Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz .LnB #53 üzenetére

"másként hatalmas csalódást fog okozni mindenkinek!"

"Vicc."

"Kb olyan szutyok leszbez is mint a Habu volt."

"Nem feléled, hanem halva születik"

csupa disztingvált objektív vélemény.

erre gondolok. és amíg ilyeneket köhögnek be sorban, addig ez összességében szarozás még akkor is ha egyébként tényleg páran kicsit árnyalják is a képet. szerinted melyik marad meg később "verdiktként" az olvasóban?

nem lehet mindenkit akadémiai székfoglalóra kényszeríteni, persze, ok, nem is lehet mindenki a legélesebb kés a fiókban, de éppen ezért aki kompetens és akár mérvadó, annak felelőssége van abban, hogy ezt észrevehetően és hatékonyan ellensúlyozza. szerintem.

• DeFranco

nagyúr

válasz .LnB #50 üzenetére

alapvetően hogy valakinek egy speciális igényhez csúcstechnika kell, egy teljesen valid és érthető dolog. az, hogy egyébként egy tech fórumon ez menő és elismerést vált(hat) ki, normális.

ami sokszor hiányzik, az a józan belátás és a disztingválás képessége. nem mindenki csúcsjátékos és nem mindenki cad/ps guru és ezt a hozzáértőknek illene figyelembe venni egy eszköz megítélésekor vagy ajánláskor. sok helyen ez adott, de nagyon sok helyen nem, a fentebb leírtak miatt.

Az egereknél sem más a helyzet. Sőt. Alapjába véve az egértől elvárható a precizitás. Az egér egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy precíz legyen. Az mellett, hogy kényelmes, és tartós. Az én értelmezésemben nincs olyan, hogy "kicsit precíz", nincs "majdnem jó". Ha egy egér szenzora hibázik normál, vagy kicsit komolyabb (nem extrém) használat mellett, akkor az nekem nem precíz. És itt szerintem sokan így gondolkodnak.

itt kezdődnek a komoly ellentmondások. miért ítéled meg úgy, hogy objektíven fontosabb a cutting edge precizitás a komfortnál, az alkatrészek apró részleteinél (görgő léptetésének erőssége, bevonata, gombok nyomáspontja stb.)? miért tekintjük úgy, hogy a bluetrack szenzor hibázik normál vagy kicsit komolyabb használat mellett? az, hogy "nálatok" a csé az alap használat az nem azt jelenti, hogy a vállból indított 360 noscope a normál használat és minden annál extrémebb a kicsit komolyabb.

tehát hiba azt gondolni hogy objektíven alap és elsődleges elvárás, hogy ha áthajítom az egeret a szoba másik végébe akkor a megtett úton egy subpixelt se hibázzon, hiba azt gondolni hogy mindenkinek a csé vagy bármelyik multi fps az origó. nektek lehet, és lehet erről így beszélgetni, lehet azt mondani, hogy topligás multi fps-re alkalmatlan az egér vagy a szenzor, de ettől még objektíven nem lesz szar

mert a felhasználók túlnyomó többsége ettől még vidáman és megelégedéssel, hiba nélkül használja és az az igényszint és értelmezési tartomány amihez "ti" (bocsánat) mindent mértek minden csak nem mérvadó egy átlagfelhasználónak.

nem baj, mérjétek. csak ne ez legyen a norma és ne is beszéljünk így róla. a cherry switch sem az, a freesync ips 4k sem az, az aranyraplatinázott unikornisszőrárnyékolt kácsatápkábel sem az.

• DeFranco

nagyúr

válasz .LnB #46 üzenetére

igen, csak ez a mérce (sokszor valami félreértelmezett elitizmusból) gyakran úgy alakul (vagy inkább torzul), hogy az elméleti maximum -5% az elfogadható, minden más tűzrevaló szar. egyszer valaki elkezdi aztán a kiscsoport szépen addig hypeolja egymást míg ez lesz a norma.

mi ezt anno alsó tagozatban a turbórágó után elengedtük.

de a ph-n még több területet érint sajnos.

• DeFranco

nagyúr

nekem volt ilyenem, de nem volt valami eget rengető élmény.

a 400 dpi nekem minden volt csak elég nem, nem szeretek hadonászni az asztalnál, az oldalsó gombok nyomáspontja esetleges volt mint egy francia sebváltó és a görgő hozta a típushibát, meghülyült néha és magától léptetett egyet-egyet, próbáltam minden neten fellelhető ifixeditet elkövetni jobb lett de jó nem.

kényelmes volt, az igaz, meg lehet volt valami csoda a szenzorban ami miatt a prőknek jobban beadta a 'eccsát de fakezű userként nem volt valami megváltás. tán még az usb-n is kellett valamit mókolni, hogy ne világítson kikapcsolt gép mellett is, de ebben nem vagyok biztos.

mindezek ellenére mivel itt az érzékenység jóval magasabb, a görgő hibát meg csak nem követik el még egyszer, akár még kellemes meglepetés is lehet. a bal oldaláról miért nincs kép egyébként a hivatalos oldalon sem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés