- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jól, de felejtsd el a V-Syncet. Input lag hegyek. Lemészárolod azt a reszponzivitást, amit a magas képfrissítéssel elérsz.
DOOM FHD Ultra? Hmmm...a prociddal szerintem egy RX 590 elég hozzá (mondjuk egy Sapphire Nitro+ SE <3). Az defaultban kb. 25-30 százalékkal jobb, mint az 570-ed. Az azért nem kevés; 100 helyett mindjárt 125-130 fps, érted.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az lehet, mert nem kéne neki. Nem lehet, hogy valahol bekapcsolva maradt a V-Sync?
Ne aggódj, hamarosan úgyis veszel egy normális kijelzőt, és nem lesznek ilyen gondok.
(#32) Chaser: Simánlazán. Nekem anno i5-3470 + 8 GB + GTX 750 Ti-vel 120-150 fps volt 720p @ medium-high-on(!) + effektek, és még csak nem is Vulkan API-val játszódtam (azzal még több lett volna). Ha lehúztam mindent lowra, akkor 190-200 fps.
Ilyen, amikor egy engine-t normálisan megírnak. -
kolopele
nagyúr
1,4 az már komoly. Intel esetében 1,2 körül van, az még oké, persze ehhez viszonylag magas órajel is társul. Azzal, hogy 1.05 v - ot adtál neki lehet hogy netezgetni jó lett, de nyomj rá egy Intel Burn tesztet maxon, mondjuk 4 körön át, ha utána azt írja ki stable akkor semmi nem akasztja meg sem a procit, sem a ramot (állítólag Ryzen alatt is működik).
Na de off vége. -
kolopele
nagyúr
Én csak az órajelet vettem lejjebb a procimnál, teljesen felesleges annyin járatnom, olyankor automatikusan csökken a fesz is. A magam részéről nem nagyon szeretem a feszt babrálni manuálisan, még Skylake esetében bátrabban lehetett, mert szinte minden Z - s lap túl volt töltve, a mostani 8 mag 16 szálas prociknál már eléggé be van lőve.
-
kolopele
nagyúr
Az attól függ mennyire veszed a feszt lejjebb. Így van cpu - nál is, fesz csökkentés, majd sorozatos tesztek futtatása, ha minden stabil maradhat, ha nem kezdődhet elölről. Lehet azt is csinálni kártyáknál hogy a power limitet veszed lejjebb mondjuk 80% - ra, és akkor semmihez nem kell nyúlni, igaz, egy minimális sebességvesztésed lesz, olyan 2 fps durván, cpu esetében meg az órajel csökkentés hozhat kevesebb hőt, 1-2 fps elvesztése mellett, de legalább nem kell mókolgatni meg tesztelni.
Ezeket mondjuk akkor éri megcsinálni ha egyébként is sok az fps, azaz több is mint ami kellene, és az a 3-4 elvesztése még nem vág földhözÉn simán csak órajelet csökkentettem a procinál, 300-400 mhz - et igazából észre sem veszel.
-
aginor
veterán
Továbbra is azt mondom, hogy felesleges ez a csere. Az 580-590 között 8-10% a difi, az 570-590 között lehet 15%. Szerintem ez nem indokolja a cserét, bár ha ráfogjuk a jobb hűtésre, a 3év garira, akkor már egy fokkal jobb a helyzet. Igazából a te pénzed, azt csinálsz vele, amit akarsz bár én inkább költeném ramra, ssd-re pl (vagy az asszonyra
).
Dilikutya: jó lesz az max 15%-nak is, de az is csak addig, amíg nem lesz alulfeszelve, mert akkor bármi lehet belőle a szerencsétől függően..
-
doooo
veterán
Annyiért esélytelen normális helyről.. de rendben, 115-ért már esetleg (most amúgy is mindenféle ideiglenes akciók vannak). Ez még mindig szinte 120. A többi viszont nem izgat, írtam, hogy gyengébb kártya nem volt igazán opció. Na de kár vitatkozni ezen, hisz részemről már lejátszódott a dolog.
Peace.
-
aginor
veterán
Ahol az 570 megfekszik, ott jó eséllyel az 590 is megfog. Ez a 12nm meg csak egy álom, amit kergetsz. Ha elkezded alulfeszelni, akkor jó eséllyel a turbó is csökkenni fog, amivel a teljesítmény is, amíg el nem jutsz az 580 majd az 570 szintjére. Tehát, most venni akarsz egy gyorsabb, drágább hardvert, hogy lebutítsd kb arra a szinte, ahol most is vagy.
SZERINTEM, ha 590-ben gondolkodsz, akkor azt csak akkor tedd, ha nem akarod visszaskálázni, hanem inkább a gyári feszültség mellett húznál rajta. Ugyan nem ismerem behatóan az 590 mélylélektanát , de nem vagyok benne biztos, hogy alulfeszelés mellett komolyabban tartani tudja a gyári órajeleket. Lehet, hogy ennek érdemes lenne vásárlás előtt utána kérdezni a topic-jában.
-
aginor
veterán
Ha csak ez a két játék a fontos, akkor felesleges cserélned, az 590-el sem lesz jobb semmi. Annyit fogsz csak tapasztalni, hogy hangosabb lett a gép, és dől belőle a meleg (bár mivel közeleg a tél, ez még akár előny is lehet
). Ha teljesítményben értelmesen akarsz feljebb lépni, akkor 1660s/ti, 2060 vagy 5700 felé érdemes nézelődni, de ezek mindegyike drágább.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest