Hirdetés
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itt a friss Moto G Stylus
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrb
aktív tag
Jól látod. Drága, korlátozott pontosságú (csuklón mér, miniatűr alkatrészekkel), és kompromisszumokkal teli. Ez egy pilot modell, ahogy az Omron Heartguide is.
Ez utóbbi, ha jól emlékszem kb. 16 mérésre képes feltöltésenként.
Egy előnye viszont van: mindig nálad van. Pont úgy, ahogy a gyengébb telefonos kamerák letarolták a kompakt és bridge fényképezők piacát.
A PWV/PTT alapú becslésekkel az a baj, hogy sok függ a felhasználó fiziológiás jellemzőitől (pl. erek állapota), és az ideális adatoktól távolodva növekszik az eredmény pontatlansága. -
nkmedve
őstag
Ez így ebben a formában inkább egy vérnyomásmérő ami mellesleg óraként is használható. A spéci szíj elég limitáló tényezőnek tűnik a mindennapokban (gondolom a sportot/izzadást sokkal kevésbé tűri mint egy sima szilikonos/fém szíj), arról nem beszélve, hogy egy jelentős extra hibaforrás. A mérés ilyen módja pedig gondolom elég nagy terhelést is ró az óra apró akkujára.
Nem nagyon látom értelmét a csuklós vérnyomás ilyen módjának. Ha komoly, megbízható eredmény kell akkor felkaron érdemes mérni valami minőségi vérnyomásmérővel (nálam egy Omron M3 teszi a dolgát). Ha pedig csak megközelítő értékekre van szükség akkor az optikai is elég jól szokott működni, itt persze nem az olcsó órákban/karkötőkben levő változatra gondolok. Nálam a Galaxy Watch 4 (amit a cikkben levő óra kicsit több mint feléért szereztem be) rendesen kalibrálva viszonylag közeli eredményeket szokott adni az Omron-hoz.
-
-
Badboys
őstag
válasz
pusszycat #13 üzenetére
Ebben 100% ig igazat adok. Ez tuti nem az én termékem lesz. Nálam alapból hüvely termék be nem a házba, de még a környékére sem. Szerinted ki fog adni egy ilyen .... ért 150 ezret. Totál zárt rendszer. paraszt vakitás a fölfúvódó óra szíj. Van benne egy kompresszor ami felfújja? Mivel közismert, hogy vérnyomásra csakis a mandzsettás, de abból is validált a mérvadó. Nem bántani szándékozlak, de butaság volt kijelenteni, hogy milyen jól fog mérni. Gyanítom, hogy tán még annyira sem mint a samu órái. Mivel azok is csak saccolók. Talán egyedül az Omron direkt erre készült órája, de még azt is kételkedve fogadom. Az áráról meg ne is beszéljünk. Bocs!
-
-
Dare2Live
félisten
Nekem watch fit van, buta, körülményes, okos órának nem jó de annyira, hogy ki is kapcsoltam hivás/keresésen kívül mindent.
Viszont pulzushoz/spo2 méréshez akinek csak ez kell 25.000Ftért sztem nem rossz vétel.Az biztos a 150k sok ezért de egy 100Kért pont a fenti miatt teljesen jó vétel lesz. (Már akinek fontos a véérnyomás/ekg valamiért)
-
kapal
tag
Kíváncsi vagyok a pontosságára. Az Omron 500 $-ért árulja a saját megoldását és annak azért nagyobb a tapasztalata a témában, neki jobban elhiszem, hogy a mért adat közelebb van a valósághoz.
-
taptaq
aktív tag
válasz
maximilien88 #5 üzenetére
Izlések és pofonok, nekem tetszik ez az óra.
A zárt rendszer egyik előnye a Huawei óráknál az az üzemidő, amiben az általad emlegetett Samsung sehol sincs. Az ára pedig idővel lejjebb fog menni. -
válasz
maximilien88 #5 üzenetére
Azokon nincs felfújódó szíj, ez megfelel egy csuklos vérnyomásmérő pontosságával + EKG a Samsung órája tulajdonképen tippelget ez mellett.
-
maximilien88
tag
Kevés rondább órát láttam. És 150eFt egy zárt rendszerű óráért.. hát ez így nem vmi jó ajánlat.
A watch fit drágább verziója tudná ezt 60-70eFt akkor lenne értelme.És ha vki csuklón mért random adatokat szeretne látni arra ott vannak a Samsung órák 100e alatt. Akkor már azok jobban megérik az árukat.
-
vilmose33
őstag
Remélem lesz teszt róla, a vérnyomás mérés érdekel, hogy tényleg jó lesz-e?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kínában a szögletes okosóra értékesítése már el is kezdődött.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple Watch 3 Series 38 mm Silver Aluminium White Sport okosóra - akku 86%-os (!) - 1 hét garival! -
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest