- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Somatom veterán Miért lenne vicces? 
 Technikailag:
 Ha egy Huawei -re Google engedélyezés hiányában nem lehet GMS -t telepíteni, akkor fordítva miért ne lenne lehetséges?
 Üzletileg:
 A Huawei -nek érdeke erőltetni a HMS -t, ha már ennyit belefeccölt.
 Biztonságilag:
 A helyzet fordítva is igaz. Ha összefonódás van a Huawei és a rezsim között, akkor a Google, mint USA cég biztonsági kockázatot jelent.
- 

Hitelesítené, de már túl mentek azon a ponton, hogy minden visszakerüljön a régi kerékvágásba. Az már csak hasonló időhúzás lenne a Huaweinek a hms globál bevezetéshez, mint ahogy az amcsiknak is időhúzás a 90 napos haladék, amit látszólag a Huawei kap, valójában az amcsik lopják maguknak az időt a Huawei hálózati eszközök cseréjéhez. 
- 

- 

#88470784 törölt tag Szerintem nem fogja engedni a Huawei, hogy a google feltelepítse, nem azért ölt bele rengeteg pénzt és energiát a HMS be higy utána visszaengedje. 
 Főleg hogy utána gondol egyet ananászkapitány és meggondolja magát.
 Teljesen megbízhatatlan már a google még ha nem is a saját hibájából.Ide kapcsolódik, hogy már a harmadik legnépszerűbb az userek által valóban használt alkalmazásbolt lett a HuaweiAppGallery. 
 A napi egyedi felhasználóiszám ugyanis átlépte a 400 milliót.
 [link]Ezt hívják öngólnak amit az amcsik csináltak magukkal. 
- 

judas13 veterán Továbbá pld a teljes csatornázotsággal ellátott, tiszta Indiához képest Kína maga a higiénia mintapéldánya. 
 India a világ összes, 1,1 milliárd nyilvánosan székelő emberének több mint a feléért (volt) felelős.
 Az ország "Tiszta India” tervére 20 milliárd dollárt szán, a terv szerint 111 millió(!) mellékhelyiségnek kell megépülnie 5 év alatt....úgy néz ki ők sem szarnak bele már végre ebbe a kérdésbe.. még jóhogy a hírek szerint a melegebb éghajlati viszonyok között kevésbé terjed a vírus bele sem merek gondolni abba ha ez nem így lenne akkor mi lenne.
- 

Somatom veterán "Ám az amerikai szoftveróriás önerőből is megteheti, hogy hitelesíti azokat a készülékeket, amelyekhez a tiltólistázás miatt eddig nem férhetett hozzá." Kérdés, hogy a Huawei "hitelesíti-e" a GMS -t. Vagyis, engedi-e a GMS telepítését. 
- 

hogabesz aktív tag 
- 

Akkor mi történne ha a Google egyszerűen nem venné figyelembe Trump tiltását és továbbra is engedné használni a Huaweinek a GMS-t? Szerintem Trump maximum egy pert indíthatott volna a Google ellen, hogy ugyan tartsa már be az elnöki rendeletet... és ameddig a per eltart, ez jópár év, addig biztosan ott lehet a Huawei mobilokon a Gms. A perbe pedig az EU is beszállhatna a Google mellett azon indokkal hogy Trump a GMS tiltással az Eu-ban korlátozza a versenyt a mobilpiacon. 
- 

- 

Giovan! addikt válasz  7Heads Drago

üzenetére 7Heads Drago

üzenetéreValamit elnéztél, én csak a kolléga bizonyíték iránti kíváncsiságát igyekeztem kielégíteni. Sőt, ha tovább olvasol, benne is van abban a hozzászólásomban, hogy természetesen az amerikaiak is befolyásszerzésre fogják használni a jelenlétüket a szektorban. 
- 

Giovan! addikt Közel sem azon a szinten valósul meg az az összeköttetés, mint amit az 5g fog elhozni. Pusztán technikai okokból sem lehet mindent rákötni a vezetékesre, az 5g-vel viszont ilyen korlátok nem kötnek bennünket. 
 Tehát az 5g nagy fejlődést hoz majd (Ipar 4.0 meg hasonlók), viszont ezáltal a biztonsági kockázatok jelentőssége is megnő.
- 

Bog HÁZIGAZDA válasz  7Heads Drago

üzenetére 7Heads Drago

üzenetéreJóreggelt, minden hírünk tetején ott van a forrás, linkelve. 
- 

- 

joey04 titán Most újra kértek engedélyt? Mert eddig arról volt szó, hogy kértek korábban is, de nem kaptak. 
- 

Giovan! addikt Meg az egyikben nem szankcionálnak a politikai véleményed miatt (már amennyiben a poltikai véleményed nem foglalja magában a másoknak történő károkozást), a másikban meg igen (méghozzá elég keményen). Az egyikben nem működik abszolút hatalmú állampárt, a másikban meg igen. Az egyikben állampolgárként jogod van a szabad gyülekezéshez, szóláshoz, lelkiismerethez, a személyed illetve tulajdonod védelméhez, a másikban meg nincs. Az egyikben vannak választások, és a hatalmi ágak szét vannak választva, a másikban meg nincsenek. Az egyikben elvárt a polgárok részéről, hogy az állam minél kevésbé avatkozzon be az életükbe, a másikban meg az állam nyíltan vállalt célja, hogy a polgárai életének minden területén jelen legyen. A lista még folytatható, de a lényeg gondolom átjött. 
- 

hogabesz aktív tag Én tartom magam ahhoz, hogy gazdaságilag ha jövedelmező akkor nem érdekel melyik oldalról jön, attól pedig nem félek, hogy itt is megvalósul az az államforma. Egyébként mindig azt mondom, hogy az USA és Kína között annyi a különbség, hogy az egyikben tudod, hogy el vagy nyomva a másikban nem.   
- 

Quqesz nagyúr "Tehat van egy orszag, ahol a mocsokban-szarban elnek kb, europai szemmel iszonyatosan undorito korulmenyek kozott, nem tudsz 1 percet allni ugy egy random utcan, hogy ne lass embereket kopkodni, emellett a kaja is higienia szempontjabol kb az ahogy esik ugy puffan kategoria, plane a piacokon meg az utcai arusoknal, a levego borzalmas, az egesz nepesseg teljesen anti-sportos, nem mozog semmit, meg stb." Jártál az araboknál?  Mert ott is ez van a nagy városokat kivéve, pl Jordániában.... Mert ott is ez van a nagy városokat kivéve, pl Jordániában....Amúgy Trump egyik vállalása a választásokkor az volt, hogy amerikai cég termeljen amerikában megvalósítása, ergo ha összezuhan a kínai gazdaság ok lesz 1-2 év szar, de lehet mutogatni, hogy tessék, nem érdemes ott gyártatni. Hogy ők terjesztesztették el a vírust csak fikció, de azon sem lepődnék meg ha ők lennének(mind az atomban, mind a vegyi fegyverekben élen járnak) 
- 

Giovan! addikt válasz  aprokaroka87

üzenetére aprokaroka87

üzenetéreNem állítottam, hogy jelenleg nem érvényesül idegen nagyhatalmak befolyása Európában, csak azt írtam, hogy jó lenne, ha Kínáé nem erősödne tovább. 
- 

Giovan! addikt Remélhetőleg sosem tudjuk meg milyen lenne Kína "új pólusnak". Én nem akarom azt látni, hogy egy totalitárius diktatúra akkor erőre tegyen szert, hogy beleszólhasson európai országok belügyeibe. Aki odahaza létre tudott hozni egy disztópiát, az exportálni is képes azt, így én inkább kihagynám ezt a kétpólusú világrendet, ha Kína a másik pólus. Az EU jöhet, ha képes lesz végre összekapni magát és túllépve a nemzetállami korlátokon valamiféle föderatív berendezkedést megvalósítva valódi nagyhatalommá válni. De Kína ebben a formájában inkább maradjon meg a határain belül. 
- 

Graphics Jómunkásember válasz  aprokaroka87

üzenetére aprokaroka87

üzenetéreKicsit se állnak hadban, csak megy a f.szméregetés...  
- 

aprokaroka87 nagyúr Akik valami féle konteót gyártanak a koronavírus-ra, azok azt hiszik hogy Kina meg Usa hadban áll vagy mi?  
- 

hogabesz aktív tag Ez így van, de mindketten (is) tudjuk, hogy ezen konfliktusok honnan és miért indulnak valójában. Mivel gazdasági alapon mennek ezek a dolgok így nem feltétlenül kell ragaszkodni Kína "elutasításához". Nem biztos, hogy Kína, mint új pólus hosszútávon annyira rossz lenne. Attól pedig főleg nem kell tartani, hogy minden Kína-partner a jövőben kommunista diktatúrává válik emiatt. 
- 

Graphics Jómunkásember Nézd, nem kell elfogadni más véleményét... Lássuk be.. Itt azért eléggé pont összejött minden... Az kínai gazdaság térdel... és szinte minden más is... USA örül? ... Honnan jön a vakcina megoldása... USA... khm... Oké... Ez marad akkor az én véleményem.. Véletlenek nincsenek. Valaki azt mondja állatról terjed... a média meg felkapja... mint mindent... Maradjunk annyiban, a kínai médiának nem igazán kéne hinni, amikor eléggé ferdítenek.. Az én véleményem az, hogy valami sántít az egész dologban... És ha nem az USA, akkor meg Kína hozta össze... De az igazságot nem tudjuk meg... A másik, hogy mielőtt lehülyézel egy másik fórumtársat, gondold át, van-e szükség személyeskedésre, vagy anélkül is mehet tovább a dolog?  
- 

Juhaszatti addikt Sok helyen felröppent már ez a konteó, de szerintem nem sok alapja van. 
 Mármint baromi nagy kiesés ez a nyugatnak is, és konkrétan az USA-nak is.
 Gyakorlatilag mindent Kínában gyártatnak, ahol ha leáll a termelés, ők is óriásit buknak. Ha nincs mit eladni, nincs profit. Minél tovább húzódik ez, annál jobban fog fájni nekik is. Arról nem is beszélve hogy Kína mekkora felvevő piac. A nagy olajcégek is óriásit buknak most azzal hogy jóval kevesebbet fogyasztanak Kínában, és csökken a világ piaci ár is. Na meg ott az a rengeteg kínai turista is, akik gyakorlatilag ki vannak tiltva most az államokból, és nem viszik oda a pénzüket.Egyetlen nyertese talán ennek az ügynek a Földünk. Már most kimutatható hatása van a csökkenő kínai légszennyezésnek. Egyébként mai hír, hogy áprilisban kezdik a vakcina klinikai tesztelését, és ha ezek a tesztek sikeresek lesznek, akkor nyáron lehet valami az oltóanyagból. 
 Igen, Amerikából jött a hír. 
- 

Van baj... 
 Tehat van egy orszag, ahol a mocsokban-szarban elnek kb, europai szemmel iszonyatosan undorito korulmenyek kozott, nem tudsz 1 percet allni ugy egy random utcan, hogy ne lass embereket kopkodni, emellett a kaja is higienia szempontjabol kb az ahogy esik ugy puffan kategoria, plane a piacokon meg az utcai arusoknal, a levego borzalmas, az egesz nepesseg teljesen anti-sportos, nem mozog semmit, meg stb.
 Na, itt feluti a fejet egy uj virus, ami egy allatrol terjed at.
 Konkluzio: Az a rohadt USA!Gratulalok, remelem ehhez sokat kellett gondolkodni. Jah, es a fentieket sajat szememmel lattam, tobb varosban is, konkretan abban a regioban, ahonnan indult a virus, nem a haverom olvasta random orosz fakenews oldalon. Oszinten szolva ismerosokkel beszelgetve, akik szinten voltak/eltek kint, az egyetlen dolog, amin meg vagyunk lepodve, az az, hogy ez nem tortent meg hamarabb, es nem sulyosabb a helyzet, mint amilyen. 
- 

#88470784 törölt tag Huawei több mint 600 000 új 5G bázisállomást leszállítását nyerte el idén, ennek több mint a felét európába fogja felszerelni. 
 [link] 
- 

Giovan! addikt Valóban nem, viszont a közeljövőben előreláthaóan Kína körül megszaporodnak majd a konfliktusos kérdések, ahogy tovább nő a külpolitikai súlya a kínai tőke exportjának köszönhetően (pl. Afrikában, illetve itt nálunk Kelet-Európában), illetve ha tovább lassul a kínai gazdaság növekedése (ami már tart egy ideje), az is csak erősíti majd a rezsim "harciasságát". Ezért szerintem leginkább az ő befolyásszerzésüket kellene elhárítani, nem akarom hogy a huawei hálózat puszta megléte miatt ne merjenek megfelelő erélyességgel fellépni az európai politikusok Kína ambíciói ellen. 
- 

aprokaroka87 nagyúr Ha megkapja a Google az engedélyt, vajon azt "ingyé" adja az állam?  
- 

Graphics Jómunkásember Gyártom a konteókat magamnak, de óriási tökönszúrás lesz ez még USA-nak... Nem mellesleg nekem van egy sanda gyanúm, hogy ez a koronavírus sem csak úgy pikkpakk jött... Én azt gondolom értelmszerűen az USA-nak van hozzá a legnagyobb köze.. Csak majd nehogy pár hét múlva jöjjön az USA, hogy nekik már meg is van az oltóanyaguk ellene...  
- 

- 

janeszgol félisten Ez pontosan így van. Jöttek már hírek eltérített hálózati forgalomról, de őszinte leszek, ha ennyire balfék az amerikai T-Mobile, akkor erre nem tudok mit mondani. 
 Az 5G városokat fog irányítani, meg mindent, ezért nagyobb a kockázat. Ez szerintem is így van, de:1, ezeket a szektorokat ma is támadják, és nem csak kínaiak. Szóval ha innen nézzük, óriási hiba lenne Kína részéről még ez is. 2, az 5G-nek csak városi méretben van értelme. Legalábbis azon definíciókban, amiket ráaggattak. Ez nyilván azt jelenti, hogy sok, egymástól elszeparált, vagy kevés kimeneti végponttal rendelkező hálózat lesz. Már a 2100 MHz is városi méretűt engedélyezett, pici kiterjedéssel, hát a 3600 MHz még ennyit sem fog. 
 Persze vannak pletykák a 700, 800 MHz ilyen irányú beüzemelésére, de ott meg a késleltetés lesz nagy, legalábbis az 5G definíciójához képest.Ha pontatlan voltam, javítsatok ki. 
- 

iFixit tag https://hvg.hu/tudomany/20200226_ios_13_3_vagolapra_masolt_tartalom_appok_hozzaferese Ezt csak úgy itt hagyom... 
- 

andor80 senior tag Na ugye sok károgó.... 
- 

Giovan! addikt Az, hogy tiltják a szolgáltatóknak az 5G kapcsán fő komponensek terén Huawei eszközök használatát, a hálózati részleget korlátozza, de nem korlátozza a mobil üzletágat. Ezt csak az amerikai szolgáltatók esetén teheti meg (meg is tette ha jól tudom). Az európaiaknak nem parancsol. De amúgy a kolléga is arra gondolt, hogy hivatalosan nincs különválasztva a két szektor, hanem minden Huawei néven fut. Szóval minden szankció érinti mindkét részleget (mivel mindketten egyazon céghez tartoznak), akár akarja ezt Trump, akár nem. 
- 

Giovan! addikt Én úgy tudom a vádak a Huawei mint cég ellen lettek megfogalmazva, ebbe beletartozik a mobil szektor is (persze előfordulhat, hogy tévedek, ez esetben megkövetlek), de igazad van, tévesen állítottam, hogy a csak mobiloknak szólna, elnézésedet kérem. 
 A konklúzió szempontjából viszont ez a részlet lényegetelen, a fő cél, a Huawei eruópai hálózatfejlesztésének megakadályozása.Megtehetné Trump, hogy a hálózatépítést korlátozza, míg a mobilrészleget nem, így nem okozna hatalmas anyagi kiesést amerikai szoftver-és hardvervállalatoknak. 
 Megtehetné, de ott nem áll túl sok eszköz a rendelkezésére. Persze kitilthatja a Huawei-hálózatokat az USA-ból, és tanácsod adhat a szövetségeseknek, de nem kényszerítheti őket túl hatékonyan (bár erre is tett kísérleteket, pl. belengették, hogy az amerikai titikosszolgálatok megszakítják az együttműködést azokkal a szövetséges országokkal, ahol a huawei épít 5g hálózatot), szóval marad a mobilszektor felőli támadás.A felmentéseket nem igazán értem én sem, gondolom úgy okoskodik (vagyis inkább a tanácsadói), hogy néhány nem létfontosságú partnerrel azért hadd kereskedjen a huawei, ezáltal legalább az őket ért károk minimalizálhatóak. Nem írtam, hogy Kína-szimpatizáns lennél, mert nem is tartalak annak. Nekem sem tetszik a Trump kormányzat rengeteg lépése (pl. a kurdok cserbenhagyása, az elnöki hatalommal való visszaélés, a folyamatos és végtelenül leegyszerűsítő populista kirohanások a sajtó ellen, a pökhendi stílusban és nem túl tervszerűen folyatott diplomácia, stb), viszont ettől még nem ítélem el helyből minden lépését, mivel próbálom kerülni a személyeskedést a politikában (pláne mióta olvastam Frank Herbert Dűnéjét  ), és nem azt nézem ki tesz meg egy adott lépést, hanem hogy mennyire hasznos az a lépés. Ezt a Kína elleni fellépését pl. támogatom, mivel szerintem a világ érdeke is az, hogy valaki végre fellépjen a Kína befolyás folyamatos terjedése ellen. ), és nem azt nézem ki tesz meg egy adott lépést, hanem hogy mennyire hasznos az a lépés. Ezt a Kína elleni fellépését pl. támogatom, mivel szerintem a világ érdeke is az, hogy valaki végre fellépjen a Kína befolyás folyamatos terjedése ellen.
- 

Quqesz nagyúr Na erre kíváncsi leszek, trumpi mit lép... 
- 

judas13 veterán trámp ez az okádék előember is max még 4 évet kártékonykodhat a világnak de igaz is, hogy az egy örökkévalóságnak fog majd tűnni sokak szemében . 
 Szerintem a Google már bukta a bulit, ugyanis azt egy világcég sem engedheti meg magának semmilyen formában , hogy hétfőn alkalmazhatja, keddtől péntekig nem, hétvégén meg ismét ráteheti majd a rendszert készülékeire.csiribá +1 
- 

válasz  Juhaszatti

üzenetére Juhaszatti

üzenetéreAz, hogy tiltják a szolgáltatóknak az 5G kapcsán fő komponensek terén Huawei eszközök használatát, a hálózati részleget korlátozza, de nem korlátozza a mobil üzletágat. Az, hogy nem rakhatja fel a GMS csomagot, korlátozza a mobil üzletágat, de nem korlátozza a hálózatépítést. Egyébként pedig már hogyne lennének külön ágak a cégen belül 
- 

Juhaszatti addikt "A korlátozásokat viszont nem csak a hálózatépítéssel szemben hozták meg (ez az egyik ág)" Nincsenek külön ágak. A Huawei telefonos és hálózatfejlesztéssel foglalkozó ágazata nincs különválasztva. Éppen ezért nem lehet vagy csak egyiket, vagy csak a másikat szankcionálni. Nincs olyan hogy valami a telefonos, vagy a hálózatos részlegnek szól. Valószínűleg erre gondolt Giovan 
- 

Kicsavarod és átértelmezed azt, amit írtam a magad akarata szerint, ez nagyon nem egyenes dolog   A Huawei mobiltelefonok nem egyenlők a Huawei hálózattal. A lehalgatás lehetőségének vádja a hálózat irányába történik. A korlátozásokat viszont nem csak a hálózatépítéssel szemben hozták meg (ez az egyik ág), hanem az okostelefonokkal szemben is, noha azok kapcsán nem fogalmaztak meg vádakat. Megtehetné Trump, hogy a hálózatépítést korlátozza, míg a mobilrészleget nem, így nem okozna hatalmas anyagi kiesést amerikai szoftver-és hardvervállalatoknak. Ezt próbálják is neki elmagyarázni több-kevesebb sikerrel, hiszen pár cég már kapott is felmentést a korlátozás alól (miközben további szigorításokat terveznek - igazi önellenmondás), és ezt a fajta felmentést szeretné a google is megkapni (nem csak most, eddig is kardoskodott ezért). A hivatalos vádak egyébként NEM a telefonoknak szólnak, hanem a Huawei hálózatának, nem is értem, honnan veszel ilyen feltételezést. Elfogadjuk, hogy kifejezetten Kína-ellenes vagy, emellett USA-párti. De fontos lenne felismerni, hogy az, hogy valaki nem ért egyet ezen korlátozásokkal akár részben, akár egészében, nem teszi azt a személyt Kína-szimpatizánssá. Magamat se msorolom annak, de nem tudom elfogadni azt, ahogyan a Trump-gépezet kezeli akár ezt a helyzetet, akár pár másikat. Az az érdekes, hogy amerikai barátaimmal, akik épp Trumpra szavaztak, tudok úgy beszélni ilyen témákról, hogy nem állítanak be demokratának, hanem lehet egyet nem érteni vele, de a veled való kommunikációban azt élem meg, hogy ha fel merek szólalni Trump ellen, akkor csak Kína-fan lehetek (ahogy mások is). Ez nem így van. 
- 

Giovan! addikt Írtam én hogy Kína irányába lennél elköteleződve? Én a Huaweire gondoltam, azt pedig láthatóan te sem tagadod, bár őszintén, mint arra a telt pofával vigyorgó zöld kis arcocskából is rájöhettél volna, az egy kissé gúnyos, de alapvetően viccnek szánt megjegyzés akart lenni   
- 

Elköteleződés? Azért mert a sumák, hátbadöfős amcsikat semmire se tartom (külpolitikailag), és a gugli nálam a "nagypolitika pincsikutyája" (elnézést a kutyáktól) még nem jelenti azt, hogy elkötelezett lennék a másik oldal felé. A Huaweit mint mobiltelefon gyártót nagyra értékelem, ezért szurkolok nekik, de ez nem jelenti azt, hogy a kínai politikával bármilyen módon egyet értenék, netán elköteleződnék. 
- 

Giovan! addikt Tudom, ezt kifejezetten nehéz elmagyarázni Aranyhajnak, de talán megérti, hogy a Huawei hálózat nem egyenlő a Huawei telefonokkal, akkor meg is lesz az az engedély 
 Ezt írtad, miközben te is pontosan tudod, hogy tökéletesen mindegy Trumpnak, hogy melyik részlegen keresztül tudja ütni a Huaweit, a lényeg, hogy fájjon a cégnek. Te viszont úgy tüntetted fel ezt az egészet, mintha értelmetlen lenne a mobilos részlegét támadni a cégnek, hiszen nem az a felelős a hálózatfejlesztésért.A Huawei elleni vádak hivatalosan a telefonoknak szólnak, mivel a hálózati szektoron keresztül nem tud csapást mérni a Huaweire, hiszen ott max elmondhatja, hogy kémkednek, meg nem kéne ezt telepíteni, de a szövetségeseken áll, hogy mit tesznek (és ők láthatóan azt tesznek, amit akarnak  ) . A mobilrészlegnek viszont a kereskedelmi embargón keresztül oda tud vágni, ezért innen támad, hátha sikerül tönkretenni a céget, és megoldódik a probléma, hiszen mint már korábban is írtam, ha nincs Huawei, nincs Huawei 5g fejlesztés sem ) . A mobilrészlegnek viszont a kereskedelmi embargón keresztül oda tud vágni, ezért innen támad, hátha sikerül tönkretenni a céget, és megoldódik a probléma, hiszen mint már korábban is írtam, ha nincs Huawei, nincs Huawei 5g fejlesztés sem 
- 

Juhaszatti addikt válasz  #88470784

üzenetére #88470784

üzenetére"A HuaweiAppGalleryben amúgy már most megtalálhatóak azok az alapvető appok amivel egy hétköznapi ember elvan a mindennapokban." 1-2 hete néztem rá utoljára, 25-nél hagytam abba a számolást, annál is több app hiányzott csak azok közül, amik jelenleg a telefonomon vannak. 
 Én elhiszem hogy fejlődik és bővül, de még nagyon nagyon sokat kell neki ahhoz, hogy valós alternatíva legyen.
- 

Giovan! addikt Pontosan mi a kérdés itt? A biztonsági kockázat létére a kínai rendszer politikai és gazdasági berendezkedése a bizonyíték, mivel a totális államtól senki sem lehet független. Az USA befolyása a szektorban is biztonsági kockázattal jár természetesen, de én inkább az USA befolyásának növekedését választom Kína befolyásának növekedése helyett. 
- 

"mivel fateless kolléga állításával ellentétben a huawei hálózati és mobilpiaci részlege ugyanazon céghez tartozik"Valamit totálisan félreértelmeztél ebben az egész szituációban Egyfelől egyáltalán nem mondtam olyat, hogy két külön cég lenne, más sem mondta ezt, fogalmam nincs, miből olvastad ezt ki. Másfelől nem a telefonokon keresztül, hanem a Huawei által épített hálózaton keresztül állítják, hogy a Huawei(n át Kína) hozzáfér adatokhoz. 
- 

hogabesz aktív tag Elolvastam, máshogy kérdezem. Ha sikerül a Huaweinek a saját store-ral kiváltani a Google félét (úgy olvastam már banki appok is kerülnek fel oda) akkor ez a negatív hatás csak ideiglenes lesz, ezáltal semmi nem fog változni. A biztonsági kockázat meg hát nem is tudom. Nem állok senki pártján de sosem értettem miért kockázatosabb B oldal mint A oldal. Főleg, hogy ez a kockázat - úgy tudom egyelőre csak - feltételes ameddig a levegőbe beszélünk de bizonyítani "nem akarjuk". Ezzel nem azt mondom, hogy nincs, sőt, de A oldal esetében ugyanúgy megvan. 
- 

cskamacska addikt "amint megkapják az engedélyt, hamar lepacsiznak majd a Huawei-el  " "Aztán Trumpli következő hónapban gondol egyet, és mégis belerúgnak a kínaiakba. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Lehet időlegesen visszakerül a Gugli a Hüvely telefonokra azokon a piacokon ahol nagyon nem tudnak meglenni nélküle, de a HMS nem lesz már kukázva, azt tovább fogják nyomni ahogy tudják. Ha más kínai márkák is rákapnak, akkor elkezdhetnek izzadni Mountain View-ban. Lehet időlegesen visszakerül a Gugli a Hüvely telefonokra azokon a piacokon ahol nagyon nem tudnak meglenni nélküle, de a HMS nem lesz már kukázva, azt tovább fogják nyomni ahogy tudják. Ha más kínai márkák is rákapnak, akkor elkezdhetnek izzadni Mountain View-ban. 
- 

- 

Giovan! addikt válasz  #88470784

üzenetére #88470784

üzenetéreAz appok száma pedig szinte naponta emelkedik. Szerintem naponta emelkedik, vagy ha nem, akkor ott komoly gondok vannak, a Google Play-be vagy az App Store-ba ugyanis naponta több száz appot töltenek fel a fejlesztők. És persze mondhatnánk, hogy a minőség fontosabb mint a mennyiség, de ha valakinek olyan app kellene ami épp nincs fent az App Galleryben, akkor őt mondjuk ez pont nem fogja érdekelni. Ezért nem is értem azokat, akik szerint a Google az óriási piacvesztését akarná megakadályozni ezzel a lépéssel. Itt inkább a huawei a szenvedő fél, Google nélkül ugyanis nem sok babérra számíthat Európában, míg a legtöbben, akik eddig Huawei készüléket vettek, ezentúl majd olyat fognak, amin van GMS, szóval ha lesz is vesztesége a Google-nek (mert lesz, azért van aki még most is elkötelezett a Huawei márka iránt), az jóval kisebb lesz szerintem, mint a Huaweié. Viszont ahhoz pont elég, hogy egy ilyen lépésre rábírja őket, elvégre a profit az profit  
- 

#88470784 törölt tag Remélem nem lesz GMS a huawei mobilokon. 
 Amcsik nem megbizhatóak már, egyszer ezt mondják másik nap mást, szórakozzanak mással.
 Ezekután ki fog megint megbízni az amerikaikban, azért a kínaiak se hülyék, nem véletlenül csinálják gőzerővel a saját áruházukat.A HuaweiAppGalleryben amúgy már most megtalálhatóak azok az alapvető appok amivel egy hétköznapi ember elvan a mindennapokban. 
 Az appok száma pedig szinte naponta emelkedik.
 Semmi szükség a GMS re.
- 

Izé, legyen rajta mindkettő.   
- 

- 

Giovan! addikt A Huawei biztonsági kockázatot jelent a hálózati szektorban, és mivel fateless kolléga állításával ellentétben a huawei hálózati és mobilpiaci részlege ugyanazon céghez tartozik, így ha az egyiken keresztül sikerül kárt tenni a cégben, azt megérzi a másik rész is. Márpedig ha nem kap engedélyt a Google, akkor igen nagy az esélye, hogy a Huawei készülékei nem lesznek túl sikeresek Európában, ami eléggé negatívan érintené a céget, ennek pedig én egészen addig örülni fogok (nem személyes okokból, a készülékeik közt van pár ami nekem is tetszik, pl. a legújabb hajlítható konstrukciójukat is a legjobb iránynak tartom a szegmens számára), amíg nem vonulnak ki az az európai 5g szektorból. Utána felőlem azzal kereskednek, akivel akarnak, még szurkolni is fogok a sikerüknek  
- 

janeszgol félisten #10: ott szeretne élni! 
 #14: ott szeretne élni!És te hol szeretnél élni? Válassz! 
- 

Tudom, ezt kifejezetten nehéz elmagyarázni Aranyhajnak, de talán megérti, hogy a Huawei hálózat nem egyenlő a Huawei telefonokkal, akkor meg is lesz az az engedély 
- 

Aryon87 félisten Jó reggelt Google. Rájöttél, mitől esnél el, főleg a közelgő P40 család által vagy a Honorok által? Akkor döngetni Trumpli ajtaján.. Bízom benne hogy zöld utat kap, bár Google nélkül is meglennék. Igaz nekem majd az 50-es széria esedékes jövőre. 
- 

Cythyel senior tag kérlek mond el hogy pontosan min... de tényleg... 
 rakat huaweii telefon és xiaomi volt már a kezeim között javítás miatt, és a xiaomi sokkal erősebb fizikailag, a huaweii meg mint a samsung, gyenge mint a harmat, rettenetesen könnyen törik...
 árak meg tényleg olyanok mint a samsungé, nagyon el vannak szállva
- 

- 

Giovan! addikt Ezen a szinten a cégek számára csak a haszon számít, szóval ja, eléggé megalapozottnak tűnik a Google azon feltételezése, hogy amint megkapják az engedélyt, hamar lepacsiznak majd a Huawei-el   Amúgy az csak véletlen, hogy a Huawei és Kína nevét le tudtad helyesen írni, de sem az USA, sem a Google esetén nem sikerült ezt összehozni, vagy ezzel is érzékeltetni akartad az elköteleződésedet?  A cikkhez: Remélem nem kapják meg az engedélyt. 
- 

Cythyel senior tag g.pay-el csak annyi a szivacs, hogy minden in-app vásárlásra rátesz még 20-30% között, ami igencsak meg tudja dobni a számlát... ezen kéne előbb változtatni, aztán nyafogni a bevétel kiesés miatt... #2: 
 biztonság... amíg a huaweii nem iktatja ki a global romjaiból a kínai kormány backdorjai-t és javít a fizikai minőségen az elszállt árairól nem is beszélve (samsungi magasságokban van), addig csak xiaomi...
- 

Most komolyan: igy megszivatja a Huaweit (Kínát) az Usa és utána a gugli arra számít, hogy a kínaiak mégegyszer bekapják ugyanazt a...gms-t? 
- 

janeszgol félisten Ha a HMS nem szívja úgy az akkut, mint a GMS, már megérte. 
- 

mjani1172 addikt "Akkor ugye elég régen teret nyertek a különböző belpiacos kínai márkák. Ezeket tonnára vették az emberek, fittyet hányva a biztonságra. " Dehogy vették tonnára. 
 Itt a mobilarénán úgy tűnt de az utcán nem láttál ilyeneket, és a szolgáltatók sem árulták pedig a legtöbb telefont onnan vették, meg a nagy áruházakból.Nézd meg, már itt sincs a kínai belpiacos szarokért tülekedés.
 Az hogy itt erőltették a dzsunka szarokat,(nem xiaomi és huawei) nem jelenti azt hogy valóban fogytak.
- 

Ricardo titán Nocsak. Érdekes hogy csak most. Jó lenne tudni az okát. 
 1. Arra gondoltak drasztikusan visszaesnek az eladások, az emberek más márkát vesznek, így nem buknak sok felhasználót. Nem így lett, most jön ez a megoldás, hogy, mégse veszítsenek ekkora tömeget, és vele rengeteg pénzt.2. Abban reménykedtek, hogy ez csak ideiglenes, majd minden a régi lesz, de nincs enyhülés ( sőt, szigorúbb korlátok jönnek), ezért csak most léptek. Kíváncsi vagyok megkapják e. Vagy így, vagy úgy most kiderül mennyire elszánt az amerikai kormányzat. 
- 

lolal senior tag Csodálkozok hogy csak most, de ez már a Huaweitől is függ, hogy hajlandóak-e újra GMS-t használni. Ugyanis már gőzerővel nekiestek a saját rendszernek. Inkább egy iOS en elérhető Google szolgáltatások verziót tudok már elképzelni. 
- 

janeszgol félisten Senki nem fog eltűnni. Őszinte leszek ha az árkategóriámban jön ilyen Huawei/Honor mobil, szemrebbenés nélkül megveszem, ha más paraméterekben okés a cucc. Az alap dolgokat elérem, nekem ennyi elég. Nem minden játék van rá? Lesz mellette játszós eszköz, és kész. 
 De az alapvető dolgok, amikre nekem szükségem van, azok vannak.Biztonság: természetesen azt nem tudhatom, hogy mikor hova kommunikál a telefon, bár ez csekkolható. Viszont ez a fajta bizalmatlanság eddig is fennállt, ha jól belegondolok évek óta (2013 óta). De lehet előtte is voltak problémák bizonyos helyzetekben. Gondolok itt a gyártóra, a logisztikára (pl anno a G510-en a drive app volt fertőzött, de csak azok, melyeket Kínában árusították). 
 Akkor ugye elég régen teret nyertek a különböző belpiacos kínai márkák. Ezeket tonnára vették az emberek, fittyet hányva a biztonságra.
 Szóval nem gondolom kevésbé biztonságosnak a HMS telefonokat.
- 

mjani1172 addikt Ezt előbb kellet volna, nem értem, miért vártak vele eddig. Lehet, hogy túl késő bár ha a Google félretette a büszkeségét, akkor a Huawei is megteheti. Ha nem akkor eltűnik. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mert ott is ez van a nagy városokat kivéve, pl Jordániában....
 Mert ott is ez van a nagy városokat kivéve, pl Jordániában....