- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege
tag
Hú, lehet, hogy akkor már nem vagyunk valami jó topicban
De azért még leteszek ide egy post-ot.Azt nem gondolom, hogy sikerülne valami általánosan elfogadott konfigot/módszert megalkotni. Nem vagyunk egyformák, a lehetőségeink sem azok és az igényeink sem.
Amíg albérletben laktam, volt egy szatali gépen. Kellően erős volt. Volt benne egy tuner kártya és rá volt kötve egy 5.1-es cuccra. Így 2 távirányítóval meg volt oldva minden. 1 a hangszórókat kapcsolta ki-be és a hangerőt szabályozta. A másik, a tuner távirányítója, vezérelte a TV-t, a rádiót és a számítógép egyéb alkalmazásait. Tökéletesen be lehetett programozni, Winamp-hoz, média playerhez, PowerDVd-hez ... mindenhez. Ha hibernáltam a gépet, nem kellett egy perc sem, már mindet tudtam használni. Igazából ez talán szerintem a legjobb megoldás. Ha htpc-be sikerül ezt összesűríteni, akkor még jobb.
Ami miatt ma már nem emellett döntenék, az az, hogy munkahelyen is egész nap gép előtt ülök. Már nem akarok op. rendszert telepíteni, karban-tartani, vírus ellenőrizni, nem akarok nagy gépet a nappaliba, nem akarok pár év múlva HW-t cserélni, arra megint mindent telepíteni, beállítani, ... Az asszony meg mégúgye akar ezzel foglalkozni. Van egy laptopunk, elég azt használni.
Az albérletben volt egy szobám. Suli miatt kellett a gép, akkoriban sokkal többet foglalkoztam ilyen dolgokkal. Most a nappalinkba nem akarok gépet, csak egy TV-t, egy rádiós erőssítőt, és egy média lejátszót, ami esténként néha megnézünk valamit.
Szóval szerintem ez teljesen egyedi kérdés, mert mindenkinek mások az igényei és a lehetőségei.
Hege
-
Hege
tag
Nagy tetszik ez a post, ezért nem hagyhatom reagálás nélkül. Teljesen jól összefoglaltad a problémát. Sajnos a megoldást nem nem tudom, de leírom a saját tapasztalataimat.
Nem nézek tv-t. Minimális tudományos illetve sport csatornát néha. Ehhez nem kell IP-tv, meg time-shifting.
Megszüntettem a DVD és CD gyűjteményem. Ami nem kellett kidobtam, ami kellett, az ment mp3-ba, divx-be. Tervbe van véve egy Popcorn, vagy valami más és arról szeretném ezeket lejátszani.
Erőssitő (rádiós) és hangfal volt régről. Igaz sztereo, de nem villanyoz fel az 5.1.
Adott egy laptop (3 éves), egy 32-es LCD tv, egy router és egy net előfizetés.
A filmek/zenék egyelőre laptopról mennek. Ha meglesz a PCH, akkor arról.
Amúgy van olyan TV, amiben van HDD és képes rögzíteni az adást, meg tud time-shiftet.
A Technics erőssítőm távja képes volt vezérelni a régi Pana CRT-t és a Pana divx-es DVD playát. Ez a dolog szerintem ma is működik, ha egy gyártótól vásárolsz.
Hege
-
Hege
tag
Hát ez a 8621-es Sigma chip nem mai gyerek. Már a 8623 is újabb, de abban sincs hardveres mkv. 8635 alatt már nem vennék Sigma chip-es lejátszót. Persze meg lehet nézni azoknak az árait
Különben meg egy dolog a vas. Az, hogy mennyire felhasználóbarát, a kezelőfelület, milyen stabil a lejátszó, milyen a támogatás, ...
Hege
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest