- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
egy akkora radinál mint az ELC240 esetében miért nem csinálnak már egy 2 fejes verziót, (1GPU+1CPU) évek óta várok rá a felhasználói szegmensben
-
Tulkas
tag
válasz
#65675776 #22 üzenetére
Már a cikket olvasva felszökkent ennél a résznél a szemöldököm, gondoltam hogy lesz valakinek annyi esze, hogy ezt megkérdőjelezze..
(Zárt rendszereknél kerülendő a turbulens áramlás, persze adott körülmények között lehetetlen laminárist kialakítani. Kritikus Reynolds szám..) -
Integra
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24 üzenetére
elhatározás, célkitűzés, tervezés, vásárlás, szerelés, voilá
-
jocek91
aktív tag
válasz
Ha lesz fölös pár tízezer forintod amit éppen nemtudsz mire költeni.
-
V.Dave
senior tag
válasz
ha veszel a gépedbe egyet
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Mikor fogom megérni hogy hogy vízhűtés legyen a gépembe...
-
törölt tag
Turbulens áramlás esetén viszont jóval nagyobb a határréteg, ergó megnövekszik a borda és a folyadék közötti hőellenállás. Emellett turbulens áramlás nyomáscsökkenéssel jár, ami nem is túl szélsőséges esetekben olyan mértékben csökkentheti a folyadék forráspontját, hogy egyszerűen erodálni fogja a blokkot. Nem tudom milyen nyomáson szokott vízhűtésben keringeni a folyadék, de ilyesmi akár sima vízcsöveknél is előfordulhat, ha nem megfelelő ívben hajtják meg őket.
A lamináris áramlás és az egyenes vonalú mozgás nem azonos. Egy jól meghatározott spirál mentén is lehet lamináris az áramlás, és akkor már sokkal több időt tölt el a blokkban a folyadék, mint egy ilyen lineáris borda esetén.
-
törölt tag
Miért baj ha lamináris az áramlás?
-
V.Dave
senior tag
Én erre lennék kiváncsi elég nagy szörnynek néz ki:
[link] -
Graphics
Jómunkásember
Hát nekem jobban tetszett a régebbi megoldásuk, mint ez a csonkos. amikor a fejbe ment bele a cső.
-
Integra
titán
nagyon kis piszlicsárénak tűnik a csatlakozás a cpu hűtőnél, persze ha működik, rendben van...
-
jocek91
aktív tag
Nem fejtenek ki elég nyomást az ilyen cuccokara, hogy normálisan keresztül fújja a levegőt, oldalt az enermax kivágásnál is "szökik" a levegő.
Nekem is van itthon 2db 12cm-es T.B Silence rá applikáltam a D14-es Noctuára a gyári ventikhez képest 10 fokkal rosszabb a procihőmérséklet.Itt egy konkrét teszt [link]a video alatt van letölthető grafikon a tesztelt ventikről mondjuk ebben nincs T.B silence.
-
leonel
aktív tag
Ezzel nemigazán értek egyet.
Jelenleg a Corsair H100 hűtésemen 2db Enermax Magma van - aminek hasonló a lapát kialakítása.
Ez a 2 ventim még a régebbi víz rendszerem 6cm vastag Phobya G Changer radijáról maradt meg - ahová vizes szakértők javasolták!!!
Pc Vízhűtés -
Gondolom azért, mert nem túl nagy a statikus nyomásuk, ugyanakkor ezek nem csúcs vízhűtők, szóval ez nem lesz probléma. Amit inkább gondnak látok, hogy ilyen buzi gravírozott nyílás van a ventik oldalán, ahol szökni fog a levegő... bár valszeg ezzel is halkabb a működése, mert nincs akkora nyomás a lapátokon.
Én a H2O 620-at most egy CM Sickleflow-al hűtöm, ami szintén nem egy csúcs venti, de legalább halk (volt eleinte), viszont hőmérsékletileg bőven elég rá.
-
jocek91
aktív tag
Az enermax venti nem valami jó választás radiátorra.
Mármint ez a típus.
-
Graphics
Jómunkásember
Ez tény, csak én még a CoolIT-re gyanakodtam, de a pumpa nem ilyen azoknál. és az Asetek így is pereli őket ,szabadalomsértés miatt.
Ez Asetek, már több generáció van piacon. a legutóbbi Alpenföhn Wasser pl már 4. generációs pumpát kapott, vagy újabbat mint a többi gyártó terméke. Persze idő kérdése mire kifut egy széria.
De árban az Enermax a legvadabb... 90 Euró azért sok
-
Tetszetős. Megvárjuk a teszteket, aztán lehet öregségi nyugdíjba küldöm a H2O 620-at?
-
Graphics
Jómunkásember
A pumpafej műanyagjának kidolgozása elég igénytelennek tűnik, nem beszélve arról, hogy ha ez tényleg Asetek, akkor miért módosították az eddig megszokott lefogatómegoldást.
Ellenben az is látszik , hogy a pumpa mérete nem változik, a radiátor méretnövekedésével arányosan, tehát kisebb és nagyobb rendszerek kiszolgálásához is megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest