- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elgondolkoztam egy kistele előtétlencsén, a cikkben lévőknél azért akadnak jobbak.
Viszont ahogy nézem, teléből max 60mm eqv. körüli a használható kategória (függetlenül az ebayen kínált 60x-os dzsunkacsodáktól), ez elég sovány, ennél bármelyik aprócska kompakt többet tud, pláne, ha a standard 1/2.3"-nál komolyabb szenzort felejtettek benne.
-
István1981
csendes újonc
Sziasztok Note4-hez keresek makró lencsét akinek van kérem írjon köszi.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Dr.FantastiK #60 üzenetére
Kinek-hogy. A makró-lencsének én pl látom némi létjogosultságát , a többi szerintem is csak értelmetlen bohóckodás.
-
Dr.FantastiK
őstag
értelmetlen cuccok.!.
-
cs.zs.
veterán
A golyóstoll fotóját látva, egy hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem hogy milyen az, amikor valami fix dologról kell minél értékelhetőbb képet lőni, illetve mennyivel kisebb a dolog egy ilyen plusz lencse nélkül - SOKKAL
Ugyebár fotózunk gőzerővel, lőjük itt, lőjük ott, a képek vagy jók, vagy nem, olyanok-amilyenek, de az utókornak (nincs más választása) jó lesz
Lássuk mit tud 3 db kéznél lévő eszköz, ha egy elég lehetetlen helyzet elé állítjuk őket (fényes, apró tárgyat makrózni). Kerestem egy hasonló tollat (kék műanyagból kiálló nikkel), és nem tudtam kellően lefotózni addig, amig mellé nem raktam valami támpontot, mert túl kicsi volt. Kapott egy TOY STORY feliratot a vállához, és a telefonoknak már volt mire fókuszálniuk...
automata beállítások, villanóval, anélkül, ahogy jobb neki
Samsung S5610 Primo , 2560*1920=4,91 MPixel , eléggé siralmas
[link]
[link]SonyEricsson WT19i Live with Walkman , 2592*1944=5,04 MPixel , ez sem sokkal jobb
[link]
[link]de aztán volt itt még egy Jiayu G2F , na ez nem lacafacázott kérem. Kettőt odavillantott és csókolom. 3840*2160=8,29 MPixel (wide). Ez már használható(bb).
[link]
[link] -
Fejvadi
nagyúr
Nem túl meggyőző.
-
kchris78
veterán
nem a lencse felcsatolható anem a p...isz
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ilyenért se adnék ki pénzt. Az összes lencsével készült kép rettentő gyenge lett szerintem.
-
dragonfx
veterán
válasz
Quasi_modo #52 üzenetére
nekem már az 3 éve ellopott nikon L10 képei is szépek voltak.nem veszek el a részletekben.
a telo minősége nekem totál elég lenne.cska nincs optikai zoom.
a galaxy k meg nehéz vastag. ormotlan. drága.. -
beefjeez
senior tag
válasz
LEFTHORSE1 #47 üzenetére
de, üveg még a legolcsóbb szar is
persze van műanyagból, de az vicc kategória -
LEFTHORSE1
őstag
te jó ég milyen gyengék ezek a képek, gyanitom h nem is üvegből vannak ezeknek a lencséi hanem műanyagból, és valahogy túl távol vannak a tel kamerájától ezek a vicces lencsék ... én egy orosz fotómasinából műtöttem ki egy apró lencsét, amit beleültettem egy hitelkártyából készitett U csipeszbe és kész lett a tökéletes makró lencse, rengeteget használom és ezerszer jobb mint ezek, az Esato-n meg is lehet tekinteni a vele készűlt fotóimat..
-
Cyberpunk
félisten
Nem használnék ilyeneket, annyira nem vagyok makró mániás.
-
dragonfx
veterán
mások az igényeink.
a fotozás nekem nem profi fotozást jelent.
hanem értékelhető kép készítést.sixpak:de xar kicsi tv.d meg hangcuccod van. szomszédok tuti örülnek.
amugy igen makróban és 1-2m.re egész oks képek készíthetők mobillal. de ha már 5m+ba van valami akkor felejtős. valljuk be ez félmegoldás.
-
sixpak
nagyúr
Ez nagyjából igaz is, én is inkább fényképezőgéppel fotózom, ha tehetem, de néha mobilokkal is lehet elfogadható képet csinálni.
Persze makróban minden telefon jó, de azon kívül is lehet elfogadható eredményt elérni....néha.
Ezt a szitakötőt is csak spontán lekaptam.
Amúgy fentebb írtam, hogy a fish eye lens nem ér egy kalap szart sem és erre itt a bizonyíték...mikor megjött a cucc, kipróbáltam azt is. Gyakorlatilag a kép közepe kivételével nincs éles pont a képen.
Azóta elő sem vettem... -
F34R
nagyúr
Ralogatok egy 660d-t es mar jo is
-
beefjeez
senior tag
már vagy 10 ebayes 3 dolláros halszem futott át rajtam, 1,5 éve használom aktívan, szart nem ér a drágább, dettó ugyanaz mint az olcsó szar
-
r3dsnake
nagyúr
Szűk csőnacikat hordok, úgyhogy nemigazán. De jobban belefér egy mini lencse, mint a dSLR.
dragonfx: én meg pont a kompaktoknak nem látom létjogosultságát a mostani telós kamerák mellett. Ha nem fotózni indulok valahova, "csakúgy", akkor teljesen elég a teló. Ha meg fotózni, akkor nem bohóckodnék kompakttal.
-
dragonfx
veterán
továbbra is igaz hogy fényképezés terén kár a mobilokkal erőlködni spontán képekre jo.amugy meg egy 20e.s kompakt digit gép körbehugyozza őket minőségben.
-
r3dsnake
nagyúr
5ezer forint a lencse iPhone-ra? eBayen 4-5 dollár ugyanez, ugyanilyen képminőséggel.
Pl.:
-
wortz
tag
Tiszta hülyeség
-
QbHead
aktív tag
én is hozzád hasonlóan ilyen lencsét használok ebay-ről 523Ft ért rendeltem egy ehhez hasonlót
egy lg optimus 2x-re volt rácuppantva most már galaxy s4 re
otimus-os képek: az összes kép szerkesztve van aviary nevű progival úgyhogy teljesen mobillal készült az egész itt van a többi képem is ha valakit érdekelmacska (nagylátószög)
tű
ceruzahegy
szem1 a két szemen még a telót és a lencsét is látni
szem2
festéklepattogzás
és a személyes kedvenc golyóstoll -
inteltunder
tag
ezekért a hulladékokért pénzt is kérnek?
-
0xmilan
addikt
"Az elkészült fotók minőségét befolyásolja, hogy az optika által biztosított mélységélesség igencsak szűkös, így csak a kép közepén számíthatunk éles tartalmakra."
A mélységélességnek semmi köze ahhoz, hogy a széleken torzul a kép.
-
sixpak
nagyúr
Én már régóta használok egy kb. 10 dolcsis szettet...a fish eye és a wide angle szart sem ér, viszont a makró lencsével már csináltam pár elfogadható képet:
Légy
Méh
Kék légivadász
Szöcske
DarázsSzóval, ennyi pénzt megérnek...
-
Gyengusz nem vitás...
-
lazlogogola
tag
válasz
Quasi_modo #8 üzenetére
+1
Nem is értem
-
amanoba
őstag
ezek a lencsék kb. a ráfordított karakterszámot nem érik meg..
-
Micsoda borzalmak. Szemrákot kapok a képektől. Hogy jutott eszébe valakinek ezeket még tesztelni is?
-
leeka
tag
1000-1200 Ft-os ár kategóriában vettem én is 3 lencsés, csíptetőst.
A macroja nagyon jó, kicsit megzavarja viszont az auto-focust. -
waccamár
senior tag
Én 1200Ft-ért rendeltem 3 lencsét, amit ilyen kis csipessel kell felrakni a telóra. Csodát nem várok tőle, gondolom az itt bemutatott 6-8k-s szetteknek a minőségét hozza, mert ezek nem egy nagy csodák.
-
YADA
tag
Fenykepezesre fenykepezogepet, telefonalasra telefont, bohockodasra okostelefont.
-
inthro
aktív tag
Lumia 920-hoz használok FishEye-t, de kb 100-ból 2-szer, nagyon ritkán jön jól, de akkor jó, hogy ott van.
-
AndrewBR
senior tag
válasz
tothmaxy182 #2 üzenetére
+1
-
tothmaxy182
őstag
Hát ilyeneket sem veszek, az már biztos...
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem ezek rettentő gyenge képek. Hozzátenném, hogy a Z3 kiegészítő lencse nélküli képei is elég gyengének tűnnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Renault, Dacia topik
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Fotók, videók mobillal
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest