Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eddie1978

senior tag

válasz <Adamsky> #69 üzenetére

https://youtu.be/Ydjas49HfVg?t=1270
    watch

Az enyém még ennél lassabb. Mindegy hogy beta vagy final firmware. Régebben jobb volt egy picit. Már írtam, de leírom még egyszer. Csukló felemeléskor ha odaérek egy elágazáshoz, akkor még be kell töltenie az aktuális térkép részletet. Majd elkezdi beforgatni és még a pozícióm sem ott van ahol vagyok, hanem 10 méterekkel elcsúszva. Végül összejön, de ez szerintem ennyi pénzért ez kevés. Coros, Suunto jobb ebből a szempontból. Tegnap voltam egy rövid túrán a Suunto Race S órával. Az nem csinált ilyet. Mindig azt mutatta, amit kell. Ott más ami problémás lehet. Persze ha az életem múlik rajta, akkor várok én 2 percet is a térképre, csak mutassa, hogy merre.
    Most megy vissza gariba gombok miatt. A gomb hibánál az egyik hiba az tisztán hardveres, hogy beragadnak. A másik, hogy a világítás gombra nem kapcsol be a kijelző, az inkább szoftveres gond. Mondeom ezt azért, mert van hogy egy ideje nem nyúltam az órához és amikor megnyomom a világítás gombot, hogy bekapcsoljon a kijelző, akkor nem történik semmi. Pedig hallom, hogy kattant a gomb. Majd 1-2 másodperc múlva megnyomom megint. És utána bekapcsol a zseblámpa funkció a kijelzőn, mintha kétszer egymás után gyorsan nyomtam volna meg a gombot. Ez szerintem lehet inkább szoftver gond.

• eddie1978

senior tag

válasz zaskar #61 üzenetére

Emlékeim szerint annyi volt, hogy windows alatt kábellel kell csatlakoztatni az órát a géphez. Majd a kapott filet vagy fileokat be kell másolni az órán a Garmin könyvtárba. Miután lehúztad a kábelt ki fogja írni az óra, hogy akarod-e telepíteni a firmware-t. A telepítés mindent törölni fog az óráról! Olyan mint egy gyári beállítások visszaállítása. Érdemes előtte szinkronizálni az órát a Garmin Connect-tel.

• eddie1978

senior tag

válasz zaskar #58 üzenetére

Keresd meg Garmin fórumon a socorsu nevű embert. Nekem Ő adott az Epix-hez régebbi firmware-t. Lehet van neki a 965-höz is.

• eddie1978

senior tag

válasz <Adamsky> #57 üzenetére

Mindent kikapcsoltam a térkép megjelenítésnél (kivéve magát a térképet). Részletesség alacsonyan. Kerestem olyan térképet, amiről le van irtva minden felesleges sallang. Open Trecking Maps (itt megkértem az embert, hogy csináljon már Magyarország térképet is, most tesztelgetem), és MapRando. Ez valamit segített. De nekem úgy tűnik, ez ennyit tud. Nyomvonalasat nem próbáltam, kell a térkép.

Most kipróbálok alternatívákat. Nekem annyi kell, hogy rögzítse a tevékenységet és mutassa az előre megtervezett útvonalat a térképen. Tevékenység az kerékpározás pulzus és wattmérővel. Illetve most rövid séták az erdőben. Most mint említettem van nálam próbára egy Suunto Race S. Fényévekkel van előrébb a térkép megjelenítés. Másban meg hátrébb, igaz azok nem érdekelnek már. Semmiféle számomra felesleges metrika nem kell. Intervals.icu/Goldencheetah-n követem a terhelést a CTL/ATL/TSB alapján, de csak azért, hogy ne nyírjam ki magam. Próbálok Z2-t menni a hosszabbat megyek. Edzés programot nem követek most. Próbáltam többször, de nem nekem való, meg nem is versenyzek. Inkább csak megyek most már.

• eddie1978

senior tag

Vett már valaki ilyet? Milyen a térkép megjelenítés? Még mindig akadozik?

Nekem Epix gen 2 van. A csuklómat felemelve van hogy kell 2 másodperc kb, hogy betöltse az aktuális térkép részletet. Ekkor még a pozícióm 10 méterekkel odébb van mint a valóságban. Utána oda tesz a térképen ahol vagyok és eközben még be is forgatja a térképet haladási irányba vagy az iránytű szerint. Egy három éves csúcsórától azért ez nem elég. Vannak gyártók, ahol ez nem gond. Tudom ez tervez/újratervez meg mindent is csinál. Volt Edge 830 órám bringán pár éve. Na az újratervezéssel nem voltam megelégedve. Erdőben bringával úgy akart megfordítani egy kétnyomú földúton, mintha egy 40 tonnás nyergessel lettem volna. Megkereste a legközelebbi kereszteződést, ahol megfordított. Azóta Garminokon tervezés, újratervezés kikapcsolva. Nekem elég az útvonal követés. Most van nálam egy Suunto Race S próbára. Térkép megjelenítésben jobb. Sokkal. Most fogok rendelni próbára egy Amazfit Balance 2-t. Ha az is jobb mint a Garmin, akkor kitalálom, hogy melyik maradjon. Ez csak az én felhasználási szokásomra érvényes.

Új hozzászólás Aktív témák