- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
Cathfaern #29 üzenetére
Nekem azért úgy tűnik egyelőre, hogy ők de, erre a 90%-ra számítanak...
Én itt lepődtem meg, hogy külön jön, és talán nem is az lesz a neve, mint a desktopnak... akkor meg már minek ennyire alappá tenni a Metrot a desktop verzión, ha nem akarják erőltetni? Szóval szerintem de, erőltetik nagyon desktopon ezt.
Lesz a tabra szánt verzión is hagyományos desktop? Erről nem hallottam... van valami link?
-
Male
nagyúr
válasz
Cathfaern #24 üzenetére
Ha nem akarják desktopon ezt erőltetni, csak tabokra készül, akkor miért is jön másik Win a tabokra?
...vagy miért ez az alapértelmezett felület desktopon?
...vagy miért csinálták meg úgy, hogy amint rákattintasz a start gombra, átdob a metro felületre? Bár ebben már egyáltalán nincs is start gomb a hagyományos felületen.
...miért mondanak olyanokat, hogy minden gépnek érintőképernyője lesz hamarosan?
Szerintem itt inkább te nem látod a mögöttes koncepciót: a desktop piac csökken, nekik ott van hatalmas részesedésük. Hogy túléljenek, el kell érniük, hogy az új piacon (tab, telefon) is az ő szoftverüket akarják az emberek. Ehhez az kell, hogy a felhasználóikat rászoktassák a saját új felületük használatára (megszokták, ragaszkodni fognak hozzá máshol is). Mivel tabra / telefonra alkalmatlan a jelenlegi desktop, így a másik irány járható csak: desktopon, kihasználva a meglévő piaci fölényüket, el kell fogadtatni a felhasználókkal a tabos/telefonos felületüket... megszokottá kell tenni. Ehhez első lépésben az új winben alapértelmezetté teszik az új felületet, de hogy ne legyen akkora felháborodás, könnyebben váltsanak az újra, még meghagyják a hagyományos felületet. A következő winnel jön a következő lépés, a hagyományos desktop teljes eltüntetése (max XP mód szerűen megmarad).
...3-4 év múlva meglátjuk melyikünk látja jól, hogy mi is a cél ezzel a metro felülettel desktopon...
-
Male
nagyúr
válasz
#41133696 #18 üzenetére
Egy tablet azért másra való, mint egy asztali gép (megnézném ahogy egy tabon lefordít egy könyvet, vagy összevág egy filmet, netán programoz...).
Persze akiknek valójában nem asztali gép kell, csak nem volt alternatíva, vagy a jó marketinggel rájuk sózták, ők ki fognak esni.
A b pont hosszútávon lehet, hogy jövedelmezőbb is lenne... persze a hosszabb táv manapság senkit nem érdekel sajnos.
A c is tetszene... a korábbi Start hiánya meg nem nagyon érdekel (tényleg alig használom, ellenben a tálcával... a Win7-es megoldás szerintem zseniális), ellenben a teljesen tapizásra kitalált felület borzasztóan zavar (ahogy ez a totális menü eltüntetős idiótaság is). ...és nem, nem akarok touchos monitort, mert szerintem kényelmetlen tartósan használni ( a különvéleményestől is leszakadna a karom estére ), másrészt ritka undorító a rengeteg ujjpacát nézegetni. -
Male
nagyúr
Szerintem sem kéne.... de mégis erőltetik
Aztán ha nem veszik esetleg a Win8-at, akkor a desktop halott, nem érdemes rá fejleszteni szöveg jön majd... mert az fel sem merül majd, hogy netán a felhasználóknak szimplán nem a csempés vacakolás egy agyon butított felületen az álmuk desktopon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest