- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uher
aktív tag
válasz
Major Lion #760 üzenetére
Nem sokat mentunk egyenesen?
-
Uher
aktív tag
Jelentem 20kmes turat vegigtrackelt es navigalt ujrainditas nelkul, csak a gyari topo terkep van (most) az oran.
-
zsamiatt
őstag
What is the maximum safest number of track points I can have on a course 200 points per course GPX files sent to the watch will be converted to FIT format. Any waypoints in a GPX route will be removed when the file is converted. Any routes or tracks in a GPX file will count towards the course limitations
Valoszinuleg ezert fossa ossze magat. Beszelj a garminal de ha megnezed a forumot(garminet) latni fogod ott is ezt a problemat. Muszaj ritkitani
-
-
Uher
aktív tag
-
-
Atos23
senior tag
A bringázáshoz kell valami külső érzékelő, pl. speed szenzor, cadence szenzor, stb.?
Tegnap először akartam bringázást rögzíteni, de a megtett méterek száma órákon keresztül nulla maradt. Kétszer is elindítottam, mindig ugyanez. Érdekes módon, annak ellenére, hogy távolságot nem rögzít, az adott 0km-es mentett bejegyzésekhez van égetett kalóriaérték rögzítve.
GPS jel volt, ugyanezeken a helyszíneken futást, sétát kiválóan rögzít, ahogy kell.
-
-
-
Uher
aktív tag
-
Uher
aktív tag
Tevekenyseg kozbeni ujraindulassal mi a helyzet manapsag? 2 software update utan nalam ma 3szor indult ujra.
-
Atos23
senior tag
Egy kis tapasztalatmegosztás a Garmin Fenix 7S gombjavításról.
Először úgy gondoltam, hogy magam javítom meg (gyakorló villamosmérnök vagyok, forrasztok is apró cuccokat), de úgy gondoltam, hogy ma szülinapomra azt adom magamnak, hogy elviszem az egyik, javítást is vállaló szervizbe.
A Multinavigátorban nagyon segítőkészek voltak, kb. fél óra volt a gombcsere, megvárósan, a végén letesztelték az órát nyomásmérővel is (18kHUF számlával). Ajánlom bárkinek, aki hasonló, nem garis szituációba kerül a Garminnal kapcsolatban. -
Major Lion
senior tag
Akkor ugy nez ki eddig szerencses vagyok mert en meg zuhanyzaskor se veszem le es mar ket eve meg van, persze kozben nem nyomkodom.. epix 2
-
peanar
senior tag
válasz
zsamiatt #724 üzenetére
Hát, ha a forerunner 255-ömet veszem alapul + az itt olvasottakat, akkor sajnos de (mivel annál 5 gombból 4-nél megszűnt a kattanás és a gomb benyomása érzés).
Ráadásul az fr255 music a harmadik óra, kettőt (nem zenés változat) pár napon belül vissza kellett vinnem mert 💩-ik voltak,..a második után úgy voltam vele, inkább ráfizetek a zenés változatra csak már legyen vége a ping - pongozásnak amit garminékkal vívtam.
Azt hittem/reméltem, egy az elődnél jóval drágább Garmin óra minőségben sokkal jobb lesz (funkcionalitásban nem volt az elődnél se gondom, kivéve ha mondjuk egy frissítéssel valamit haza nem vágtak).Persze, az idő vasfoga majd megmutatja, hogy nekem melyik tábort pörgette a szerencsekerék, de azért egy ilyen összegű óránál....hát na, ne legyen már ilyen bosszantó hiba
-
bwoay
nagyúr
a 6-os meg a 7-es tudtommal statikus nyomást visel el - a gombok nyomkodása nélkül. a 8-as meg ugyanolyan mélységben használható is (meg ugye rendelkezik merülés funkcióval). cserébe (ahogy olvasom) érzetre szarabb a gombok nyomáspontja.
a legfőbb kérdés azonban az, hogy amit a 6-osnál már meg tudtak oldani jól, azt miért kellett elrontani a következő szériában...
valamelyik youtube review-ban hangzik el, hogy a Garmin a Fenix 6-nál érte el a csúcsát, az volt a legjobban sikerült modell.
.
.
.
és az is néz ki a legjobban -
-
peanar
senior tag
Ha beázna a gomb(nál), akkor szerintem az órának is kakukk.
Igazából tök mindegy a miértje, a végeredménye übergáz!
Ha ezzel hamarabb szembesülök, nem hiszem hogy februárban megveszem a fenix 7 pro órát....most aggódhatok hogy ismét kidobtam egy vagyont a kukába, vagy sem🫣 -
bwoay
nagyúr
A Fenix 8-nak induktív, az óra belsejétől teljesen elszigetelt gombjai vannak, ez teszi alkalmassá búvárkodásra. Teljesen más megoldás a 7-es szériához képest. Persze ez nem mentség, csak az utóbbinál ismert problémákat az új szériánál nem tudják javítani a teljesen más kialakítás miatt.
-
Atos23
senior tag
válasz
grigorow #717 üzenetére
@grigorow: Köszi szépen, felhívtam őket, ismerik a problémát, javítják is rendszeresen (sokat kell), de pár hónapja nem elérhető a pótalkatrész.
@peanar: Sajnos ez a Garmin szégyene, hogy ilyen méregdrága órákat ilyen silány gombokkal szállítanak. Sikerült 5 centet spórolni minden órán, gratulálok nekik.
Azt olvastam, hogy a gomb két okból mehet tönkre: Az órák sima fürdővíztől, édesvízi (medencés) úszástól beáznak a gomboknál, vagy a másik eset, hogy a kis membrános nyomógomb egyszerűen elkopik mechanikailag a nyomkodástól.
Az a megdöbbentő, hogy a Fenix 7 esetek annak ellenére vannak százával a neten, hogy az óra még garanciális, tehát sok ember el sem jut a fórumozásig, hanem simán cseréli neki a gyártó / importőr szervize. Valószínűleg egy év múlva már meg lehet élni Garmin gombjavításból.
Az összes kollégám csodálkozik, hogy az elvileg minőséginek mondott Garminnal 9 hónap használat után ide sikerült eljutni. -
peanar
senior tag
Én a forerunner 255 zenés változattal jártam hasonlóan, igaz (még) mindegyik gomb működik, de az 5-ből már csak egy kattan benyomáskor.
Bezzeg a pebble órám, ami több éven keresztül jó szolgálatot tett.....megvan 8-9 éve ha nem több és a gombjai még mindig mint új korában. -
Atos23
senior tag
Íme egy poszt arról, hogyan futottam bele a Garmin Fenix 7 órákkal tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe: [link]
-
Attas
aktív tag
Nagyon köszönöm a válaszokat. Megoldódott. Sajnos nem tudom mi volt a gond. A leírtakat mind kipróbáltam semmi eredmény nem volt. Aztán a Garmin connect mobil alkalmazás segíségével csatlakozva, egyszer csak jó lett. Rejtéjes. ( nem jelszó probléma volt mert akkor azt írta hogy hibas jelszó. Az órán manuálissan csatlakozva mindíg jött a hiba, hogy a csatlakozás sikertelen. Köszönöm a válaszokat. Bár tudnám mi lehetett a gond.
-
SsPL711
őstag
Nekem csak kb. 18 eszköz van ezen az egy SSID-vel kialakított wifi hálózaton ami több routerből áll a lefedettség miatt. (AiMesh háló)
De az való igaz amit mondtál a 2.4Ghz-es eszközök hamarabb vissza találnák egy elektromos kimaradás után. Viszont ezen kívül nincs más gond.@Attas:
Az lehet még a probléma szerintem, hogy bizonyos eszközök, főleg a 2,4G wifi képesek, nem mind szereti a magas csatornaszámot, pl.: 11-est, ilyennel már találkoztam.
Tehát a 2,4Ghz-es csatornát alacsonyabb csatorna értékre kéne állítani, ha 10 vagy a fölött van, pl.: 5, 6, 7. -
peanar
senior tag
Én más eszköznél futottam bele ilyen hibába, így inkább átneveztem.
Átlagban 25 eszköz lóg a neten (van hogy több), áramszünet vagy "szolgáltató által okozott" netproblémák után a 2.4G érzékeny eszközök könnyebben, hibamentesebben kapcsolódnak vissza a wifire. Valamint így én is könnyebben rá tanítok egy új 2,4G eszközt (telefonnal) hisz különbséget tudok tenni a 2 wifi hálózat között.Meg persze függ az adott routertől is, általában a szolgáltató routerei (főleg ex voda) egy rakás 💩 ha ez embernek több eszköze lóg egyszerre a neten.
De kinek a pap, kinek a papné
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Fenix 7 pro Solar óra tulaj lettem pár hete. Nagyon meg vagyok elégedve. Egy pici bibi van. Nem tudom az otthoni wifi hálózatra csatlakoztatni. Ha pl telón bekapcsolom a wi-fi hotspotot, arra simán csatlakozik. Az otthoni hálózatot is látja de hiába kapja meg a jelszót, a kapcsolódás sikertelen. Milyen probléma lehet? A titkosítás? vagy a csatorna? 2,4g vagy 5 g? Köszönöm ha van válasz! -
ncc1701
veterán
Srácok, tudtok ajánlani olyan 26mm széles fém szíjat, ami kb fokozatmentesen állítható? Ebay, bármi.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
headhunter86 #704 üzenetére
Életkortól függ. 60 évesen kb olyan lehet, mintha 120-nál visszaváltanál 4 helyett kettőbe.
-
zsamiatt
őstag
válasz
headhunter86 #700 üzenetére
210s pulzust nem erezte? Azert azt nehezen hiszem.
-
SsPL711
őstag
válasz
headhunter86 #700 üzenetére
Pedig azt írja az alkalmazás is, hogy ezeket nem mutatja ki amiket irtál.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Elképesztő hardveres tudás és analitikus intelligencia bújik meg a Garmin csúcsmodelljében, ám a kezelhetőséget szokni kell.
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- E-roller topik
- Energiaital topic
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest