Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

válasz velizare #48 üzenetére

Az Intel vonal annyira nem gáz, elég sok fejlesztést/javítást kapnak, láttam már én javítást a HyperThreading-hez is (tavasszal sok fejlesztői kommitot olvastam).

Én gondolkoztam, hogy Ryzen procit veszek, végül maradtam az Intel vonalon, linuxos tesztek alapján (amire én használtam volna főleg) nem mutatott semmi többletet ott a Ryzen (Redis és Apache Benchmark teszteken, illetve NodeJS szerver).
    Meglátjuk, remélem az AM4+-os Ryzen procik jobbak lesznek :)

Az AMD-hez elég gyéren érkeztek anno commit-ok. Két oka lehet, az egyik, ahogy fentebb is írták, mindenki Intel-en fejleszt a Linuxnál, vagy annyira hibamentes az AMD proci, hogy nem kell hozzá javítás :D

• Lacc

aktív tag

"nem kizárt, hogy más Unix-alapú környezetben is előjön, megemlítve a FreeBSD-t, bár utóbbi operációs rendszeren a panaszok nagyságrendekkel ritkábbak, illetve esetlegesen más hibákra is visszavezethetők. A cég azt is elmondta, hogy a Ryzen Threadripper és EPYC CPU-kkal a hiba nem jön elő, illetve natív Windows környezetben sem sikerült még reprodukálni."

Én egy hete olvastam már BSD fórumokon ezt a hibát, de ott azt írták, hogy "ez" a hiba jelentkezik az EPYC-eken is, illetve volt aki a Thread-Lock-ra gyanakszanak. EPYC-ben biztos vagyok, de volt aki Kaveri-n is belefutott ebben a hibában, igaz nem írták a fórumon, hogy most FreeBSD vagy Linux kernel lenne.

Számomra kezd már egy kicsit homályos lenni, hogy hol mi a probléma. Bár ha a Windows kernel esetén nincs gond, akkor én inkább a Linux kernel-re tippelnék, hogy probléma lehet.

Új hozzászólás Aktív témák