- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
eszterencs #33 üzenetére
Szép-szép. Kartávolságra a 101-től, rajta a metróvonalon, ami kivisz a Nangangba. Bezzeg nekem sokkal szerényebb hotel jutott 2 km-re a 101-től (piros metró, Daan station mellett).
-
törölt tag
válasz
eszterencs #24 üzenetére
Ez csak annyiban igaz, hogy a szárazföldi Kína nyomására hivatalosan kizárták Tajvan-t az ENSZ-ből. [link]
-
dabadab
titán
válasz
eszterencs #24 üzenetére
"bizonyos kérdésekben nem dönthet egyedül Tajvan, gondolom pl. külpolitikai kérdésekben"
Teljesen független, saját hadserege van, amit leginkább Kína ellen tartogat
A két állam helyzete kb. olyan, mint Dél- és Észak-Korea vagy mint amilyen az NDK meg az NSZK volt, csak ezek kb. hasonló nagyságú darabokra szakadtak, Kína meg majd' háromszázszor akkora, mint Tajvan.
A diplomácia elismertség hiánya tény, bár ez inkább csak színjáték, pont úgy, mint amikor a RoC miniszterelnöke előadja, hogy ő másfél milliárd kínai miniszterelnöke, a PRC meg úgy csinál, mintha Tajvan is az ellenőrzésük alatt lenne, mert az elismertség ellenére az útlevelüket meg a pénzüket simán elfogadják az egész világban (az EU-ban pl most van szó arról, hogy vízummentesen utazhassanak a tajvaniak a schengeni övezetbe - és így kedvezőbb elbírálásban fognak részesülni, mint a PRC-állampolgárok, ami azért nem rossze egy el nem ismert államhoz képest) - ja, meg van saját TLD-jük is
, szóval a konkrét napi gyakorlatban egyáltalán nincs látszata annak, hogy nem ismerik el.
-
Dany007
veterán
válasz
eszterencs #23 üzenetére
Nem hülyeséget, pusztán félre értettem, illetve engem is.
A 'sötétség' tényleg elmúlhatott hamarabb / kevesebb ideig tarthatott. Elvégre az a Föld forgása miatt van, te pedig ha jól értettem szembe mentél vele.
Én csak arra reagáltam, hogy az utazási idő nem lehetett kevesebb azért mert abba az irányba repültél.
Ha tényleg van egy ilyen sebesség limit az utasszállítóknál mint gondolom, akkor fizika szerint mind1 melyik irányba mész 900Km/órával, 900km-t fogsz megtenni óránként. Mivel a Föld forog, te is meg a repülő is meg minden forog vele együtt.
Ahogy a vonatos kísérlet is mutatja. Nem tudom pontosan hogy van, de kb az a lényege, hogy ping-pongoznak egy vonaton (már most elég abszurd.). Amikor a labdát menetiránynak ellentétessen ütik vissza, a vonaton utazók számára az hátrafelé megy. Viszont egy külső szemlélő számára, aki mondjuk a sínek mellett áll, az a labda bizony 120-szal száguld előre, amennyivel a vonat 'viszi'.
Na erre írta dabadab, hogy nem teljesen így van. Viszont ő sem biztos benne. Legalábbis az írásmódja nem a tőle megszokott bizonyításos stílus, hanem inkább feltételezős.
Majd kiderült, hogy a linkkelt oldalon - amit gyér angol tudásom miatt úgysem értenék meg - is felmerült a kérdés, "hogy akkor ez most hogyan is van?"
Ebből angol tudás nélkül is kitudom következtetni, hogy sem dabadab, sem a linkelt oldal nem tudja biztosan a választ.
De mivel dabadab-ot (deszépnév) ismerem már annyira, hogy nem beszél a levegőbe, ezért én is elkezdtem kételkedni, mivan ha talán bizonyos körülmények között mégis számíthat valamennyit ez a bizonyos forgással ellentétes mozgás.
Ezért kéne valaki, aki tiszta vizet önt a pohárba, mert már én sem vagyok benne 100%-ig biztos.
Na kb. itt tartunkbónusz kérdés a kedves moderátorhoz: "annak viszont van valamennyi eselye, hogy Kina invaziot indit Tajvan ellen."
Ezzel kapcsolatban, ha jól tudom Amerika ígéretet tett Tajvannak arra, hogy ez esetben minden erővel megvédi Kínától! Ez akár problémát is okozhat a jövőben, nem? Mert amikor Amerika tette ezt a bizonyos ígéretet, akkor még Kína messze nem állt olyan szinten sem katonailag sem gazdaságilag, mint manapság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videós, mozgóképes topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged