Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Uchimata

tag

válasz Hege #21 üzenetére

Hege, ezt én máshogyan látom :P . Nekem sem az lesz a nagy segítség, hogy mások megmondják, mit vegyek és mit ne, hiszen a saját lehetőségeimet és szándékaimat csak én ismerem igazán. A lényeg a saját összeállításhoz vezető útban van. Nekem egyelőre halvány lila fing*m sincs, hogy mit kell nézni. Csak elvétve jártam MédiaCenteres és távirányítós fórumokban, de minden hozzászólás számomra egy merőben új világot tár fel (s amelyekben nem kívánok elveszni).

Szóval azért kezdtem el ezt a témát (lehet, hogy át is költözök minnyá egy új topikba), mert sokan vannak hozám hasonló cipőben, hogy anélkül, hogy az egyes komponensek gurujává akarnánk válni, másoknál bevált gyakorlatot vehetünk alapul, vagy épp az elrettentő példák tereljenek minket a helyes mederbe.

A szempontjaid tetszenek, és még ha nem is akartam az albérletembe 5.1-es hangszórószettet, azért jó olvasni, hogy az adott helyzetben milyen megoldáshoz folyamodtál, és hogy annak milyen előnyeit és hátrányait "élveztél". Ettől leszek okosabb.

Sz'al köszi a hozzászólásokat.

• Uchimata

tag

válasz Hege #18 üzenetére

Igen-igen! Hege, mzh, nagyon jókat írtok, köszi a válaszokat! Szerencsére időben vagyok (2-3 hónap múlva szeretném összepakolni), így lesz alkalmunk ezt a témát még jobban körbejárni, s úgy látom, hogy a segítségetekkel menni fog :K

Most egy-két plusz gondolat, aztán majd néhány napnyi hozzászólást követően összefoglalom a dolgokat. Tágítanám az eddig is végtelennek tűnő teret, így az alábbi lista áll össze:

Megemlített készülékek:
    - LCD / Plazma TV + táv.
    - Set-Top-Box HDD-vel (az előfizuhoz) + táv.
    - Asztali DVD-lejátszó (esetleg HDD-vel) + táv.
    - vagy asztali Blueray Disc-lejátszó (esetleg HDD-vel) + táv.
    - MédiaCenter HDD és WiFi/g + táv.
    - Hangfalerősítő, FM-tuner + táv.
    - HTPC (home-made v. "dobozos") + táv. esetleg
    - Hangfalszett
    - PC, általános gamer-munka-levelezés (erősebb-zajosabb)
    - WiFi/g router
    - Programozható távirányító

Szolgáltatások:
    - IP-TV előfizetés (+HD csomagok esetleg)
    - Internet előfizetés (szélessáv)

Extrák:
    - Tonnányi kábel a mindenkit mindenkivel való összekötéshez (RCA, optikai, jack, HDMI, DVI stb.)
    - Megfelelő mennyiségű elektromos alljzat, elosztó és hosszabbító
    - LAN kiállások, ahol nem WiFi-n akarjuk az igazságot

A cél:
    - TV-zés: Átlagos v. kevesebb. Néhány kimaradt műsor visszanézése, 1-2 HD csatorna (pl. Nat.Geogr.)
    - Zenehallgatás: Mindenféle stíl: jazz, elektro... Letöltött, CD, DVD . Igényes, de nem érzékeny füleknek.
    - Filmek: Sokat... letöltött (DivX, Xvid, mkv, ...), DVD lemez, esetleg Blueray. Feliratok, SD, HD. Nem fontos az 5.1-es hang, inkább az összhatás.

Kizárva:
    - 2-nél több szükséges távirányító
    - High-end megoldások szintén kizárva, csak az ár-/teljesítmény számít
    - Fél percnél hosszabb bekapcsolási idő bármely komponens esetében
    - Betanulandó ki- és bekapcsolási procedúra
    - Nem bemutatótermet szeretnék összeállítani (sznobok kilőve :P )
    - Gyakori fagyás, bosszantó viselkedés.

Irányelvek:
    - Egy nehéz munkanap után 1-2 gombnyomás, és pár másodperc múlva már szól is az egyik kedvenc albumom.
    - Magyar nyelvű menü nem kötelező, az Angol + Német megteszi
    - Előny az aktív közösség és a jó support (hamar megjelenő hibajavító firmware-ek)
    - Nem kötelező mindent az első pillanattól tudnia az összeállításnak, ha valaminek még nincs itt az ideje, akkor nincs itt (pl. BlueRay?).

Mit várok az egész témától:
    - Összeállítási praktikák, egyéni szempontok, választási javaslatok
    - Bevált termékmodellek neve, típusszáma
    - Kerülendő terméksorozatok, típusok és gyártók megnevezése
    - Majd legvégül kedvenc beszerzési helyek, konkrét személyek, cégek, ahova érdemes bekukkantani, ahol nem a vevő az okosabb :)
    - Mindez linkek, webcímek, postai címek, saját tapasznyalatok leírásából

Ha ez összejönne, akkor egy nálamnál kevésbé laikus fórumozó egy logout-os cikkre is beformázhatná majd a legvégső összefoglalást 1-2 hónap múlva, learatva a sokunk által megtermelt babért :C (na most vajh' hányan küldenek el engem melegebb éghajlatra, hogy "még mi nem kéne" :B ).

Üdv népek!

• Uchimata

tag

válasz tothbe #16 üzenetére

Üdv,

Annyira nem vágom még ezeket a technikai cuccokat, hogy hogyan férnek el egymás mellett :F . Na nem fizikailag értem, hanem a konfigurációra gondoltam...

Teszem azt, van

o egy T-Home-os v. más IP-TV-s előfizetés, amivel jár egy vmilyen Set-Top-Box
    o egy egyszerű DivX-es asztali DVD lejátszó
    o egy közepes-jobb médiacenter, pl. Popcorn Hour
    o egy alap erősítő 5.1-es hangzáshoz
    o egy HDMI-s 40" LCD TV
    o egy 5.1 hangfalszett (nem a tesco gazdaságos, de nem is audiofil, olyan Yamo kategória)
    o egy erősebb asztali PC
    o egy internetes kapcsolat (4 Mbit, kábel v. adsl)
    o egy wifi-s (g) router

Ezer a kérdésem a fentiekre vonatkozólag:

1. Valaki elmondaná, hogy ezekből mi válik feleslegessé, ha a másik már rendelkezésre áll? Mi az ami nem fér meg a másik mellett, mert mondjuk nem összeköthető, vagy nehézkessé tenné a használatot?

2. A fenti lista legalább első 5 eleméhez jár távirányító is. Melyiket nem lehet kihagyni, hogyan érdemes az egészet összelőni? Esetleg egy méregdrága Logitech-es programozható távkapcs. segít a dolgon?

3. Van olyan hely, értékesítés, ahova bemegyek, és egy értelmesnek tűnő ember (esetleg egy kedves fórumtársam) szívesen segít abban, hogy a magam kis házimozi rendszerét összeállítsam?

4. Mire érdemes még odafigyelni, hogy ne dobjon ki az ember fölöslegesen sok pénzt az ablakon?

A fenti listából nekem sajnos még szinte semmi sincs meg (csak a PC), hiszen egy ilyen konfiguráció beszerzése egy vagyon, és nem igazán engedhettem meg magamnak, ám így legalább abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tiszta lappal indulhatok. Nem vagyok se sznob, se "techbuzi", csak a színtiszta ár-/teljesítményarány motivál a keresgélésben. Sokkal fontosabb a szívásmentes, üzembiztos működés, mint a feature-ök végeláthatatlan (és főleg kiaknázatlan) sora.

A következőkre használnám:

o Internetről letöltött különböző filmek megtekintése. Ha 1-2 formátum kimarad, az nem gond, de azért a legnépszerűbbeket (HD is) támogassa.
    o AudioCD, DVD és rádió-s zenehallgatás.
    o Időzített felvétel TV-s műsorokból és/vagy időeltolásos TV-nézés (ha lemaradnék a Szökés első negyedórájáról ;) ).
    o Lehetőleg 1, de maximum 2 állandóan használandó távirányító.
    o Ne kelljen fél órán keresztül bekapcsolgatni mindent, megvárni míg bebootol, meg "élvezni" az állandó, gépekből jövő háttérmorajlást egy lájtos Jazz-rádió-hallgatás miatt :DD .

Ha tudtok ilyen helyről, ahol ezeknek részletesebben utána tudnék járni, vagy ti magatok tudjátok a válaszokat, akkor azt sokunk nevében megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés