Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Uchimata

tag

válasz tothbe #16 üzenetére

Üdv,

Annyira nem vágom még ezeket a technikai cuccokat, hogy hogyan férnek el egymás mellett :F . Na nem fizikailag értem, hanem a konfigurációra gondoltam...

Teszem azt, van

o egy T-Home-os v. más IP-TV-s előfizetés, amivel jár egy vmilyen Set-Top-Box
    o egy egyszerű DivX-es asztali DVD lejátszó
    o egy közepes-jobb médiacenter, pl. Popcorn Hour
    o egy alap erősítő 5.1-es hangzáshoz
    o egy HDMI-s 40" LCD TV
    o egy 5.1 hangfalszett (nem a tesco gazdaságos, de nem is audiofil, olyan Yamo kategória)
    o egy erősebb asztali PC
    o egy internetes kapcsolat (4 Mbit, kábel v. adsl)
    o egy wifi-s (g) router

Ezer a kérdésem a fentiekre vonatkozólag:

1. Valaki elmondaná, hogy ezekből mi válik feleslegessé, ha a másik már rendelkezésre áll? Mi az ami nem fér meg a másik mellett, mert mondjuk nem összeköthető, vagy nehézkessé tenné a használatot?

2. A fenti lista legalább első 5 eleméhez jár távirányító is. Melyiket nem lehet kihagyni, hogyan érdemes az egészet összelőni? Esetleg egy méregdrága Logitech-es programozható távkapcs. segít a dolgon?

3. Van olyan hely, értékesítés, ahova bemegyek, és egy értelmesnek tűnő ember (esetleg egy kedves fórumtársam) szívesen segít abban, hogy a magam kis házimozi rendszerét összeállítsam?

4. Mire érdemes még odafigyelni, hogy ne dobjon ki az ember fölöslegesen sok pénzt az ablakon?

A fenti listából nekem sajnos még szinte semmi sincs meg (csak a PC), hiszen egy ilyen konfiguráció beszerzése egy vagyon, és nem igazán engedhettem meg magamnak, ám így legalább abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tiszta lappal indulhatok. Nem vagyok se sznob, se "techbuzi", csak a színtiszta ár-/teljesítményarány motivál a keresgélésben. Sokkal fontosabb a szívásmentes, üzembiztos működés, mint a feature-ök végeláthatatlan (és főleg kiaknázatlan) sora.

A következőkre használnám:

o Internetről letöltött különböző filmek megtekintése. Ha 1-2 formátum kimarad, az nem gond, de azért a legnépszerűbbeket (HD is) támogassa.
    o AudioCD, DVD és rádió-s zenehallgatás.
    o Időzített felvétel TV-s műsorokból és/vagy időeltolásos TV-nézés (ha lemaradnék a Szökés első negyedórájáról ;) ).
    o Lehetőleg 1, de maximum 2 állandóan használandó távirányító.
    o Ne kelljen fél órán keresztül bekapcsolgatni mindent, megvárni míg bebootol, meg "élvezni" az állandó, gépekből jövő háttérmorajlást egy lájtos Jazz-rádió-hallgatás miatt :DD .

Ha tudtok ilyen helyről, ahol ezeknek részletesebben utána tudnék járni, vagy ti magatok tudjátok a válaszokat, akkor azt sokunk nevében megköszönném.

• Hege

tag

válasz tothbe #10 üzenetére

Én is a PCH-val szemezek, de egyelőre még kivárok. A TViX-ek drágák, mint a bűn. Nem gondolnám, hogy érnek kétszer annyit, mint a PCH.

Hege

Új hozzászólás Aktív témák