- Google Pixel topik
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zh1972
tag
válasz
Sk8erPeter #127 üzenetére
??? Reménytelen.
-
zh1972
tag
válasz
Sk8erPeter #125 üzenetére
Azt ajánlom újra olvasd el a hozzászólásomat! Ultrakocka, antiszociális kocka, kretén átlagfelhasználó, nincs magánélet??? Ez jött le neked abból amit írtam? ...nagyon szomorú vagyok az olyan emberek miatt mint te. Meg sem próbálod értelmezni a leírtakat! Egyes ülj le!
-
zh1972
tag
válasz
Sk8erPeter #122 üzenetére
Szia! Erre válaszolnék:
"Amúgy túl sok köze az évente kettő alkalommal használt fúródnak nincs a minden nap használt böngésződhöz, remélem azt érzed.
"
Nos ez egy képletes megfogalmazás ami nem fúrókra vagy böngészőkre vagy rád és rám vonatkozik, hanem bármire és bárkire ráhúzható aki sokat használ valamit és ebből adódóan több/jobb/minőségibb szolgáltatásra vágyik (ezáltal óhatatlanul is szakértővé válik) míg a másik oldal ritkábban használ valamit így csak a legegyszerűbb szolgáltatásokra tart igényt és poka-yoke tervezést igényel, hogy még csak a közelében se legyen olyan gomb, amit ha megnyom esetleg általa ismeretlen folyamatok indulnak be! (Mindkettőre szükség van hiszen van (kell, hogy legyen) választásod, emellett a másikra meg 10x nagyobb a felvevőpiac)
Lehet, hogy ez, ebben a közösségben felfoghatatlan, de az átlagembereknek jobb dolguk is van mint a gép előtt ülni! Nem indulhatsz ki abból, hogy minden PC felhasználó mindennap használja a számítógépét és mindennap böngészőt is indít! Mindemellett szüksége van egy gépre, hogy a hétvégaken sakkozzon egyet, megsüssön egy ételt, könyvet olvasson, ne adj isten tanuljon kicsit)
Mélyebb elemzésbe nem kívánok belemenni, mivel ezeket oktatják is különböző intézményekben és sok információ fellelhető a neten is ha valakit behatóbban érdekel a téma!
Először értelmezzétek az olvasottakat és utána tegyetek fel lehetőleg előbb kérdést egymásnak, majd a válasz alapján eldönthetitek, hogy anyáztok, vagy egyetértetek.
A fórumokon teljességgel hiányzik a metakommunikáció, ezáltal nem érzékelhető a hangulata a hozzászólásnak így néha olyan vitákat olvasok, ahol mindkét fél hasonló dologról beszél(ne) de olyan személyeskedésbe csap át a történet, hagy azt néha nem is értem miért nem moderálják!
Fú jól elkalandoztam!
-
MongolZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #114 üzenetére
"Ez a baj, hogy ez az általános felhasználói hozzáállás, pont ezért szarnak bele a böngészőgyártók is, mert nem éri meg a tudatosabb/ilyen téren nagyobb igényekkel rendelkező pár százalék felhasználóra építeni."
Picit félreértesz. Az egyik véglet a Chrome, amit azoknak találtak ki, akiknek egy szög beverése is gondot okoz (no offense, a felhasználóbázis nagyon nagy része ilyen). Ezzel szemben pl. az Opera már alapbeállítás mellett is nagyon széles tudással rendelkezett, én 5.0 óta használom, soha egyetlen plugint nem kellett fölraknom ahhoz, hogy az engem érintő dolgokat használni tudjam. Élveztem az újításokat (füles böngészés, gyorshívó, stb). Erre - szinte - egy az egyben átvették a Chrome-ot. Abszolút visszalépés. Ráadásul azóta a fejlesztések úgy jönnek, mintha én csinálnám őket a szabadidőmben: szinte sehogy.
Nagyon rossz nézni, hogy egy innovatív cég bedobta a törülközőt. Gyakorlatilag annak a felhasználóbázisnak fordított hátat, amely alapozott rá, most már csak egy egyszerű Chrome másolat.Gyanítom, hogy ugyanez az elbutulás vár a Firefox-ra is. Nagyon sajnálom, de ez lesz a kőkemény valóság, pedig nem rossz böngésző (volt, úgy 5 évvel ezelőtt).
Most, ha tudnék böngészőt készíteni, tuti nekiállnék valami iszonyat szögletes dizájnú, a régi Operához nagyon hasonlót készíteni.
GPU: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy az Opera volt az első cég, amelyik bejelentette, hogy kihasználja a GPU erejét böngészés közben. Én nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg végre, de csak nem akart, helyette jöttek szép lassan a többiek. Végül nem is történt semmi, átvették a Googlétől. Pedig én használtam az alfa/béta verziót, nem volt sokkal rosszabb, mint a jelenlegi.
-
MongolZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #85 üzenetére
De sz*rok rá a testreszabhatóságra, amikor nekem egy sima böngésző kell. Akar a franc arra időt pazarolni, hogy mindent beállítsak. Az Opera a régi szép időkben az arany középút volt, aki akart, elmélyedt benne, de alapvetően is egy kiváló böngésző volt.
Az Opera "fejlesztésével" kapcsolatban viszont abszolút egyetértek. Nagyon régóta szó volt arról, hogy ki lehet használni a GPU erejét, nem tudom, hogy hány verzió jelent meg a Prestóból, amin be lehetett kapcsolni - kézzel. És ráadásul még működi sem működött rendesen.
-
kovgab
tag
válasz
Sk8erPeter #110 üzenetére
Igazad van, nem pont téma...
akkor hozzáteszem még, hogy egy tesztre mindenképp visszajön az FF ... -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #89 üzenetére
Vélelmezem, hogyha az Opera ennyire kezd megújulni, nem elképzelhetetlen, hogy követi a Firefox példáját és akár egy mobil operációs rendszert is kilátásba helyez. De ez ugye nem biztos! Viszont mivel a Rally móddal mobilon baromi jó sebességet lehetne elérni minimális erőforrásigénnyel és sávszélességgel így azért van benne okosság!
Nyilván az Operának is, mint a többi társának megvan a maga előnye. Nálam jelenleg van Win 8-on alaphangon IE, Nightly, Opera Dev és Canary. Na, nem azért, hogy minden weboldal külön böngészőbe nyíljon meg, hanem azért, mert szeretem követni a változásokat. S bizony van amikor a Nightly tojja össze magát, olyankor váltok Operara. Ha annak is menzeszes napja van akkor jön a Canary. Az IE nekem úgy mindig is kimaradt. Pedig állítólag a mostani verziója baromi jó lett sokak szerint.Meg ugye az is tény, hogy a böngészőkészítők kénytelenek azért egységesek lenni. Ez történt szép sorban a html, php, java, html5, stb. dolgokkal. Ott is sikítoztak páran, hogy jaj ezt ez vagy az vezette be előbb! Kell! S milyen lopásról beszélünk akkor amikor mindegyik ingyenes?
Ráadásul nincs reklámcsík sem bennük.
A másolással sem értek egyet sokakkal, hiszen maga a felhasználó közösség igényeit teljesítik a gyártók. A Mozilla honlapján, ha kicsit körülnéz az ember, rengeteg baromi jó témát fog találni amivel megváltoztatható a Firefox külseje. A Mozilla felvette az igényt, hogy milyen legyen az új skin? Majd erre voksoltak, így ezt vezette be. Mint írtam, az Australis már baromi régóta elérhető volt.
Ugyanez volt az Operánál amikor a piros kis gyorsmenü gombot felhegesztette, vagy az IE-nél a gömbölyű gomb dizájn. A Chrome jelenleg mondhatni nem változott. Ők kitartanak most az ilyen minimál, szögeletesebb dizájnnál. Ez látszik ugye a droidos rendszer nem egy pontján. Stockról beszélve, nem a többi átskinezettről!
Idővel Ők is fognak váltani valamilyen újításra, mert szerintem ott is van már igény.Reagálva még a szerkesztésre:
Ki kell venni, mert sokan kontárok! Televerik a böngészőt mindenféle látványos skinnel, mellé vagy húsz pluginnel és utána nem azon agyalnak, hogy a felét le kellene tiltani, ha nem használják, hanem írnak ezerrel egy reportot, hogy baromira zabálja a memóriát a böngésző. Persze ezt jó magyarosan "Hát ez szar!" mondattal körítve!
A toolbarokról ne is beszéljük, meg a pop up blokkolókról, amikre inkább nem mondanék finom jelzőt (sem).Az oldal nálam is bedobta az unalmast, így vagy tízszer küldtem meg Ctrl + F5-el.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #87 üzenetére
Így van!
És persze azt is tegyük hozzá, hogy a Mozilla már mobil OS-t is készít, tehát így ez is az egyik oka annak, hogy végül bevezettek ilyen újításokat.
A Chrome ugye skinezhető, de nagyon nem fog változni. Ugyanez igaz az Operara is. Tehát ezek ugyanolyan kötött böngészők ilyen téren, mint pl. az IE. A FF ettől azért (még) eltér! A fejlesztési tervek, meg hogy mit hoz az idő, az még kérdéses. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #85 üzenetére
Az Opera átment a minimal design vonalvezetésbe.
Na, meg jelenleg itt tart a legújabb Dev kiadásuk:
Opera Developer 19.0 - 19.0.1324.0
Böngésző azonosításaMozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1685.0 Safari/537.36 OPR/19.0.1324.0 (Edition Developer)
Szóval van itt kérem szépen minden, mi szem-szájnak inger(küszöb)e!
S ugye az ilyen "loptak", stb. kijelentőknek lehetne másolni a böngészők change logját ami effektíven megmutatja, hogy mikor milyen fejlesztések történtek. Csak hát jobb szubjektíven leköpni valamint, mint utánajárni.
-
pethYeti
addikt
válasz
Sk8erPeter #59 üzenetére
Ezt a 3 csíkos menüt még a Mozilla találta ki amikor bemutatta ezt a projektet x hónappal ezelőtt. Akkor a Chrome-nak csavarkulcsos beállítás ikonja volt. Aztán ugye a Google lemásolta azt, ma pedig már mindenki azt mondja a Firefox lopta... Az más kérdés hogyha a Mozilla valamit bemutat akkor több mint 1 év mire megjelenik...
-
kispx
addikt
válasz
Sk8erPeter #59 üzenetére
Én a GUI akadással idáig nem találkoztam. Viszont nálam egy kicsitvel több memóriát eszik mint a beta.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sk8erPeter #60 üzenetére
Amúgy vicc, hogy én védem a Firefoxot, amikor én pont évekig kerültem...
Te kipróbáltad, a többiek csak a hsz írása gombra kattintottak rá.
mert a menüsornál lévő többcsíkos ikont konkrétan fullra lemásolták
Van benne vmi, de azt vedd figyelembe, hogy ez a három soros ikon mára de facto szabály lett a menü jelzésére.
A testreszabás sztem is rohadt jó lett, telitalálat. Amin viszont sírok az összes ilyen Fx gui váltásnál, hogy mindig darabokban váltogatnak, és mire az egészet lecserélik, addigra már megint új design jön. Pl. a beállítások a 2001 óta ittmaradt felülettel rendelkezik (bár ennek már kész van a frissítése about:preferences), a historyt és a könyvjelzőket is ideje lenne már egységesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest