Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj csupán az Ubuntus metaforáddal, hogy nincs olyan, hogy "mezei telefon", amire azt raksz, amit szeretnél. Na jó, talán az OpenMokos két telefon ilyen volt, de eléggé egyedi esetek. Amíg a Wild Ducks nem produkál valamit, addig ez nem is fog változni.
Még az se játszik, hogy leülsz és megtervezel egy telefont a piacon lévő komponensekből, mert akkor meg nekedjöhet a Nokia a szabadalmaival. A gyártóknak meg egyáltalán nem érdekük egy ilyen telefon megépítése...
A Nokia kapcsán kitartóan az az álláspontom, hogy hiszem ha látom. Egyrészt a Domestic OS nélküli Symbian telefonstack már Symbian OS Architecture Sourcebook c. könyvben is előkerült említésszinten, a helyzet pedig nem változott semmit az S60 3.2.3-ban se (ezt tudom mert látom) - és azt sejtem a 5th Editionben se. Másrészt ott van a ROM összeállítás: attól, hogy a PDK biztosít toolokat, a Nokia vidáman eltérhet ezektől, hiszen a saját játszótere az a pár tucat telefon. Nem tesz az se jót, hogy minden telefon külön branch
Vagy mostanra ez is elmúlik?
-
Én is pont ezt akarom elérni.
Ha bemész a boltba, kapsz olyan telefont, amin önmagában a Symbian fut, bárminemű gyártó-specifikus illesztés nélkül? Ugye. Persze az OS nagyon szép és nagyon jó önmagában, de önmagában nem életképes.
A Wild Ducks Project lesz az első, ami először ilyet hoz, pedig az még messze áll a működőképességtől, főleg kézzel hurcolható verzióban.
Szóval a gyakorlatban nem fogsz Nokia telefonra nyílt forráskódú Symbiant telepíteni. Ha más nem már azért se, mert nem tudsz megfelelő flash fájlokat összerakni internal eszközök nélkül
-
Ajánlom figyelmedbe ezt a publikus doksit (a NokiaTSY-t is bedobta a Nokia a "közösbe", úgyhogy a design doksija elérhető).
Nem akarom túlragozni
-
Jelen esetben ez nem jelent semmit szerintem, hiszen évek óta ezt a rendszert követik a telefonok (csak ebbe akartam belekötni); a bétaság-nembétaság meg abszolút lutri.
Az egyik kapcsolódó következmény, hogy pl. az androidos HTC mobilokkal ellentétben itt senki nem fog saját rendszert forgatni, hogy pusztítsa a bugokat (vö. cyanogen).
-
Gondolkozzunk mielőtt tévhitbe ringatjuk magunkat.
A Symbian3 nem "teljes". Önmagában nem alkalmas telefonon való futtatásra, szükség van a telefon hardverre illesztésre, elvileg előbb-utóbb közvetlenül is, vagy egy közbeiktatott másik RTOS (Partner OS, Domestic OS) segítségével. A Nokia például a büdös életben nem fogja kiadni az ISA-jának a forráskódját, pedig anélkül nem tudsz openszósz Symbiant tákolni a Nokia hardverre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest