Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Az Intel vonal annyira nem gáz, elég sok fejlesztést/javítást kapnak, láttam már én javítást a HyperThreading-hez is (tavasszal sok fejlesztői kommitot olvastam).
Én gondolkoztam, hogy Ryzen procit veszek, végül maradtam az Intel vonalon, linuxos tesztek alapján (amire én használtam volna főleg) nem mutatott semmi többletet ott a Ryzen (Redis és Apache Benchmark teszteken, illetve NodeJS szerver).
Meglátjuk, remélem az AM4+-os Ryzen procik jobbak lesznekAz AMD-hez elég gyéren érkeztek anno commit-ok. Két oka lehet, az egyik, ahogy fentebb is írták, mindenki Intel-en fejleszt a Linuxnál, vagy annyira hibamentes az AMD proci, hogy nem kell hozzá javítás
-
Lacc
aktív tag
"nem kizárt, hogy más Unix-alapú környezetben is előjön, megemlítve a FreeBSD-t, bár utóbbi operációs rendszeren a panaszok nagyságrendekkel ritkábbak, illetve esetlegesen más hibákra is visszavezethetők. A cég azt is elmondta, hogy a Ryzen Threadripper és EPYC CPU-kkal a hiba nem jön elő, illetve natív Windows környezetben sem sikerült még reprodukálni."
Én egy hete olvastam már BSD fórumokon ezt a hibát, de ott azt írták, hogy "ez" a hiba jelentkezik az EPYC-eken is, illetve volt aki a Thread-Lock-ra gyanakszanak. EPYC-ben biztos vagyok, de volt aki Kaveri-n is belefutott ebben a hibában, igaz nem írták a fórumon, hogy most FreeBSD vagy Linux kernel lenne.
Számomra kezd már egy kicsit homályos lenni, hogy hol mi a probléma. Bár ha a Windows kernel esetén nincs gond, akkor én inkább a Linux kernel-re tippelnék, hogy probléma lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest