- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
"másként hatalmas csalódást fog okozni mindenkinek!"
"Vicc."
"Kb olyan szutyok leszbez is mint a Habu volt."
"Nem feléled, hanem halva születik"
csupa disztingvált objektív vélemény.
erre gondolok. és amíg ilyeneket köhögnek be sorban, addig ez összességében szarozás még akkor is ha egyébként tényleg páran kicsit árnyalják is a képet. szerinted melyik marad meg később "verdiktként" az olvasóban?
nem lehet mindenkit akadémiai székfoglalóra kényszeríteni, persze, ok, nem is lehet mindenki a legélesebb kés a fiókban, de éppen ezért aki kompetens és akár mérvadó, annak felelőssége van abban, hogy ezt észrevehetően és hatékonyan ellensúlyozza. szerintem.
-
DeFranco
nagyúr
alapvetően hogy valakinek egy speciális igényhez csúcstechnika kell, egy teljesen valid és érthető dolog. az, hogy egyébként egy tech fórumon ez menő és elismerést vált(hat) ki, normális.
ami sokszor hiányzik, az a józan belátás és a disztingválás képessége. nem mindenki csúcsjátékos és nem mindenki cad/ps guru és ezt a hozzáértőknek illene figyelembe venni egy eszköz megítélésekor vagy ajánláskor. sok helyen ez adott, de nagyon sok helyen nem, a fentebb leírtak miatt.
Az egereknél sem más a helyzet. Sőt. Alapjába véve az egértől elvárható a precizitás. Az egér egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy precíz legyen. Az mellett, hogy kényelmes, és tartós. Az én értelmezésemben nincs olyan, hogy "kicsit precíz", nincs "majdnem jó". Ha egy egér szenzora hibázik normál, vagy kicsit komolyabb (nem extrém) használat mellett, akkor az nekem nem precíz. És itt szerintem sokan így gondolkodnak.
itt kezdődnek a komoly ellentmondások. miért ítéled meg úgy, hogy objektíven fontosabb a cutting edge precizitás a komfortnál, az alkatrészek apró részleteinél (görgő léptetésének erőssége, bevonata, gombok nyomáspontja stb.)? miért tekintjük úgy, hogy a bluetrack szenzor hibázik normál vagy kicsit komolyabb használat mellett? az, hogy "nálatok" a csé az alap használat az nem azt jelenti, hogy a vállból indított 360 noscope a normál használat és minden annál extrémebb a kicsit komolyabb.
tehát hiba azt gondolni hogy objektíven alap és elsődleges elvárás, hogy ha áthajítom az egeret a szoba másik végébe akkor a megtett úton egy subpixelt se hibázzon, hiba azt gondolni hogy mindenkinek a csé vagy bármelyik multi fps az origó. nektek lehet, és lehet erről így beszélgetni, lehet azt mondani, hogy topligás multi fps-re alkalmatlan az egér vagy a szenzor, de ettől még objektíven nem lesz szar
mert a felhasználók túlnyomó többsége ettől még vidáman és megelégedéssel, hiba nélkül használja és az az igényszint és értelmezési tartomány amihez "ti" (bocsánat) mindent mértek minden csak nem mérvadó egy átlagfelhasználónak.
nem baj, mérjétek. csak ne ez legyen a norma és ne is beszéljünk így róla. a cherry switch sem az, a freesync ips 4k sem az, az aranyraplatinázott unikornisszőrárnyékolt kácsatápkábel sem az.
-
DeFranco
nagyúr
igen, csak ez a mérce (sokszor valami félreértelmezett elitizmusból) gyakran úgy alakul (vagy inkább torzul), hogy az elméleti maximum -5% az elfogadható, minden más tűzrevaló szar. egyszer valaki elkezdi aztán a kiscsoport szépen addig hypeolja egymást míg ez lesz a norma.
mi ezt anno alsó tagozatban a turbórágó után elengedtük.
de a ph-n még több területet érint sajnos.
-
MongolZ
addikt
Konkrétan CS 1.6-ban próbáltam Roccat Taito egérpadon (2009-es, akkoriban 1 méret volt, ha jól emlékszem, fejből meg nem mondom, mekkora, talán 40x30cm). Eszméletlen kicsi érzékenységgel játszom, úgyhogy tudom, miről beszélsz, ez nagyon fontos. Nekem mégsem produkálja azt, amit mondasz. Kizárólag azért száműztem az irodai gépbe, mert görgője túl finom volt, számomra abszolút kiszámíthatatlan volt, hogy mikor ugrik egyet, vagy ha ugrik, akkor egyet, vagy kettőt.
-
Vanir
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest