- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
#65675776 #60 üzenetére
Nem csak aktiv atalakitoval, jo a passziv is. Termeszetesen a passziv atalakitot hardveresen tamogatni a kell a DP interfesznek, de ez eleg gyakori. Peldaul a 5..6 eves laptopom DP interfesze is tamogatja a passziv atalakitokat, tokeletesen megy rola egy hdmi monitor vagy TV.
-
Reggie0
félisten
válasz
#65675776 #58 üzenetére
Igazabol az is kerdes, hogy mekkora feszultsegen jarnak, mert ha a fireproba kivalogatjak a jobban sikerult darabokat, akkor teljesen hiheto ez a kulonbseg.
Igazabol eleg sokan hasznalnak tobb kimenetet. A problema az, hogy sok fajta kimenet van es meg kell talalni a megfelelo kombinaciot. DVI es DP minden kartyara kell, DVI-tol meg meg mindig nem lehet elszakadni, mert 3D monitor foleg arra van. VGA es HDMI tenyleg total felesleges, mert vagy DVI-bol vagy DP-bol lehet atalakitani. Ezekbol lehetne 2-2 es akkor egy teljes slotnyi szellozo lehetne a kartyan.
-
törölt tag
Igazából az érdekes, hogy +25MHz GPU órajel ~75W többletfogyasztással jár... Mert kb ez az egy különbség van a HD7970 és az S9000 között. Ja, és a FirePro-n 6GiB VRAM van, míg a Radeonon "csak" 3GiB.
Azt sem igazán értem egyébként, hogy a hátlapokat miért kell telepakolni az emberek számára teljesen felesleges dolgokkal. A legtöbb embernek elég az egy kimenet, van pár elvetemült, aki akár kettőt is használ, és még egy páran, akik hármat. Ennél többet teljesen felesleges rakni rá, pláne, hogy egy csatlakozóval és breakout kábellel meg lehetne oldani az egészet, és akkor nem kellene feleslegesen zavarni az áramlást sem. Ahogy az újabb VGA-król teljesen le kellene hagyni az analog kimenetet is, bár egy DVI-I-ben simán ott van mindenféle extra helyfoglalás nélkül.
A 7850-nél meg többet is fogyaszt az S7000, mégis ahhoz képest jóval kisebb borda van rajta, ráadásul single slot.
Speed(R): Ehhez képest egy értelmesen összerakott WS nem hangosabb egy válogatott alkatrészekből otthon összerakott asztali gépnél. Ha belegondolsz azt a kártyánként 20CFM-et még ha négy kártyára számolok is el lehet érni két leszabályzott 120-as ventilátorral. Csak egy megfelelő szélcsatorna kell, ami oda juttatja, ahova kell. Messze halkabb megoldás lenne, mint a mostani egyedi hűtés a VGA-kon. Ha külön be lehetne szerezni azt a bordát, ami az S9000-en van, akkor simán elgondolkodnék rajta. Persze nyilván kerülne vagy 20k-ba, miközben a ref cooler meg tokkal vonóval talán 3k-ért is megvehető. És ebben a bordában sincs semmivel sem több anyag.
Szergei: A szálcsiszolt alumíniummal ki lehetne kergetni a világból. Szerintem egy roppant ízlésficam következménye.
A műanyag mellett pedig egy nagyon jó ok miatt döntenek: messze könnyebben megmunkálható. Nem feltétlenül olcsóbb, mert egy rendes fröccsszerszám kb egy nagyságrenddel többe kerül, mint egy alulemezek hajtogatására szolgáló présszerszám. Előbbihez megfelelő keménységű acél kell, míg utóbbihoz akár egy keményebb fa (tölgy vagy bükk pl) is tökéletesen megfelel, és már ezek is rommá tudják karcolni az alumíniumot. Jelenleg egy Stacker 800-ban van a gépem. Alu a borítása, de nem érzem azt a húde minőségi előrelépést emiatt a Dragonhoz képest. Sőt. Az a kis filigrán alufólia olyan, mintha magától meg akarna sérülni.
-
Dr. Akula
félisten
Ajtó nélkül szerintem jobb lenne.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Hát nem tudom, persze lehet ezen vitázni, de én direkt vettem mostmár alu házat, (Lian-Li PCA51) elegem lett a műanyagból. Kicsit más az érzése mint a műanyagnak. Pedig volt már szerencsém jópár drága műanyag házhoz. Drágább mint egy műanyagos társa, de kegyetlenül jó minőség, minden darabján érezni. Nem ismertem a márkát egyébként régebben, első tényleges alu házam, de maximálisan elégedett vagyok vele.
-
Szergei
tag
válasz
#65675776 #40 üzenetére
Nem mondtam, hogy minden műanyag ócska, és azzal is egyetértek, hogy lehet sz@r aluból is, én csak a saját tapasztalataimról írtam:
Akkor úgy fogalmazok, hogy minőségi kialakítású és megmunkálású alumíniumból vannak a Lian Li házak illetve azok bármilyen kiegészítői (HDD-rack, de még a ventilátorszabályzójuk is - tudom, ott marhára számít -de ha más nem, legalább jól néz ki az a szálcsiszolt alumínium, persze ha nem fogdossák össze, de azt is lehet takarítani), ha már Lian Li-ről szól a hír, én jelenleg ezt használom évek óta (bár erősen átalakítva, zajszigetelve) például ebben mely részeket kellett volna műanyagból csinálni?(Azt sem állítom, hogy hogy más gyártók a műanyag miatt rosszabbak lennének -de van egy olyan rossz érzésem, hogy az általam kiragadott néhány példánál mégsem az volt a fő ok, amiért a műanyag használata mellett döntöttek, mint amit említettél, hanem a spórolás, és ez az, ami zavar - mert mindenki azzal jön, hogy mennyire drága a Lian Li.)
-
kromatika
veterán
Tetszik.Kíváncsi leszek az árára.
-
Reggie0
félisten
válasz
#65675776 #51 üzenetére
A firepro eleve 20..60%-al kevesebbet fogyaszt, meg jo hogy nem kell akkora tomegeram, plane, hogy klimatizalt helyen uzemelnek. Ha a ref karyarol levesszuk a muanyag boritast, akkor ugyan ott tartunk, mintha firepro lenne. Megsem ez fogja megoldani az eletunket. Arrol nem is beszelve, hogy a firepron a csatlakozok helyen is kivagas van, hogy legyen merre mennie a levegonek.
-
Speed®
titán
válasz
#65675776 #51 üzenetére
WS fronton sokadlagos szempont a zaj, asztaliként viszont gondolom Te sem tűrnéd sokáig egy ilyen sűrűn lamellázott bloweres csoda hangját (ref. 4850 pl.)..persze van jó megoldás is (ref. 780ak..). De amíg ez nem lesz általános (márpedig a felhozatalt nézve sajnos nem valószínű..hisz akkor kinek adnák el a "gémer" kecókat meg a brutál ventiket..), addig a kisebbik rossz az, hogy olyan aftermarket hűtéseket preferálunk, amik befűtik ugyan a kecót, de legalább hűvös alattuk a GPU..és veszünk hozzájuk szép nagy böszme agyonventizett házakat ;p
Azt mondjuk nem értem, miért nem képes valaki elfogadni, hogy ha neki valami nem tetszik, az másnak még bejöhet..én mindig is csíptem a LianLi dizájnt..volt is tőlük 2 házam (V350 hosszabb ideig, A05NB futólag), attól még nem állok neki fújolni a "gémerebb" cuccokat. Na jó, ha nagyon vérgémer, akkor azért odaszúrok.
-
törölt tag
És ez nem ismérve egy WS háznak?
A hűtés igazából több VGA-s rendszerek esetén válik kritikus kérdéssé. Amit írsz, az pedig a PC-s VGA-k elvi szinten is hibás hűtéséből ered. Érdemes összevetni egy sima és egy már említett FirePro hűtőbordáját. Vagy egy akármilyen aftermarket hűtését. Utóbbiak bordája minden esetben teljesen más irányú áramlásra van tervezve, mint a FP-ké. Utóbbiaké láthatóan úgy van kialakítva, hogy a lehető legjobban kihasználja a ház uralkodó áramlását, mindjárt elég is neki harmadannyi légáramlás, mint egy PC-s VGA esetén. A PC-s VGA hűtéseké, és az átlag WS VGA-ké meg a legkevésbé sem. Ha ugyan olyan felépítésű lenne az asztali VGA-k hűtése, mint a nevezett FirePro-ké, akkor bizony jelentősen leredukálódna a házhűtés jelentősége. Persze ez nem igazán érdeke a gyártóknak.
-
válasz
#65675776 #47 üzenetére
Ertem amit mondasz, de ezek a hazak max tenyleg arra lehetnek jok, hogy a hdd okozra rezonanciat visszafogja, de gondolom a kulonbozo gumival megoldott rogzito keretek a 30-40k s hazakban ugyan ugy jo megoldast kepviselnek... es akkor "gamernek" nem jo a haz, hdd k tarolasanak meg kicsit draganak tartom. Egyszeruen ilyen aron ezert a tudasert tenyleg nemtudom hova rakni ezt a markat, kinek keszul.
-
törölt tag
A jobban néz ki eléggé relatív. Nem láttam még olyan HAF-ot, amire ezt tudnám mondani...
Emellett egy nagy légáramlásra tervezett házat ne hasonlíts össze egy zajcsillapítottal. Más a két kategória esetén a prioritás.
A jobb légáramlás meg relatív megint. Erre egy jó példa a FirePro-k ventilátor nélküli változatai. Azokra 10-20 CFM-et ír elő az AMD, hogy megfelelően hűtve legyenek. Egy azonos chippel szerelt Radeonon meg 50-60CFM-es ventilátor dolgozik. Az asztali PC-k felépítése minden, csak aerodinamikailag nem hatékony. Eleve nélkülöz szinte mindenféle lamináris áramlást, a kényszerhűtött alkatrészek szinte minden esetben a ház áramlására merőlegesen elhelyezett ventilátorokat használnak. A toronyhűtők meg szépek és jók, csak éppen az alaplapon semmit sem hűtenek. Egy brand PC messze jobb szokott lenni ebből a szempontból, a BTX is erre mutatott volna, csak a sok begyepesedett felhasználó nem akarta eldobni az ATX-et. Ami alapjában nehezen érthető, mert kb csak a házat kellett volna cserélni, az égvilágon semmi mást. A hűtők rögzítését megoldani BTX kompatibilisre nem lett volna nagy durranás.
-
Cheesy
őstag
A hozzászólásod utolsó részében van a lényeg
Amikor kb 10db hdd rezonál a házban, nem mindegy milyen anyagvastagságú lapokból kegesztik össze a dobozt! És kiemelem, ezt a házat általában nem szervertermekbe fogják állítani, hanem lakótérben használják. A HAFX nem tudom milyen vastag lemezből van, de az ár csökkenését ez az érték is szokta követni véleményem szerint... -
-
Cheesy
őstag
Viszont hogy ha telepakolod hdd-vel, mondjuk otthoni fileservert építesz, (ami mivel lakótérben helyezkedik el, nem mindegy, hogy mennyire hangos) és nem kell emelned "alapsúly + kb. 1kg/hdd"-nyit, hogy kimozdítsd a helyéről, hanem csak elég arrébhúznod... Én ide tudnám elképzelni csak.
-
Azok a kerekek az alján...
Olajradiátor feeling...nem szép.
Viszont ahol van kisgyerek, ott használhatják játékra...műanyag billencses dömper helyett... -
Cheesy
őstag
A régi Chieftec BH02BBB szerverházam ugrik be róla.
-
törölt tag
Az egy hatalmas szereotípia, hogy a műanyag nem lehet minőségi. Nyilván azért cserélik sok helyen a fémeket műanyagra akár teherviselő elemeknél is, mert annyira szarok. Közben meg mindenben felülmúlják az általuk kiváltott fémötvözeteket.
Attól még semmi sem lesz minőségi, hogy alumíniumból van. Nem az anyag határozza meg a minőséget elsősorban, hanem a kialakítás és a megmunkálás. Aluból is lehet szart csinálni.
DigitXT: A Chieftec Dragon és Uni maximum 8 éves, nem 15. 15 éve még Dragon sem volt tán, csak Scorpion.
-
Reggie0
félisten
Ennyiert siman kimaratom alubol az egeszet.
-
Nemtudom, lehet minimalistanak hivni es a legjobb minosegnek, ami nehany hazat lttam toluk szamomra ertekelhetetlen. Az iphonet se csipem, de azert az tenyleg es kis ekszerdobozt ad a tularazasert cserebe es ertekelheto, de erre meg ezt se tudom mondani, hogy ha legalabb nem szamitana a penz szivesen megvennem.
-
Szergei
tag
A design-on lehet vitatkozni, tény, hogy van néhány ocsmány házuk, ez se a legszebb (nekem konkrétan az oldallap nem tetszik). Én egyébként inkább letisztultnak nevezném a Lian Li gépházait, mint rondának. Ellenben a minőségi anyaghasználat önmagáért beszél, aki látott / használt Lian Li házat az tudja. És tényleg nem flame-keltésnek írom, lehet, hogy kissé túlárazottak, de legalább minimalizálják a hulladék műanyag használatát, ellentétben a legtöbb konkurens gyártóval.
Azért az valahol szánalmas, hogy pl. a Cooler Master Cosmos II csúcskategóriás háza is tele van műanyaggal, pedig 100k fölött volt a kezdőára, ha jól emlékszem (most is akörül mozog), tehát igen csak drága, de feltételezem, hogy egy szintén nem párfilléres Obsidian 900D is sokkal rosszabb anyaghasználat szempontjából, mint akár ez a hírben szereplő Lian Li. -
En csak azon csodalkozom, hogy ezzel a szokasosas ocsmany desginal, hogy nem ment tonkre a ceg... Nem szep es meg draga is...
-
nuke7
veterán
Aha... Nem lenne hangosabb? Es a három - négy vinyo plusz az ssd? A cd-irom?
Mekkora ventik is vannak abban a házban?
Es akkor milyen kényelmesen lehet szerelni ha cpu-t cserélek vagy megegy vga-t beleteszek?Minek szenvedjek kis helyen?
Hogy rosszabb legyen nekem..?!
Normális vagy te, nem is ertem... Csak azért mert neked eleg a kis haz, mas se vegyen?!Autó a Ford is, minek maserati?!
Szerk. Miért nem jar mindenki motorral?! Sokkal kevesebb helyet foglal mint az autó... Es ugyanúgy lehet vele utazni. Ertelmes keretek kozott.
-
DigitXT
félisten
válasz
#16939776 #31 üzenetére
Nem, dehogy. De ezt már közöltem, hogy nyilván nem nekem gyártották.
Én csak azt a hülye hozzáállást nem értem, hogy nagy dirrel-durral kezd
valaki olyan "kritikát" megfogalmazni, aminek nagyjából semmi értelme...
Mertugyebár nagyjából össze lehetne foglalni abban, hogy "háde' minek?"Ha meg valaki mond rá valami felhasználást, akkor az le van hülyézve: az
"értelmes keretek" addig tartanak, amíg az adott felhasználó optimuma...
Tegyük fel, hogy valaki nem gamer, akkor lehetne kezdeni, hogy értelmes
keretekbe nem fér bele egy R270X videokártya, mert minek? Nem?Egyébként jogos: ha nem is érdekel, akkor minek vitatkozom rajta, nem?
Akkor utolsó, s végre ON topik hozzászólásként csatlakoznék kpal-hoz:
szép. -
kpal
nagyúr
Szép
-
allinterez
csendes tag
Azt mondja: "...visszafogott..."
Pont mint az éjjeliszekrényem
Amúgy egyébként nekem is tetszik
-
Azonnal lecserélném erre a fractal arc midi2 házamat, ha 30.000Ft lenne, de gondolom a duplája lesz
-
DigitXT
félisten
Van ráció abban, amit mondasz (bár vízhűtésnél is lehet használni az "ODD"
helyeket, pl. tartály tárolására, szabályzók elhelyezésére, stb.). Viszont egy
észrevétel: nyilván VAN rá igény, különben nem gyártanák, nemde?Kérdés, hogy kinek van ténylegesen szüksége erre a monstrum méretre?
Az lejött a hozzászólásaidból, hogy neked nem, de ha mégis van, akinek igen,
AZ majd meg fogja venni a "monstrumot". Amúgy ez nem is OLYAN nagy ház.
Nem mindenki akar "csak" mATX kockát építeni, abba mindent belezsúfolni. -
joysefke
veterán
nálam itt figyel a Fractal Define XL és mindenki meglepődött eddig, hgoy milyen halk.
pedig csak egy vga-m van, meg egy kompakt víz a cpu-n...hja, de ez belement volna egy define minibe is (sőtt, még 2x VGA is) 1x VGA-val az sem lenne hangosabb.
Kérdés, hogy kinek van ténylegesen szüksége erre a monstrum méretre?
J.
-
joysefke
veterán
Értelmes keretekről beszéltem, a vízhűtés ebbe nyilván nem tartozik bele...
Bár akinek igénye van két monszter videókártyára+vízhűtésre, nos annak akár szüksége lehet nagy házra is.Egyébként ha ezek a nagy házak arra vannak, hogy belemenjen 2x VGA+vízhűtés, akkor minek fárasztják az embert az 5x5,25"+8x3,5" helyek kialakításával? Úgyse kerül bele ezekbe ennyi HDD.
A nagy vízhűtés agyébként a házba kerül, mert a radiátorokat, amelyeknek tényleg kall a nagy hely, a képeken mindig a házon kívül szoktam látni...
J.
-
nuke7
veterán
pfff a felső nyílás tönkrevágja a hangszigetelést
(#13) joysefke:
nem muszáj ilyen házat venni, de azt elárulnád nekem, hogy a hangszigetelés két vga mellett hogy fér el egy mATX házban.. ?
meg a vízhűtő, ami miatt halk..? -
joysefke
veterán
hihetetlen, hogy ezekre van még piaci igény?
Őszintén nem látom a felhasználási területét:
-Erős gép, akár két GPU-val elfér mATX méretben is, tehát akinek erős, de még értelmes keretek között maradó gép kell, nem muszály ilyen hodályban gondolkodjon
-micro szervertől eltekintve szervert otthon üzemeltetni egyre kevesebb értelme van, ráadásul amit ezek a nagy házak adni tudnak, az kb annyi, hogy belefér kismillió HDD. Ami pedig kérdezem, otthonra minek? Otthonra szvsz a nagyon maximalistáknak is elég 2x 3,5" HDD, amihez pedig szontén nem kell ez a hodály.
A kisebbeknek (2,5" HDD/SSD) pedig lényegesen kissebb a helyfoglalása...-ODD-t pedig magnapság egyre kevesebben használnak, nem tudom mikor láttam utoljára olyan gépet ami meg volt tömve 5,25"-os meghatókkal, de az sem most volt..
J.
-
Feketelaszlo
senior tag
A Lian Li árazását ismerve ennek a várható árából már lehet venni egy rack szekrényt és teljeskörű hangszigeteléssel ellátni.
Az előd sem 20 fillér. -
deja vu
addikt
Ritka csúf egy jószág, nekem sokkal jobban tetszene, ha mondjuk az A76 kapna hangszigetelést és azt dobnák piacra.
-
törölt tag
Méh 40Kg Hardver belefér, csak ne legyek a közelében amikor felpörög az összes venti és HDD
All in: [link]
-
Speed®
titán
Betekernek 4 ilyesmi csavart és beakasztják. 3.5"ost mondjuk én nem tennék oda, ahol kb. nulla a nyák szellőzése..de 2.5" grín vinyókhoz ill. SSDkhez oké.
Emellett 90°al elforgatva könnyebb lenne a kábelezés tippre..főleg azt figyelembe véve, hogy milyen szinten nem tolerálja a STA csatlakozó a csavargatást -
Ribi
nagyúr
A winyókat amiket oda akasztanak, hogy rögzítik?
-
Hát azok a Maxtor HDD-k nagyon illenek ehhez a modern házhoz. Honnan kaparták ezeket elő?
Vagy csak ez volt kéznél PS-ban?
-
Daywalker
addikt
válasz
freestailo #2 üzenetére
(Meg a hírt is el kellett volna olvasni figyelmesen
)
"...különféle színválasztékot is kínál a gyártó – kívül-belül ezüst, kívül-belül fekete, kívül fekete és belül ezüst ..."
-
freestailo
őstag
lefújhatták volna a belsejét is feketére....
-
AAAgold
senior tag
erre már szabad mondani, hogy brutál-metál? :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest