Hirdetés
- AI-jal és páncéllal készül a CES-re az Ulefone
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
Pedig az akkukkal ilyen soha nem történhet meg. Évek óta ezt hallom mindenhonnan.
-
janeszgol
félisten
válasz FattyDove #64 üzenetére
Pontosan. Nem tudom többeknek itt miért természetes, hogy egy használaton kívüli akku púposodik. Nem, nem az.
Akik meg úgy vélik, hogy kacsa. Ez a három majdnem Top youtuber. A teremtő isten csak mögöttük kullog. Nem idióta tinik, akiket lefizetne bárki is.De mondom több S8-am van, meg van S7 is, eddig nem púposodnak. (Ráadásul az egyik S8-an vadi új, nem használt, csak újonnan megvettem 2018-ban. Ha az adná be a kulcsot, akkor mérges lennék.)
De van Galaxy Note 3, 4, 5. Néha rájuk töltök, semmi bajuk. Szóval nem, nem normális jelenség ez. -
Horsee
csendes tag
Nekem azért kellett lecserélnem a 6 éves Samsung Galaxy S7 edge-emet, mert ugyanígy jártam. Azt hittem egyedi eset, mert régóta használtam már a telót, de most kiderült, hogy nagyon nem ez a helyzet.
-
Somatom
veterán
válasz FattyDove #64 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az 1. hsz. -t! Még csak le sem lett téve évekre, hanem napi használatban történt. Ecccercsak hajlított lett a kijelző. Arra könnyebb volt az akkunak terjeszkedni, mivel a hátlap üveg. A saját telóm, úgyhogy számomra tény.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Szóval, az a világ nagy problémája, hogy a 2-3 éve polcon heverő telóban felpúposodik az akku? Annak a telónak már nem tök mindegy?
Ha 2-3 évig nem használom a motoromat, akkor belerohad a karburátorba a benzin. Ez tök normál jelenség.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hú, de csúnya, ahogy körbement a neten egy darab jutuber gyerek klikkbéjt videója.
-
cosworth
csendes tag
válasz FattyDove #54 üzenetére
Ez mellé ment. Nem vagyok sem fanboy, sem hater. Ha ugyanez az eset lenne az Apple termékeivel, az is ugyanúgy zavarna. A videót megnéztem, de mint mondtam, aki csúsztatással (legyen az akár egy fake nyitókép) generál magának nézettséget, az számomra már nem lesz a tényszerű tájékoztatás szimbóluma. Zárjuk tényleg, mert ez már csak felesleges szájtépes (részemről is).
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S22 (Samsung Galaxy S7)
-
FattyDove
őstag
-
vanye
senior tag
Nézd, én speciel valamennyire ismerem nevezett YT-csatornát, ergo kb. tudtam, mire számíthatok a videótól: rendesen összerakott anyagra, ami arról fog szólni, ami a címben is szerepel: "Samsung phones are Blowing Up" Ez a kifejezés az angolban nemcsak a felrobanásra, de a felfúvódásra is utalhat; a készítő meg nyilván rájátszik az előbbi jelentésréteg felvillantására is - hála a Note 7 egykori valóban kirobbanó sikerére.
Ez messze nem egy "nem fogja elhinni, ezért nem érdemes többé Samsung-telefont vásárolnia"-stílusú cím (meg tartalom, ha már itt tartunk).Stern des Südens!
-
-
gattolino
senior tag
Minden nagy YouTube influenszer már így teszi ki egy egy videóját, sőt egy álleesős kép is elég hatásvadász szokott lenni a cím mellé. Nyilván aki ezzel keresi a kenyerét az nem fog egyszerű képet és címet adni a videójának. Lásd összes portfólió cikk is olyan címekkel van.. Ha nem tűnt fel nézz fel bármelyik közösségi média oldalra és kezdj el böngészni. Feliratkozás illetve videó nézettség után keresik a pénzüket, azért az, hogy van ott neki ~100 mobilja és abból 3db Samsung amit nem kapcsolt be a legutóbbi videója óta az sokat elárul. Ja és a negatív reklám mindig erősebb, mint a pozitív
Vivo X90 Pro Plus
-
cosworth
csendes tag
-
vanye
senior tag
Alacsonyan lehet az ingerküszöböd. Egyrészt a clickbaites címadást/borítóképgyártást manapság már majd' mindenki csinálja, másrészt ha adott egy viszonylag friss 20 FE és egy Fold 2, ami már bizonyítottan felpúposodott, pár év múltán_akár_egy S22 Ultra is simán járhat így. (Nem mellesleg az S22 Ultra a gyártó zászlóshajója, így hülye lenne nem azt szénné photoshoppolni.) A Samsung meg inkább adjon vmi épkézláb magyarázatot a jelenségre, mintsem hogy pereljen, azzal jobban járna.
Stern des Südens!
-
Juhaszatti
addikt
Rengeteg márka van a piacon, de minden 4-5. eladott telefon Samsung. Több van az embereknél belőle mint más márkákból, több telefonból jó eséllyel több a problémás is. Kíváncsi lennék az arányokra, de ilyen statisztika valószínűleg sose lesz.
Több mint 5 éve használok Samsung telefonokat, a mostani már el is múlt 3 éves. Szerencsére ezeket nem érintette még a dolog.
-
cosworth
csendes tag
"Rohadtul össze van rakva", csak éppen már az első pillanatban konkrétan egy durva hazugsággal indít. Pfff...
Mindegy, manapság ez nem szempont, a milliós nézettség megvan (részben vagy nagyrészt pont a nyitóképen szereplő kiégett fotóboltolt S22 Ultra miatt), és dől a lóvé.
-
leslien
nagyúr
tessék nem elég az Exynos még ez is....
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
dajkapeter
senior tag
A fiókban egy egymillió éves Motorola L7, egy iPod Touch 5, egy iPod nano (2001), egy Huawei P9 lite, egy Huawei Mate 20 lite és egy LG V30-ból kiszerelt akksi, egyik sem púpos. De a Skoda feliratú külsőakksi igen. Semmi lejáratás nincs benne. Valami nem stimmel a samsung háza táján.
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Wesiz
tag
hány telefont ad el évente a samsung, 250 millió? minden egyes évben, ez 4 év alatt már 1 milliárd eladott telefon. az, hogy most "sorra jönnek" a youtube kommentelők hogy náluk is előfordult ilyen, hát nem győzött meg róla hogy mekkora a baj.
-
klaya86
senior tag
Full laikusként kérdezem. Oké, felpúposodott az a néhány Samsung. Milyen aksi van bennük? Nem hinném, hogy a Samsung saját magának gyártana akkumulátort, ergo beszállítótól kapják, ahogyan az összes többi márka. Tehát ennyi erővel bármelyik telefon, bármelyik típusának aksija púposodhat idővel. Azt sem gondolom, hogy a Samsung aksikat más technológiával,más tulajdonságokkal gyártják, ami okot adna az egészre. Ismerősi körben millió Samsung telefon van évek óta, egyszer sem hallottam felpúposodott aksi hibáról senkitől. Vihar a biliben kategória ez a hír nekem.
-
Vikooo
addikt
Mindegyik felpuposodik egy idő után, olyan fokon degradalodik illetve olyan kémiai folyamatok játszódnak le aminek a következménye a puposodas (Li-ionok lebomlanak ami folytán gáz keletkezik ami szetnyomja az akku boritasat). Amúgy meg rohadt sok készülékben van Samsung akku, a csavarbehajtotol kezdve a telefonon at a porszivoig. Vagy van LG Chem vagy a kínaiak. Mind egy kaptafa.
-
cosworth
csendes tag
A youtube videó nyitóképén persze egy ordas nagy kamu, egy kigyulladt S22 Ultra szerepel.
Egy újabb tetves clickbait a sok közül. Szerintem megérne egy kis pereskedést a gyártó részéről, a megtévesztő tartalmak készítéséből éldegélő youtuberrel szemben.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Egyébként meg maga a videó rohadtul össze van rakva, van íve, nem ül le, iszonyú jól van vágva, tökéletesen van scriptelve, technikailag kőprofi, brutál erőforrás lehet mögötte.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát a kérdés, hogy hol az a pont, amikor már nem tekinted véletlennek, balszerencsének, preproduction bétás issue-nak. Arun láthatólag akkor borult meg a témában, amikor a tényleg combos gyűjteményéből csak a Samsung mobilok kezdtek szétesni, a többi meg nem. De gyors közvéleménykutatás és az itteni, meg a videó alatti kommentek is azt mutatják, hogy a púpos telefon nem egy ritka jelenség, a kérdés az, hogy mennyire Samsung-fajtajelleg.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nyilván mi is kapcsolatban vagyunk a Samsung hazai illetékeseivel, tutira lesz valami statement napokon belül, amiben lesz indoklás, arány, illetve potenciálisan intézkedés, gondolom valami olyan verzióban, hogy akinek púpos, annak ingyen cserélik 5 évnél fiatalabb cucc esetén, case closed.
-
joey04
titán
Nekem csak az a fura, hogy észlelte, nyomozásba kezdett, ok. És akkor szépen kiderül, hogy tulajdonképpen mindenki ezt tapasztalta. És akkor ezek eddig mind csöndben voltak? Nem csináltak belőle ügyet, amikor ebből élnek?
-
törölt tag
Szerintem is hasonló lehet a pakliban. Ez egyszerűen egy kémiai folyamat, ami minden akkut érint, hol látványosabban, hol pedig észrevehetetlenül. De kizárt, hogy a többi gyártó készüléke pár év után lemerülve is tudná a gyári SOT időt, ha egyáltalán bekapcsolnak vagy egyáltalán lehet őket tölteni. Volt több készülékem, ami púpos lett Sony, LG sőt még egy őshonos k508i Ericsson akkuját is kukáznom kellett mert túl nagyra nőtt az évek során.
A Huaweiem írta ki, hogy 6 havonta töltsem fel a telefont 80%-ra, ha nem használom, mert ez lesz az eredménye. Mondjuk most a cikk hatására gyorsan cuppantok is a vitrines telefonokba egy kis kraftot.
-
Shyciii
veterán
Most épp egy Samu Note 10-esem van. Nyár elején vettem. Köszöni szépen jól van az akksi is, és minden más része is. Asszony volt Samsung A5-öse szintén évekig ment, úgyhogy én azért nem érezném azt, hogy jaj de problémás a Samsung. És akkor az előző melóhelyemen tömérdek Samsung-ról nem is beszélve. Az életben nem volt gondjuk, míg azonos korú iphone-ok mehettek a szervízbe szintén ugyanazon szervízbe (konkrétan 4db). Igaz mindkét típus aktívan volt használva, manager-ek használták, tehát nem facebook és társai voltak nyomkodva, úgyhogy ott el is vérzett az apple, mint rendes használati tárgy, ha napi szintű komoly aktivitásról van szó.
Motorola Defy óta okostelózom, de eddig egy Huawei volt, ami elkezdte felnyomni az akksit.[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
Nem gondolom hogy lejáratás lenne. A Samsung egyszerűen nem tud akkut gyártani / választani. S6 óta szívnak a beragasztott tejes zacskókkal.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
guni
tag
Régi telefonokat gyűjtök és bármelyiknél előfordulhat hogy felpúposodik. Mondjuk nem két évesek, az is igaz. De ettől függetlenül úgy érzem hogy vihar a biliben. Ha használod, akkor 2-3 év alatt valószínűleg úgyis elöregszik és cseréled.
-
addikt
válasz janeszgol #12 üzenetére
Szintén huawei mate 10 pro gari lejárat előtt szétnyomta a telót
Meg egy régi moto e40 is felpúposodott
Van egy samsung 5611 legalabb 10 éves csak ébresztőnek van használva semmi baja és egy a5 2016 szintén egybevan a leejtést követően betört kijelzót kivéve
És egy a40 is jól érzi magát iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
juuzer
addikt
Tegnap én is megnéztem a videót és érdekesnek találom abból a szempontból, hogy bármelyik telefonnál előjöhet a púposodás. Akár iPhone-nál is.
És azt se feltételezem, hogy a Samsung csak a telefonjaikba gyárt akkumulátort, szóval szerintem rohangálhatnak más telefonok is Samsung akkumulátorokkal. Ha esetleg itt van a probléma, hogy a Samsung kicsit más vegyületet használ az akkumulátoraiban, akkor érdemes lenne megnézni azt, hogy pl. más gyártó készülékeibe is szállít e a Samsung akkumulátort. (Bár nem tudom, hogy mennyire gyártja más specifikáció alapján az adott gyártó kérésére, vagy éppen mennyire kérnek egy x ezer mAh-s off-the-shelf akksit.)
Vamos a la playa.
-
Imi1981
veterán
Nem is az apple-ra gondoltam. Ezek önkéntes lejáratók😄. iPhone teszt alatt is tele van ilyen kommentelőkkel csak ott az iPhone-t akarják lejáratni (csak ők nem ismertek). Viccet félre téve szerintem túl felkapott már most ez az ügy. Bár a fold 2 mondjuk nem régi mobil az biztos annál gáz ha már púposodik az akku. De szerintem régi évekig fiókban lévő mobiloknál ez nem csoda.
Nekem egy Samsung A70 van tartaléknak de minimum két hetente töltöm. Eszembe nem jutna hogy csak elrakom és kész nem töltöm többet.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Lejáratás, de azért odaírod, hogy érdekes, hogy csak a Samsungok púposodtak nála. Akkor ez lejáratás?
Itt nem a használat közbeni púposodásról van szó, hanem a tátrolás közbeniről. Használat közbeni púposodás bőven van Huawei-nél (P20 leginkább), Lumiánál is láttam. Sony Xperia sorozat dögivel. -
-
Imi1981
veterán
Őszintén nem tudom mi az oka de új iPhone bejelentés után nem sokkal mindig lesz valami negatív Samsung hír/baki akármi. Ezt úgy írom, hogy iPhone-om van! És nagyon fel van fújva az ügy mindig. Mindig véletlen ilyenkor derül ki? Lehet
Ettől függetlenül évekig nem tárolunk úgy mobilt, hogy a sosem töltjük. Nekem van kettő mobilom is ami csak tartalék de hetente- két hetente töltöm.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Lejárató hadjárat elindult .. Évekig áll a polcon és tönkremegy az akku micsoda meglepetés. Semelyik akkumulátornak nem tesz ez jót. Az mondjuk tényleg fura, hogy szinte csak a Samsung mobiloknak púposodott az akkumulátora .
-
bigmasterg
addikt
Faterom Huawei P20 pro-ját még épp a 2 éves gari lejárta előtt nyomta szét az akku, így gariban megoldották.
Előrendelésben vette 2018 tavaszán. Aztán amikor szervízbe került az akku miatt, vett egy iphone 11et, de nem jött be neki az iphone, azt eladta és visszatért a p20 pro-ra, azóta is azt használja és a cserélt akkuval még nem volt baja.[ Szerkesztve ]
-
gattolino
senior tag
Nem igazán éreztem eddig sem, hogy Samsungot vegyek, de ez végképp elvette a kedvem, hogy valaha is vegyek
Vivo X90 Pro Plus
-
Somatom
veterán
Nem nagy kunszt. Moto Z Play. Eddig kétszer nyomta így ki az akku.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest