új Nexusokat. Azok lenyomják majd a régiek árát. Vagy One Plus 3. Jelenleg ezek az alternatívák szvsz.
-
metal01
őstag
Augusztusban jön a végleges Android Nougat. Na, ezt már mi nem kapjuk meg. Viszont jöhetne már valami infó az új telókról.
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52772 üzenetére
Az. Arany lánccal, arany töltővel, arany védőfóliával, arany áron Gázsitó a nágybánin.
-
metal01
őstag
válasz
Dottore #52748 üzenetére
Az N5-öm egy Spigen Neo Hybrid tokban van. Ebben nem mozog, lötyög az tuti. Ha leveszem róla akkor olyan, mintha új lenne a telefon. Tok nélkül szerintem pedig minden telefon karcolódik, kopik, stb. Tény, hogy a OP3 kapósabb lenne, ha lenne sötét színben is. Amit nem értek, hogy csináltak belőle egy arany színűt is, ami nem kicsit rajos :/
-
metal01
őstag
radicspeter1, Dottore sorry, rossz helyre nyomtam a válaszkor
-
metal01
őstag
válasz
radicspeter1 #52734 üzenetére
Nagyon szemezek vele én is. Egyelőre az Oxygen OS tart vissza. Hiányozna a sok spéci opció a customokból.
-
metal01
őstag
válasz
Dottore #52725 üzenetére
Lehet, hogy tényleg a OP3 lesz az utódja az N5-nek. Ár-érték arányban, valamint küllemre is rendben van. Ahogy olvasom elkezdődött a CM13 fejlesztése is rá.
Van némi fenntartásom az új Nexusokkal szemben. Bár sokat még nem lehet tudni róluk. Tűkön ülök.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
A legújabb (júliusi) update óta nem lett rohadt halk nektek minden? Csörgés, ébresztés, YT, stb... WTF?
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Tény
De én nagyon ritkán használom az EX-et. Nekem a Catanál és most a Pure-nál is jobban bejött a default kernel. Működik minden bugmentesen. Ez a lényeg.
Jöhetne már igazán az új Nexus pontos specifikáció és árcédula. Viszket a tenyerem már egy új telóra
Vagy a Nexus, vagy a OP3.
-
metal01
őstag
válasz
tabletgenius #52606 üzenetére
A kernel managert csak akkor vedd meg szvsz, ha ezt a kernelt használod majd mindig. Amúgy nincs értelme pénzt adni érte. A beállításokat a kernel telepítésekor és telepítés után a conf fáljban manuálisan is lehet állítani. Persze könnyebb grafikusan, de én ezért nem adnék pénzt...
A WIFI-nél a telefonban annyit tudsz, hogy 2,4GHz vagy 5GHz vagy automatikus legyen a frekisáv. Amúgy nem OFF
-
metal01
őstag
válasz
tabletgenius #52604 üzenetére
Arra figyelj, hogy:
"ROMs with July security patches only! WiFi will not work on earlier ROMs"
Azaz csak a júliusi security update-es ROM-oknál működik a 6.18-as EX. Amúgy a WIFI behal. De ha feltetted a legújabb stabil Pure-t, akkor mehet fel. Ha régebbi a ROM, akkor a 6.17-es EX. (Ott nincs gond a WIFI-vel).
Igen, TWRP-ben flasheled. Un. Aroma installerrel van csinálva az EX, azaz a telepítés közben állíthatsz amit szeretnél. Én csak az említett swipe-ot szoktam beállítani, és a "backlight dimmer" funkciót. Ez azt jelenti, hogy a fényerő csúszkával a minimum fényerő sötétebb, mint az alap. Ez éjjel pl. jól jön. Valamint a fastcharge funciót is néha. A többit defaulton szoktam hagyni. A flash után wipe cache/wipe dalvik/art cache és restart.
-
metal01
őstag
válasz
tabletgenius #52602 üzenetére
Lehet, hogy egy tiszta telepítés megoldja. Az navbar-on swipe nekem is megszokott volt a Cataból, van hogy most is "simogatom", hogy sleepbe küldjem a telót, de ugye itt nem működik
Amúgy, ha nagyon akarod swipe-ot a koppintás helyett, tedd fel az ElementalX kernelt, abban a telepítés közben kiválaszthatod azt a lehetőséget.
-
metal01
őstag
válasz
tabletgenius #52596 üzenetére
Uhh... Nekem tényleg nincs ilyen hiba. Kíváncsi vagyok, hogy akik még Pure-t használnak tapasztalnak-e hasonló bugot...
-
metal01
őstag
válasz
tabletgenius #52592 üzenetére
Nálam is be van kapcsolva, de ilyet nem csinál. A saját kernele van fent. Amúgy van új stabil verzió a júliusi biztonsági csomaggal és egy rakat Pure fix-el valamint új feature is van pár. Tedd fel dirty flash-el (utána wipe) és hátha megoldódik a probléma.
-
metal01
őstag
válasz
tabletgenius #52571 üzenetére
Chroma szvsz rettenetes. Merült vele a telefon nagyon. A Pure teljesen jó. Cataról váltottam. Nem bántam meg.
-
metal01
őstag
Egész jó ez a Pure Nexus. Ilyen SOT már rég vót'
-
-
metal01
őstag
válasz
assemble #52512 üzenetére
Nekem a HTC formavilága (domború hátlap) nem igazán jön be. Mondjuk nem biztos, hogy az új Nexus is olyan lesz... Hardverileg az is rendben lesz, ha igazak a kiszivárgott infók. Kétséges, hogy a OP3 kapható lesz-e még ősszel ilyen áron és konstrukcióban mint jelen pillanatban.
-
metal01
őstag
válasz
randras_83 #52508 üzenetére
Hardveresen szerintem teljesen rendben van a teló. Igaz, nem super amoled, mint a 6P, de ez sem rossz. A kalibrációval vannak gondok, de nagyon hamar megcsinálták hozzá a frissítést ami javítja. A 6GB RAM-ot sem kezelte az elején rendesen, de azt is javították. Azaz gyors a support, ez dicséretes. FPR, jó kamera, prémium összeszerelés, stb.
Viszont a szoftver... Az OxygenOS-től kicsit tartok. Hozzá vagyok szokva a Nexus customjaihoz, a sok spéci opcióhoz. Tudom, hogy az OOS-t is lehet rootolni és bootoladert nyitni, zárni, és van hozzá pl. CM13, de akkor is valahogy a Nexus szabadsága hiányozna. Kb. ennyi a dilemmám
-
metal01
őstag
Gondolkodik esetleg valaki az N5 OP3-ra való cseréjén? Nem tudom eldönteni, hogy érdemes lenne-e... Meg kellene várni a Nexusokat, de kicsit türelmetlen vagyok
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Kipróbáltam a Chroma ROM-ot EX-el és hát... Igencsak gagyi volt. Kb. 4-5 óra alatt húzta le az akkut 10%-ra. Visszatettem a januári stabil Catat és minden OK. De ha ez a ROM tényleg jó, akkor megér egy próbát
(#52410) SteveJobs: Ha többen mondjátok akkor tényleg nem lehet gond
-
metal01
őstag
válasz
Dottore #52380 üzenetére
És az előző Nexusok árát is lenyomja. Még a 6P is jó vétel lehet akkor. Igaz, hogy nagy, de eléggé prémium kategória. Érdekes amúgy, hogy egyelőre nulla infó van a neten az új Nexusokat illetően. Annyi "szivárgott" ki, hogy HTC lesz az egyik, vagy mindkettő. Tavaly ilyenkor azért már voltak infók, vagy nem?
-
metal01
őstag
válasz
Crestol #52342 üzenetére
Kinek mi. Ez tény... Nekem azért custom, mert a stock túl nyers, kevés testreszabhatósággal. És azért Cataclysm (saját kernelével), mert ez van a legközelebb a stockhoz minden szempontból, de ennek ellenére nagyon sok okos plusz van benne. Valamint nem játszik a telefon búvárosat és nem lagol, nem fagy. Egyszerűen működik ahogy kell
Egyszer, ha rászánom magam, kipróbálom majd a stock+Xposed kombót. Sokan arra esküsznek.
-
-
metal01
őstag
Igen, én is ezért kérdeztem, hogy milyen alternatív cutom ROM-ok mennek fel rá. Ha a CM-et támogatja majd az nem rossz, akkor még el is gondolkodom rajta.
Viszont N5-re ment most vissza a legutolsó stabil Calaclysm saját kernelével. A Chroma + EX ideig-óráig OK, de aztán hirtelen mélymerülés van. :/ Cataval ilyen nem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- TV-nézés digitális műholdvevővel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged