- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#09819904 #90 üzenetére
"Viszont mivel a Rally móddal mobilon baromi jó sebességet lehetne elérni minimális erőforrásigénnyel és sávszélességgel így azért van benne okosság!"
Nem kell azért elájulni az Opera Rally módtól, korábban a Presto motoros Operánál már igen régen kitalálták az Opera Turbo módot, hasonló céllal. Tehát Opera berkein belül ez nem egy forradalmi újdonság, csak a régi koncepció új böngészőhöz igazítása."Az IE nekem úgy mindig is kimaradt. Pedig állítólag a mostani verziója baromi jó lett sokak szerint."
Mondjuk nem nagyon értem, mitől olyan "baromi jó", attól, hogy ez már használható sebességű, és támogatja a HTML5-ös, CSS3-as feature-ök egész nagy részét? Nagy dolog."Meg ugye az is tény, hogy a böngészőkészítők kénytelenek azért egységesek lenni. Ez történt szép sorban a html, php, java, html5, stb. dolgokkal. Ott is sikítoztak páran, hogy jaj ezt ez vagy az vezette be előbb! Kell!"
Ez a "html, php, java, html5, stb." lista elég furcsa, nem egészen értem...Hogy jön a böngészők újításaihoz például a PHP vagy a Java?
"A másolással sem értek egyet sokakkal, hiszen maga a felhasználó közösség igényeit teljesítik a gyártók."
Ez így szépen hangzik, de nemcsak a kereslet formálja a kínálatot, hanem a kínálat is tudja formálni a keresletet. Valaki kitalálja, ráerőszakolja a júzerekre, a júzerek megszokják, a végén még meg is szeretik, aztán már ahhoz képest viszonyítanak. Bár a marketingben sokkal magasztosabban hangzik az, hogy nekik a felhasználó az első, de sokszor csak a saját koncepciók erőltetése győzedelmeskedik."Reagálva még a szerkesztésre:
Ki kell venni, mert sokan kontárok! Televerik a böngészőt mindenféle látványos skinnel, mellé vagy húsz pluginnel"
Most milyen pluginre gondolsz? A skin szerkesztéséhez nem kell plugint engedélyeztetni a júzerrel. Ha lehet, az gond. Az meg a gyártó felelőssége, hogy megoldja a lehetőségek korlátozását. Whitelist a szerkeszthető dolgokból, ami ott engedélyezett, az működik, ami nem, hát az nem. Megoldható, de persze, hogy nem kényelmes, mert azzal is foglalkozni kell, az meg munkaórákba kerül.
Az egyéni toolbarok, popup-blokkolók fogalmam sincs, hogy jönnek ide, sztem más tészta. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#09819904 #86 üzenetére
Előbb egy darabig nálam nem volt elérhető a PH, szóval nem tudtam szerkeszteni a korábbit.
"Az Opera átment a minimal design vonalvezetésbe."
Inkább az új motor óta az a tendencia látható, hogy az egyszerű igényekkel rendelkező (finoman szólva nem igazán tudatos) felhasználók a célszegmens, belőlük több van, elvileg jobban meg lehet élni belőlük.
Csak a gondolatmenettel a para az, hogy az Operát eddig is többségben azok használták, akik szeretik testreszabni a böngészőjüket (meg eleve akik egyáltalán ismerték). Ez az új vonal nem túl szerencsés, főleg, hogy amennyiben a butaságra mennek rá (mondván, úgyse tudja kezelni az átlagfelhasználó, akkor minek?), akkor nem ártana mutatniuk valami egyedit, amivel különbek tudnak lenni, mint mondjuk a Chromium/Chrome, hogy át tudjanak csábítani felhasználókat más böngészőktől. Eddig nem sikerült túl sok ilyet felmutatniuk."Na, meg jelenleg itt tart a legújabb Dev kiadásuk:
Opera Developer 19.0 - 19.0.1324.0"
Tudom, mivel épp az alól írok, de ez mit bizonyít?===
(#88) : 10 másodperccel előbb küldted el, mint én.
Igazából a korábbi Opera úgy volt skinezhető, hogy szinte mindent (jó, nem mindent) át lehetett szabni rajta, még a fülek kinézetét is, most csak azok színét/hátterét lehet változtatni, ahogy elnézem, sajnos tényleg minden böngészőnél ez a tendencia, hogy a testreszabhatóságot kivesszük belőle, ahogy a beállítások tekintetében az opcionalitást is. Pl. Presto Operánál saját CSS-sel át tudtad szabni még az űrlapelemek alapértelmezett kinézetét is, saját ini-vel meg a jobbklikkes menüelemek sorrendjét, amikor linkre kattintasz, amikor simán csak kijelölt szövegre kattintasz, amikor üres területre kattintasz, bővíteni tudtad azt újabb menüpontokkal, stb... Na ilyet azért még szívesen viszontlátnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest