- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewloxy
junior tag
válasz zsamiatt #630 üzenetére
értem, majd tesztelem azért remélem nem bánom meg a fenix 8 51" amoled tipust, iphone használok sok ideje, majdnem vettem egy ultra 2 órát, de végül a fenix 8 nyert az üzemidő miatt. ami 29 nap aod nélkül, az komoly, én nem töltögetnék órát 2-3 naponta az biztos. meg sokkal bizalomgerjesztőbb már ránézni is a fenix-re mint bármi más okosórára. árad belőle a minőség,komolyság,megbizhatóság, ugyan ezt nem éreztem apple óránál.
-
Icewloxy
junior tag
válasz zsamiatt #628 üzenetére
nem pontos? valaki nem tudja összehasonlitani vmi másik szobai hőmérővel?
Amúgy.. ha bekavar a testhő vagy ruházat. nem tudom, gondolom nem azt méri. vagyis azt nézném ki a garmin fejlesztőiből hogy megcsinálták úgy az órát hogy a hőmérő, a közvetlen hőmérsékletet mérje, és ne legyen rá hatással nagyon semmi. -
bruta44
újonc
válasz zsamiatt #463 üzenetére
A hrv magasabb értéke kipihentebb állapotot jelent, de ezt az óra is elmondja szerintem, leírja, ha túlterhelt vagy beteg leszel, akkor szokott bezuhanni. A hrv a pulzus variabilitása, minél nagyobb annál "jobb".
Más írta a mérleget, felesleges az Index, elég egy wifis Withings, ami a saját appjából szinkronizál MyFitnessPal-ba és az meg Connectbe. Egyszer kell beállítani, összekötni a fiókokat és mérés után wifin frissül magától Connectbe is.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #463 üzenetére
Én GARMIN óra mellett, reggelente kelés előtt szoktam mérni HRV-t az Elite HRV applikációval (mellkaspánttal) és általában egybevág a GARMIN által mért trenddel.
A számok természetesen nem stimmelnek, egy csuklós mérés sose lesz mellkaspántos, de ha van pár napos stresszesebb (akár fizikális, akár mentális) időszak, az mindkettőben meglátszik.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #427 üzenetére
És mi van ha kikapcsolod az automatikus körszámlálást és az egész tevékenység 1 nagy kör lesz?
Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy csinálsz egy "Multisport" tevékenységet, amit triatlonhoz szoktak használni, csak itt minden sport pl. futás lesz és akkor amikor sportot váltasz, akkor lenullázódik. De ezzel kísérletezni kell, még sose használtam multisportot az órán, én csak futásban utazok.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #425 üzenetére
Nullázni nem tudod közben.
Két féle körszámlálás van, az automatikus és a manuális. Az adott tevékenységen belül a beállításokba tudod beállítani, hogy pl. legyen-e automatikus körszámlálás és ha igen, akkor mekkora távolság egy kör (pl. 100m, 1 km, stb..). A másik lehetőség, hogy teljesen kikapcsolod az automatikus körszámlálást és a tevékenység közben ha megnyomod a BACK/LAP gombot az órán, akkor azt veszi egy körnek és a tevékenység során ahányszor megnyomtad, annyi kör lesz. Ilyenkor ezekre a manuális körökre számítja a tempót is Garmin Connectbe.
Ha például egy tó körül körözöl és négyezer párszáz méteres egy kör, akkor csinálhatod azt hogy kinyomod az auto lapot és helyette manuálisan nyomsz kör gombot minden kör megkezdésekor, így ha futsz mondjuk 3 tó kört, akkor össze tudod hasonlítani őket.
Csinálhatsz még edzéseket is Garmin Connectbe, amit csak rá kell küldeni aztán az óra diktálja neked mit kell csinálni, a köröket pedig automatikusan váltja táv/idő alapján vagy ugyanúgy lehet lap gomb megnyomására is állítani.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #420 üzenetére
Nézőpont kérdése.
Ha a pontos értékre vagy kíváncsi, akkor egy viccnek elmegy... csak kár, hogy az általa mért értékek mellett az ára is elég nevetséges.
Amire viszont -szerintem- nagyon jó, az a viszonyítási alap. Szóval ha nem a konkrét számot nézed, amit kiír, hanem tisztában vagy magaddal és a változásokat figyeled, akkor tök jó, hogy az általa mért értékek bekerülnek Garmin Connectbe és ezáltal mennek TraininPeaksbe meg MyFitnessPal -be is.
Én egészen biztos vagyok benne, hogy nem 16% a testzsírom, viszont ha a testzsír/izomtömeg/hidratáció számokat nézem egymás képest, akkor edzések másnapján reggel tök jól kijön, hanem pl. nem fogyasztottam elég folyadékot és dehidratált vagyok. Ilyenkor simán 1-2%-kal több testzsírt még, ami nyilván vicc egy erős esti edzés után, hacsak éjszaka nem szállt meg a "pizzadémon".
Ugyanez fordítva is igaz, ha van egy durvább futás, akár kánikulában... akkor másnap reggel azt látom hogy 2 kg-val több a súlyom, de az izom/hidratáció arányból látszik, hogy azért, mert a testem egy rakás vizet tart vissza, amit majd 1-2 nap után, ha teljesen regenerálódott akkor szépen elenged.
Szóval ha nem DEXA szintű adatokra vágysz, akkor szerintem egy baromi jó és kényelmes megoldás, hogy minden reggel ráállsz és beszinkronizálódik mindenhova. Ha viszont valóban a fiziológiás adataidról szeretnél pontos képet kapni, akkor egy kaliperrel is pontosabb értéket tudsz számolni.
Volt pl. olyan hogy egy szoftverfrissítés után teljesen más testzsír/izom/hidratáció értékeket adott, mert valamit változtattak az algoritmuson és kalkulált az életkorral meg a VO2max-al. Ha átírtad Connectbe a korod, kevesebb volt rajtad a zsír.
-
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #354 üzenetére
A csuklód melyik részét érinti? Ahol az óraház érintkezik a bőröddel vagy ahol a szíj? Mert fém allergia létezik, szóval simán okozhat ilyet, amit szerintem egy fóliával ki lehet küszöbölni. Akár egy telefonra való fólia is jó lehet, amit egy kis kézügyességgel méretre vágsz és kivágod a szenzor meg töltő részt.
Ha pedig a szíjnál irritálja a bőröd, arra megoldás amit Burt írt. Garmin fórumon volt már akinél irritációt váltott ki pl. a szilikon szíj és a szövettel semmi gondja.
Én 24/7 hordom, gyakorlatilag csak fürdés és töltés idejére veszem le és soha semmilyen irritációt nem okozott se a jelenlegi, se a korábbi modellek.
-
Burt1793
veterán
válasz zsamiatt #354 üzenetére
Lehet, hogy a szíjra vagy allergiás, én már 5 féle szíjat vettem hozzá aliexpressről. Szilikon helyett most nylon-t használok, jóféle ez is (nekem a szilikonnal sincs baj, én se veszem le soha). Ez vált be nekem a legjobban, a kép nem adja vissza, inkább barna, mint piros.
Ilyen a valóságban:
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #351 üzenetére
Én egy soft/sensitive fogkevével, ami mindenhova beér (pl. korona csavarjai mellé) és sima, esetleg antibakteriális szappannal.
Mellkaspántot is többnyire csak hidegvízzel kiöblítem, hetente egyszer meg bedörzsölöm antibakteriális szappannal és utána szintén hideg vízzel kiöblítem.
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz zsamiatt #334 üzenetére
Aha, most néztem, nekem se engedi a bubát, gyorsan megrajzoltam locusban, hátha az jobban tetszik a garminnak, de 89 ponttal túlcsúsztam.
Szerencsére terepen ezzel még nem volt gondom, illetve ahogy írtam, csak egyszer jött elő. Lehet, hogy ezért használnak páran openstreetmap térképet.[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #306 üzenetére
Az a regenerálódási értesítés volt nem?
Az szoktott reggelente jönni, hogy pl. nagyon jó aludtál és ez javította a regenerálódási időt.Felszerelésnél élettartamot tudsz megadni km-ben, viszont értesítést szerintem nem tudsz rá beállítani. Egyszerűen csak látszik a tevékenységnél, hogy amig határértéken belül vagy zöld a cipő, a vége fele narancs, utána meg piros.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #300 üzenetére
Az megvan dátumra kb., hogy nálad mióta mér furcsán az óra?
Nekem kb. augusztus végén, szeptember elején kezdődött, "TALÁN" a 9.35-ös firmwarel, de százszor se biztos hogy van bármiféle összefüggés.
Folyamatosan variálnak az algoritmusokkal/beállításokkal, ami van akiknél elront dolgokat, valakiknél meg pont hogy kijavít valamit, aztán megint másoknál meg újabb bugokat generál.
-
Burt1793
veterán
válasz zsamiatt #300 üzenetére
Az oké, hogy jól működött, de ezen valszeg már nem sokat változtatnak, szerintem sokkal többet számít az, hogy hogyan van a csuklódon, milyen szorosan stb.
Gyors változásokat lassabban követ le, de nyugalmi pulzust még a legolcsóbb kínai csuklópánt is jól mér, ahogy ez is. Nem hiszem, hogy szoftveres gond, akkor több lenne a panasz, nálam se volt ilyesmi. Ha kitartom a 185-ös pulzust, akkor fél perc után már ez is beméri. Nyugalmira és pulzust órán vagy connect-en visszanézve stabil 40 körüli értékeket ír.Közben nekem is ráment a 9.36-os, egylőre változást nem látok. Az óra újdonságok menüpontjában ugyanaz a changelog mint a 9.33-asnál, szóval ezek most nem is újdonságok. A fórom szerint se változott most sok minden.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #295 üzenetére
A Forerunner 955-tel jött be, hogy reggel kapsz egy riportot az órádon, ami összefoglalja az alvás és regenerálódási adatokat, az adott napi javasolt vagy beütemezett edzést, stb...
Magyarul csak ezt találtam:
https://youtu.be/bWp3lW5XcQQ?t=277
De itt egy DCRainmaker teszt, ahol rendesen bemutatja az órán:
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #293 üzenetére
Nálam már 1-2 hete a 9.36 -os FW fut, mert alpha/beta tesztelek, de abban biztos nem változik semmi ezen a téren.
Elvileg a GARMIN átállt negyedéves nagy frissítésekre, úgyhogy ami talán jó hír, hogy pár nap és kezdődik a 2022/Q4, amivel talán elkezdenek csordogálni az új alpha/beta verziók. Ugye még a "Morning Report" funkcióval is adósak az új Forerunnerből, mert csak a HRV meg a Training Readiness jött meg Q3-ban... szóval utolsó negyedévben biztos várható nagyon frissítés, meg új funkciók.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #288 üzenetére
Lehet gyári beállítások visszaállítását nyomni az órán a Rendszer menüben és ha előtte szinkronizálod az órát a telefonnal, akkor az utolsó percig megmaradnak az adatok is, de nem hiszem, hogy segít rajta.
Van hogy kijön egy firmware és szétcsesz valamit... most is lehet hogy erről van szó, hogy ahogy kijött a 9.XX firmware az elszúrta a csuklós pulzusmérést.
Itt panaszkodnak is a 9.33-as firmware pulzus mérésére, igaz más okból, de elég sokan:
Érdemes amúgy olvasgatni a Fenix 7-es fórumot, sok problémára megoldást lehet találni vagy legalább igazolni az eredetét és tudni, hogy egy frissítésre kell várni a javítással:
https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-7-series
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #285 üzenetére
Igen, azért is írtam, hogy lehet valami abban amit írsz, mert a Garmin Stress Score -t is a pulzusmozgásból számítja és ha ott hülyeséget mér, akkor a stressz is fals lesz.
Esetleg érdemes megpróbálni, hogy mellkaspánttal méred pl. telefonon, az órán meg nézed a csuklóst, aztán összenézni. Majd lehet én is valamikor lepróbálom, csak mindig elsiklok felette.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #283 üzenetére
Én azt vettem észre hogy a stressz szintem jóval magasabb mint szokott, amit okozhat a pulzus ugrálása, de nem figyeltem annyira nap közben a pulzusom.
Nézd meg esetleg te is, hogy frissítés óta ha megnézed a stressz szintedet napi bontásban, akkor nálad is emelkedett-e, mert akkor lehet valami összefüggés. Nekem általában a stressz szintem 25-30 között van, most meg 35-40, pedig abszolút nem érzem magam stresszesebbnek.
-
No.01
őstag
válasz zsamiatt #220 üzenetére
Hacsak par USD lenne a dolog az nem faj. En azt gondoltam ilyen 40-50 vagy ami ujabban trendi "csak" 20dodo de csak 1 evre.
Egyebkent meg a tobbi reszet tudom magamnak validalni a GMaps-es dolog csak azert jonne jol mert ugy valoban lefedne az osszes irodan kivuli idomet ergo jobban kihasznalnam.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
válasz zsamiatt #213 üzenetére
Eddig azert nem volt okosoram mert iOS felhasznalo vagyok es az Applwatch a maga ~18 oras uzemidejevel engem nagyon rovidtavon orjitene meg...
Bringas es turazos ismeroseim meg mar eleg regota hasznalnak Garmin cuccokat. Most jott a kedvezmenykod es a 7s meg az en kis csuklomra is passzolna...Szoval barmilyen megoldas van a hetkoznapi (nem turazos) navigalashoz?
Kulonbozo varosokban kulonbozo random keresesekhez szerintem (sajnos) a GoogleMapsnek nincs alternativaja.
Szoval az erdekelne, h van-e lehetoseg arra, h a kikeresett cimre a GMaps navigaljon el az oran keresztul? (egy fizetos appot erre a funkciora eleg pofatlannak tartanek, de ha nincs mas megoldas...)Szoval mi is az az appcami?
-
No.01
őstag
válasz zsamiatt #211 üzenetére
Huhhh... azt hittem egy okosoranal ezt igy 2022-ben mar mind tudja, legfokepp trukkozes nelkul. (Igen tudom, h turazasnal masok az elvarasok, de azert na)
Kerestem, de erre az appcami-ra nem hozott semmi erdemleges talalatot. Lehet csak en benazom. Tudnal adni kerlek egy linket?
**Most olvasom odaat, h raadasul 2 hetet elmegy. Az mar minden elvarasomat felulmulna!
[ Szerkesztve ]
-
-
Agony
aktív tag
Azért érdemes lenne utána nézned a FirstBeat algoritmusoknak, hogy a Garmin ezzek a "kullogással" mennyi valóban használható információt ad a felhasználónak (picivel többet mint a konkurens gyártók ).
Test hőmérséklet mérés (komolyan ekkora feladat 2022-ben?):
Persze hőt nem mér, mert ilyen kőkorszaki, de egyszer talán kiadják hozzá a bluetoothos végbélszondát, amivel 24/7 monitorozható az is.EKG:
Az EKG funkciót hardveresen tudja az óra, a VENU 2 Plussal már talán tesztelik is a szoftvert, tehát várhatóan egy frissítéssel megkapja a FENIX/EPIX széria is:
https://the5krunner.com/2022/03/11/garmin-ready-for-ecg-releases/Pulzus mérési problémák:
Én nem tapasztaltam semmiféle pulzusmérési problémát, pontosan annyit tud amennyit egy csuklós pulzusmérőnek tudnia kell 2022-ben. Itt van pl. egy összehasonlítás mellkaspánttal és igencsak pontos.Polar H10 mellkaspánttal átlag: 149.87 bpm
Garmin Fenix 7 csuklós pulzusmérés átlag: 149.33 bpm
Garmin EPIX 2 csuklós pulzusmérés álag: 149.30 bpmÉrintő képernyő félmegoldása:
Ezt meg nem is értem... teljesen működőképes érintőképernyője van, ráadásul elég reszponzív is a kezelőfelület, miért lenne ez félmegoldás? Ha akarod használhatod sporttevékenység közben is az érintőképernyőt, teljesen a felhasználóra van bízva hol tiltva vagy engedélyezi a funkciót. Nekem pl. az alap rendszerben engedélyezve van mindenhol, még a séta és kerékpár tevékenységekben is, viszont a futásban meg futópadozásban tiltva.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz zsamiatt #119 üzenetére
Minden egyes sporttevékenység után, vagy ha úgy érzem, hogy szükséges/kíváncsi vagyok rá. Okostelefonon van a teljes adatbázis. Háziorvosnak, kardiológusnak rögtön vihető, kinyomtatható, mutatható. A pontossága más kategória, mint az Apple Watch-é, de nem is csoda...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz zsamiatt #112 üzenetére
Az egy elektródás EKG is sokkal jobb a semminél, de aki benne van a témában az tudja, hogy ezek akkor jeleznek gondot, amikor már amúgy is érzed. A két elektródást mondják a szakemberek a beugrónak, amit már komolyan lehet venni, de még az is tud félrevezető lenni és ok nélkül kardiológiára zavarni az embereket. (Velem is megtörtént.)
A csuklós hőmérsékletmérésbe amúgy belegondoltál? Baromság. Totálisan. A csuklódon SOHA nem mérsz valós testhőt. Értem, hogy tök jó lenne, ha ott lenne és kiírná, hogy 33 fokos vagy, csak abból mit szűrnél le? Futsz 2 kört és 31 fokot fog írni.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz zsamiatt #101 üzenetére
Egyrészt nem csak 1-2 órát sportolok, plusz nálam több sport megy rendszeresen. Ha nem így lenne, nem kellene Fénix. Meg kellene érteni, hogy ez a sportórák elitje, totálisan felesleges olyannak, aki néha kimegy tekerni 30k-t, meg elmegy 5k-t futni. Ezekre ott az olcsóbb Forerunner, vagy a jóval olcsóbb Vivoactive.
Másrészt nekem - ahogy számos más sporttársamnak is - megvan mindenre a céleszköz. Pl. ha sok okos dologra vágyok, akkor arra az okostelefonom használom és nem az órám, ami hiába "X" vagyis a legnagyobb, akkor is kicsi a kijelzője arra, hogy ezen pl. híreket olvassak, vagy válaszoljak egy üzenetre. Ez nem erre való. A sportfunkciókon kívül amiket tud, az mind csak extra, aminek lehet örülni, vagy lehet totálisan ignorálni.
Próbáld meg úgy nézni ezt az órát, mint egy olyan ember órája, akit nem érdekel túlságosan a sportoláson kívül más, de a sporttal kapcsolatos adatok viszont nagyon. A sportolás közbeni igények pedig jellemzően nem azok, hogy azt nézegessem, hogy mit írt a FB-on a haverom, hanem az, hogy pontos és egyértelmű adatokat kapjak a tevékenységemről, meg persze zenét tudjak hallgatni, lássam azonnal, hogy merre járok, mikor sötétedik, mi az edzés köv. lépése, meddig tart, milyen zónában vagyok, etc.
Ez egy hardcore sportóra és annak kiváló. Teljesen megértem, ha valaki inkább az Apple Watch-féle irányra vágyik, ahol az okosfunkciók az elsők, de vannak sportfunkciók is. Olcsóbb is, "menőbb" is, azt kell megvenni.
Nekem egy mocsok nagy fájdalmam van. Wifi modul alap dolog már ezekbe és mégsem lehet rá wifin keresztül zenéket másolni. Pedig azon keresztül szinkronizálja le az adatokat, sőt OTA frissítések is azon keresztül kerülnek rá.
-
Major Lion
senior tag
válasz zsamiatt #106 üzenetére
Persze van olyan amit a 150ezres ora tud ez meg nem, de tud az Apple Watch 10 napig toltes nelkul uzemelni? Tudom futas kozben nyomkodni? Van benne napelemes toltes?
Most ne hegyezzuk mar ki arra hogy EKG-t nem tudja es ezert nem eri meg az arat...Majd jon az EKG egy frissitessel es akkor majd hirtelen meg fogja erni az arat neked is.
[ Szerkesztve ]
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Crus
őstag
Igen, rosszul látod. Ez egy SPORTóra, okos funkciókkal. Már megbocsáss, de senkit nem érdekel egy terepen futott maraton közben, vagy egy Balaton átúszás során, hogy mennyi az EKG, meg mennyi a testhő. Minden más viszont érdekes és azt remekül és pontosan tudja. EKG-t Wiwe-val mérünk sportolás után, mert a pontos EKG mérés alapfeltétele:
1. 5 percnyi nyugalom után történő mérés.
2. Mozdulatlanság.Az érintőképernyő sportolás közben használhatatlan. Jó megoldás a félmegoldás, hogy tevékenységen kívül így is tudod kezelni az órát, de a gombok jelenléte egy sportóránál szinte kötelező áldás.
Aki okosórát keres, az rossz topikban van.
-
tisn
addikt
Érintő képernyő félmegoldása
kifejezetten jo, hogy az erintokepernyo csak felesleges plusz.
annyira idegesito stratoson, hogy tobb dolog csak az erinton erheto el, es ha izzadt vagyok, esik az eso, uszok epp akkor baszhatom, szopashegyek.a gombok mindenre jok, teljesen felesleges az erintos baszakodas egy sportoranal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csak nekem ilyen lassú a PH?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó OnePlus Watch 2R Gunmetal Gray (fekete) okosóra - bontatlan (Alza-s)
- Apple Watch Series 10 42mm, Cellular, 24 hónap garanciával
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Apple Watch 8, Silver, 45mm, Cellular ( eSim ) független, 90% akku, 2025.05-ig garanciális