Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MongolZ

addikt

válasz #32839680 #119 üzenetére

A Firefox az egy másik történet, már régóta nagyon lassan tölt be, bár utóbbi időben némi javulás tapasztalható. Chrome/Firefox közül én is inkább az elsőt választanám, kikészítene a lassúság.

zh1972: Rendben, kicsit túloztam a szögbeverős történettel (a Bosch, de főleg a Makita elég nagy minőségi romlást vitt végbe az utóbbi időben... de ez más történet :) ). Azt akartam csak mondani, hogy az Opera megcélozta a profibb és az egyszerűbb/kisebb igényű felhasználókat is (és mégsem jött össze nekik, máig nem értem, hogy miért), így mindenki megtalálhatta a számításait. A megoldás: legyen szinte egy az egyben Chrome. Ez lesz az Opera halála. Mint a legnagyobb böngészők közül az egyik, a Firefox is erre a sorsra fog jutni sajnos, pedig szvsz lenne igény arra, amit képvisel.

• MongolZ

addikt

válasz Sk8erPeter #114 üzenetére

"Ez a baj, hogy ez az általános felhasználói hozzáállás, pont ezért szarnak bele a böngészőgyártók is, mert nem éri meg a tudatosabb/ilyen téren nagyobb igényekkel rendelkező pár százalék felhasználóra építeni."

Picit félreértesz. Az egyik véglet a Chrome, amit azoknak találtak ki, akiknek egy szög beverése is gondot okoz (no offense, a felhasználóbázis nagyon nagy része ilyen). Ezzel szemben pl. az Opera már alapbeállítás mellett is nagyon széles tudással rendelkezett, én 5.0 óta használom, soha egyetlen plugint nem kellett fölraknom ahhoz, hogy az engem érintő dolgokat használni tudjam. Élveztem az újításokat (füles böngészés, gyorshívó, stb). Erre - szinte - egy az egyben átvették a Chrome-ot. Abszolút visszalépés. Ráadásul azóta a fejlesztések úgy jönnek, mintha én csinálnám őket a szabadidőmben: szinte sehogy.
    Nagyon rossz nézni, hogy egy innovatív cég bedobta a törülközőt. Gyakorlatilag annak a felhasználóbázisnak fordított hátat, amely alapozott rá, most már csak egy egyszerű Chrome másolat.

Gyanítom, hogy ugyanez az elbutulás vár a Firefox-ra is. Nagyon sajnálom, de ez lesz a kőkemény valóság, pedig nem rossz böngésző (volt, úgy 5 évvel ezelőtt).

Most, ha tudnék böngészőt készíteni, tuti nekiállnék valami iszonyat szögletes dizájnú, a régi Operához nagyon hasonlót készíteni.

GPU: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy az Opera volt az első cég, amelyik bejelentette, hogy kihasználja a GPU erejét böngészés közben. Én nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg végre, de csak nem akart, helyette jöttek szép lassan a többiek. Végül nem is történt semmi, átvették a Googlétől. Pedig én használtam az alfa/béta verziót, nem volt sokkal rosszabb, mint a jelenlegi.

• MongolZ

addikt

válasz Sk8erPeter #85 üzenetére

De sz*rok rá a testreszabhatóságra, amikor nekem egy sima böngésző kell. Akar a franc arra időt pazarolni, hogy mindent beállítsak. Az Opera a régi szép időkben az arany középút volt, aki akart, elmélyedt benne, de alapvetően is egy kiváló böngésző volt.

Az Opera "fejlesztésével" kapcsolatban viszont abszolút egyetértek. Nagyon régóta szó volt arról, hogy ki lehet használni a GPU erejét, nem tudom, hogy hány verzió jelent meg a Prestóból, amin be lehetett kapcsolni - kézzel. És ráadásul még működi sem működött rendesen.

• MongolZ

addikt

Katasztrófa.
    Minden böngésző a Chrome-ra kezd hasonlítani. Az Opera már bedobta a törülközőt. Nem is értem, hogy miért adnak ki újabb verziókat. 11.xx verziók sokkal jobbak voltak, szinte minden szempontból. Kár, hogy nekem valamiért az új engine megjelenése után a 11.xx verzió elkezdett fagyni... nem kreálok összeeskvés-elméletet, de vannak gyanúim.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés