- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A Mantle sosem arról szólt, hogy majd ötször nagyobb FPS-t fog a VGA kártya kinyomni magából, hanem arról, hogy csökken a CPU bottleneck. Csak úgy látszik, a PH-n az emberek nem tudták értelmezni az erről szóló híreket, cikkeket, és csodálkoztak,hogy az i7-esükön miért nem jelentkezett sebesség növekedés Mantle alatt.
Én is itt vagyok 15 éve, én is olvasom minden nap a PH híreit, cikkeit, de nem azért vettem AMD-t, mert Abu ezt meg azt írt, hanem mert a megcélzott árkategóriában számomra az a jobb/szimpatikusabb választás.
Más kérdés, hogy az utóbbi néhány év Intel és NV fanboyainak folyamatos AMD pocskondiázása unszimpatikussá tette azt a két márkát. Ez az én hibám, ennek egyébként meg semmi értelme sincs, lélektelen hardvereszközökről beszélünk, profitorientált, lélektelen cégekről, nem is kellene érzelmileg kötnie magát senkinek semelyikhez a három közül. Persze az ember ilyen gyarló, mindig keresi a valahova tartozást és imádja gyűlölni azt, aki mást vall, mint ő, főleg csordában.
Hozzáteszem, nemrég még Intel/NV gépem volt, és ugyanúgy játszottam rajta, mint az AMD-n, és csak azért adtam el, mert felesleges volt abban tartani a pénzem, amikor egy harmadába kerülő AMD konfig ugyanúgy kiszolgálja az igényeimet. Nem vagyok HC gamer, így nincs szükségem több tízezer forintos Intel procira és még drágább AMD vagy NV kártyára.
Szomorú ez az egész, mert emlékeim szerint ilyen fika nem ment régebben, ez tényleg csak az elmúlt években lett szokás. Nem tudom, talán Abu85 cikkenek hatására indult ez be? No offense Abu, csak próbálom megérteni!
Száz szónak is egy a vége: nem kellene sem egymást, sem bármelyik céget szapulni, csak mert nekünk más gyártóra esett a választásunk.
-
Gaga
tag
Neked kellene hírezned, hogy meglegyen az ellensúly és hoznád a rengeteg nVidia-fant, hogy fellendüljön a hirdetési bevétel. Ennyire sértve érzed magad a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt, vagy mi történt? Remélem a média más szereplőinél is vered az asztalt, mert a kedvenc pártodról túl sokat/túl keveset írnak, pedig milyen fontos a kiegyensúlyozott tájékoztatás.
Kérdezd meg esetleg, hogy nem foglalkoztatnának-e a Prohardveren, mint ügyeletes nVidia-fényezőt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Van rá hét játék, amelyeken belül jelentősen csökkent a processzor többletterhelése. Most épül még rá egy szabványos nyílt API, illetve egy LiquidVR, amivel megoldhatók olyan dolgok is VR-ben, amire más, saját API híján nem képes. Ha a Mantle nem lenne, akkor ezek sem lennének.
Nekem például hatalmas segítség a low-level API, mert egy csomó játékot nem tudnék játszani nélküle. Túl lassúak lennének. A Dragon Age: Inquisition például legalább kétszer gyorsabban fut.Melyik játék nem alkalmaz ma már GPGPU-t? Mindegyik tele van compute shaderrel, egyre többel.
(#49) Szaby59: Működtek csak a textúrákat mediumra kellett rakni. Ezt később korrigálták egy jobb memóriamenedzsmenttel, amit a BF4 után mindegyik Frostbite játék megkapott.
-
törölt tag
Ha nem voltál megelégedve a 270X akkori teljesítményét látva akkor nem az ígéretekre kellett alapozni hanem azt venni amelyik akkor meggyőzött...
Eleve tudni lehetett, hogy a kisebbik gyártóhoz kötött API nem lesz sokáig a piacon, mostanra már ott vagyunk, hogy még az a pár cím is ami megkapta jobban működik DX11-ben.
De ha jól emlékszem az első Mantle címnél (BF4) a 2 GB-s kártyák nem is működtek jól, minimum 280-tól érte meg már akkor is. -
Nem hallottam mostanában sulykolást, és például Quantum Break alatt is jól fut a 980Ti:
Oké, a 960 már nem annyira, de a 380-on meg micro shuttering van:
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az, hogy nem NV alatt nem igazán jó arról nem én tehetek, hanem a Microsoft. Ez van, ebbe bele kell törődni. Majd jön egy új architektúra, amivel jobb lesz. Eleve hiba volt úgy felhasználni az AMD prototípus API-ját, hogy azt a Microsoft nem vette meg a forráskódot. Persze a fene se gondolta volna, hogy az AMD ezt a kódot felhasználja maga is.
A konkrétum annyi, hogy ne várd. Felesleges. Ha lesz is, semmit sem fog érni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest