- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
Ne haragudj, de nem vagyok win8 fan. Valószinűleg pénzem sem lesz ilyen tabletre. Ennek ellenére ez a nevetséges kutyakomédia, amit az epöl előadott amerikában, ez komolytalan. Mindenhol veszitik el ezeket a pereket, mert egy nevetséges feltételezésen alapszik, hogy a vásárló összetéveszti a samsunggal. Várjuk meg a karácsonyt, hogy vajon lesz-e botrány abból, hogy azt hiszik az olcsóbb rt-s tabletre, hogy teljesértékű windows, vagy elfogadják azt, hogy ezen csak a mui alkalmazások fitnak, amiket a store-ből tud megvenni, vagy ingyenesen letölteni. Nem hinném, hogy az emberek egy 10 colos táblán fognak fotosoppolni, autokedezni, vagy hasonló. Ha játszani akarnak, akkor végignézik a bolt kinálatát, amiben várhatóan gyorsan meg fognak jelenni az ios, droid játékai, és hozzászoknak az emberek ahhoz, hogy a szoftver nincs ingyen, a fejlesztő is meg szeretne élni valamiből. Én üdvözlöm az MS ezirányú törekvéseit. Ha korrekt áron van a szoftver, akkor megveszik az e,berek,. Ha drága, akkor nem.
-
NGA
addikt
"szavahihetőségét erősen megkérdőjelezi, hogy saját bevallása szerint az Apple 75 ezer dollárt fizetett neki azért, hogy megvizsgálja: vajon az egyik legnagyobb amerikai üzletláncban, a Best Buy boltjaiban miképp fordulhatott elő, hogy a vásárlók tévedésből nem Apple-terméket vettek, hanem a roppant hasonló megjelenés miatt a konkurens, a Samsung termékeit tették kosarukba."
Az epöl vádaskodásán kivül olvasni lehet bárhol konkrétumot arról, hogy valaki összetévesztette a két gépet és visszavitte??
-
virkir
veterán
Javaslom a vásárlók értelmi színvonalának megértéséhez olvasd át ha eddig még nem tetted volna.
Szerinted ha ilyen előfordulhat akkor az egyszeri júzer majd pont a win8 RT és a Pro közül tud különbséget tenni?
Win nyóc aszt jónapot. Csak otthon fog meglepődni hogy nem megy rajta a növényes játék a pistikének. -
Blyan
félisten
Oké, sarkítsál ki egy idiótát, és keverd az összes laikus közé, igazad van. Nem vagy marketinges véletlenül?
Azért vinné vissza, mert nem tudta mit vesz, és nem tudja nem így akarja használni.
De amúgy nem tudom mit cibálod ezt a témát, senki nem bántott itt senkit és semmit még is kibújt belőled a Petrochelli. Azt írtam, hogy szar a marketing, szar a kommunikáció - és ez mindig is így volt a MS-nál - és ez okozhat majd elégedetlenkedést a laikus vásárlónál.
Ha szerinted nem, akkor oké, és lapozzunk. -
NGA
addikt
"Nana, a topikot keverték össze nem a két oprendszert."
Ja, aztán amikor valaki wp7 telefont akart venni, annak közölték, hogy a windows szar, és virusos.
A másikra: Nem mindegy miért vinné vissza? Az egyik esetben fel sem tudja telepiteni, a másikban meg nem indul el. De emlékeim szerint, már sok program eleve nem engedi magát telepiteni, ha nincs meg a rendszerszükséglet, hiába vette meg. Én továbbra sem hiszem, hogy ez ekkora gond lenne. Mint ahogy aki ipad-ot vett, az sem hiszi, hogy osx alkalmazást tud rá rakni.
-
Blyan
félisten
Nana, a topikot keverték össze nem a két oprendszert. Viszont csak egy pillantást vetve rá még egy régi motoros sem mondja meg a különbséget a W8 és WinRT között, hát még egy laikus?
Ránéz, jé ez egy Win8 akkor fut rajta a nagyi hímzőprogramja is.Az, hogy a netbook, vagy egy ócsó 100e forintos notebook hw nem bírja el a Crysis 2-t, attól az még nyugodtan telepíthető rá. Itt nem arról van szó, hogy csúcskategóriás programokat tud-e futtatni, hanem, hogy SEMMILYEN windows x86 vagy X64 alá írt programot nem tud még csak telepíteni se rá. És aki ezt nem tudja, mert félinformációkkal operál, az simán benyalhatja mint a dolgot. És megveszi a surface-t mert ránézésre Windows 8 van rajta.
-
NGA
addikt
"HA segghülye lennél, akkor sem keverted volna össze a WP7-et a Win7-tel."
Emlékszel hányan irogattak ide a Windows 7-el kapcsolatban? Fel sem tünt nekik
És ha veszek egy 60e Ft-os netbook-ot, amin ránézésre ugyanaz a Win7 megy, mint az asztalin, akkor ugy gondolom, hogy fog futni rajt az általad emlitett játék? Vagy egy 80e Ft-os laptopon? Kb ennyire viszik vissza.
-
zord01
senior tag
Én nem hiszem, hogy túl sok ilyen lesz. Aki előrendelte, az ért is hozzá, vagy legalábbis utána olvasott a dolognak, aki nem ért hozzá, az boltban fogja venni, és ott rá fog kérdezni, hogy mi a különbség az RT és a normál verzió között. Pár elszigetelt eset persze lehet (mikróban is próbáltak már macskát szárítani), de nem hinném, hogy tömeges jelenség lesz.
-
Blyan
félisten
HA segghülye lennél, akkor sem keverted volna össze a WP7-et a Win7-tel.
De ez nem telefon, ez táblagép, és az oktondi jónép nagyrészt azt hiszi, hogy mivel a win8 pont úgy néz ki mint a winrt a táblán, majd arra pakolja a quake4-et meg CoD3-at, whatever.
Csak ahhoz a prot kellene megvásárolgatni biza.
-
Blyan
félisten
-
NGA
addikt
Én azért a pár ezrest elég kevésnek érzem ennek tükrében:
"A Microsoft eredetileg 5 milliós induló készlettel szeretett volna belevágni a Surface sorozat forgalmazásába, ám a DigiTimes szerint ekkora készlet biztosan nem áll majd rendelkezésre."Igazából tökmindegy mennyi ment el, mivel novemberre dömping várható winrt tabletből, meg a többiből is.
-
erdoke
titán
Azért én inkább az értékesítési adatokra vagyok kíváncsi. Mert az Apple is játszik a kínálattal, de ott azért el is ment 5+ millió iPhone 5 az első 3 nap alatt, pedig elfogyott sok helyen. Igaz, nekik fontos volt, hogy tervezhető mennyiség menjen el, hiszen pontosan azért kezdték el a negyedév utolsó napjaiban forgalmazni, nem pedig egy-két héttel később. Kicentizett negyedéves eredmény...
-
... ekozben Angliaban elfogytak a kek touch coverek.
-
-
-
smkb
őstag
Kiváncsi vagyok, hogy főleg az elővételben eladottak közül, hány esetben fogja a tulaj visszavinni, mert ő annak reményében vette, hogy végre ezen majd menni fognak a jól megszokott windowsos programjai, hogy azokat szépen felinstallálhatja... mert szinte minden hírnél a hozzászólók fele (és ugye az itt hozzászólók már tájékozottabbak az átlagnál) is abban a hitben él, hogy a Surface-n, meg a Win RT gépeken is mennek a jól megszkott win programok és eljött a kánaán... lesz itt asszem komoly csalódáscunami...
-
Probber
őstag
Még jó, hogy lehet kapni...
-
Gusztáv
addikt
Vicces volt végigolvasni a kommenteket
.
@zord01: valószínűleg a fórumozók egy része azt találta érdekesnek, hogy érvelsz a prémium modellek ellen és a racionális vásárlás mellett:
Ahoz nem kell ész, hogy bemenjek egy T-pontba, és 2 évre, havi 20 ezerért kihozzak egy ájfon 5-t, amire nincs is szükségem. Aztán vagy tudom fizetni, vagy nem... Erre a hülye is képes, mint ahogy arra is, hogy a marketing bullshit hatására rusholjon a boltba és x havi fizetését kiadja valamire, amit sokkal olcsóbban is megúszhatott volna, némi gondolkodás és utánajárás után. Mert az a menőőőőőőőő....Majd kiderül, hogy olyan kocsit használsz ami 400 lóerő, 400e rá a gumi és 18 litert fogyaszt.
Nem tudom ki hitte el a 200-300$ pletykákat. Nexus 7 200$-os ára kb épp fedezi az előállítási költségeket. Itt meg nagyobb panel, több háttértár és prémium anyaghasználat is növeli a költségeket. Valamint az MS-nek ugye nem célja ellehetetleníteni az oem partnereit sem.
-
gaben1117
senior tag
Kinek kell ez a szar Surface? Mikor ilyen tabletek mozognak a piacon, mint a képen látható?
-
Blyan
félisten
-
zord01
senior tag
Igen, benne volt a pakliban, sőt azt hiszem úgy 2 hónapja, mikor felreppent ez a 200 dolláros pletyka, nyilatkozta is valami MS guru, hogy nem lesz olcsó. Ugyanakkor lebegtették a "200-800 dolláros árig" szlogent is. Szerintem azért is meglepi a nettó 500-as nyitóár. Erre kevesen gondoltak volna. Mindegy, ez van, olcsóbb nem lesz, és most már ténylegesen látszik, mi az MS stratégiája.
-
zord01
senior tag
Ez egyértelmű. Értem én, hogy prémiumnak szánják a Surface RT-t, csak az a baj, hogy annak is drága.
Ipad áron van, és hardveres szinten nem veszi fel vele a versenyt.
Ha azt nézzük, hogy 500 dollár, az ugye mondjuk 105 rugó, erre jön még a vám+áfa+szállítás+profit, az kb 150 körül lesz itt Mo-n. (Bár tudom, hogy hivatalosan nem lesz kapható). 3G-s modem nélkül ez egy picit sok, tekintettel arra, hogy a Samsug G.Tab 2 P3100 bár kisebb a kijelzője, és csak 8 gigás, de most olyan 80-85 kürül van (3G-s modemmel). És azért abban is szép PLS panel van, jól össze van rakva (tehát nem egy hulladék kategória), és kb pont ugyan azokra tudod használni,mint egy RT-t, mivel az RT is csak egy butított dolog.
70k-s felárat ez szerintem nem nagyon ér meg.Ennek tükrében biztos vagyok benne, hogy lesz RT-s tabi 100k alatt is. Lehet hogy nem idén, de jövő év elején bele fogunk fulladni a választékba.
-
dani3l
őstag
Kicsit draganak talalom öket, bar teny, hogy piszok szep darabok. Mondjuk azt nem igazan ertem, ebben az arazasban mi az arany közeput.. Ennel azert mar ne nagyon akarja dragabban adni mas gyarto se, esetleg olcsobban. A 130 euros bill viszont elegge vicc kategoria. 70-80-ert meg talan, dehat ez csak egy billentyüzet, nem plusz akksi, nem dock, semmi extra..
Kivancsi lesze, milyen lesz - ha lesz - az olcsobb kategoria ezekböl. Ha komolyabb reszesedest akarnak a tabletböl, muszaj lesz a Nexus 7 kategoriajaba is inditaniuk valamit 200-250 dolcsi körül. -
email6
tag
A fő kérdés számomra, hogy az USB-n keresztül meg lehet-e oldani a 3G modemmel való bővítést? Mert az nem teljesen tiszta, hogy a WinRT ebből a szempontból mit is tud (hardverbővítés).
-
Eli577
senior tag
Nagyszerű kis topic lett ebből a szimpla hírből. Azért csak megjegyzem, hogy az az 500 dolláros nyitóár nem olyan vészes, ott kezdődik a többi platform is, de azoknál bizony nem kapsz ekkora tárhelyet (sokszor még mem.kártyás bővíthetőséget sem, pl.: Ipad, több Android tablet)
-
zord01
senior tag
válasz
kristof83 #72 üzenetére
Hasonlatnak szántam, nem cerkaméregetésnek, de ha ti ezt látjátok, sorry...
Azt pedig már végkép nem értem, hogy amiért az én eletpályám, és világnézetem nem találkozik a te, vagy az átalg logikájával, attól még miért lenne hazugság.
Én pl. azt nem értem, és az nem kerek számomra, hogy mi a fenéért képes egy ember -20 fokban, a fulladással, a faggyal, a zuhanással, és a leégéssel küzdeni, és erre még milliókat is költeni, de attól még elhiszem, hogy vannak hegymászók... -
kristof83
aktív tag
Ne haragudj, de Te kezdted itt el méregetni a cerkát másokéhoz...mégis mit vártál?
Gondolod csak Te vagy itt akkora császár hogy van egy használt kocsid ami x milliót ér?
Arra meg nem is reflektálnék semmit, hogy az egész elénk tárt élettörténeted egybe elolvasva egy zagyvaságnak tűnik.
Még ezek után sem szeretném azt mondani hogy nem mondasz igazat, de minek kell magad ilyennek kitenni még ha igazat mondasz akkor is? Az érveid nem a kocsid 2 tonnás súlyától lesznek erősebbek... Peace és puszi szmájli -
zord01
senior tag
Most már így utólag nagyon sajnálom, hogy megemlítettem a kocsit, kíváncsi lennék akkor is ekkora érdeklődéssel fikáznátok, hogy más példát hozok fel személtetésül, ill ha csak simán, mindenféle magyarázat nélkül benyögöm a fórumra, hogy ez a Surfice egy túlárazott Xar.
Mert hát kb. most ugyan akkora troll vagyok ugye, plusz még degenerált hülye is, és még az életemből is elment 2 óra, hogy értelmetlenül próbáltam elmagyarázni a saját igényeimet.(#69) Pech!
-
NGA
addikt
Akkor a konkluzio: Egy 30 éves közgazdász vagy, akinek van egy 400 LE-s 2 tonnás maszirozó üléssel ellátott kb 8-10 millió Ft értékű autója, ami 18 litert eszik, és 380e Ft rá a gumi, BKV-vel jársz dolgozni, mert sokallod a 18 literes fogyasztást, és van egy sárkányrepülőd, vagy sárkányrepülsz. Sokat mész németországba. Sokallod a 10 colos minőségi anyagokból gyártott Surface kb 100e Ft-os árát, mert az ár/érték aránya neked nem megfelelő, és nagy is, mert nem tudod elővenni a buszon, metrón. Nincs igényed WindowsRT-re, neked tökmindegy mi fut a tableten, csak az ár/érték aránya megfeleljen az általad elképzelt szintnek. Egy kb 120e Ft-os laptop kielégiti az igényeidet.
Jól mondom? -
zord01
senior tag
Ez így korrekt, csak ugye nem így lett kommunikálva. Ha az elejétől kezdve ezt mondják, akkor nem menne ezen, és a hasonló fórumokon a szájtépés, hogy drága. Nem erre készítették fel az embereket. Ez akkor a marketingesek hibája.
De végül is számomra ez már lényegtelen. Ami a lényeg, hogy én spec szórakozási célzattan nem fogok kiadni 100+ ezer forintot egy Win-es tabletért, mikor van olcsóbban helyettesítő termék. Majd ha más gyártó hoz ki olyan W8 tabit, amit ár-érték arányban jónak fogok megítélni, akkor nyilván változik a kép, addig meg ez van. -
zord01
senior tag
Akkor elölről... nekem a tab tartalomfogyasztásra kell, nem munkaeszköznek. Így az 50 rugós tabot tényleg ciki lenne elővenni tárgyaláson, milyen szerencse, hogy oda tabot nem viszek.
A kocsi témához meg csak annyit - és akkor most már zárjuk le plz - hogy egyfelől egy 2 tonnás autónak nem elég 200 lóerő, akárki akármit mond... van egy igény szint, amit kielégít 2-3-4 márka, ebből a kedvencemet választottam.
Másfelől az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy időben - családi vállalkozás - nagy értékű luxusautókat hozott be Németországból. Volt egy nagyon jó lehetőség, egy akkor fél éves kocsi, kb. fele annyiért, mint amennyit ténylegesen ért, pláne itthon (No-ban a kocsik is olcsóbbak je-je-jeeee), és a labda le lett csapva.
Azóta megvan a cucc, imádni való, és bár mocskos drága fenntartani, nem kéne más... -
- partneri winRT-s tablett partner meg elosztja az egyébb árérzékeny piacokat (persze előre tudom, hogy mindenkinek lesz prémium terméke is)
- MS surface RT prémium termék
- partneri win8-as termék
- MS surface win8 prémium termékaz MS nem egyedül van mint az apple, ő most partnereinek segítségével akár teljes letámadást is tud indítani.... az 50ezer Ft +-os tabletek piacán. Alatta nem mert a winRT licenszt is ki kell valakinek fizetnie
-
zord01
senior tag
Ebben tökéletesen igazad van, csak akkor ne hangoztasson az MS olyanokat, hogy piaci részesedést akar...
Pont az általad említett kereslet-kínálat törvénye, hogy nagyobb mennyiségű árút, csak alacsonyabb áron lehet eladni...
Mint ahogy fentebb írtam, semmi baj nem lenne az MS-sel, ha eldöntené, mit akar. Mondja azt, hogy bakker, ez prémium termék, árérzékeny fogyasztó takarodjon mást venni, vagy monda azt, hogy kell a piac, de akkor értelmezhető árú termékeket adjon el. Mert a kettő együtt nem igazán megy.Egy ismerősöm fogalmazta meg jól. Egyszerre akar a sajt lenni, az egér, az egérfogók és még a rohad macska is...
-
tény, de pl egy A4-es audi nem mondeo és fogyasztása sem 18 liter... 400 lóerő 3 kocsira is elég
, maszírozni meg maszírozzon az asszonykám
ingyen
illetve ha bizonyos cégekkel tárgyalok akkor ciki ha egy 50.000-es tabot veszek elő
... (nekem pont e-miatt van egy Thinkpad x230i tabletem ... meg egy skoda fabiam ...
messzebb tudok parkolni de az asztalnál tárgyalás közben ügyfél felé fordítani a grafikonjaimat is megy
-
most miért gond, hogy az MS ötvözte az apple és a google politikáját:
- ugye ipadot csak az apple gyárt
- a google csinál referencia tabletet amit olcsón ad (ergo alávág a partnereinek)
- az ms csinált egy referencia tabletet amiből nem akar sokat eladni, de amit elad azon keresni akar jól, s így több hírverés lesz; lesz prémium termék; árban lehetnek olcsóbb hasonló (vagy tök ugyanilyen megoldások) tabletek. MS jóljárt mert minőségben apple szinten ad ki tabletet de a sok-sok partnere tud olcsóbban körítésben más megoldásokat kiadni...ár:
- ha már ennyi közgazdász van. Mindennek annyi az értéke amennyit adnak érte. Ez ugye kereslet kínálat. Megjelent az ms egy tablettel amit ilyen áron előrendelésben elvittek - Tudjátok mit még olcsó is volt, mert többet vinnének ennyiért mint amennyi van -, később csökkenni fog az ára mikor már ennyiért nem fogy rendesen ... és olyankor kell venni nem előrendelésben meg sorbanállásban. Vizsont kicsit, most az MS-nek is sikerült hasonló hírverést csinálnia mint az apple-nek szokott... Már csak az a kérdés, hogy mennyi volt az az előrendelt készlet
... mert ha milliós nagyságrend akkor működött a hype ...
-
zord01
senior tag
Igen, csak egy 4 millás nem lesz 400 lóerős, és nincs benne masszírozós, hűthető, főthető ülés, ami igen jól jön, mikor pl Németországba megyek üzleti útra. Amint lesz ilyen 4 milláért (és mondjuk nem eszik 18 litert városban, és nem 360 rugó lesz rá egy szett gumi (kezditek sejteni, miért BKV-zok reggelente?)), takarodok venni...
Arról nem is beszélve, hogy ha bizonyos cégekkel tárgyalsz, nem feltétlen erény, ha egy mondeóból szállsz ki. -
zord01
senior tag
Igen, ezt meg is értem, és el is fogadom. De az MS most olyanokról papolt, hogy terjedni akar, piacot szerezni, olyan frontvonalon, ahol nagy a lemaradása. (Tablet piacról beszélünk ugye).
Ez alapvetően 2 módon lehetséges. Vagy a konkurenciánál olcsóbb árazással, vagy ugyan azon az áron többet kell nyújtani.Véleményem szerint ezen feltételek egyike sem teljesül az RT-s tableteknél, sőt. Tulajdonképpen, mivel használhatóságban ugyan ott van vele az ember mint egy Ipaddel, hardverben meg gyengébb, nem értem, hogy miért közel azonos árszintet lőttek be.
Nem azt mondom, hogy ne lesz piaca, de nem lesz tömeges piaca.
Oké, fasza, igényes anyagok, tervezés, de ettől a hardver még gyenge, semmi pluszt nem nyújt. Aki utálja az Applet, és igénye van a minőségi cuccokra, ár nem számít alapon, biztos megveszi, de ez néhány milliós eladást jelent (vagy még annyit sem), nem pedig azt, hogy minden 3 ember ezzel fog rohangálni, mint pl a Kindl Fire esetén.Szóval el kéne dönteni az MS-nek, hogy piaci részesedést akar, vagy prémium termékeket. A kettő együtt -az Apple árnyékában - közel lehetetlen. Nem az, csak közel...
A normál W8-as tabik, aminek meg ugye nagy előny az Apple-lel szemben (itt Eu-ban), hogy teljesen kompatibilis minden Window-os progival, azok meg megint annyival drágábbak, hogy az áruk miatt levesztik a helyzeti előnyüket...
Kicsit olyan ez mint az Omega óramárka. Folyamatosan sírnak, hogy nem elég nagy a piacuk, még nagyobb részesedést akarnak, ugyanakkor elvárnák, hogy mondjuk a Rolex-el egy szintű luxusóraként kezeljék őket. Csak hát egy rolex nem 300k-nál kezdődik, hanem 2 millánál.
Banyek. Mi kell? Piaci részesedés, vagy exluzivitás? -
erdoke
titán
Egy igazán jó minőségű billentyűzetes tok, mint pl. ez, nem 10e Ft, hanem 25-30.
Az akksikkal nincs gond, fél évig jó, ami a billentyűzetben van, a tableten pedig nem észrevehető a különbség.
-
Zsolt74
senior tag
Amúgy 9990Ft-ért lehet kapni bluetooth-os tokot 10"-s tablethez.
Kb annyit ér egy billentyűzet. -
erdoke
titán
"Márpedi az RT alapból a szoftvereladásokra épít, mint az AppStore."
Az Apple üzleti modellje továbbra is inkább a hardver eladásra épít. A MS pénzért adja az OS-t, ha erről lemond támogatott hardverrel, akkor az alkalmazások 30 %-ából befolyó pénzre alapozná az üzleti modelljét, ami igencsak kockázatos lenne.
-
Zsolt74
senior tag
Nevetségesek az áraik.
A Lenovo miért tud legyártani 230$-ért Tegra3 procival szerelr 8Gb-os 9"-s tabletet? Sőt ennél valószínüleg kevesebbe kerül nekik mert a neten ennyiért lehet megvásárolni . -
zord01
senior tag
(#33) zord01: Ne haragudj, de hogy jön ide, hogy hány millás autód van?
Szemléletes példa akart lenni, hogy egy csóró is képes erőn felül százezreket kiadni valamire, amire nincs szüksége, és akár az is lehet anyagilag megfontol, akinek kicsit több adatott.
(És az árat konkrétan azért említettem meg, mert imádom, hogy ha kijelentem, hogy xy nem ér annyit, amennyit elkérnek érte, olyanok mondják rám, hogy "ilyen csóró ne ugasson bele", akinek mondjuk tized annyi pénze sincs. A racionális fogyasztási magatartás nem pénz kérdése. Lásd cigi. Kajára nem telik a sok csórónak, de napi 2 rugó lemegy cigire, kávéra. Gyönyörű...)
De hagyjuk is, látom már ebből megint nem jövök ki jól. Le mertem szólni az MS istenség új agyszüleményét, próbálok rávilágítani, hogy a nagy többség számára van olcsóbb, legalább annyira hatékony, ésszerű alternatíva, és már megint én vagyok a Troll...
Tudjátok mint b+, vegyétek csak meg a xart, tripla állon, aztán majd ha felkopik az állatok, ne csodálkozzatok. Én már belefáradtam, hogy eszmecserét próbáljak folytatni.
Valahogy minden fórumon ez van. Ha bírálni merem az MS-t (vagy a Nokiát, nah azok még a fanatikusok), tuti nekem ugrik egy rakás fórumos. Esküszöm már ott tartunk, hogy Apple fanokkal könnyebben szót lehet érteni..Én már lexarom ezt az egészet. Értelmetlen úgy ahogy van. Elmondtam a véleményem, aki másképp gondolja, szíve joga, szabad ország. Nem fogok bele többet megmagyarázni a véleményem, mert úgyse vagytok képesek odafigyelni rá, átgondolni. Akkor minek...
-
smkb
őstag
http://techplus.hu/elorendelheto-az-asus-vivo-tab-tf600t-es-tf810c/
Atyaúristen.... beteg árak... 300.000 e huf egy atomosért??? 235.000 huf a Tegra 3-asért dokkoló nélkül? Asszem így az iPad és Andoridos tabok eladásai MÉGJOBBAN felpörögnek ezt látva... a
Samsungék is 650 dollárért adják az Atomos Win8 táblát bill nélkül... az is borzasztó nagy nyitóár egy atomos vacakért...
-
zord01
senior tag
Hazudtam... most megnéztem használtautón, már csak olyan 8-9-et ér...
Még jó, hogy nincs tervbe véve az eladása.
#34) NGA Nem azt mondtam, hogy nem kell 10-es, csak hogy az számomra inkább hátrány. Ahhoz azért már le kell ülni, hogy használni tudd.
A 7 colost meg akár a vitorlárórepcsibe is be lehet tenni. Ott most egy ratyi 5 éves PDA tölti be a GPS szerepét. -
zord01
senior tag
Annyit még hozzá tennék, hogy nem vagyok azért csóró, ATM egy 10 millát érő kocsival furikázom, ami 5 éve - vásárláskor -"kicsit" többet ért, ettől függetlenül nem szórom orrba szájba a pénzt. Rohadjak meg, ha tudnám, hogy megúszom, még a gázt és a villanyt is lopnám, mint a gyurcsány meg a bajnai...
Okos ember mindenért a lehető legkevesebbet fizeti, csak a hülye költekezik túl a takaróján. Hogy megmutassa azt, ami nincs. Lásd hitelre kocsit, ájfont, plazmatévét... oszt most meg úszik a ház/lakás... -
Kirrr
aktív tag
"jelzyetbe" ofkorsz
az ár meg nem vészes... de lesz ez olcsóbb még.
-
zord01
senior tag
A memória nekem tök nyolc, mire van a memóriakártya, amúgy is említettem, hogy kb netezésre kell, nem FULL HD filmeket nézni, akkor meg nem elég a 8 giga? Minek adjak többet a felesleges helyért?
10 col számomra inkább hátrány mint előny, kevésbé mobil, nehezebb előhalászni a reggeli munkába menet során, és fél kézben tartani sem túl könnyű...Ami meg azt illeti, emvy, hogy csalódtál a közgazdászokban, ne tedd. Én nem a hardver értékét nézem, hanem a használati értékét. Hardvert bárki össze tud hasonlítani, papíron megnézed mi van benne, mennyit ér, csók. Ahhoz inkább kell tehetség, hogy az ember a lehető legkisebb áron, a lehető legnagyobb mértékben elégítse ki az igényeit (alapvető közgazdász racionalitás).
Ahoz nem kell ész, hogy bemenjek egy T-pontba, és 2 évre, havi 20 ezerért kihozzak egy ájfon 5-t, amire nincs is szükségem. Aztán vagy tudom fizetni, vagy nem... Erre a hülye is képes, mint ahogy arra is, hogy a marketing bullshit hatására rusholjon a boltba és x havi fizetését kiadja valamire, amit sokkal olcsóbban is megúszhatott volna, némi gondolkodás és utánajárás után. Mert az a menőőőőőőőő.... -
zord01
senior tag
Sajnos. Milliárdos playboy szívesebben lennék.
(Tudod, fogyasztói kosarak, kereslet-kínálat, marsahll kereszt, meg a hasonló dolgok mondatják velem, hogy mérlegeljek, mi mennyit ér meg. És persze a tény, hogy nem keresek annyit, amit ne tudnék elkölteni. Havi 10 millás kereset mellett, sokkal kevesebbet mérlegelnék. Pl fél évente, hogy most akkor Ferrari vagy Porsche. Így meg marad ez...) -
zord01
senior tag
Nem, én nem akarom, hogy 100 dodó bukóval adják, csak azt mondtam, hogy nekem mennyi érne meg.
X összeget. Hogy most 10k-val vagy egymillió forinttal drágább, az már kvára hidegen hagy.
Amúgy, ha belegondolsz, van logikája VESZTESÉGGEL adni egy hardvert, ha pont az a cél, hogy nagyon elterjedt legyen, aztán meg a szoftvereladásokból pótoják a kiesett zsozsót. Márpedi az RT alapból a szoftvereladásokra épít, mint az AppStore.
Mondjak példát? Xbox, PS. De ne menjünk belel, kedves emvy. Ami a lényeg. Én úgy számolok, hogy jelenleg egy 3G modemes Samsung Galaxy Tab 2.0 7'-os tablett (ami nekem hurcibálásra, tartalomfogyasztásra tökéletes), az 85k és egy RT-s surface semmivel sem tud többet. Miért adnék többet érte. Pláne mit képzelnek, hogy egy Ipad árát elkérik érte. Ha választanom kéne, nem kérdés... (pedig nem vagyok egy Apple fan, csak közgazdász, és ár-érték arányban sokkal jobban megéri (legalábbis az én felhasználói szokásaimat figyelembe véve.) ).
Na most ha ehhez a 85-höz hozzátesszünk +100k-t, akkor az 185. Ennyiből tudnék ugyanis még egy elég fasza laptopot beszerezni. És akkor két egymástól független platformom van, aminek ott az előnye, hogy ha az egyik elromlik, a másik még ott van. (Igaz a laptopot és a táblát nehezebb együtt cipelni, mint önmagában egy táblát, viszont munkára sokkal alkalmasabb is). Ezért nem ér nekem többet egy teljes értékű W8 tablett 150-nél többet.
De ez csak az én logikám, felhasználó szokásaim, más biztos másként van ezzel. Az eladások majd megmondják a tutit. -
vicze
félisten
Nem a billről beszéltünk, csak a tebletről, a 130$-os külön bill, az a vicc kategória, írták feljebb, hogy azért a Transformer aksis billjét kapod (150$). A TF300 meg billel 500$ 1:1-ben ugyan ez a HW, a fém borítást kivéve.
(Kínaiakhoz meg 5e-ért adnak billt, a minőség meg olyan amilyen, válogathatsz.)a_n_d_r_e_w: Bizony sokan be fogják.
-
Cathulhu
addikt
Kivancsi vagyok milyen visszhangja lesz, amikor rajon a sok vevo, hogy a winRT az nem egy teljes erteku windows 8.
Valami azt sugja, hogy joparan benezik. -
zord01
senior tag
Tyűhűűűűűűűű... hát ha ezek ténylegesen a végleges árak, akkor a Surface most minősül át "Nem Játékos Karakterré". Az RT nekem úgy Nettó 200 dodót ért volna 3G-s modem nélkül, abból lett volna 60k mire ideér.
3G-s modemmel úgy 80 max 90k-t adtam volna érte, de ezen az áron felejtsenek már el...
Nekem a fullos x86-os W8-as tabik érnének 120-150k-t. Forinttal se többet, lévén ezek nem munkaeszközök, vagy legalábbis csak tartalomfogyasztásra jók, gyártásra, még mindig nagyon korlátozottak.
És jóval nagyobb teljesítményű laptopot kapok már 120 környékén. (Igaz, hogy az nagyobb, meg nem a BKV-n olvasom kategória, de pont ez az extra hordozhatóság érne meg nekem +20-30 ezret. De nem +100-at)Eleinte azt hittem az MS azért akar belépni a hardver piacra, hogy lenyomja az árakat, hogy népszerűvé tudja tenni a W8-at (ami lássuk be, asztali gépre kutyának sem fog kelleni).
Az árakat látva viszont úgy tűnik fordítva ülnek a lovon, a prémium szegmensben próbálnak mozogni. Hát... sok sikert hozzá! (Bár szetem zakó lesz). -
vicze
félisten
Annak bármi jó, a 50e-s androidos is ugyan úgy jó minőségű kijelzővel és aksival. (És akkor még nem is a 25e-s junkákat mondtam.)
A netezés is ugye korlátozott lesz, mert RT-n se SL, se Flash, se semmi amihez plugin kell böngészőhöz, meg ilyenek, és a vásárló ugye azt hiszi, hogy Windowst kap, de ez nem az lesz, amit vár. -
atoth
aktív tag
Jó lenne olcsóbban, de a Surface prémium kategória akar lenni. Másrészt egy 300 USD ár mellett esélye sem lett volna a PC gyártóknak nyereséget produkálni a Win8 tableteken.
-
erdoke
titán
Nincs komoly gondom a csempés felület átláthatóságával, talán mert az asztalt se nyomtam tele minialkalmazásokkal.
Ami miatt jó sokat várnék egy Windows RT tablet vásárlásával, az a kijelzők tesztjének, ill. az alkalmazások hiánya. Aki a böngészőben él, annak elég szinte bármilyen jó kijelzős tablet, nálunk nem ez a helyzet. -
vicze
félisten
Nyilván most szar lett pont az a felület, amit az MS nyomatott az utóbbi majd 20évben, de attól még használhatóbb marad kisebb átalakításokkal az asztalos minialkalmazásos felület tableten, mint a snap-es, "csármos", csempés valami, ami ha telepakolod iszonyat átláthatatlan, sokak számára. (Amúgy nagyon vicces, volt ahogy a Lurdy-s bemutatón küzdött a Modern UI-val mindenki...)
De mindenki azt használja, ami neki tetszik, majd 3év múlva kiderül melyik piacképesebb.
-
Meta
tag
igen nehéz jelzyetbe hozta
-
smkb
őstag
Szépen fogott a ceruza... 130 eur az a nyomi bill? Kb ennyiért adja az Asus a Transformerekhez az akkus, usb portbővítős stb dokkolóját...
-
Gusztáv
addikt
Hivatalosan soha nem volt erről szó, persze mentek a vad találgatások, de az meg nem az MS sara.
@gaben1117: ha pont Surface nem is lesz, de a többi gyártó gépe biztos. Már most is vannak Magyarországon Win 8 tabletek a nagyobb forgalmazóknál tesztelésen, meg demo készüléknek.
-
HawerKing
őstag
egyek meg a tokomet
..... arrol volt szo , hogy olcsobb lessz. Igy mar jobban jar az ember ha androidost vesz a szar csempek helyett
-
gaben1117
senior tag
Magyarországra vajon tudnék rendelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest