Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarQs
senior tag
Várható valamikor - persze a közeljövőben - teszt a ketyeréről?
Nagyon kíváncsi lettem erre a GF3-asra...
Thx! -
realmadrid
aktív tag
Skacok ez a 2X gyorsabb kiolvasás téma eredményezheti, hogy kevés fényben vagy sötétben nem lassul be az LCD ? Értitek mire gondolok ?
-
arn
félisten
a ket "objektivvel" hasonlo teleallasban ennyit tudtak. gyanitom igy van hasonlo arban... mit kapsz ugyanannyi penzert. vmi kozos nevezo kell, mert kulonben sem az ar, sem a meret, sem semmi nem hasonlo.
amugy, mint emlitettem, erre regaltam, nem osszehasonlitani akarok.
Mélységélességnél arra utalt madgie, hogy kompaktnál ha akarsz se tudsz a kis szenzor miatt kis mélységélességet elérni
-
PRO-peller
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
A topik témájához velem ellentétben neked nem sikerült véleményt írni. Végig csak velem foglalkozol durva ellenszenvvel. Ezen gondolkodj! Aztán azt teszel az aláírásodba amit akarsz! Ezzel úgy is letetted a névjegyed! Adhatok tippet is kit kóstolgass!
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Kérlek add ide nekem ezt a hozzászólást, hogy kitehessem aláírásba!

-
PRO-peller
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Rubbi-kám! Hidd el nem a 4/3-adban van a hiba és nem is bennem. Légy üdvözölve!
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Nem sütögetem a puskát, csak érdekes módon állandóan fikázod a 4/3-ot (és azért megemlíteném, hogy nem csak hátránya van ám annak a rendszernek sem) holott ebben a gépezetben is ugyanez a szenzor van.. Ámen

-
nord_
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Érdemes lenne nekifutni még egyszer a hsz-emnek.

-
PRO-peller
senior tag
Nekem tetszik a kis szerkezet. ISO 1600-on is egészen jó. Hétköznapokban beválik. Tuti EVF a G3-ban pl.. Ezt érdemes kipróbálni. Ha kevered a szezont a fazonnal, mert frankó fotós vagy ne a helyemben nyilatkozz. Rubbi kolléga is visszafelé sütögeti a puskát, mert amikor a négyharmad zajosságát mint hátrányként említettem, az egy normál méretű E-sorozatú Olynál volt, ami külső méreteit tekintve nem jelent előnyt az aps-c-s normál dslr gyengébb zajtermelésével szemben. Ez itt már kisebb váz-kit, ami képviseli a 4/3-ot méreteiben is szvsz. Az illetőnek azóta sem kell bánnia, ha tanácsomra Nikon-Canont vett "normál" méretben. Ugye még most is van valaki aki félre magyaráz? Akkor jöhet!
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
+ még:
nincs front- és backfocus gond
lehet pici vázad és nagy keresőd, ilyesmi a dslr-eknél nincs egyelőre. -
Mercutio_
félisten
Tudom-tudom
azért itt ha beállítod a Pana G3-at, (vagy akár a GF2, Gx, vagy bármelyik Oly m4/3 vázat) és mondjuk ráviszed a Martinis üveg melletti görög arcra, vagy mellette az öreglányéra látni fogod miért írtuk korábban, hogy a nagyobb szenzor előnye magas ISO-nál is látszik 
Az persze tény, hogy olyan piciben akkora átfogást és fényerőt csak a XZ1 tud

-
FEDman
addikt
Igaz ez egészen addig amíg fényerőtlen KIT zoom obi van a Panán. És itt jön képbe az hogy miért is jó, hogy egy ilyen gép cserélhető obis!
Például jelen esetben ha portrézni akarsz, akkor felcsavarhatsz egy ilyen kis helyes Voigtlander Nokton 40/1,4-es obit és máris egy teljesen más kategóriában találod magad.
Pár kép a Pana GF1 + Nokton 40/1,4-es felállással.
-
FEDman
addikt
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Pontosan, bizonyos obik tervezését megbonyolítja a tükörakna megléte, ami aztán végül nagyobb méretet eredményez. Ez mindig is így volt, itt van például ez a két öreg Nikon, mindkettőn azonos teljesítményű 50/2-es objektív van. A különbség itt is csak annyi, hogy a távmérősben nincs tükör és emiatt kisebbre meg tudták tervezni ugyanazt az objektívet.
-
hegyimorc, madgie: Most már ezt is értem. Nem azért kisebb az obi, mert esetleg valamit "kispóroltak" belőle, hanem azért, mert egész másképp kell megtervezni, a két rendszer eltérő tulajdonságai miatt!
Még egyszer köszönöm a felvilágosításokat!
Már egész más szemmel nézem ezt a kategóriát.
Igaz, jelenleg elégedett vagyok az 500D-vel. Régi vágyam teljesült, hogy ezt meg tudtam venni. -
hegyimorc
senior tag
Ha egyszer lesz a Nikonnak is mikro rendszere, az első ami érdekelni fog, az, hogy tudja-e a nagysebességű vakuszinkront. Ha nem, akkor ugyanúgy nem fog érdekelni, mint most az, hogy mennyiért vehetnék pana vakut.
Egyelőre ha valahová elviszem a két SB-800-at, akkor már nem a "kicsi könnyű" szetről beszélünk, olyankor már Nikon váz, Nikon obik.
-
nord_
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Ez a gép is zajosabb az aps-c nél.
Manapság mindenki rohangáló négereket fotóz sötét alagútban és méteres posztereken nézegeti az elkészült képet? Vagy a megapixel mánia után az izó-csillió az új őrület?
-
madgie
titán
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Kisebb bázistávolság, kisebb objektívek, főleg nagylátószög esetén.
Szerk: hegyimorc megelőzött

-
hegyimorc
senior tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
"Elvégre minek ekkora, ha fele méretben is meg lehet oldani?"
4/3-ra nem lehet fele méretben megoldani!
A tükörnélküli rendszereknek nem az az előnye a DSLR-hez képest, hogy a váz kicsi, hanem az, hogy lehet hozzájuk pici (és könnyű) objektíveket tervezni, mert a tükör elhagyása miatt sokkal közelebb lehetnek az érzékelőhöz.
-
FEDman: Félreértettél! Nem párhuzamot vontam a kompaktokkal és telefonokkal, csak a különböző igényszinteket említettem.
hegyimorc: Na, ezt nem tudtam! Jelentős különbség! De felmerül bennem, hogy képminőségben nincs-e eltérés a két obi között. Elvégre minek ekkora, ha fele méretben is meg lehet oldani?
madgie: Kezdem érteni. Csak arról kellet hogy meggyőzzetek, hogy van létjogosultsága ennek a kategóriának.
kedves mindenki: Köszönöm a felhomályosítást!
Már értem, hogy mi szükség lehet egy ilyen gépre. Ultrazoomnál nagyobb rugalmasság a cserélhető obi miatt. Nem csak a váz, hanem az obi is kisebb, így könnyebben szállítható. DSLR-hez hasonló képminőség és kevesebb hibaforrás. Hogyha valamit kihagytam volna, szóljatok! -
Mercutio_
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mélységélességnél arra utalt madgie, hogy kompaktnál ha akarsz se tudsz a kis szenzor miatt kis mélységélességet elérni, ilyen képről ott ne is álmond
míg ez EVIL vázaknál minden gond nélkül megvalósítható.Méretben és főleg súlyban egy belépő DSLR+utazózoom és ugyanez pl. m4/3-ban nem kicsit más kategória

És ezek a gépek messze jobb képet csinálnak mint az ultrazoomok még ilyen átfogású obival is.
-
hegyimorc
senior tag
Én is sokáig vártam a Nikonra, de meguntam. Egyébként is, mit tudnék használni?
Objektíveket nem, mert nem lesznek kompatibilisek illetve amennyire igen, annyira most is azok a m4/3 vázzal :-)
A vaku lehetne érdekes, de elég volt egyszer rátenni a GF1-re az SB-800-at, hogy lássam, még viccnek is rossz. (Egyékbként tudnak együtt dolgozni)
-
FEDman
addikt
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
A mélységélesség az objektíven és a szenzor méretén múlik. Az átlagos kompaktokban olyan pici szenzor van, hogy gyakorlatilag esélytelen a DSLR szintű kis mélységélesség elérése.
A GF3-ban ezzel szemben lényegesen nagyobb szenzor van. Gyakorlatilag ugyanaz az érzékelő van ebben a kis Panában, mint az Olympus E5-ben.
-
madgie
titán
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Jaja, gondoltam, hogy a mélységélesség félreértelmezhető. Úgy értettem, hogy kompakton faltól falig éles minden, tükrösön ugyan már nem, de az nagyobb méretű. Most a GH1-gyel + 2-3 objektívvel egy mezei szimatszatyor méretű oldaltáskával rohangálok, annak idején a tükrös cuccom kábé ennyi objektívvel egy Lowepro Nova 3-4-ben fért el.
Egyébként nem akarlak meggyőzni, felőlem mindenki azt vesz, amit akar. Nekem nem hiányzik már egy cseppet sem a tükrös, pedig 2004-től 2009-ig csak azt használtam (öt típust).
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
-
FEDman
addikt
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Kompaktokkal, meg pláne telefonokkal párhuzamot vonni egy olyan géppel, amiből ilyen képek potyognak ki, hát hogy is mondjam..

-
Aláírom, hogy kevesebb a hibaforrás, ebben igazad van, de a hordozható méretet az objektív erősen rontja. Igaz, a váz jelentősen kisebb. Még most is azt mondom, hogy akkor már egy ultrazoom.
A mélységélességet viszont nem egészen értem. DSLR-nél beállítás kérdése. Kis rekesznyílás, nagyobb mélységélesség. Persze lehet, hogy tévedek, még csak most ismerkedem a fotózással (mármint ezen a szinten) és a gépemmel.Ezért is kérdeztem, hogy miért jó, de egyelőre nem tudtál meggyőzni.

-
PRO-peller
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Jó fej vagy!
Ámbár hiába próbálsz ellentmondásba keverni. Ez a gép is zajosabb az aps-c nél. De a szolgáltatásai terén többet nyújt, mint 1 belépő dslr mindezt kisebb méretben. Ezért van az, h nekem a kompakt kell gyengébb képpel, mint a dslr a nagyobb súllyal. Vmi csúnyát írtam korábban? De örülök a kitüntető figyelmednek. És köszi! -
madgie
titán
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mélységélesség mond valamit? Hordozható méret? Felesleges tükörcsattogás kikerülése aka azt látod a keresőben, ami a képen lesz (ebből következően normális sebességű kontraszt AF)?
Fordítsuk meg a kérdésed: miért venne bárki is kompromisszumos, kicsi belépő szintű tükrös gépet, mikor ugyanazt a képminőséget megkapja kisebb méretben, kevesebb mechanikai hibaforrással? A hétvégén az öcsém ébresztett este 11-kor, hogy nem megy az Oly E-330-ban az autofókusz, mit csináljon (bulifotós a srác). Na, öcsi, ugorj le a mirrorless gépemért, ott menni fog az AF. Másnap meg negyed óráig tisztogattam a gépét, mert valami piszok került az AF szenzorokhoz. Tükrös átok, előfordul.
-
Nagyon szép, nagyon jó, de ezt az egész kategóriát úgy ahogy van, nem értem.
Minek egy kompakt vázra cserélhető objektív? Hogyha ilyesmire vágyok amatőrként, veszek egy belépő szintű DSLR-t (Nikon D3000, Canon EOS 1000D 100-110K) és nem járok rosszabbul vele. Ha kis rugalmasság kell, ott vannak az ultrazoom gépek, ha meg az sem, akkor a kompaktok.
Kicsit olyan, mint egy 10MP-es kamera egy telefonba. Fölösleges, de lehet villogni vele.Ha nem így lenne, világosítsatok fel, mert tényleg nem látom semmi értelmét.
-
Mercutio_
félisten
Ekkora vázméret mellett a palacsintákon kívül minden obi bazinagynak tűnik még a 25/1.4-es Leica is.
Az a bibi inkább ezzel a vázzal, hogy ugyanaz a lassan 3 éve reszelgetett 12MP-s szenzor van benne ami a G1-el mutatkozott be, csak a köré rakott elektronika/proci és a képfeldolgozó rutinok, AA-szűrő amit fejlesztettek. A G3 szenzorával lenne ütős kis gyösz, így inkább csak "hozták a kötelezőt" érzésem van. -
arn
félisten
nekem a vazmeret szimpi, csak eppen ilyen obimerettel ertelmetlen
vagy kompakt, vagy slr. -
Degeczi
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
TTL optikai keresőt m4/3-ba mégis hogyan?
az egész rendszer arról szól, h minimálisra csökkentették a bázistávolságot = lehetetlen oda prizmát vagy tükröt beerőszakolni... -
hibavissza
veterán
nekem három dolog hiányzik róla. ha ezeket megkapná über faxa masina lenne. 1, TTL optikai kereső 2, kihajtható lcd 3, jó nagy markolat.....ezen az áron

-
htibi20
csendes tag
Über csúnya ,de az ár sztem baráti
-
-
nord_
veterán
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Jó kis gépek igen, de számodra valszeg túl zajosak és elég kompaktos a dinamikatartomány is, ahogy ezt több helyen is említetted már

-
Gergő_
őstag
tényleg ritkaronda lett, akkor inkább gf2 vakupapuccsal
-
Ijk
nagyúr
Elég groteszk látványt nyújt ez a kis váz azzal a kitobival. Túlzás már ez az egész.
-
arn
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
roviden az usaban 500 dollarba kerulo olympus gepet nalunk 140000ert adjak.
-
Zso2
őstag
Ügyes kis gép, és az árát sem rontották el..

Nem tudom még mindíg úgy vagyok ,hogy nem állnék be a sorba azok mögé akik ekkora lencsékkel járkálnak az utcán ( ez most nagyon divat lett ,még az állatkertben is minden 2. embernek ott lóg a nyakában ezek a kilós cuccok
)
Maradok a kompaktknál ,azokkal sem maradok le semmiről. -
kisza25
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
tudod ez IT valuta váltásmódban ennyi
-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
olympus szerint 500 dollar = 140000 huf (1 dollar = 280 ft)
itt nemtom, hogy lehet kalkulalni, de tuti nem annyi lesz. -
Mercutio_
félisten
válasz
PRO-peller
üzenetére
Azt G3-nak hívják
jobb a szenzora, van vakusaruja is, cserébe nagyobb és picit drágább. -
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Persze, 160e Ft (600 EUR) lesz.
-
PRO-peller
senior tag
Egy spéci EVF tenné használhatóbbá, mint az érintésérzékeny kijelző.
-
Kom-ancs
tag
Tényleg elfogadható ára van!Erre lecserélném a DMC-TZ4-emet szívesen

-
Mr.Csizmás
titán
egész baráti ára van
kérdés hogy itthon is elérhető-e ennyiért 
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

azért 

míg ez EVIL vázaknál minden gond nélkül megvalósítható.
De az hagyjám. Csak irtó drágák. Különben jó kis gépek ezek.