- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparta2
tag
válasz
Markyxx #1061 üzenetére
A Sync3 garanciája ugrik és ez sok egységre kihathat. Pl. tolatókamera, parkolóradar, médialejátszó problémákból adódó hibák. Hivatalos frissítésből adódó hibák nyilván garanciális problémák.
Nem valószínű hogy folytatni tudod a hivatalos frissítést, ha feltelepíted a v3.4-et.
Én tavaly kaptam az év második felében két rendszerfrissítést és az F8-as térképfrissítést. -
sparta2
tag
Semmit sem telepítettem (még).
3 telepítőanyagot csináltam, autoinstall.Ist -et használva:
1 Rendszer - Rendszerhang - Gracenote - SXM/DAB/FM
2 Térképek - Licensz
3 Navigációs hangcsomag
Elvileg a rendszer 10 fájlnál többet nem tud kezelni, így a térképek+licensz pont annyi.Köszönet a rengeteg infóért a fordfocus.hu lelkes Szakértőinek!
-
sparta2
tag
válasz
cappa72 #1051 üzenetére
Az online navigáció problémája a hálózatfüggés. A Google Maps sok esetben mellélő a valóságnak 100-300 méterrel és jó esetben nincs közte egy zárt vasúti pálya. Mellesleg mindnek van hibája. Volt olyan Olaszországban, hogy fedélzeti navigáció mellett (HERE térkép), egyik telón ment a Google Maps, a másikon az offline iGO (TOM TOM térkép) és mind marhaságot mutatott.
-
sparta2
tag
válasz
sugijme #1043 üzenetére
Több bugja is van, azokkal az egységekkel is, amire tervezték. Sok esetben megoldja egy Master Reset, sok esetben nem. Engem főleg a térképek miatt érdekelne, mert úgy néz ki, hogy az F9-es csak az újabb rendszerrel kompatibilis (v 3.4). Sokan dicsérik akik meglépték és nincs gondjuk vele. Hazavágni nyilván senki nem akar egy működő rendszert!
cappa72
Nézd meg máshol is, nekem volt olyan frissítés amit a ford.hu-n keresztül nem kaptam meg.
Elvileg pedig ugyanoda irányít alvázszám alapján, akármelyik országon keresztül próbálkozol. -
sparta2
tag
válasz
sugijme #1020 üzenetére
Türelmetlen voltál. Nem kell elfogadni semmit és a végén kiírja, hogy megtörtént a frissítés. Ez a következő újraindításkor lép életbe, amihez be kell zárni az autót kb. 5 percre (minden rendszernek le kell állni) és ezt követően kell újra indítani. Válassz gyors pendrive-ot, (pl. USB 3.0). Gyors adathordozóról a rendszerfrissítés 10-20 perc (kb. 3 Gb), a térképfrissítés 30-50 perc (20-25 Gb). Nyilván más tapasztalatok is lesznek!
-
sparta2
tag
Én azt ajánlom, hogy csak azokat a frissítéseket töltsd le amit a a alvázszámodhoz dob fel a Ford szervere. Kompatibilitási problémák voltak például az F8-as térképpel. Mindenki töltögette, telepítette és utólag derült ki, hogy a Sync 3.2 vagy 3.4 csak az F7-es térképekkel megy.
-
sparta2
tag
Gyári beállítások visszaállítása. Rányomsz a fogaskerekekre (jobbra lent, beállítások) és a menüben legalul. Viszont mindent újra be kell állítanod! Telefon párosítás, stb.. Egy Sync frissítés sok mindent orvosolhat, ha van elérhető mielőbb csináld meg és azt követően a master reset-et!
-
sparta2
tag
Ha az naplófájlt akarom újra kimásoltatni a hibaelhárítóban leírtak szerint, arra sincs semmi reakció.
-
sparta2
tag
Sziasztok!
Most én vagyok tehetetlen. Letöltöttem a legújabb Sync frissítést, szokás szerint exFat-ra formázott pendrive (az, amiről eddig is gond nélkül frissítettem) és nem indul el egy óra múltán sem. Rápróbáltam más adathordozókra, régebbi frissítési anyagokal is, próbáltam Gracenote-ot törölni, de nincs reakció semmire. Már arra is gondolam, hogy az utolsó szerviznél letiltottak valamit az OBD-n keresztül!? Ha van valakinek ötlete szívesen fogadnám! -
sparta2
tag
-
sparta2
tag
Sziasztok!
Van valakinek tartós tapasztalata a 18261-es rendszerrel kapcsolatban? Jobb, esetleg felhasználóbarátabb mint a 18025? -
sparta2
tag
válasz
kincsesbazsi #660 üzenetére
Ha a hivatalos anyagot töltötted le a Ford oldaláról és úgy sem megy, akkor esetleg próbálj meg egy másik adathordozót, mert az is probléma lehet! Az USB formázásánál (FAT32) vedd ki a pipát a gyorsformázás elől!
-
sparta2
tag
válasz
kincsesbazsi #658 üzenetére
MFD-nél a menüben kell kiválasztani a frissítés elindítását, ha bent van az USB.
Itt van a leírás, amit a Ford oldalán is megtalálsz:
Töltse le számítógépére a fájlt és készítse elő az USB eszközt az alábbiak szerint:
1. Ellenőrizze, hogy az USB eszköz kapacitása eléri a 2 GB-ot!
2. A frissítés előtt formázza az USB meghajtót,
hogy FAT/FAT32 formátumú legyen (exFAT vagy NTFS formátum helyett)!Hogyan történik az USB meghajtó formázása?
Ne feledje, hogy a formázás során minden, az USB eszközön található adat törlésre kerül!
A fájl kicsomagolására használható például WinZip, WinRAR vagy 7zip.3. Keresse meg a számítógépen a letöltött fájlt.
4. Csomagolja ki a fájlt az USB mehajtó legfelső szintjére (a gyökérkönyvtárba)!
5. Távolítsa el szabályosan az USB eszközt számítógépéből, majd helyezze a járművébe!
6. Indítsa be a jármű motorját, így garantálva a frissítés alatt a folyamatos tápellátás!
7. Ha a jármű rendelkezik Auto-Start-Stop rendszerrel,
azt ki kell kapcsolni, hogy a jármű motorja folyamatosan járjon.8. Kapcsolja be a rádiót!
9. Csatlakoztassa a frissített fájlokat tartalmazó USB eszközt a jármű USB-portján keresztül!
10. Nyomja meg a Menu gombot, válassza a „SYNC-Settings” [SYNC-beállítások] elemet, majd nyomja meg az OK gombot!
11. A lefelé mutató nyíllal keresse meg az „Install on SYNC” [SYNC-telepítés] elemet, majd válassza ki azt!
12. Megjelenik a „Begin SYNC installation” [SYNC-telepítés megkezdése] üzenet.
13. A bal oldali gombbal válassza ki a „Yes” [Igen] elemet!
14. Előbb az „Installing SYNC file” [SYNC-fájl telepítése],
majd a „SYNC is rebooting” [A SYNC újraindul] üzenet jelenik meg.15. Ekkor egy hangüzenet tájékoztat arról, hogy a telepítés folyamatban van.
16. Innentől kezdve 20 percen keresztül a „SYNC-Settings” [SYNC-beállítások] menü látható.
Ez idő alatt kérjük, semelyik gombot ne nyomja meg és semmiképpen se állítsa le a járművet!17. Amikor befejeződött a telepítés, egy hangüzenetet fog hallani,
mely szerint a telepítés befejeződött és rendszer újraindul.18. Ezután az „Installation Complete” [A telepítés befejeződött] üzenet jelenik meg,
és hozzávetőlegesen további két percig tart, hogy a rendszer normál működése helyreálljon. -
sparta2
tag
Sziasztok!
Nézzetek rá a Ford oldalán a térkép frissítésre! Nekem van valami új.update : Ugyanaz a vacak, mint egy hónappal korábbi.
-
sparta2
tag
Én is láttam a problémát, azért írtam, hogy ezt a telepítést inkább kihagyom. A térképfrissítés után (F8) megkaptam pár nappal később egy újabb keresésre (a Ford oldalán), hogy naprakész a térkép.
A német Focus RS Forum-on is felmerült ugyanez a probléma (ha jól értem), ami nálam. -
sparta2
tag
Én is most próbáltam és így jártam! Hibás és hiányos az install fájl. Szerintem kihagyom, mert a fene tudja mit akartak vele.
-
sparta2
tag
Újra van egy pici frissítés, nézzetek rá!
Úgy nézem a tartalma ez:
Installation Directive File
USB Installation
Microsoft Auto
-
sparta2
tag
Pár nap átfutása van a dolognak (nekem 4-5 nap volt) amíg feldolgozzák. Lehet, hogy összefügg a navigáció használatától. Igen, tudom, hogy a térkép frissítésnél nincs .xml fájl, de mégis tudnak róla a Fordnál. Nagy Testvér mindent lát! Pár nap után a honlapon a 25 Gb térképfrissítés helyett kapod, hogy a legújabb térképeket használod, így nincs tennivaló.
-
sparta2
tag
Én csak a térképet (és a hozzá tartozó dolgokat) frissítettem és ez nem generál .xml fájlt. Mégis megkaptam az üzenetet (mint az F7-nél), hogy gratulálnak a legfrissebb térképeimhez.
-
sparta2
tag
Nekem például nem ajánlotta fel egyik oldal sem (.uk, .de, .fr, stb.) az F7 térképeket, de miután frissítettem jelezték, hogy örülnek a naprakész térképeimnek! Valahogy rálátnak az adatbázisra.
-
sparta2
tag
Köszi, jól sejtettem, nekem ez az infó bőven elég.😊
-
sparta2
tag
Szia!
Ez konkrétan hol található? -
sparta2
tag
Én nem sima pen-t használok ilyen célokra (ahol számíthat a sebesség), hanem usb adapteres micoSD kártyát, abból is a Class10-es besorolásút.
Formázni ExFat-re kellene mélyformázással, de én simán gyorsformáztam és nem volt gond. Később olvastam valahol, hogy Fat32-is lehet formázni. Az biztos, hogy több percbe kerül, amíg elindul a művelet.
Mindenre választ találsz az alábbi posztokban és környékükön!
88, 89, 93, 94, 136, 214
Újfent köszönet Mindenkinek a segítőkészségért! -
sparta2
tag
Nekem konkrétan azt mondták augusztusban, hogy rengeteg az a 30 Gb és képtelenek letölteni, mert nagyon lassú netjük. Mindenesetre, ha megcsináltam hívjam fel őket és meséljem el, hogyan csináltam, mert nekik fogalmuk sincs, mit is kellene kezdeni a letöltött anyaggal. Egyébként nem kevés idő, ha mindent megcsinálnak.
Kb. másfél óra kompletten.
Tehát, sok sikert a márkaszervízhez! -
sparta2
tag
-
sparta2
tag
-
sparta2
tag
Szia Teewine!
Amikor megcsináltad a térképfrissítést, mennyi ideig tartott és miről csináltad? -
sparta2
tag
Szia!
A Gracenote-ot mi módon sikerült törölni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Call of Duty: Warzone
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged