Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azopi74

addikt

válasz SX Wave #668 üzenetére

"Egyet értek veled, ez így megy a mai világban egy profit orientált cégnél, de ott van a de.... a sok rossz döntés ellenére(felszámolni készen lévő platformokat amibe több milió eurot beleöltek hogy majd 2010-12 között a piacra lehessen dobni az új termékeket és ezek lettek felszámolva a bizonytalan wp javára) Elop maradt. Itt nem kicsit, hanem vmi nagyon bűzlik.
    Előnyös? Az a pár miliő amit a microsoftol kapnak az még fájdalom díjnak is kevés ami mindent feláldoztak ezért az egy platformért."

A rossz döntés nem a felszámolás volt, hanem az, hogy előtte beleöltek több millió euro-t ezekbe a platformokba. De azt már nem lehet meg nem történtté tenni. A kérdés csak az, hogy sikerült-e még időben stratégiát váltani, vagy már elkéstek? Illetve az, hogy a Microsoft elkésett-e a WP-vel. Az okostelefonpiac kezd lassan telítődni, a legtöbb ember már túl van legalább egy okostelefonon, a másik két ökosztisztémára megvásárolt appokkal, és így értelemszerűen egyre kisebb a hajlandóság a váltásra. Az idő nem a Microsoft/Nokia párosnak dolgozik.

Én pl valszleg beruháztam volna egy Lumia 920-ra, ha nem pár hónapja ruháztam volna be egy SGS3-ba, és nem költöttem volna el pár tízezret android appokra. Így aztán meglehetősen nyomós indok kellene a váltáshoz. És ezzel sokan így vannak, ez a nagy kihívás a Nokia és úgy általában a WP8 platform előtt. Különösen a csúcskategória meghódítása kritikus, hiszen ezeknek a potenciális vásárlói már "belakták" magukat valamelyik másik ökoszisztémába. Az alsóketegória szintén nehéz lesz, mert ott az igénytelen droidos készülékek hódítanak.
    A felső-középben (Lumia 800, 820) és a középben (710, wp8-as modell sajnos még nincs bejelentve) látok egyedül kitörési pontot.

Új hozzászólás Aktív témák