- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Azt hiszem ugyanarról beszélünk - az átlátszóság/áttűnés/transparency vagy mia a neve nem csak azt jelenti amit a neve alapján gondolnánk.... ha kikapcsoljuk akkor a színvilág megmarad, de minden 3d-s hatás és effekt eltűnik (ablak mutatása tálcán főlé vitt egétnél, vagy alt-tabnál és a flip 3d nek is annyi....)
-
azbest
félisten
Mondjuk ha a program úgy hiszi hogy mindenhez joga van, de valójában egy zárt játszótérre van csak beengedve akkor nem is kell sokat kérdezgetni a biztonság miatt... persze ilyet nem olyan egyszerű megcsinálni, de azt hiszem ie7 kapcsán valami hasonlóról van szó vista alatt (ez a sandbox?) ...
Ha rendbeteszem a gépemet, akkor én is felépítem mostmár a magam játszóterét... pár virtuális gép különböző a használatnak megfelelő beállításokkal... és akkor máris elfelejthetek sok problémát. 256 - 512 mega ram virtuális gépenként és akkor békésen megférnek egymás mellett (win ie6/ie7, vista, linux és ami épp kell, visszavonható állapotokkal)... a fő rendszer pedig az alapvető dolgokat látja el. Várom a rendes sp3at és vista sp1et -
azbest
félisten
Ha az utóbbi 10 évben egy vírus sem szabadult el a gépeimen akkor okos vagyok?
Azért voltak olyan vírusok is amikor nem kellett felhasználói közbenjárás, hanem csupán a netkapcsolat léte elég volt a fertőződéshezMa már a legtöbb vírus vicc kategória a régiekhez képes... legtöbbjük rákérdez hogy települhet-e
Azért vannak kivételek. Ha már így elkanyarodtam a témától, akkor már ajánlok mindenkinek egy érdekes előadást a vírusokról: itt és ez is jó
Erről jut eszembe, virtual pc xpsp2re feltettem a registris tükkel win update-tel az sp3at.
Először a listán 360 megás körüli volt. De mikor telepítést nyomtam akkor valahogy eltűnt.. nem láttam hogy felkerült volna az sp3... utána webes win updateben 70 megásnak írta és feltette.. most nem tudom hogy valóban mindent feltett-e... -
azbest
félisten
Ha user módban fut a vírusírtó akkor gyakorlatilag nem tudja leellenőrizni a rendszert, hanem csak a user mappáit. A gépemen NEM volt semi vírus, csak gyanakodtam ilyen eshetőségre is. A win összehányta a tracking.log fájlát és ettől belassult, a víruskereső meg fennakadt rajta. Chkdsk szerint semmi hiba nem volt. A zone alarm neve is felmerült a kereséskor, de az másfajta hibát okozhat a SIV-ben (felzabálja az összes helyet).
A vírusírtó majd akkor tanul meg user módban csak az user-hiba által bevitt vírusokkal törődni, ha majd a win tud annyira vigyázni magára hogy ne kelljen a rendszert védeni. Egyébként nem menthetetlen a win (xp) mostmár nem nagyon akad program ami csak adminként megy, vistában is vannak jó ötletek erre
Egyébként kíváncsi lennék, hogy az összehasonlításban Aero nélkül is olyan nagy lenne-e a különbség. (tudom elvileg gyorsítana a kezelőfelületen, de mégiscsak erőforrást fogyaszt az is.... és még elég gyerekcipőben jár - sokkal több van benne mint amire most használja ms), azért elég nagy a különbség a két rendszer közt. Persze amit más topikokban emlegettetek, hogy idő kell míg a gyakran haszánált programokhoz optimalizálja magát .... talán az is benne van.
-
azbest
félisten
A nyelv nem, de a fordító az valsz igen. Gondolom az 5 évvel ezelőtti visual studió és a most aktuális változat sem ugyanazt a binárist generálja ugyanabból a forráskódból. (nem .net hanem rendes natív binárisra gondolok)
Tudom hogy rendszerterület, kellett is állítgatni a jogokat hogy hozzáférjek, de a vírusok már csak olyanok hogy hajlamosak elbújni, ezért a vírusírtók átnézik ezeket a területeket is (nem user módban hanem system szolgáltatásként mennek). Több féle vírusírtóval kapcsolatban is találtam ilyen problémát, régebben létezett valami rootkit is ami oda fészkelte be magát, de úgy tűnik nem az volt, szimplán csak valalami régi ki nem javított win hiba. Végül csökkentett módban való törlés után rendbe jött és újragenerálta a fájlt. (indexelés és sys restore szolgáltatással hozható öszefüggésbe a hiba)
-
azbest
félisten
Nem tudom, annak lehet e köze hozzá, hogy valószínűleg fejlettebb/optimalizáltabb fordítóval készültek az sp3 által lecserélt rendszerfájlok
(2002 vs 2007 évben használt fejlesztőeszközök)
(Vista esetében ugye alapból újabb a rendszer így ott ilyesmi miatt nem lehet javulás).Egyébként egy bug is csúnyán lassíthatja a rendszert, nemrég volt valami gáz a System Volume Information könyvtáramban (rendszer által nem elérhető fájl, amitől a házzáférni akaró program lebénult... pl vírusírtó). Amikor megszüntettem ezt a problémát, akkor az is feltűnt hogy 2-3x hamarabb betöltődik rendszer mint a a hibás állapotban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest