- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus94 #39 üzenetére
A "megfelelő" elég relatív, mert nem azonosak az igények ..
A gyártók még nem gondolatokolvasók.
Ami az egyik usernek jó, az a másiknak hiba
-
Victoryus94
őstag
A barátnőmnek is voltak problémái az új MIUI rendszerrel.
Néhány perc alatt megoldottam neki (kicsit nézelődni kell a beállításokban), de az átlag mobilos felhasználók erre képtelenek.Nekem tökéletes lenne a MIUI, de a környezetemben azt látom, hogy sokaknak arra van szükségük, hogy minden számukra megfelelően működjön anélkül hogy neki bármit kelljen állítani (ha egy email címtől többet kér a telefon, már pánikolnak, és hisztiznek könyvelők, ügyvédek is).
Nekem most 1+ -om van. Android 11 alatt a kamera alkalmazásban keresgéltem, hogy lehet be/kikapcsolni a HDR-t. Ők már rájöttek, hogy az átlag ember nem kapcsolgatja, állítgatja, csak fotózni akar, és elvárja hogy az mindig jó kép legyen. Így a mobil kapcsolja automatikusan, ha szükségesnek látja.
Az "intelligens akku" lehetne annyira intelligens, hogy legalább a népszerűbb appokkal ne kelljen külön játszani.
-
ttt1
őstag
Vivo X60 pro pluson van már ilyen opció. Ott a 12 GB mem mellé alapból 3 GB-ot lefoglal. Kikapcsolható természetesen. Kérdés hasznos-e vagy hátrány a + memória?
-
válasz
aprokaroka87 #35 üzenetére
Van akinek az se jó. :)
Vagy az egyik vagy a másik...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Victoryus94 #34 üzenetére
Nem az van, hogy a rendszer zárja be az appokat? :D
Vagy nem olyan egyszerű ez?
-
Victoryus94
őstag
Szerintem az a célja, hogya háttérben futó (de épp nem aktív) appokat nem kilövi, hanem áthelyezi.
Azoknak segítség lehet, akik erősen multitaskingolnak. Annak viszont hátrány, aki figyelmetlenségből nem zárja be soha a futó appokkat. -
Virtuális memória örvendetes , de ha már Pro , akkor alapból 5G-el kellett volna érkeznie az SD változatának is.
-
prolad
addikt
No, már képes arra a MIUI, hogy kihasználja az összes RAM-ot? Ha igen, akkor azt kellene megemlíteni, nem ami a cikkben van írva, az az igazi előrelépés.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #28 üzenetére
Ha ez igaz akkor meg megtévesztő amit irnak szabad memorianak. Az egy dolog hogy bizonyos process-ekhez esetleg nem nyulhat a user, de attol meg be lehetne kalkulalni abba a grafba, ami mutatja a szabad ram mennyiseget.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Felesbandi #26 üzenetére
Mert a Ram egy bizonyos részéhez semmi köze a felhasználónak.
A rendszer végzi a Ram kezelést, pl létezik gyorsitó tárazás is.
Nekem most pl 3.39gb szabad memóriát ír alapból, viszont ha be megyek a fejlesztői beállítások, Futó szolgáltatások részbe, ott jobb felső részben van egy olyan rész, hogy tárolt folyamatok, na ott meg már csak 1.5gb szabad ram-ot ír.
Ahogy én megfigyeltem, amit a gyorsító tárba tesz, azt alapból nem írja ki.
Persze ez lehet csak itt van így.
-
szami777
addikt
válasz
Felesbandi #14 üzenetére
Vannak gyártók ahol azért agresszívabb a ram kezelés. Ott szerintem lehet létjogosultsága azért.
Nekem samsung s10 full alapallapotba majdnem 4 gigát lefoglal alapból, és még meg sem nyitottam semmit. -
Felesbandi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #19 üzenetére
Akkor miert ugy irna ki, hogy 8 giga foglalt a 12-bol? Egy oprendszerrol nem hallottam meg eletemben, ahol meg lehet nezni a memoriahasznalatot, de a rendszer altal futtatott dolgok csak ugy kimaradnak a kepletbol es vagy +4 gigat meg random szabadnak jelez. Ha ez androidon igy van es valoban csak a rendszeren kivuli dolgokat irja bele, akkor egy 5 eves gyerek altal dizajnolt hasznalhatatlan fos az egesz feature. Mert azert csak varhato lenne, hogy akkor a felhasznalhato memorianak csak a rendszer altal fenntartott mennyiseget irja oda.
-
vakablak93
őstag
válasz
janeszgol #15 üzenetére
Ezt azért szomorú hallani, az ember azt hinné már kinőtték az ilyesmit....
Akkor még mindig a régi a recept..
Látszatra, jó hardver/ár aránya van, de a szoftverrel tesznek róla hogy az ár/érték arányuk már egyáltalán ne legyen jó...Kössz az infót akkor másfelé nézelődök, mutternak kéne valami mert a P9 lite, már haldoklik nála, eddig agyaltam hogy vele "beteszteltetek" egy xiamiaut, de akkor hagyom, kap ő is egy pixel-t.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szabi__memo #22 üzenetére
Fejlesztői beállítások részben van olyan hogy Futó szolgáltatások?
Már amennyiben aktív a fejlesztői beállítások :)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #21 üzenetére
Hát ha még az is szar... Mondjuk nem lepne meg
De ott az egészhez képest írja, szóval 99% hogy nem rossz. Kifejezetten direkt átverés lenne kiírni hogy used ram: 3.8GB/6GB
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szabi__memo #20 üzenetére
Igen, de az lehet nem pontosan azt írja ki ahogy kell.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #19 üzenetére
Nehéz keverni. Az app váltó vagy mi a halál kiírja egyértelműen egyben
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Felesbandi #17 üzenetére
Az ugye megvan hogy a 12gb az bruttó, azon osztozik a rendszer és felhasználói alkalmazás is?
A rendszer pedig le foglal magának mondjuk 3-4gb-ot, a többi marad a felhasználónak.
Nekem pl most a 8GB-os Realme 6-on a 8Gb-on 5.6Gb a foglalt, és bármilyen hihetetlen de amúgy nagyjából mindig ennyi.
A fejlesztői beállítások-ban meg van egy olyan rész hogy futó szolgáltatások.
Ott mindig ki írja hogy a rendszer épp mennyi Ram-ot használ.
Nekem pl a hsz írásakor 2.3gb-ot.
Tehát ha fogod és össze adod az a 5.6Gb foglalt Ram-ot és a rendszer által használt részt, akkor 7.9 Gb jön ki.
Nyilván ez nem teljesen pontos. -
Csorbi
addikt
válasz
milkabrams #11 üzenetére
Nem azzal kevered, hogy az SD kártyára át lehetett helyezni az alkalmazások egy részét?
-
Felesbandi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #16 üzenetére
Nem hiszem, hogy kritikusakat lott ki, de a lenyegen nem valtoztat. Megnyitok egy 12 gigas telon egy nagy rakas appot, de kb. 8-nal mar repulnek kifele. Mi ertelme van igy a sok ramnak? Oh igen, az hogy a kb. 2/3-os felhasznaltsag, ahol elkezd gyilkolaszni a renszer magasabbon legyen.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Felesbandi #14 üzenetére
A kritikus és nem kritikus Rendszer appokat is kilővi? :D
Valószínűleg az összes droid-os telefon hasonlóan müködik alapból.
A rendszer appok jó részének mindig futnia kell.
-
janeszgol
félisten
válasz
vakablak93 #13 üzenetére
Nem változott, a MIUI még mindig pontosan ugyan olyan rakat …, mint 6 évvel ezelőtt.
Egy Alcatel Pop C1 többet ér, mert ott minden értesítést megkapok, még lezárt telefon esetén is!
Számomra az okostelefon nem azt jelenti, mint ami fele elmentek ezek az eszközök. Persze jó dolog a szép kijelző, a jó kamera, az erős hardver, de ha az értesítésekhez fel kell oldanom a telefont, hogy egyáltalán megkapjam, na az gáz. Az nulla.
Annak jó, aki egész nap a telót szorongatja, de nekem pl nem jó. Érdemes benézni a Redmi 9 topicba, de az én tapasztalatom is ez. -
Felesbandi
senior tag
Van ennek ertelme amugy?
Az en 6 gigas Mi 9T-m kb 3,5 giga folott elkezdi kilovogetni az appokat a memoriabol.
Es ez nem csak nalam van igy. Ismeros Galaxy Note 20-asan, ha jol emlekszem 12-bol max 8 gigat engedett hasznalni a rendszer, aztan az is elkezdte kiloni az appokat.
Nem egyszerubb lenne, ha engedne a rendszer kihasznalni az osszes rendelkezesre allo memoriat? -
vakablak93
őstag
Pár kérdés megfogalmazódott bennem
1. Tudjuk hogy a win is csinált ilyesmit, de valljuk be nem szerettük. Emiatt jön a kérdés hogy vajon elég gyors-e ehhez egy telefon belső tárolója? Nem fogná vissza?
2. Amit a cikkben is említenek hogy a folyamatosí írás mit művelne a háttértárral, az M1-es macbooknál is hallani hogy eszi az ssd-t, ami ott szintén kisegíti a ramot.
3. Pont a xiaomi rukkol elő ezzel akik arról híresek hogy mindent kilő a rendszer és a gyakorlatban sokszor nem is igazán lehet kihasználni az alapból a telefonnak adott ramot sem
(Ha időközben esetleg változott volna a miui ramkezelése akkor az utolsót felejtsétek el.)
#8 aproparoka87: ez egy tök jó ötlet, kb stimmel is ha visszanézzük a pixelek frissítéseit.
-
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #11 üzenetére
Okostelókon nem tudom, hogy van-e. Ramdiszk az a kezdetektől van (ez természetes), de hogy swap fájl lenne-e, azt nem tudom.
-
Csorbi
addikt
válasz
milkabrams #6 üzenetére
Annál sokkal régebb óta használjuk, nem olyan nagy előszeretettel.
-
aprokaroka87
nagyúr
A Google-nek kellene valami normális minimális Ram igényt meghatározni, a terméktámogatás mellé.
Manapság már 4Gb a minimum, ha ezt most az Android 11-hez társítjuk akkor max Android 12-re lehessen frissíteni.
6Gb ram esetén már Android 13, viszont onnantól kezdve már Az újonnan megjelenő eszközök esetében a 6Gb Ram lenne a minimum.
-
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #6 üzenetére
Előtte használtam én például. 2010 környékén már kikapcsoltam (pontosabban minimálisra vettem, mivel ha kikapcsoltam, képes volt megborulni a Windows).
Elméletileg az, a megvalósítását meg meglátjuk. Gondolom inkább olyanokat helyeznek ki, amik kevesebb adatforgalommal járnak. Vagy esetleg olyanokat, melyek altatásba mentek. -
milkabrams
őstag
Ez nem a swap memória, amit 2010 környékén használtunk előszeretettel?
-
fornettisuti
veterán
Általánosságban: egyszerűbb-olcsóbb a gyártónak erőből-hardverből megoldani, mintsem szoftver optimalizálásból.
-
pusszycat
nagyúr
Legyen kikapcsolható, ha valaki mint pl. én félti a memoria épségét.
-
-
Csorbi
addikt
Win386.swp
-
Ennek két esetben lett volna értelme. Vagy 5-10 évvel ezelőtt a 0,5-1 giga ramos időkben, amikor egy év után nem volt ajánlott frissíteni a telefont, mert a ramot kinőtte az alap rendszer.
Vagy a pár évvel ezelőtti 2-3 giga ramos telefonok esetén, amik mostanában kezdenek küzdeni a ram hiányával. Csak éppen pont azok nem fogják megkapni a miui12-t.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legújabb frissítés lehetővé teszi, hogy a belső tároló is besegítsen pár gigabájttal, ha a rendszernek szüksége van egy kis pluszra.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest