Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Na, végre itt vagyok. Nem volt egyszerű megtalálni a topicot, de sikerült.
Tegnap sütöttem készre a második pizzát, ami a jégen várta sorsának beteljesülését.
Azt már tudtam, és látható is, hogy alig van rajta valami. A sajt hiánya nem érdekel, nem szeretem. Viszont tettem rá paprikás szalámit félbe vágott szeletekben, és amit a múltkor elfelejtettem, bőségesen telenyomtam csípős ketchuppal.
Irány az előfűtött gázsütő.Előzőleg közel húsz percig sütöttem, soknak bizonyult. Okulva a dolgon öt perc után percenként lestem rá. Kilenc percnél "bizsergett" a feltét, és bár testszínű volt a tészta, kiszedtem a sütőből.
Jól döntöttem.
Egy perc nem telt bele, a széle enyhén barna lett, és kellemes illat volt érezhető.
Négyfelé vágtam, nyúlt az a kevés sajt, amit nem sajnált róla a gyártó.
Szóval előfűtött gázsütőben kilenc perc az ideális sütési idő.1., Legközelebb tényleg pörköltöt, vagy valami drasztikus tuningot teszek rá. Soványka az eredmény.
2., Teszek majd rá hagymakarikákat is, meg fokhagymát is aprítok rá.
3., Aki ezt erősnek értékeli, annak fogalma sincs arról, hogy mi nevezhető erősnek. Enyhén csípős, nem több. Sebaj, a következőre rámorzsolok néhány macskapöcsű paprikát.Este benyomom a maradék két szeletet, aztán ha a Lidl felé járok, talán veszek utánpótlást.
-
Vakegérke
félisten
Tényleg páncélgyomrom van. Kovászos uborka után is megihatom a tejet, nem jelent gondot.
Apró történet, ha belefér.
Épp ez volt műsoron egy munkahelyi kajánál. Kenyérke, jó kis klajbi, meg koviubi. Ettem jó étvággyal, ittam rá a tejet, az egyik kollégám meg csodálta a dolgot. Megkínáltam, nem tudott ellenállni. Volt elég, bőséggel csomagolt a feleségem. Kapott mindenből, evett, itta rá a tejet, jól esett neki. Megköszönte, egészségére kívántam.
Kis idő múltán fészkelődni kezdett a kolléga. A többiek közömbös arccal, de csillogó szemmel hagyták el a sofőrtartózkodót.
És eljöve a nagy pillanat. Kollégám fanyar arcot vágva elindult WC-re.
Időbe telt, mire előkerült. Tudhattam, hogy mi történt, de elmesélték a tréfás kollégák. Minden WC-t lefoglaltak, így csórikám emeletről emeletre "rohant", míg végre megkönnyebbült.Szerk: Apropó. Gyomorrontás esetén egy jó kis káposztasaláta csodát tud tenni. No persze nem hátrány, ha van benne macskapöcsű paprika.
-
Vakegérke
félisten
Ha nem egyformák, az a gyártónak nagy szégyen. Még őrzök egyet a jégen, és ha ez is olyan soványka, jellegtelen, és csak enyhén csípős lesz, soha többé nem veszek.
Mire felturbózom, tehát ellátom minden földi jóval, addigra már rég nem 400 pénzbe kerül, és ez valahol bosszant.
Ettem már pizzát, laktató volt. Egy szelet kielégítette étvágyamat. Ebből megettem egy felet, most készülök a másik felére.
Soványka, nincs rajta szinte semmi, és köze nincs ahhoz, amire azt mondhatom, hogy erős. -
Vakegérke
félisten
Ez is ropogós, abban hiba nincs. Ízletes, csak sajnálták rá a feltétet. Sebaj, a másiknál majd teszek róla, hogy legyen rajta minden földi jó. Kap morzsolt macskapöcsű paprikát is, hogy méltó legyen a nevéhez.
Ami poén lehet, az a közel húsz perc sütés. Majd tíz perc után ellenőrizni fogom.mephi666: Nem hiszem, hogy Kecskemétre utazom, de ha mégis, akkor irány a Labirintus, és csomagoltatok magamnak Ördögi pizzát. Hogy miért nem ott kóstolom meg? Itthon akarok sírni a gyönyörtől.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Vakegérke #46 üzenetére
Na, tegnap debütált a kaja.
A tepsibe alufóliát tettem, arra meg a pizzát. Benyomtam a maximumon előmelegített sütőbe, adtam neki közel húsz percet. Majdnem sok. A széle odakapott, de amúgy rendben, és nem ragadt le.Nos, némi csalódást érzek.
Először is nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja.
Másodszor (bár tettem rá karikára vágott debrecenit,) szegényes.
Harmadszor nem értem, hogy ezt miért tartjátok erősnek. "Haragos" ketchupot nyomtam rá, mégsem volt fickós.Van még egy a jégen. Ha rá kerül a sor, fel fogom turbózni pörkölt maradékkal, vagy bélszínroló karikákkal, vagy bármivel, hogy legyen is rajta valami.
Adódik a kérdés.
Tényleg ilyen vékony, vagy én hibáztam? Talán meg kellett volna várnom, míg felenged? -
-
Vakegérke
félisten
Én saccra, mondhatnám /has szoktam főzni, legtöbb esetben sikerrel. Akkor van gond, ha fórumozgatás közben jut eszembe, hogy már rég meg kellett volna nézni, hogy milyen állapotban leledzik a kaja.
A cserepes trükk tetszik. Nálam a sütő legalsó rekeszén van egy tepsiszerű izé, az is felfogja a sugárzó hőt.baluka26: Vajat nem tartok itthon, nem szeretem. Viszont van egy serpenyőm, amelyben nem ragad le semmi. Holnap jön el a próba ideje, mára megvan a vacsorám.
Megjegyzem az a gyanúm, hogy fezlergabor fórumtársunk a Lidl alkalmazottja, és megveteti velünk az elfekvő pizzakészletet.
-
Vakegérke
félisten
Már meg is vettem a pizzát, méghozzá kettőt, hogy legyen máskorra is. Önkínzó módon erőset választottam a ketchupból is. Heinz, vagy Felix nem volt, Pagusa a lelkem. Megkóstoltam, van ereje.
baluka26: Hiszek neked, gondolom, hogy tapasztalatból beszélsz. A csomagoláson viszont 12-14 percet írnak. Majd kiderül.
-
Vakegérke
félisten
Életemben nem vettem még ilyen dobozos, félkész pizzát. Pár kérdésem rögtön lenne is, ha szabad.
1., Mennyibe kerül ez az Inferno? Szeretem az erőset, és nem birkózni akarok vele.
2., Mennyire macerás gázsütőben elkészíteni?
3., Kell még rá valami, vagy úgy jó, ahogy van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest