- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
Házi pizza ezerszer finomabb.
Remélem, hogy topic gyilkos lettem.
-
Vakegérke
félisten
Na, végre itt vagyok. Nem volt egyszerű megtalálni a topicot, de sikerült.
Tegnap sütöttem készre a második pizzát, ami a jégen várta sorsának beteljesülését.
Azt már tudtam, és látható is, hogy alig van rajta valami. A sajt hiánya nem érdekel, nem szeretem. Viszont tettem rá paprikás szalámit félbe vágott szeletekben, és amit a múltkor elfelejtettem, bőségesen telenyomtam csípős ketchuppal.
Irány az előfűtött gázsütő.Előzőleg közel húsz percig sütöttem, soknak bizonyult. Okulva a dolgon öt perc után percenként lestem rá. Kilenc percnél "bizsergett" a feltét, és bár testszínű volt a tészta, kiszedtem a sütőből.
Jól döntöttem.
Egy perc nem telt bele, a széle enyhén barna lett, és kellemes illat volt érezhető.
Négyfelé vágtam, nyúlt az a kevés sajt, amit nem sajnált róla a gyártó.
Szóval előfűtött gázsütőben kilenc perc az ideális sütési idő.1., Legközelebb tényleg pörköltöt, vagy valami drasztikus tuningot teszek rá. Soványka az eredmény.
2., Teszek majd rá hagymakarikákat is, meg fokhagymát is aprítok rá.
3., Aki ezt erősnek értékeli, annak fogalma sincs arról, hogy mi nevezhető erősnek. Enyhén csípős, nem több. Sebaj, a következőre rámorzsolok néhány macskapöcsű paprikát.Este benyomom a maradék két szeletet, aztán ha a Lidl felé járok, talán veszek utánpótlást.
-
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #62 üzenetére
hidegen persze, koviubi csak hidegen. legalábbis az én hitem szerint.
annyira ráizgultam erre a témára, hogy sütöttem ma jutalomfalat pizzát magamnak, életemben először. ideje volt már. egész jól össze is jött. ehune. a korábban linkelt kitűnő összefoglaló segített az elkészítésben.
iszogatásról annyit, hogy múltkor megettem a kis üveges ecetes jalapeno paprikát, aztán utána a levét szürcsölgettem mindenhez cseppnyi pici kortyokkal. de elfogyott azért.
-
Vakegérke
félisten
Tényleg páncélgyomrom van. Kovászos uborka után is megihatom a tejet, nem jelent gondot.
Apró történet, ha belefér.
Épp ez volt műsoron egy munkahelyi kajánál. Kenyérke, jó kis klajbi, meg koviubi. Ettem jó étvággyal, ittam rá a tejet, az egyik kollégám meg csodálta a dolgot. Megkínáltam, nem tudott ellenállni. Volt elég, bőséggel csomagolt a feleségem. Kapott mindenből, evett, itta rá a tejet, jól esett neki. Megköszönte, egészségére kívántam.
Kis idő múltán fészkelődni kezdett a kolléga. A többiek közömbös arccal, de csillogó szemmel hagyták el a sofőrtartózkodót.
És eljöve a nagy pillanat. Kollégám fanyar arcot vágva elindult WC-re.
Időbe telt, mire előkerült. Tudhattam, hogy mi történt, de elmesélték a tréfás kollégák. Minden WC-t lefoglaltak, így csórikám emeletről emeletre "rohant", míg végre megkönnyebbült.Szerk: Apropó. Gyomorrontás esetén egy jó kis káposztasaláta csodát tud tenni. No persze nem hátrány, ha van benne macskapöcsű paprika.
-
Raucher
tag
válasz
Vakegérke #50 üzenetére
A sütés hossza függ a pizza és a sütő hőmérsékletétől.
Légkeverős sütőben 180°-on, 10-12 perc a fagyasztott pizza sütési ideje. Légkeverés nélkül, 200-210 fokon is ennyi szokott lenni.
Akkor jó, amikor a szószos - sajtos része már bugyog. De érezni is lehet a sülő pizza illatán mikor van kész.Hű, annyit beszéltünk a pizzáról, hogy teljesen megkívántam.
mod:
..Lehet, hogy páncélgyomrom van..
Nem. Csak egészséges a gyomrod. Sőt baktérium fertőzéses gyomorbetegség esetén kifejezettet orvosság egy méregerős pizza.
-
Vakegérke
félisten
Ha nem egyformák, az a gyártónak nagy szégyen. Még őrzök egyet a jégen, és ha ez is olyan soványka, jellegtelen, és csak enyhén csípős lesz, soha többé nem veszek.
Mire felturbózom, tehát ellátom minden földi jóval, addigra már rég nem 400 pénzbe kerül, és ez valahol bosszant.
Ettem már pizzát, laktató volt. Egy szelet kielégítette étvágyamat. Ebből megettem egy felet, most készülök a másik felére.
Soványka, nincs rajta szinte semmi, és köze nincs ahhoz, amire azt mondhatom, hogy erős. -
lapa
veterán
most már tényleg neki kell futnom ennek a pizzakészítés-ügynek. az tuti, hogy a soha el nem készülő kályhánkban lesz jó meleg sütő. arra gondoltam kerti grillen is meg lehetne próbálni, valami dupla aljjal meg fedővel szerintem menne.
-
DeadMeat
nagyúr
Nagyon jók ezek a pizzák, szeretem őket.Ez a fajta brutál erős, pedig bírom, ezt mégis 2x tudom csak megenni szégyen szemre... asszonypajti begyűri
De a legjobb a margharita +tejfölös fokhagymás alap házikóbi füstöltsajt
~600ft egy alkalom..
Vakegérke: gen vannak enyhébb darabok.Amikor az elsőmet ettem én is azt mondtam bakfitty, nem is erős
Na a második darab már nem fogyott el.
-
Vakegérke
félisten
Ez is ropogós, abban hiba nincs. Ízletes, csak sajnálták rá a feltétet. Sebaj, a másiknál majd teszek róla, hogy legyen rajta minden földi jó. Kap morzsolt macskapöcsű paprikát is, hogy méltó legyen a nevéhez.
Ami poén lehet, az a közel húsz perc sütés. Majd tíz perc után ellenőrizni fogom.mephi666: Nem hiszem, hogy Kecskemétre utazom, de ha mégis, akkor irány a Labirintus, és csomagoltatok magamnak Ördögi pizzát. Hogy miért nem ott kóstolom meg? Itthon akarok sírni a gyönyörtől.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Vakegérke #47 üzenetére
ha egyszer véletlenül kecskeméten jársz és brutális pizzát szeretnél enni, akkor ajánlom a központban a labirintus-t... az "ördög pizza"-juk kegyetlen: maga az alap olyan, mintha erős pistát összekevernének őrölt chilivel... már a színe is sokat sejtet, olyan narancssárga... rajta meg legalább fél tucat pepperoni a keményebb fajtából, de ez az alaphoz képest már csak csemege
...mire felét megettem, taknyom-nyálam folyt kegyetlenül és az állkapcsom is teljesen lezsibbadt (mondjuk ki lehet fogni olyankor is, amikor épp gyengét készítenek és meg sem érzi az ember, de általában el szokták találni)
-
Raucher
tag
válasz
Vakegérke #47 üzenetére
..nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja..
A "rendes" pizzák ilyen vékonyak, az aljuk egy kicsit ropogós is. (Elméletileg lávakövön sütik elő, ettől finomabb ízűre sül a tészta alja.)
Ha nem elég ízletes, akkor olívaolajjal érdemes meglocsolni sütés közben vagy a végén. Jelentősen javul az íze és illata.
Az Inferno nekem sem elég erős, ezért olyan olívaolajat szoktam használni hozzá, amibe szárított csípős paprikát törtem előtte. (Ha sok paprika van összetörve, akkor pálinka ízjavítására is használható a maradék.)Őszintén szólva, ízletesebb és (talán) olcsóbb, saját készítésű pizza.
Itt van egy leírás a készítéséről.
Nagyjából jó a recept. Bár az olaszok nem kelesztik hosszan a tésztát, viszont elősütik, a feltét felhelyezése előtt. (Az elősütés előtt érdemes villával megszurkálni a tészta közepét, akkor nem púposodik fel, a sütőben.) -
Vakegérke
félisten
válasz
Vakegérke #46 üzenetére
Na, tegnap debütált a kaja.
A tepsibe alufóliát tettem, arra meg a pizzát. Benyomtam a maximumon előmelegített sütőbe, adtam neki közel húsz percet. Majdnem sok. A széle odakapott, de amúgy rendben, és nem ragadt le.Nos, némi csalódást érzek.
Először is nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja.
Másodszor (bár tettem rá karikára vágott debrecenit,) szegényes.
Harmadszor nem értem, hogy ezt miért tartjátok erősnek. "Haragos" ketchupot nyomtam rá, mégsem volt fickós.Van még egy a jégen. Ha rá kerül a sor, fel fogom turbózni pörkölt maradékkal, vagy bélszínroló karikákkal, vagy bármivel, hogy legyen is rajta valami.
Adódik a kérdés.
Tényleg ilyen vékony, vagy én hibáztam? Talán meg kellett volna várnom, míg felenged? -
darál0w
Jómunkásember
jelentem a másodszori hatás sem maradt el.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Raucher
tag
..beturtam és még a tej sem enyhít. sört meg nem ihatok..
Ha nagyon csípős az étel, nem segít a sör. A víz sem, a tej is csak kevéssé.
A folyadékok olyan hatásúak, mintha olajjal akarnál tüzet oltani.Magas zsírtartalmú, falatnyi étel segít legjobban a csípősséget csökkenteni. (Legalább is az első körben. Amikor távozik...)
-
darál0w
Jómunkásember
áááá csak kispályán...és csak 2 percesnél...
2 perces kiállításnál gyakran van olyan, amit nagypályán csak szabálykönyvben olvastál...
velem történt...szabadrugás, kéri a 3-at, mondom sípszo, és elrugja....kapja a sárgát...labda vissza és ugye lap után várni kell a sípot, de biztos, ami biztos mondtam is neki...de mintha meg sem hallotta volna, megint elrugja...2 perc és kiröhögik
nagypályán ilyet azért nem látni.
-
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #19 üzenetére
"Vajat nem tartok itthon, nem szeretem."
ááá.
én egyszer "ettem" a manna pizzéria gyártásában "pokol tornácát". az "ettem" kb 4 falat volt a széléből, gyakorlatilag ehetetlen volt. pedig vem vetem meg az erőset, éhes is voltam.
idén vetettem egy marék jalapenot is, majd kiderül mire megy. azért az ecetesnek brutál ára van bótba'.
-
-
darál0w
Jómunkásember
oké. 2 falat után kimentem egy pohár tejért.
-
Vakegérke
félisten
Én saccra, mondhatnám /has szoktam főzni, legtöbb esetben sikerrel. Akkor van gond, ha fórumozgatás közben jut eszembe, hogy már rég meg kellett volna nézni, hogy milyen állapotban leledzik a kaja.
A cserepes trükk tetszik. Nálam a sütő legalsó rekeszén van egy tepsiszerű izé, az is felfogja a sugárzó hőt.baluka26: Vajat nem tartok itthon, nem szeretem. Viszont van egy serpenyőm, amelyben nem ragad le semmi. Holnap jön el a próba ideje, mára megvan a vacsorám.
Megjegyzem az a gyanúm, hogy fezlergabor fórumtársunk a Lidl alkalmazottja, és megveteti velünk az elfekvő pizzakészletet.
-
baluka26
veterán
Nem ég le az, ha kivajazod alatta. Nekem van itthon ilyen pizzasütő, arra szoktam rárakni, úgy hogy előtte bőségesen kivajazom. Finomabb lesz, és csak a széle ég meg picit
Vakegérke: Ha nem raksz rá pluszban semmit, akkor szerintem sütheted magasabb fokozaton, és akkor attól függően, hogy hogyan szereted, olyan 10-15 perc kell neki.
Ha teszel rá bőségesen (mint én), akkor járj úgy el, ahogy előbb írtam. Ha úgy maxon sütnéd, akkor a feltét közepe még hideg lesz, míg a széle már szénné sült -
DeFranco
nagyúr
válasz
Vakegérke #16 üzenetére
A férfiak mindig percre, grammra és deciliterre főznek
5 percenként nézz rá, ha a széle kicsit barnul, akkor kész.
Gázsütőben lehet gond, hogy az alja szenesre ég (mint minden másnak) ha nem légkeveréses. A megoldás egy jóképű tetőcserép sütő aljába helyezése, azzal már jól oszlik el a hő, addig pedig nem kell max fokozat neki.
-
Vakegérke
félisten
Már meg is vettem a pizzát, méghozzá kettőt, hogy legyen máskorra is. Önkínzó módon erőset választottam a ketchupból is. Heinz, vagy Felix nem volt, Pagusa a lelkem. Megkóstoltam, van ereje.
baluka26: Hiszek neked, gondolom, hogy tapasztalatból beszélsz. A csomagoláson viszont 12-14 percet írnak. Majd kiderül.
-
darál0w
Jómunkásember
hazafele beugrok. megkívántam
-
-
Vakegérke
félisten
Életemben nem vettem még ilyen dobozos, félkész pizzát. Pár kérdésem rögtön lenne is, ha szabad.
1., Mennyibe kerül ez az Inferno? Szeretem az erőset, és nem birkózni akarok vele.
2., Mennyire macerás gázsütőben elkészíteni?
3., Kell még rá valami, vagy úgy jó, ahogy van? -
keIdor
titán
Inferno
-
danih
veterán
Van egyáltalán olyan kész/félkész pizza otthonra ami ehető?
-
Jofi81
őstag
Egyszer én is kóstoltam, mert mondták, hogy elég erős. Finom volt, főleg egy kis csípős Heinz ketchuppal meglocsolva.
-
horush
addikt
válasz
sketchifun #2 üzenetére
Nem mondtam, hogy ehetetlen, de mindenesetre jobb bő folyadékkal leöblíteni
-
EczkE
veterán
Akkor ez az a kaja amit kerülni fogok. Mondjuk lidlbe se járok.
-
baluka26
veterán
Ebből a margaréta pizzát kell venni, és ottvon telerakni mindenféle földi jóval
-
horush
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged